FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#32076 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:Izgleda da ce ovo trajati puno duze. Navodno ce morati da urade i MRI skeniranje (dublja ostecenja, nervi i sl).
Kazu treci prsljen i dfa je iskljucena operacija.
ascari

#32077 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:
ascari wrote:Izgleda da ce ovo trajati puno duze. Navodno ce morati da urade i MRI skeniranje (dublja ostecenja, nervi i sl).
Obzirom da je lom, ne vjerujem da ce prije oktobra na teren.
skenderija04

#32078 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:
skenderija04 wrote:
Obzirom da je lom, ne vjerujem da ce prije oktobra na teren.
Tesko. Zavisi i od rehabilitacionog procesa. Najgore sto se moze desiti je da krenu u oporavak sa nekim manje agresivnim procesom i da ne uspije. Onda mora pod noz.

I stvarno se zapita covjek sta bi vise volio da te ujedu ili da ti polome prsljen?

Na ovom prvenstvu vec imamo drugi lom. Sad je Neymar u pitanju pa ce se dici prasina ali za onog momka sto ga je Francuz polomio ni slova.
Logovan

#32079 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

skenderija04 wrote:
ascari wrote:Lasmar (team doctor #BRA): "Neymar has a broken vertebra. He's expected to be out for 4 to 6 weeks."
Da da, odvratni padavicar. :oops:
Žao mi je svakog igrača koji zaradi ovako tešku povredu pa se ovo odnosi i na Neymara ali ne možeš reći da nije padavičar. Glumac je za desetku.
skenderija04

#32080 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Logovan wrote:
skenderija04 wrote:
ascari wrote:Lasmar (team doctor #BRA): "Neymar has a broken vertebra. He's expected to be out for 4 to 6 weeks."
Da da, odvratni padavicar. :oops:
Žao mi je svakog igrača koji zaradi ovako tešku povredu pa se ovo odnosi i na Neymara ali ne možeš reći da nije padavičar. Glumac je za desetku.
I taj glumac je u zadnjih 6 mjeseci 4 i po proveo van terena zbog startova na njemu. Znas, lako je preko novina , medija i ako hoces interneta optuzivati nekoga. I sta sad? Ko ga jebe, jos 4 mjeseca. Pa kako ako je padavicar?
Logovan

#32081 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

skenderija04 wrote: I taj glumac je u zadnjih 6 mjeseci 4 i po proveo van terena zbog startova na njemu. Znas, lako je preko novina , medija i ako hoces interneta optuzivati nekoga. I sta sad? Ko ga jebe, jos 4 mjeseca. Pa kako ako je padavicar?
To što je 4 i po mjeseca proveo van terena ga apsolutno neopravdava i ne kontam zašto pokušavaš da dokažeš suprotno. :-) Gledam utakmice i Brazila i Barcelone pa vidim njegovo valjanje po terenu. Napravljeno je na hiljade gifova njegovih ofirnih silumiranja. Isto kao što se vidi njegovo simuliranje ne bi li dobio faul, tako se isto vide i teški prekršaji na njemu.
Last edited by Logovan on 05/07/2014 02:31, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#32082 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Možda griješim,ali imam neki loš osjećaj,da će do kraja karijere biti "Nejmar ima problema sa ledjima pitanje je..."Kičma je to jbg,ne možeš baš tako lahko sanirati,a primi li udarac sigurno će osjetiti.
skenderija04

#32083 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Logovan wrote:
skenderija04 wrote: I taj glumac je u zadnjih 6 mjeseci 4 i po proveo van terena zbog startova na njemu. Znas, lako je preko novina , medija i ako hoces interneta optuzivati nekoga. I sta sad? Ko ga jebe, jos 4 mjeseca. Pa kako ako je padavicar?
To što je 4 i po mjeseca proveo van terena ga apsolutno neopravdava i ne kontam zašto pokušavaš da dokažeš suprotno. :-) Gledam utakmice i Brazila i Barcelone pa vidim njegovo valjanje po terenu. Ima milion gifova poslije njegovih ofirnih silumiranja. Isto kao što se vidi njegovo simuliranje ne bi li dobio faul, tako se isto vide i teški prekršaji na njemu.
Sta treba da dokazem? Da ga tuku? Pa valjda pratis i gledas utakmice. Na svaki gif gdje simulira naci ces 5 gdje ga odvale. Ali dobro, desilo se sta se desilo i svako vidi ono sto hoce.
skenderija04

#32084 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

MOSALJOZE wrote:Možda griješim,ali imam neki loš osjećaj,da će do kraja karijere biti "Nejmar ima problema sa ledjima pitanje je..."Kičma je to jbg,ne možeš baš tako lahko sanirati,a primi li udarac sigurno će osjetiti.
Zavisi. Alo je transferzalno i nije opasno po karjeru. Vidjecemo, mlad je.
Towelie

#32085 Re: FC Barcelona

Post by Towelie »

