Sirija

Locked
Challenger__

#32051 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nisam baš siguran. Jedno su javne deklaracije a drugo stvarni ciljevi političke elite. Ja sam i dalje uvjeren da SAD-u neuporedivo više smeta Assad nego ISIL.
Kikibombona

#32052 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:Nisam baš siguran. Jedno su javne deklaracije a drugo stvarni ciljevi političke elite. Ja sam i dalje uvjeren da SAD-u neuporedivo više smeta Assad nego ISIL koji je još jači nego što je bio prije intervencije "kluba idiota" (kako "Koaliciju" naziva Gul).
Ma ISIL nije prijetnja nikome osim sirotinji koju tamane. Nije Amerika ni bilo ko drugi sekunde zabrinut radi ISILa. Oni ce biti unisteni, a njihovo trenutno bitisanje koriste sve kako bi ugrabili poene na raznim poljima. Ko ce bolje iskoristiti ISIL debile, ostaje nam da vidimo. Jasno je da njihov opstanak niko ne zeli, iako su u ovom trenutku korisni za mnoge jake igrace.

Da Asad sutra poruci da se odrice Irana za sva vrmena, Ameri bi momentalno ponudili svu mogucu logistiku da se skrsi ISIL, Nusra, Islamski front i na kraju americki igraci poput SRF i ostalih. To Ameriku kopka. Ne zele jaku uniju Irana, Iraka, Sirije i Libana. Ne zeli ni Izrael, ne zeli Turska, ne zeli Saudija. Zbog toga su svi protiv Asada.

Medjutim, ne odgovara Amerima ni da Sirija bude turski vazal. A bila bi u slucaju da rat dobije Islamski front i ekipa okupljena oko njih. Zbog toga forsiraju Kurde radi ravnoteze, jer zele zadrzati uticaj na tom podrucju.

Amerika ne zeli ravnopravne partnere, zeli vazale. Jak iranski ili turski blok njima ne odgovara.
Challenger__

#32053 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dobar upis kome fali još samo jedna stvar da bude odličan.
Čitamo se.
solar7

#32054 Re: Sirija

Post by solar7 »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:Snage IS-a su jutros u 06:00 sati pokrenule veliki kontranapad, pored autobombi, ispalili su i 90 minobacackih granata.

Navodno Kobane IS sa 4 strane drzi u okruzenju, i trenutno ga tenkovima zestoko granatira.
Šta kažeš, žestoko ga granatira? Zar nema u njemu 400.000 stanovnika? Dakle, Isil žestoko granatira grad u kojem se nalazi okruženo 400.000 stanovnika i to je normala, a? A kad SAA granatira gradove, onda je to zločin.
U Kobaneu su samo vojnici to je svakom jasno
Novak20

#32055 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Captain Ahab wrote:A na drugoj strani, Nusrovci u akciji u Zari. Zalosno sta ostade od onako lijepe zemlje...

Ne sekiraj se Kapetane. Ovaj nusrin samoubica je preselio nasred livade a ni kolege mu nisu bolje prošli. Skoro 200 mrtvih u par dana bez pomaka naprijed.

http://www.youtube.com/watch?feature=yo ... pp=desktop
zrakomlat

#32056 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

solar7 wrote:
zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:Snage IS-a su jutros u 06:00 sati pokrenule veliki kontranapad, pored autobombi, ispalili su i 90 minobacackih granata.

Navodno Kobane IS sa 4 strane drzi u okruzenju, i trenutno ga tenkovima zestoko granatira.
Šta kažeš, žestoko ga granatira? Zar nema u njemu 400.000 stanovnika? Dakle, Isil žestoko granatira grad u kojem se nalazi okruženo 400.000 stanovnika i to je normala, a? A kad SAA granatira gradove, onda je to zločin.
U Kobaneu su samo vojnici to je svakom jasno
Nisam ja ovo bezveze napisao, informaciju o broju stanovnika sam prenio od gore i dole navedenog kolege saxxx-a :
by sarajevoxxxx » 28/11/2014 01:11

