SDA-All about

petunija

#32076 Re: SDA-All about

Post by petunija »

spreca wrote:
megaman4 wrote:
spreca wrote:ovo sve izgleda ide ka putu, gospodje Mire Markovic i Slobodna Milosevica... ..
Ako je tako, onda se i nama sprema 5 oktobar 2000.
To je davno trebalo da se desi
Ih, treba dočekati 2000. godinu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-subot ... /160928119
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#32077 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image
topsovi su uveliko spremnuti... :bih:
putokaz1

#32078 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

ihh nemaš ti pojma koliko SDA U ŠTEKU IMA PAKETA, litar ulja, kilo šećera kocke, paket hurmi, riže i makarona, ima da bošnjo glasa ko lud za SDA.[/quote]
-Bolje gladan u Grob,nego sit za SDA
spreca

#32079 Re: SDA-All about

Post by spreca »

petunija wrote: Ih, treba dočekati 2000. godinu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-subot ... /160928119
Necemo valjda hidzretsku cekati :lol:
putokaz1

#32080 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Scuffy Dogs wrote:
putokaz1 wrote:i
-Bolje gladan u Grob,nego sit za SDA
Put master yode ne sljede gladni bošnjaci.
-Gladni Bošnjaci slijede svoju LIDERKU
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#32081 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image
madner

#32082 Re: SDA-All about

Post by madner »

Kifla sjebao opasan tal. Preprodavac cijevi uzvraca udarac.

Dok se rjesava misterija sta bi sa Baketom, kako je presao na tamnu stranu :D
drug_profi

#32083 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Hebo ti to, Kifla gradi sebi imidz reformiste. Ovo sad je igra sa all in. Il bos ili hadzija. Ili ce isfurati u sam vrh stranke, ili ce se naci medju nezavisnim.
I najbolji fol je: sta god bude, dobice simpatije naroda i neki novi mandat na izborima.
PM72

#32084 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Hadžija se malo zanio...dobio haber od Bakira da ne dira sina narodnog heroja,direktora VIK-a.On ga pomeo.Radi svojih talova i računice.Sad su mu se zamjerili novogradski tajkun i siva eminencija Ćesir,načelnik Efendić plus Bakir.Na svojoj strani ima đenerala Ajnadžića,Koldžu i ilidžansku SDA čiju je aktivistkinju iz kanalizacije ubacio za direktora ViK-a.Biće zanimljivo gledati kako se kolju,optužuju,pljuju i ofiraju.Daj Bože da se late oružja pa navale jedan na drugog.

Vode i dalje neće biti samo će pažnja biti skrenuta na smog i zagađenje,problematične table (isti fazon kao sa tablama HOS-a u Jasenovcu),paljenje auta...
Last edited by PM72 on 26/10/2017 21:36, edited 1 time in total.
drug_profi

#32085 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Šta je to njihovo? Gdje je moje, kad bi tako razmišljali? Ako su invalidi rata, onda OK, ali ako mogu zaraditi nesto, onda nek zarade.
Ovdje treba ukinuti klijentizam i dati sansu realnom sektoru da prodise, da stvori radna mjesta i novu vrijednost.
Svi samo da se na budzet privale. I ja sam bio nkekav kurcev borac i samo zato sto sam imao srece da me je sve promasilo, imam kurac u ruku od drzave.
I neka imam, ne treba mi nista. Cak sam i porez za stan morao platiti jer je neki bandit u poreznoj odlucio da se na nasljedstvo placa porez iako si kao borac oslobodjen za prvu nekretninu koju stavljas na svoje ime.
JThomas

#32086 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

da se hoće poklati, popucati, šta bilo...
PM72

#32087 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Kad se samo sjetim kakve je kadrove ta ista fašistička SDA imala prije recimo 20 ili više godina.Jebote,to su bar bili školovani i iskusni prefriganci.Gdje ćeš porediti jednog Mustafu Mujezinovića za Hadži Dinom,Bičakčića sa Novalićem,Čengića sa Efendićem,Pilavdžića sa Hadžićem,Kreševljakovića sa Skakom.Ovo sad je sve goli bilmez,retard i kokošar.
kamberovica polje