Velika steta za Nejmara, sta god mislili o njemu kao igracu. :(
Logovan

#32086 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

skenderija04 wrote: Sta treba da dokazem? Da ga tuku? Pa valjda pratis i gledas utakmice. Na svaki gif gdje simulira naci ces 5 gdje ga odvale. Ali dobro, desilo se sta se desilo i svako vidi ono sto hoce.
Ja vidim i jedno i drugo, tj. vidim da simulira i da dobija udarce, kao što je bio sada slučaj.
stup metropola

#32087 Re: FC Barcelona

Post by stup metropola »

Cijeli svijet vidi jedno, sjenderija drugo
stalaktit

#32088 Re: FC Barcelona

Post by stalaktit »

Percipiram ga kao dajvera jer ga vidim neusporedivo puno puta u odnosu na bilo kojeg drugog igrača da zaista glumi. Da prima udarce, prima, tko ih ne prima. Da dijeli udarce, dijeli bome, lakat u prvoj utakmici je fino dodijelio i prošao nekažnjeno. Karma valjda.

Što se napuknuća tiče, ne znamo koji je dio kralješka točno napukao, ali ako nije za operaciju, stvarno ne zvuči ozbiljno i ne bi trebao imati nikakvih posljedica. 4-6 tjedana je ok prognoza, zapravo je lakša ozljeda nego recimo ozljeda ligamenata koljena.
skenderija04

#32089 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Logovan wrote:
skenderija04 wrote: Sta treba da dokazem? Da ga tuku? Pa valjda pratis i gledas utakmice. Na svaki gif gdje simulira naci ces 5 gdje ga odvale. Ali dobro, desilo se sta se desilo i svako vidi ono sto hoce.
Ja vidim i jedno i drugo, tj. vidim da simulira i da dobija udarce, kao što je bio sada slučaj.
Ali kako pravdati lom prsljena simuliranjem? Ne ti, naravno, ali pogledam temu o SP.u i odabrano drustvo slavi i pravda. Samo zelim da ti kazem da ako se po medijima bilo kog tipa od avgusta prosle godine vrsi pritisak na momka i govori se da je padavicar, automatski se dozvoljava da na tog igraca idu kako idu. Drugima se ne smije prici ni na metar. Ovo sto se desilo danas je nesretna okolnost. Ne mogu da vjerujem da jedan igrac zeli da polomi prsljen drugom igracu. I ovome ce sutra kada se probudi i ohladi biti tesko i zao. Ja ne sumnjam da nije bilo namjere. Siguran sam da je nije bilo. Problem je sto se ovakvi startovi dozvoljavaju a kad je Neymar u pitanju ovo je uobicajeno. U Avgustu prosle godine su pricali da simulira. Koliko ljudi je pisalo o Neymaru dok je igrao u Santosu i komentarisali simuliranje ? Niko. I dokle to ide pokazacu ti jednim primjerom. Liga Sampiona Celtic - Barcelona iedan igrac Celtica ga udara nogom u glavu. Sudija ga naravno iskljuci. Nakon utakmice kaze da Neymar simulira,. Mislim ok, vruc nakon tekme, nije svjestan sta se desilo, ne bi bio prvi put. Ali pola sata nakon toga izlazi trener Celtica sa istom pjesmicom. I onda skontas, sto i ne bi. Kad vidi da postoji citava struja koja zastupa tezu da se baaca sto da ne iskoristi. E sad su valjda branioci teze o vbacanju sretni. Ovaj put nije simulirao.
MOSALJOZE

#32090 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Mislim da ću biti objekivan
Čim je došao,Nejmar je etiketiran kao padavičar i to će teško sa sebe skinuti.skenderija vjerujem da djeliš mišljenje kad kažem da ima momenata gdje simulira itekako,mislim da to niko ne može pobit.Ali isto tako,na njega se ide maksimalno jako.Nekada mu se opravdano ne sviraju faulovi,a nekada zasluži,a sudija zažmiri.
LSD

#32091 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
Logovan wrote:
Ali kako pravdati lom prsljena simuliranjem? Ne ti, naravno, ali pogledam temu o SP.u i odabrano drustvo slavi i pravda. Samo zelim da ti kazem da ako se po medijima bilo kog tipa od avgusta prosle godine vrsi pritisak na momka i govori se da je padavicar, automatski se dozvoljava da na tog igraca idu kako idu. Drugima se ne smije prici ni na metar. Ovo sto se desilo danas je nesretna okolnost. Ne mogu da vjerujem da jedan igrac zeli da polomi prsljen drugom igracu. I ovome ce sutra kada se probudi i ohladi biti tesko i zao. Ja ne sumnjam da nije bilo namjere. Siguran sam da je nije bilo. Problem je sto se ovakvi startovi dozvoljavaju a kad je Neymar u pitanju ovo je uobicajeno. U Avgustu prosle godine su pricali da simulira. Koliko ljudi je pisalo o Neymaru dok je igrao u Santosu i komentarisali simuliranje ? Niko. I dokle to ide pokazacu ti jednim primjerom. Liga Sampiona Celtic - Barcelona iedan igrac Celtica ga udara nogom u glavu. Sudija ga naravno iskljuci. Nakon utakmice kaze da Neymar simulira,. Mislim ok, vruc nakon tekme, nije svjestan sta se desilo, ne bi bio prvi put. Ali pola sata nakon toga izlazi trener Celtica sa istom pjesmicom. I onda skontas, sto i ne bi. Kad vidi da postoji citava struja koja zastupa tezu da se baaca sto da ne iskoristi. E sad su valjda branioci teze o vbacanju sretni. Ovaj put nije simulirao.
ja sam siguran da je bilo itekako namjere

