Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Kralj Tvrtko I.
#32076 Re: Zeničani
Zna li neko slučajno proceduru oko uplate novaca u KPDomu nekom zatvoreniku? Na koji način je moguće to uraditi i da li je uopšte moguće?
@kakavdanak?
@kakavdanak?
-
moet-perignon
#32077 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:mozda hoce reci da za sve sto valja u gradu zasluzan je Fudo a za sve sto ne valja SDA ili po novom Ramo![]()
nema veze sto Fudo upravlja svime u gradu![]()
i sto nikad nije bio u SDA
ne, nisam tog kova. nisam od onih sto glorificiraju svakog gradonacelnika, i dovode ga na nivo bozanstva.
svakako i prethodni, i ovodasnji nisu dovoljno dobri za moja shvatanja "evropskog grada".
mada, iskreni da budemo, Fudo je malo korak ispred, barem zbog novogodisnjih proslava.
jos uvijek su fascinantna ona vjerska okupljanja tokom mjeseca Ramazana. nema vise tih vremena kada su to bili
spiritualni dani. kao sto homofobicnima smeta gay parada, mene jednako ta vjerska okupljanja frustriraju. novokomponovani
mi ruiniraju onu spiritualnu sliku koju su mi usadili neki stari iz raznih kvartova ovog grada.
eh da Fudo to jos sredi, te vjerske sharade, od mene ima glas.
dakle, jel' ovo dovoljan dokaz da Fudo ne igra za moj tim?
ni SBB ni SDA ni ASDA ni SDP, a ni DF.
eto, k'o otvorena knjiga sam sada.
-
kakavdanakneiskustvu
#32078 Re: Zeničani
Kralj Tvrtko I. wrote:Zna li neko slučajno proceduru oko uplate novaca u KPDomu nekom zatvoreniku? Na koji način je moguće to uraditi i da li je uopšte moguće?
@kakavdanak?
ne znam,jesi probao odnijeti,moze li se to?
-
clio_dci120
#32079 Re: Zeničani
Gdje nam je ona djewojka, sta ima novo u Carpe Diemu i Coolturi?
-
clio_dci120
#32080 Re: Zeničani
Probam nesto napisati, pa ne ide...moet-perignon wrote:kamen spoticanja wrote:mozda hoce reci da za sve sto valja u gradu zasluzan je Fudo a za sve sto ne valja SDA ili po novom Ramo![]()
ne, nisam tog kova. nisam od onih sto glorificiraju svakog gradonacelnika, i dovode ga na nivo bozanstva.
svakako i prethodni, i ovodasnji nisu dovoljno dobri za moja shvatanja "evropskog grada".
mada, iskreni da budemo, Fudo je malo korak ispred, barem zbog novogodisnjih proslava.
jos uvijek su fascinantna ona vjerska okupljanja tokom mjeseca Ramazana. nema vise tih vremena kada su to bili
spiritualni dani. kao sto homofobicnima smeta gay parada, mene jednako ta vjerska okupljanja frustriraju. novokomponovani
mi ruiniraju onu spiritualnu sliku koju su mi usadili neki stari iz raznih kvartova ovog grada.
Je li ti to Fudo brlje dao?
- kamen spoticanja
#32081 Re: Zeničani
velis da fudo zabrani iftare na otvorenom ili ako je moguce ikako da ih uopste zabrani da ti ne paraju okicemoet-perignon wrote:kamen spoticanja wrote:mozda hoce reci da za sve sto valja u gradu zasluzan je Fudo a za sve sto ne valja SDA ili po novom Ramo![]()
adventski vijenac je pretpostavljam ok jer izgleda lijepo...?
i nek je sretna nova godina
hajde dobro...zaista si k'o otvorena knjiga
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#32082 Re: Zeničani
Ne bih samo iftare zabranio nego i ezane. Takmiče se ko će glasniji bit i ko će više i duže zavijat sa munare.
