Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Po čemu se ja to ponosim? Ako tako mislis, slobodno misli. Bio sam dovoljno sposoban da ne idem dolje kod ujki da trazim posao, pa da im se ulizujem.
Bas me briga sta je neko prije 80 godina bio od moje porodice.
Last edited by clio_dci120 on 08/04/2019 19:19, edited 2 times in total.
Filadendron96 wrote:Raja šta mislite o jaknama iz New Yorker-a? Ne zimske, već ove za proljeće, tanke, da tako kažem. Vidio sam da se kreću cijene otprilike između 50 i 80 KM pa da vidim isplati li se kupovati?
Rizikuješ dati 80 KM za jaknu koju će za 15 dana tušiti po 30 KM pa ces imati istu kao pola grada.
@filadendron: Softshell jaknu platio 40KM prije 2-3 godine u NY, bila 80 pa neko sniženje. Nisam bolju jaknu u životu imao, obzirom na to koliko je bila. Plaćao sam neke dosta skuplje a ona mi je najdraža. Još uvijek je u pogonu, prošlu zimu u njoj bio na Vlašiću, kad zakopčaš unutra isto grijalica
Kasnije kupim sličnu u FISu za 50KM, ona kao zaštitna radna, ni blizu.
Da naletim opet na ovu iz NY kupio bih dvije odmah
P.S. Nisam je vidio ni kod koga, još jedan plus
Filadendron96 wrote:Raja šta mislite o jaknama iz New Yorker-a? Ne zimske, već ove za proljeće, tanke, da tako kažem. Vidio sam da se kreću cijene otprilike između 50 i 80 KM pa da vidim isplati li se kupovati?
Rizikuješ dati 80 KM za jaknu koju će za 15 dana tušiti po 30 KM pa ces imati istu kao pola grada.
Momački je ovo Mital odigrao s grijanjem, da nam natovari za vrat koksaru da ne možemo bez nje, jer moglo bi se grijati i bez koksare ali će biti puno skuplje (samo ruski plin).
Da je bilo pameti ko što nije, grad nije trebao napraviti JointVenture s Mitalom nego dioničarsko društvo s građanima, da oni koji se griju ulože svoje pare u dionice, da budu 100% vlasnik toplane, da griju vodu na ruski plin ali ne na 420°C koliko treba Mitalu nego na 90°C koliko treba gradu.
Nešto slično je mogao biti KTG da je neko Husi imao objasniti da gradu ne treba 350 MW nego je za grijanje dovoljno 70-80 MW, pa bi bilo i jeftinije i realnije.
Momacki Mittal sve igra pa i ovo sada sa kasnjenjem od 7 dana dok javnost nasjeda
A brzo ce proci godina neka me neko citira
2019 godina rekordna proizvodnja AM Zenica klix februar 2020.
Visoka pec radi sa 30 % vecim kapacitetom nego sto je slucaj prije remonta
Nego stislo malo inspekcije, tuzilastvo, 100 mil za energetiku, toplanu pa prigustilo..
Nivelacija wrote:Momacki Mittal sve igra pa i ovo sada sa kasnjenjem od 7 dana dok javnost nasjeda
A brzo ce proci godina neka me neko citira
2019 godina rekordna proizvodnja AM Zenica klix februar 2020.
Visoka pec radi sa 30 % vecim kapacitetom nego sto je slucaj prije remonta
Nego stislo malo inspekcije, tuzilastvo, 100 mil za energetiku, toplanu pa prigustilo..
Bit ce prije da je ovo. Ruzno je kazati momacki, vec perfidno, hinjski, dehumanizirajuce, sve ono sto gnjili ljudski gen moze da unisiti. Onako kako samo sitna indijska burzoazija, poltronisticka, u stanju izvesti.
Ove hinje potvrdjuju sve naucne teorije burzoazije bivisih kolonija, u genima im je da budu dupelisci.
A ipak... meni su najtuzniji nasi dupelisci prema ovim dupeliscima.
U srcu se duboko nadam da ce Mittal da nestane.
Poltronisticki shljam je za kcerkino vjencanje znao spiskati 65 miliona dollara, a smece jedno pojaca 30% kapaciteta i ubija djecu.
kamen spoticanja wrote:
grijanje sad na jednu stranu,ali ako mittal udje u probleme grad nam ode u mp3...a nije ni da je ovako blistavo
Svakako ode u mp3. Ovo sa mittalom je plod te putanje
a sto bi to bilo problem? i ovako nam tovari pacijente, i zdravstvo nam se uvija od njegove stete.
i mi to masno palcamo, tjeseci se da manje od 2000 radnika hrani porodicu.
koji oksimoron.
kamen spoticanja wrote:
grijanje sad na jednu stranu,ali ako mittal udje u probleme grad nam ode u mp3...a nije ni da je ovako blistavo
Svakako ode u mp3. Ovo sa mittalom je plod te putanje
a sto bi to bilo problem? i ovako nam tovari pacijente, i zdravstvo nam se uvija od njegove stete.
koji oksimoron.
Isto to napisao jedne prilike, pa me napadose da nemam pojma o ekonomiji...
koji oksimoron.
Zapošljava dosta više od 2000. Pitao bi te da te hrani taj hljeb
koji oksimoron.
Zapošljava dosta više od 2000. Pitao bi te da te hrani taj hljeb
I ja tebe, da ti je dijete bolesno.
Necu te floskule da uzimam kao opravdanje. Vlasnika Mittala i one njegove brkate dupelisce koji imaju metar i zilet, boli dzon za djecom i one koji su na onkologiji.
Cijenim ovaj dogadjaj, ali tanko je to. I citavo predavanje je na nivou kasabe. Znam dobro sto je Rumi, i kako se Rumi i njegova filozofija, poezija i vizija zivota prezentira negdje drugdje.
Kad se sjetim kako je BuyBook preveo Rumijevog Mesneviju, bude me totalno sramota. Njegova meditativna poezija je prevedena na nivou perverzije, a ne spiritualnosti.
moet-perignon wrote:
I ja tebe, da ti je dijete bolesno.
Necu te floskule da uzimam kao opravdanje. Vlasnika Mittala i one njegove brkate dupelisce koji imaju metar i zilet, boli dzon za djecom i one koji su na onkologiji.
Na zadnjim protestima oko Mittala bilo 45 ljudi. Tolika briga o djeci na onkologiji? Najjace mi je kada se djeca uzimaju u nekij raspravi.
Druže, mittal ne treba zatvorit, nego natjerati da ispoštuje ekološke standarde. Proizvodnja čelika U zenici nije otkad je Mittal došao, nego od vakta austro-ugarske. I ta, nije Samo 2000 duàa, puno više, pun klinac kooperanata radi u pogonima, a gdje je još indirektno. Ne možeš pred tim oči zatvarati, al da treba imat muda i pritisnut ih, treba