#32088 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

drugi profil wrote:Šta je to njihovo? Gdje je moje, kad bi tako razmišljali? Ako su invalidi rata, onda OK, ali ako mogu zaraditi nesto, onda nek zarade.
Ovdje treba ukinuti klijentizam i dati sansu realnom sektoru da prodise, da stvori radna mjesta i novu vrijednost.
Svi samo da se na budzet privale. I ja sam bio nkekav kurcev borac i samo zato sto sam imao srece da me je sve promasilo, imam kurac u ruku od drzave.
I neka imam, ne treba mi nista. Cak sam i porez za stan morao platiti jer je neki bandit u poreznoj odlucio da se na nasljedstvo placa porez iako si kao borac oslobodjen za prvu nekretninu koju stavljas na svoje ime.
Nema više naše,
nema više moje,
ima samo tvoje,
ima samo moje,
moje ti neću dat',
a tvoje,

Privatizova'
:D
PM72

#32089 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Scuffy Dogs wrote:
PM72 wrote:Kad se samo sjetim kakve je kadrove ta ista fašistička SDA imala prije recimo 20 ili više godina.Jebote,to su bar bili školovani i iskusni prefriganci.Gdje ćeš porediti jednog Mustafu Mujezinovića za Hadži Dinom,Bičakčića sa Novalićem,Čengića sa Efendićem,Pilavdžića sa Hadžićem,Kreševljakovića sa Skakom.Ovo sad je sve goli bilmez,retard i kokošar.
Pa ta prva tura je samo naplatila muke svekolike koje su imali u bivšoj jugi, sad su to sve milijarderi, imaju legalne poslove nema ih niđe ni na vjestima ni na tv, samo uzimaju lopatom, nevidljivi.
Slažem se ali su bar ljepše i pismenije lagali.Bace ti ublehu pa vjeruješ par godina. Ovi lažu i kad čitaju.
putokaz1

#32090 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Mislim da je 80% SDA kadra nepismeno ili polupismeno imam ih priliku susretat svaki dan.[/quote]
Nemoj tako Bakir je pismen da nije bilo fizičkog imao bi prosjek čak 2,0 u školi
Cherry-Cherry

#32091 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

PM72 wrote:Kad se samo sjetim kakve je kadrove ta ista fašistička SDA imala prije recimo 20 ili više godina.Jebote,to su bar bili školovani i iskusni prefriganci.Gdje ćeš porediti jednog Mustafu Mujezinovića za Hadži Dinom,Bičakčića sa Novalićem,Čengića sa Efendićem,Pilavdžića sa Hadžićem,Kreševljakovića sa Skakom.Ovo sad je sve goli bilmez,retard i kokošar.
Prije su bili gospoda, školovani u bivšoj nam državi, pismeni. Ovi sada su protrčali kroz neke škole i fakultete, ne znaju rečenicu sklopiti.
irac300

#32092 Re: SDA-All about

Post by irac300 »

Poderat će konkurenciju k'o krmak masan džak.
tranquil

#32093 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

Nemam se šta radovati zbog internog sukoba u SDA.

Kada se interno obračunavaju u bandi, uvijek pobjeđuje onaj bezobrazniji, brutalniji i bezobzirniji.

Sada je samo pitanje koliko su akteri sukoba spremni da idu nisko. SDA neće izaći slabija iz ovoga, pobjednik dobija sve, uključujući i lojalnost većine dosadašnjih glasača.
Logovan

#32094 Re: SDA-All about

Post by Logovan »

pici wrote:Image
E baš ovako.
Roccohljup

#32095 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

meni je vala drago sto se krve, makar me to malo uveseljava. Kod njih nema nevinih pa ko god da ispuši nije mi ga žao. A sa i bez toga, oni će nasnastaviti handriti ....
putokaz1

#32096 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Koji je razlog zbog kojeg SDA s 33% Glasova Tradicionalno vlada
-Kvalitet rada?
-Familija Izetbegović?
-Ucjene načelnika,ministara,korištenej budžetskog novca i položaja?
-Ucjene Tajkuna,prijetnje otkazima?
-Ideologija?
-Nepostojanje opozicije?
-Podijeljenost opozicije?
-Podkupljivost pojedinih Vijećnika ili Zastupnika Opozicije?
-Zbog manjih stranaka u koaliciji?
-Zbog većih stranaka u koaliciji?
-Kvalitet kadrova,njihova popularnost?
-Infrastruktura stranke na terenu?
-Izborne krađe?
ILI.....
Roccohljup