- Casual's
#32083 Re: Zeničani
Joj balija 
-
kakavdanakneiskustvu
#32084 Re: Zeničani
ne do bog da sam ja ovo gornje napisao
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#32085 Re: Zeničani
Piši slobodno, pokazao si svoje pravo lice onda za Bajram.kakavdanakneiskustvu wrote:ne do bog da sam ja ovo gornje napisao
-
kakavdanakneiskustvu
#32086 Re: Zeničani
koji me kurac onda nedavno pitas oko nekih stvari u priv. poruci ako sam takav,kakav valjda jesam,da je obrnuta situacija ja to ne bi nikad uradio,snasao bi se i saznao bi to što me zanimalo
-
Throttle
#32087 Re: Zeničani
Krenule kafice u bašti Carpe Diema a s njima i seljadija koja parkira u zabrani jer je marelica za satić 20m dalje ipak previše za budžet
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#32088 Re: Zeničani
Pa pitao sam te jer radiš u policiji i javni si službenik, dužan si da mi pomogneš, a ako nisi dužan po zakonu onda imaš moralnu odgovornost. Ja bih tebi uvijek pomogao iako te ne volim.kakavdanakneiskustvu wrote:koji me kurac onda nedavno pitas oko nekih stvari u priv. poruci ako sam takav,kakav valjda jesam,da je obrnuta situacija ja to ne bi nikad uradio,snasao bi se i saznao bi to što me zanimalo
Doduše nije ni da te ne volim, nemam koga šta volit ili ne volit po forumu, nego eto od onog dana te drugačije gledam. I, i ti si mene pitao za broj majstora pa sam ti svejedno pomogao i poslao i ne hvalim se time.
-
kakavdanakneiskustvu
#32089 Re: Zeničani
da,duzan sam pomoci,ali ne na forumu,na forumu mogu slagati da radim u NASA-i
to za broj telefona je bilo prije konflikta
to za broj telefona je bilo prije konflikta
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#32090 Re: Zeničani
Pa eto, prije ili poslije, nebitno, svejedno bih ti pomogao 
-
clio_dci120
#32091 Re: Zeničani
Eh, tako je kada nekome pomognes, a ne ispipas ga ko'Vrace Fudu

-
channel10
#32092 Re: Zeničani
Kakva je razlika izmedju te seljadije i ove ispred gimnazije sto parkiraju BMW-ove tik uz pjesacki na raskrsnici?Throttle wrote:Krenule kafice u bašti Carpe Diema a s njima i seljadija koja parkira u zabrani jer je marelica za satić 20m dalje ipak previše za budžet
-
moet-perignon
#32093 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:velis da fudo zabrani iftare na otvorenom ili ako je moguce ikako da ih uopste zabrani da ti ne paraju okice
imam dojam da ti nije svejedno sto neki ne vide vedriju stranu ifatara na otvorenom.
kada svi budemo slobodno mogli da radimo sto hocemo i izlazili i slavili sto hocemo, bez da me naguravas i opasno upucujes prijetenje, mozda bi mi pomoglo shvatiti i podrzati potrebu vjernika za javnim eksponiranjem.
u trenutku kad pricamo o manjinama i marginalnim grupama i njihovom eksponiranju, onda se pravi kordon i ne dopusta propust drugima da izrazava svoju drugost.
moras biti iskren da je prethodni gradonacelnik podrzavao javne iftare, ali nas je druge uskratio novogodisnjih proslava. taj pristup mi nije odavalo utisak
fer odnosa tadasnje vlasti prema drugome i drugacijem.
adventski vijenac je zapadna misao, a kulturoloski mi pripadamo zapadnoj misli. iako i zapadnoj misli nemam najbolje misljenje, jer imala je i jos ima barbarske metode koje se kose sa mojom etikom. mi nemamo bliskoistocnu misao. ona nam je nametnuta, danas je naguravamo u kontekst naseg identiteta, to je sve na silu i iz inata.
i u konacnici, zaboli me briga za adventski vijenac. apsolutno ne mislim da je to jaka stvar. ukrasen bor je dio mog djetinjstva, i on je ok. samo zbog te memorije.
iftari su isto ostali u lijepom sjecanju, zbog ljudi koji su to cini dosta skromno i iskreno i skruseno. ovo danas je izivljavanje i cista zloupotreba.
gubi se duhovni smisao.
to se odnosi na sve one sto iz inata obiljezavaju teritoriju, pa stices utisak da se vise rugaju Bogu, nego sto ga slave.
-
Kralj Tvrtko I.