Znači Kobane grad ili regija od 400 000 stanovnika, pored fanatičnih kurdskih žena, zatim 60 zemalja Koalicije, iračkog kurdistana koji ne žali milione petro-dolara potrošiti na Kobane, te YPG-a, PKK-a, PYD-a, NHK-a, FSA-a, ŠBK-a, ŽNJK-a Pešmerga, zatim oni opasni tipovi istetovirani bajkeri, ovih i onih, imamo evo konačno i sve više dobrovoljaca iz Evrope.Za početak Švedska, Britanija, Grčka.Onda tu je i Kanada a imali smo i jednu ženu iz Izraela :shock: Nevjerovatno.
zrakomlat

#32057 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

:D
http://saff.ba/prije-nego-sto-je-uhapse ... HpQ82eTKRN
Prije tri dana jedan od uhapšenih u jučerašnjoj akciji “Damask” povjerio se Saffu da mu Sipa nudi da u njihove ime ode u Irak i Siriju i da se priključi Idišu. ” Došli su mi agenti Sipe kući prije nekoliko dana. Pitali su me da li sam raspoložen za jedan dobar posao. Kada sam ih upitao o čemu je riječ, rekli su mi da mi nude sve što treba da odem u Irak i Siriju i da se priključim Islamskoj državi. Tražili su da budem njihov čovjek, da im dostavljam informacije o našim ljudima”,
Hrmpallier

#32058 Re: Sirija

Post by Hrmpallier »

zrakomlat wrote::D
Prije tri dana jedan od uhapšenih u jučerašnjoj akciji “Damask” povjerio se Saffu da mu Sipa nudi da u njihove ime ode u Irak i Siriju i da se priključi Idišu. ” Došli su mi agenti Sipe kući prije nekoliko dana. Pitali su me da li sam raspoložen za jedan dobar posao. Kada sam ih upitao o čemu je riječ, rekli su mi da mi nude sve što treba da odem u Irak i Siriju i da se priključim Islamskoj državi. Tražili su da budem njihov čovjek, da im dostavljam informacije o našim ljudima”,
He, he. Pa neće SIPA ( i bilo koja slična agencija ) tek tako pitati levate " A jel' bi ti ..... " ?. Frajeru prvo mora biti nabačen laso na rogove, poslije čega je " A jel' bi ti .... " ? čista formalnost, jer se zna - BI ! ( Bliski Istok ) 8)
zrakomlat

#32059 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Hrmpallier wrote:
zrakomlat wrote::D
He, he. Pa neće SIPA ( i bilo koja slična agencija ) tek tako pitati levate " A jel' bi ti ..... " ?. Frajeru prvo mora biti nabačen laso na rogove, poslije čega je " A jel' bi ti .... " ? čista formalnost, jer se zna - BI ! ( Bliski Istok ) 8)
Ma ovo je toliko banalno da ne vrijedi ni objavljivanja, ali eto, nek se nađe.
budza

#32060 Re: Sirija

Post by budza »

Challenger__ wrote:
Former Turkish President Abdullah Gul has slammed the government of President Recep Tayyip Erdogan, warning that Ankara is doomed to collapse if it continues its foreign policy on Iraq and Syria.

Gul criticized the new Turkish president’s policies vis-à-vis the chaotic situation in neighboring Syria, saying, “I am sure that one day (God forbidden) the chickens of Erdogan’s past follies in Syria will come home to roost."

He added that mutual cooperation existed “between Turkey’s National Intelligence Organization (MİT)” and the ISIL extremist terrorists.

izvor :arrow: Ankara is doomed to collapse

neverovatno je koje izvore (tekstove) uzimas za relevantne da bi se ovde na**bavao sa "protivnicima". smesno.

arincu niko nije okrenuo ledja. tu je. sam je sa svojim nesmotrenim istupima u medijima malo blokirao napredovanje.
doduse, nikada nece napredovati jer erdogan, davutoglu, babacan i jos par ljudi su dva formata politicara vise.
abdulah gul je doziveo svoj politicki zenit. neupotrebljiv je za nesto vise. iz pozadine valjaju njegovi smireni tonovi i saveti.