#32097 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

putokaz1 wrote:Koji je razlog zbog kojeg SDA s 33% Glasova Tradicionalno vlada
-Kvalitet rada?
-Familija Izetbegović?
-Ucjene načelnika,ministara,korištenej budžetskog novca i položaja?
-Ucjene Tajkuna,prijetnje otkazima?
-Ideologija?
-Nepostojanje opozicije?
-Podijeljenost opozicije?
-Podkupljivost pojedinih Vijećnika ili Zastupnika Opozicije?
-Zbog manjih stranaka u koaliciji?
-Zbog većih stranaka u koaliciji?
-Kvalitet kadrova,njihova popularnost?
-Infrastruktura stranke na terenu?
-Izborne krađe?
ILI.....
Ma oni su bolan "nasi" :D :D :D
seln

#32098 Re: SDA-All about

Post by seln »

Obicno ovo postavljam na drugoj temi, ali...
Bosna na Playstationu

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.

Elem, drhtavim rukama starac sa samrtne postelje dozvao sina Muju. “Sine Mujo”, veli, “došao je i taj čas, da ti se babo od svijeta odijeli i podijeli s njega što je sagradio.” Teškom mukom dohvatio onda stari masku za kisik i duboko, halapljivo uzdahnuo, pa nastavio: “Tebi, sine Mujo, ostavljam one dvije kuće, poslovnu zgradu, farmu, pilanu, hiljadu duluma šume i vikendicu na moru.” “Hiljadu duluma šume i vikendicu na moru?!”, zaprepašteno ponovio Mujo, a babo dodao: “Plus onaj rudnik.” “I rudnik? Pa đe ti je sve to, dragi babo?”, nije se stao snebivati Mujo. “Na Minecraftu, sine Mujo”, odgovorio otac zblenutom Muji: “Minecraft ba, Creative Mode. Na babinom Playstationu.”

Tako nekako morao je izgledati i onaj trenutak kad je babo Alija sa samrtne postelje dozvao Redžepa Erdogana, tadašnjeg turskog premijera. “Neposredno prije Alijine smrti, vraćao sam se iz Beča i saznao da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo. Odmah sam pilotu rekao da sleti u Sarajevo. Sjećam se, kad sam došao, u bolnici je bio i moj brat Bakir Izetbegović”, ponovio je nekidan zgodu s Alijinim testamentom turski predsjednik Erdogan, na komemoraciji u Ankari o četrnaestoj godišnjici smrti bošnjačkog vođe i svečanoj pretpremijeri prve epizode televizijske serije “Alija”.

Iz čega smo, eto, saznali da je Bakir Erdoganov brat, što bi pak značilo da mu Alija ispada - samo trenutak da izračunam - babo.

Tako je onda, rekoh, morao izgledati onaj trenutak kad je babo Alija drhtavim glasom sa samrtne postelje dozvao sina Redžepa Erdogana, pa mu – kako je u nastavku ispričao sami Erdogan - ovako povjerio: “Vi ste potomci sultana Fatiha, ovaj prostor je vama u amanet, zato ga čuvajte!”

Shvaćate? Dugo iščekivana turska sapunica o Aliji Izetbegoviću nije ni započela, a već smo saznali da je Alijin sin Bakir zapravo brat Redžepa Erdogana, a Erdogan u stvari potomak sultana Fatiha, rečenoga Mehmeda Osvajača! Po čemu ispada – samo trenutak da izračunam – da je i sâm babo Alija zapravo iz dinastije Osmanlija, iz familije staroga emira Osmana I. Gazija.

A sam bog zna što ćemo još doznati do kraja serije!

U ovoj epizodi saznali smo, eto, kako je stari babo na samrti dozvao sinovljeva brata Redžepa i ostavio mu Bosnu i Hercegovinu u amanet. Pa me to, kažem, sjetilo Kožinog vica o Muji, ocu i Playstationu: tako je nekako morao izgledati trenutak kad je stari sultan Alija dozvao sina Erdogana i ostavio mu u Europi cijelu jednu državu, pedeset milijuna duluma zemlje sve sa kućama, poslovnim zgradama, farmama i rudnicima. “Pedeset milijuna duluma?!”, zaprepašteno ponovio Erdogan, “đe ti je sve to, dragi babo?”, “na Minecraftu, sine Redžepe”, odgovorio mu, shvatili ste, stari Alija: “Na babinom Playstationu.”