#32094 Re: Zeničani
Smatram takođe da nije potrebno iftare postavljati po cesti, prvo vjera Islam znaći skromnost, skrušenost...a uostalom, 97% njih koji jedu taj iftar nisu postili...
Tako da je to promašaj...
Vjence, okicene borove i ostalo nema potrebe spominjati, kome smeta nek se rokne...
Naravno, dokle god nije kich.
Tako da je to promašaj...
Vjence, okicene borove i ostalo nema potrebe spominjati, kome smeta nek se rokne...
Naravno, dokle god nije kich.
- kamen spoticanja
#32095 Re: Zeničani
predlozite mu da zabranimoet-perignon wrote:kamen spoticanja wrote:velis da fudo zabrani iftare na otvorenom ili ako je moguce ikako da ih uopste zabrani da ti ne paraju okice
imam dojam da ti nije svejedno sto neki ne vide vedriju stranu ifatara na otvorenom.
kada svi budemo slobodno mogli da radimo sto hocemo i izlazili i slavili sto hocemo, bez da me naguravas i opasno upucujes prijetenje, mozda bi mi pomoglo shvatiti i podrzati potrebu vjernika za javnim eksponiranjem.
u trenutku kad pricamo o manjinama i marginalnim grupama i njihovom eksponiranju, onda se pravi kordon i ne dopusta propust drugima da izrazava svoju drugost.
moras biti iskren da je prethodni gradonacelnik podrzavao javne iftare, ali nas je druge uskratio novogodisnjih proslava. taj pristup mi nije odavalo utisak
fer odnosa tadasnje vlasti prema drugome i drugacijem.
adventski vijenac je zapadna misao, a kulturoloski mi pripadamo zapadnoj misli. iako i zapadnoj misli nemam najbolje misljenje, jer imala je i jos ima barbarske metode koje se kose sa mojom etikom. mi nemamo bliskoistocnu misao. ona nam je nametnuta, danas je naguravamo u kontekst naseg identiteta, to je sve na silu i iz inata.
i u konacnici, zaboli me briga za adventski vijenac. apsolutno ne mislim da je to jaka stvar. ukrasen bor je dio mog djetinjstva, i on je ok. samo zbog te memorije.
iftari su isto ostali u lijepom sjecanju, zbog ljudi koji su to cini dosta skromno i iskreno i skruseno. ovo danas je izivljavanje i cista zloupotreba.
gubi se duhovni smisao.
to se odnosi na sve one sto iz inata obiljezavaju teritoriju, pa stices utisak da se vise rugaju Bogu, nego sto ga slave.
da se "manjine i ljubitelji oku lijepog" ne osjecaju lose...
svako dobro zelim
- Ja_Ja
#32096 Re: Zeničani
Jao koja preseravanja. Previse i za ovaj pod forum sigurno. Moet je u zadnjih 10 postova pronasao 100 problema, i sranja. Belesi je poceo od umjetnosti, i zavrsio na vjeri. Sve bi nesto da ukida. Dobro, razumijem te, nasao si se u tom citavom "ima izac" mentalitetu i zbog toga te ne krivim, ali da seres po svemu e to mi vec ide ne klinac.
Organizovao si nekad nesto i nije uspjelo i svi su odjednom postali papci, seljaci, i neartikulisana bagra koja nema sluha niti razumije kuturu onako kako je ti razumijes a mislis da svi ostali treba da je razumiju. Ohladi malo, sjedi, drmni jednu kahvu, pa pokusaj ponovo. Nema potrebe za ovim epitetima, a jos manje za klasifikacijom neceg sto ocigledno ne razumijes. Meni su nejasni svi koji imaju problem sa pozitivnim stvarima, u gradu. Sve sto nisi ti dotakao je problematicno, kakav mentalni sklop jebo te!
I sto se iftara tice, njih organizuju nevladine organizacije, i koliko je meni poznato bez finansijske pomoci grada. Samim tim kao i sve ostale organizacije/ustanove imaju pravo koristenja javnog prostora, pa samim tim i trga pred Bosankom. Niko ne brani nikome da organizuje vjerske i one koji to nisu dogadjaje na tom istom trgu, na kraju krajeva non stop se nesto organizuje tamo. Porediti proslavu nove godine za koju grad pljune 50,000+BAM i iftar je dilitentno. Iftari se organiziraju diljem citavog svijeta na otvorenom i nemaju nikakve veze sa skrusenosti u vjeri. Cak sta vise, promoviraju dijeljenje kore hljeba sa svojim komsijama. Sad sto su nama komunisti zatirali trag 50 godina pa se nije to smjelo raditi, je sasvim druga stvar.