Image
Image

isfrustrirani Zuniga je htio da mu yebe kevu...i to je i ucinio sa ovim divljackim startom :oops:

sa oba koljena ga je udario :twisted: i to je cak uspio

prvo desnim, pa onda lijevim ovjerio
stup metropola

#32092 Re: FC Barcelona

Post by stup metropola »

A gdje ga neces povrijesit kad ima 25 kg
skenderija04

#32093 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

MOSALJOZE wrote:Mislim da ću biti objekivan
Čim je došao,Nejmar je etiketiran kao padavičar i to će teško sa sebe skinuti.skenderija vjerujem da djeliš mišljenje kad kažem da ima momenata gdje simulira itekako,mislim da to niko ne može pobit.Ali isto tako,na njega se ide maksimalno jako.Nekada mu se opravdano ne sviraju faulovi,a nekada zasluži,a sudija zažmiri.
Dobro. Ti gledas utakmice, koliko puta simulira a koliko puta ga odvale a da ne bude ni faul?

Problem je upravo to sto kazes "cim je dosao etiketiran je" Pa kako majku mu ako je tek dosao? Naravno da je etiketiran jer je bilo interesa da se etiketira. Padavicar je , udri ga. Cilj je postignut
Bosanski_kralj

#32094 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

skenderija04 wrote:
MOSALJOZE wrote:Mislim da ću biti objekivan
Dobro. Ti gledas utakmice, koliko puta simulira a koliko puta ga odvale a da ne bude ni faul?

Problem je upravo to sto kazes "cim je dosao etiketiran je" Pa kako majku mu ako je tek dosao? Naravno da je etiketiran jer je bilo interesa da se etiketira. Padavicar je , udri ga. Cilj je postignut
Ovoliko simuliranja do prije par godina nije bilo. Masovno u upotrebu ga je promovisala Barcelona, htio ti to priznati ili ne. I sad imamo situaciju da je sudcima na utakmici puno teže procijeniti kad se stvarno radi o grubom prekršaju a kada je riječ o simuliranju kojim bi se ukrala koja sekunda, ili iznudio žuti karton za protivnika.
Vertig0

#32095 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

E cuj simuliranje popularizovala Barcelona...
U danasnjem fudbalu gdje 99% igraca vise voli pasti ko da fa je mitraljez pogodio nego gol zabiti, ne mozes to nikako reci.
tzipiripi

#32096 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

stalaktit wrote:Percipiram ga kao dajvera jer ga vidim neusporedivo puno puta u odnosu na bilo kojeg drugog igrača da zaista glumi. Da prima udarce, prima, tko ih ne prima. Da dijeli udarce, dijeli bome, lakat u prvoj utakmici je fino dodijelio i prošao nekažnjeno. Karma valjda.
Bosanski_kralj wrote:Ovoliko simuliranja do prije par godina nije bilo. Masovno u upotrebu ga je promovisala Barcelona, htio ti to priznati ili ne. I sad imamo situaciju da je sudcima na utakmici puno teže procijeniti kad se stvarno radi o grubom prekršaju a kada je riječ o simuliranju kojim bi se ukrala koja sekunda, ili iznudio žuti karton za protivnika.
Cristiano??? :-)
Čuj Barcelona promovisala simuliranje! Svašta!
http://m.klix.ba/sport/nogomet/cristian ... /101211007

Nikad, ponavljam nikad, u istoriji fudbala nije bilo niti će biti većeg padavičara od CR. Barem među igračima zvijezdama. Također, što se tiče udaranja i grubih startova, provokacija ... daleko je iza Messia koji popije više batina i grubih startova na jednoj utakmici El clasica nego ih je CR primio ikad. Mogu i dokazat, prikazat, nacrtat... kako god.
Može i oklada o padavičarima. CR s jedne i bilo koji iz Barce s druge strane, može ih i više. Messia dodajem kao bonus.
Najveću frku o simuliranju je digao Mourinho, sere još od 2006. i crvenog za Del Horna. Drugi su popušili priču, jedva dočekali i ponavljaju evo već godinama.
Last edited by tzipiripi on 05/07/2014 06:56, edited 1 time in total.
tzipiripi

#32097 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

LSD wrote:

ja sam siguran da je bilo iteko namjere
Očita namjera. Jedino pitanje je l' bilo želje da ga ovako povrijedi. Ima li ko primjer sličnog starta nad CR-om?
5 0 5

#32098 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image

4-6 sedmica.
HB_BHF

#32099 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

ta će neymar, ronaldinho i ostali :D
ascari

#32100 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

505sCrtom wrote:4-6 sedmica.
4-6 cega? Pretpostavljam da je oporavak. Ali ce vjerovatno izgubiti na masi, a i kondicija ce biti upitna. Tako da ode ovo na 8-10.
Post Reply