ps: smanji zapadne medije kada je akp i njeno vodstvo u pitanju i automatski imas info vise.
Challenger__

#32061 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

budza wrote:ps: smanji zapadne medije kada je akp i njeno vodstvo u pitanju i automatski imas info vise.
Živ bio, citirani "Press TV" je iranski a ne "zapadni medij".
budza

#32062 Re: Sirija

Post by budza »

walter kurtz wrote:ako i padne, a nece kobane ce biti najveca grobnica isila :izet:

planiras nesto?
budza

#32063 Re: Sirija

Post by budza »

Challenger__ wrote:
budza wrote:ps: smanji zapadne medije kada je akp i njeno vodstvo u pitanju i automatski imas info vise.
Živ bio, citirani "Press TV" je iranski a ne "zapadni medij".

prenosi sa dosta tendencija kao da ga cionisti kontrolisu.

edit:

ocekivanja pojedinaca u vezi sa aj al islam (kobaneom) i turskoj "pomoci" kurdima se granice sa neverovatnim.
ti teror smradovi iz ypg i drugih frakcija sirijskih marksistickih kurda su nista drugo neko podruznica PKK iz turske. veci deo sirijskih kurda je na teritoriji turske izvidio/di teroristicke napade. citave tri decenije seju smrt na jugoistoku turske i danas oni, ali i neki ovde, ocekuju da ih turska pomaze i brani... licemerno.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32064 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

koliko intiligentan mora biti neko pa tražiti od turske da pomogne teroriste iz PKK
a i ovi kurdi fol neki borci to slike nekih treba ovo ono a go racku od vojnika
nisu u stanju da riješe par hiljada terorista i bandita a hoće državu i to da otmu teritoriju od turske i irana

smiješno i žalosno ... i još ih brane i obučavaju "dobrovoljci" iz izraela o vežu kurdske i izraelske zastave

cionističke sluge
walter kurtz

#32065 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

budza wrote:
walter kurtz wrote:ako i padne, a nece kobane ce biti najveca grobnica isila :izet:

planiras nesto?
Ja nista, ali sudeći po tvojim postovima rekao bih da ti planiras ;-)
walter kurtz

#32066 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Kurdi terorisu Tursku 50 godina arapi Kurde 1500 godina ;-)
sarajevoxxxx

#32067 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 10 poginulih u novom masakru kojeg su pocinile snage sirijskog rezima u Dzasimu u Deri.

http://m.youtube.com/watch?v=za4WqTTvp9 ... e=youtu.be
Bilki

#32068 Re: Sirija

Post by Bilki »

sarajevoxxxx wrote:Najmanje 10 poginulih u novom masakru kojeg su pocinile snage sirijskog rezima u Dzasimu u Deri.

http://m.youtube.com/watch?v=za4WqTTvp9 ... e=youtu.be
samo udri predsjednice, pretvori ih u prah
Kikibombona

#32069 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

japin_mutapi wrote:koliko intiligentan mora biti neko pa tražiti od turske da pomogne teroriste iz PKK
a i ovi kurdi fol neki borci to slike nekih treba ovo ono a go racku od vojnika
nisu u stanju da riješe par hiljada terorista i bandita a hoće državu i to da otmu teritoriju od turske i irana

smiješno i žalosno ... i još ih brane i obučavaju "dobrovoljci" iz izraela o vežu kurdske i izraelske zastave

cionističke sluge
Nisi ni svjestan koliko se provaljujes.

Kurdi, obicni ljudi i zemljoradnici iz Kobanea se vec par mjeseci herojski bore protiv pascadije rata koja zvjerski napada bez straha za zivot. S jedne strane ljudi koji su vjerovatno prvi put uzeli pusku u ruke, a sa druge iskusna pascadija rata. Kobane je opkoljen i nalazi se duboko unutar ISILove teritorije. ISIL ima mogucnost dopremati tehniku i pojacanja u ljudstvu iz SVIH mogucih pravaca. Konstantno mogu obnavljati snage i vrsiti pritisak. Ljudi im ne manjka, mogu ih dovuci koliko hoces, kao i tehnike. Kurdi s druge strane nemaju nijednu sigurnu logisticku rutu. Nesto oruzja dobijaju jedino iz zraka. Eto u kako su gadnom polozaju.