Organizovao si nekad nesto i nije uspjelo i svi su odjednom postali papci, seljaci, i neartikulisana bagra koja nema sluha niti razumije kuturu onako kako je ti razumijes a mislis da svi ostali treba da je razumiju. Ohladi malo, sjedi, drmni jednu kahvu, pa pokusaj ponovo. Nema potrebe za ovim epitetima, a jos manje za klasifikacijom neceg sto ocigledno ne razumijes. Meni su nejasni svi koji imaju problem sa pozitivnim stvarima, u gradu. Sve sto nisi ti dotakao je problematicno, kakav mentalni sklop jebo te!
I sto se iftara tice, njih organizuju nevladine organizacije, i koliko je meni poznato bez finansijske pomoci grada. Samim tim kao i sve ostale organizacije/ustanove imaju pravo koristenja javnog prostora, pa samim tim i trga pred Bosankom. Niko ne brani nikome da organizuje vjerske i one koji to nisu dogadjaje na tom istom trgu, na kraju krajeva non stop se nesto organizuje tamo. Porediti proslavu nove godine za koju grad pljune 50,000+BAM i iftar je dilitentno. Iftari se organiziraju diljem citavog svijeta na otvorenom i nemaju nikakve veze sa skrusenosti u vjeri. Cak sta vise, promoviraju dijeljenje kore hljeba sa svojim komsijama. Sad sto su nama komunisti zatirali trag 50 godina pa se nije to smjelo raditi, je sasvim druga stvar.
- Freamon Lester
#32097 Re: Zeničani
Fuad ako je kriminalac nije to svakako postao danom kada je izasao iz SDA nego daleko daleko ranije. A budimo realni SDA nakon Alijine smrtni nije nista drugo nego udruzeni zlocinacki pothvat sa ciljem izvlacenja i kradje budzetskog novca. Kad vam podrske zafali onda se zagrnete plastom nacionalnih i vjerskih spasitelja da nabacite koji procenat glasova na one koje dobijate od rodbine koju ste uhljebili.
I na kraju da ste bogdom nesto naucili od Alije i njegovog ponasanja. U najtezim trenutcima rata je bio skroman ali i dostojanstven. Danasnja skupina politickih uzurpatora je nista nego obicna plejada rohana obucena u skupa odjela.
I na kraju da ste bogdom nesto naucili od Alije i njegovog ponasanja. U najtezim trenutcima rata je bio skroman ali i dostojanstven. Danasnja skupina politickih uzurpatora je nista nego obicna plejada rohana obucena u skupa odjela.
-
clio_dci120
#32098 Re: Zeničani
Vezano za post Ja_Ja, to sam mu i ja rekao (mislim na Moeta), kakav god da je Fudo, neka trazi lovu da nesto organizuje dobit ce sigurno. Moram priznati da cujem od nekih kolega iz zenickog NVO sektora da fakat daje svima pare za organizaciju svega, sto god neko pozeli, bez obzira o kome se radi, dobije sredstva. Ali treba imati incijativu, pa osmisliti nesto, a ne samo govoriti ne valja ovo, ne valja ono.Ne valja kulturna scena, pa upravo je ti obogati, budi ta promjena.
-
channel10
#32099 Re: Zeničani
Joj otkad nisam čuo.rijec rohan
Moet je u većini upravu, a vi kako hoćete.
Moet je u većini upravu, a vi kako hoćete.
-
Throttle
#32100 Re: Zeničani
Nikakva, samo sto sam danas parkirao kod muzičke pa zapazio ove kod CDchannel10 wrote:Kakva je razlika izmedju te seljadije i ove ispred gimnazije sto parkiraju BMW-ove tik uz pjesacki na raskrsnici?Throttle wrote:Krenule kafice u bašti Carpe Diema a s njima i seljadija koja parkira u zabrani jer je marelica za satić 20m dalje ipak previše za budžet