Ne znam, naime, đe drugo - osim na Playstationu - ima te Bosne i Hercegovine o kojoj govore Bakir i brat mu Erdogan, one koju mu je Alija ostavio. Jer ako govorimo o onoj s Google Eartha, tih pedeset milijuna duluma već neko vrijeme – provjerio sam u katastarskim knjigama - nije u vlasništvu familije sultana Fatiha. Štoviše, ako je tu Bosnu i Hercegovinu - kakvu je u amanet dobio turski predsjednik - netko uopće i ostavio Aliji Izetbegoviću, to bogami nije bio ni Osman I. Gazi, ni sultan Fatih, ni Mehmed V., posljednji osmanlijski vlasnik parcele. Drugi je jedan sultan, naime, u amanet ostavio tih pedeset milijuna duluma planina i šuma.

“Vi ste potomci sultana Fatiha, ovaj prostor je vama u amanet, zato ga čuvajte!”, reći će tako na kraju epizode babo Alija turskom predsjedniku, kad će u sobu upasti drugi jedan, dobro ljut starac s cigarom u ustima.

“Ne tako brzo!”, prekinut će ih stari.

“Druže Tito, otkud vi?”, upitat će zaprepašteno Alija, a iza Titovih leđa sijevat će pogledom prema zgranutom Erdoganu rahmetli predsjednik Fahri Korutürk: “Pričat ćemo o ovome kod kuće.”

Kako god, jebiga, okrenuli, sadašnja Bosna i Hercegovina – ne dakle ona parcela s Playstationa, iz Minecrafta, već ova iz UN-ova registra i Alijina amaneta – kao suverena država definirana je i sačuvana u granicama Titove Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine. Da nije, ukratko, bilo Titovih partizana, babo Alija bi Erdoganu u amanet mogao ostaviti taman kakvu garsonjeru na Vracama s dva sanduka knjiga i Bilješkama iz zatvora u šest debelih tomova: da nije, naime, bilo Titovih partizana, Alijina bi i Erdoganova Bosna i Hercegovina danas cijela bila u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, ili bi bila podijeljena među drinskim i zetskim banovinama srpske kraljevine, dok bi njegova bošnjačka braća ostala razdijeljena među Srbima, Hrvatima i Ostalima.

A svoje Bilješke iz zatvora Alija Izetbegović ne bi bogami pisao samo pet godina.

Nije, istina, ni Socijalistička Republika Bosna i Hercegovina bila Titova privatna prčija, pa da je na samrtnoj postelji u Ljubljani ostavi, štajaznam, Hamdiji Pozdercu i bratu mu Hakiji. U današnjim granicama, na koncu, zaista ju je prije Titovih partizana ocrtalo slavno jedno carstvo iz devetnaestog vijeka, ali to bogami nije bilo tursko: sadašnjih pedeset milijuna duluma Bosne i Hercegovine Jugoslaviji je ostavila Austro-Ugarska carevina.

I ako išta sutra bude zanimljivije i uzbudljivije od turske sapunice o braći Bakiru i Redžepu, babi Aliji i dedi Fatihu, bit će to bogami ostavinska rasprava o amanetu sarajevskog veleposjednika Alije Izetbegovića.

Elem, drhtavim rukama starac sa samrtne postelje dozvao sina Bakira, “sine Bakire”, kaže, “došao je i taj čas”, pa teškom mukom dohvatio masku za kisik i duboko, halapljivo uzdahnuo, “tebi i bratu ti Redžepu u amanet”, veli, “ostavljam Bosnu”. “Bosnu?!”, lijepo iznenađen ponovio Bakir, a babo dodao: “Plus Hercegovinu.”

“Bosnu i Hercegovinu? Jel to na Minecraftu? Na Playstationu??”, ponadao se oduševljeni Bakir. “Kakav ba Plejstejšn”, odgovorio mu otac. “Na CNN-u.”
putokaz1

#32099 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Lijepa priča
Ima i ona Babo i sin
''Sine moj pošto sam ja Zastupnik u Parlamentu 40 godina,sazlužio sam da svom sinu ostavim tu poziciju u Amanet a ABD i ti budeš Parlamentarac 40 godina''
Bakir naslijedio Aliju
Sefera naslijedio sin
bit će toga još
sahara1428

#32100 Re: SDA-All about

Post by sahara1428 »

Sarajlić razgovarao sa Ćesirom nakon zahtjeva za uskraćivanje podrške premijeru Konakoviću

Image

Post Reply