Dakle, herojska borba protiv visestruko nadmocnijeg protivniika.

Ako cemo pricati o picketinama na krivoj smo adresi. Tema bi trebala biti tzv. FSA ili bolje reci SRF. Dakle, umjereni pobunjenici, umjereni islamisti, koje navodno svi ovdje podrzavate. Valjda vas stid reci da podrzavate Islamski front, ISL ili Nusru, pa onda se lafo deklarisete kao pristalice fantomske FSA. No, nebitno. Taj SRF su picketine svjetskog formta. Kada vide i jucu psihopate i manijakalne ubice iz Nusre zivi se saseru. Za dva dana su od Nusre izgubili gotovo cijelu provinciju Idlib gdje su bili najjaci. I u Rastanu je Nusri trebalo par sati da najure istinske picketine i americke pozere.
Bodkin

#32070 Re: Sirija

Post by Bodkin »

kako je smijesno kako se pise masakr kad 5 ljudi pogine...daleko od toga da umanjujem nevine civilne zrtve ali kakvo umanjivanje pravog masakra gdje pogine 500 ili 1000 ljudi..
Co0l

#32071 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kiki u misiji velicanja Nusre :D
Kikibombona

#32072 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:Kiki u misiji velicanja Nusre :D
U misi minimiziranja vaznosti fantomske FSA ili bolje reci SRF.

Ovo je dokaz da su ti 'umjereni islamisti' obicni pozeri i potpuno nebitan faktor.

Kako ti objasnjavas cinjenicu da ih je Nusra za dva dana zgazila u Idlibu, a sada su ih za par sati odradili i u sjevernom Homsu?

Hoces li ikada nadoci i skontati da je na jednoj strani SAA diktatora Asada a na drugoj radikalni vjerski fanatici?
Co0l

#32073 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:

Ovo je dokaz da su ti 'umjereni islamisti' obicni pozeri i potpuno nebitan faktor.

Kako ti objasnjavas cinjenicu da ih je Nusra za dva dana zgazila u Idlibu, a sada su ih za par sati odradili i u sjevernom Homsu?

Hoces li ikada nadoci i skontati da je na jednoj strani SAA diktatora Asada a na drugoj radikalni vjerski fanatici?
Strasno kako si se transformiso od zagovornika utopije zvane nezavisni Kurdistan do nekog ko velica uspjehe Nusre,starasno.
FSA dosla pameti,ne ginu vise bezveze tamo gdje vide da su nadjacani sto je pozitivno sa njihove tacke gledista.A sto se tice te tvoje imaginarne podjele na samo dvije strane na fonu je i ostatka tvog pisanja zasnovanog na vlastitim zeljama.Pogotovo jer je strana koju zoves Asadovom takodjer radikalna samo po drugom osnovu(mada i medju njima ima hejbet vjerskih fanatika) sto ih ne cini nista boljom od ove druge.Gdje li samo svrstavas ove nesposobne Kurde ako po tebi postoje samo dvije strane :-)
budza

#32074 Re: Sirija

Post by budza »

zalosno je videti da ima pojedinaca koji se i ne skrivajuci se, daju podrsku varvaru-asadu.
on i njegova familija, te kompanjoni su najvece zlo koje je tu zemlju zadesilo.
solar7

#32075 Re: Sirija

Post by solar7 »

Kikibombona wrote:

Mozda kiki oni to i Jesu danas ali nisu bili juce,ali i tome je asad krivac jer njegovo faraonstvo ce jos svasta pridonijeti.Cinjenica je da siguran sam sve vise revolucionara prelazi na starnu vjerskih skupina jer u Siriji su sve vise prisutne siitske formacije iz Irana Iraka Libnona Afganistana itd..Po meni to je sasvim normalno i mozda oni vise i ne pruzaju neki veco otpor nusri.Ubjedjen sam isto tako da ce i buducnost ratovanja da postaju sve vise i vise vjerskog karaktera
Locked