Ne isključuje X - Y nego konstatujem po mom skromnom mišljenju svoja zapažanja i jednim dijelom zezanciju na račun Lea da neće dobiti kipić.sizifinho wrote:mm,kad kažeš "prije će x dobiti nego y" dobijem osjećaj da x isključuje y, što u ovom slučaju nije baš tačno.Daryl Dixon wrote:neJma nikakve veze dapače nit' sam rekao da ima, iznosim svoje mišljenje o glumici, to što ti shvataš moje konstatacije o doticnoj na pogrešan način - tvoj problem percipiranja.![]()
![]()
Po mom skromnom mišljenju prije će Hardy dobiti oskar nego Leo iz razloga recimo sto je, primjera radi, za film Legends morao dva lika glumiti i uživiti se u dvije potpuno različite ličnosti, dok recimo Amir Kazić Leo bi trebao, po mom subjektivnom mišljenju, pojesti govno od Mamuta da bi dobio oskar.
Tom Hardy može dobit oskara, a da ga i Di Caprio dobije budući da su obojica u različitim kategorijama i ne isključuju jedan drugog. Također - Legends nije nominiran za oskara. Tom Hardy je nominiran zbog njegove uloge u Revenantnu.
Iako bih volio da obojica dobiju oskara, teško, moje mišljenje je da će oskara za glavnu mušku ulogu dobiti Bryan Cranston za Trumbo, a Sylvester za Creed-a.
I da, za dženifer, jbg,izvukao sam zaključak budući da smo mi prije pričali o tome zaslužuje li oskara ili ne, onda si ti došao i rekao da si čitao da će se takmičit za oskara i uz to konstatirao da nije sex bomba pa mi nije bilo jasno zašto i kakve veze ima da li je "sex" bomba. Ne moraš se odmah nožem kačit, nismo na bojnom polju.
To ti kažem, Hardy ima jake filmove, dobro ima i Leo ali ovaj mi ima taj alfa pristup, evo nek žene kažu
Nigdje nisam napisao da je film Legends nominiran za oskar, tu sam samo naveo primjer tj komparacija uloge između dvojice glumaca i njihovih glumačkih sposobnosti, gdje se opet dovodi u pitanje tvoje rasuđivanje.
Nominirano je deset filmova od kojih ovaj prvi ima najviše nominacija (čak 12): The Revenant, Mad Max, Spotlight, The Martian, Brooklyn, Room, The Big Short i Bridge of Spies. Leo je nominiran za glavnu a Hardy za sporednu ulogu u Revenantu (evo sad sam zvanično rekao).
Najsretniji bih bio, kad smo već kod ove priče, da oskar dobije Stallone. Iskreno na svom kontu ima filmova da i Leo i Hardy još dugo dugo snimaju i uče a CREED je došao kao šlag na tortu u njegovoj karijeri a naročito na tematiku Rokija gdje upotpunjuje priču o istom sa ovim možemo reci nastavkom.
Ta priča oko oskara je već pričana prije 20 dana ja sam nevezano na tu priču iznio svoje mišljenje @cassiusu na njegov post. Vidio sam da ima svakakvih mišljanja pa sam odlučio da se suzdržim od komentara i da na ovakvom jednom postu i slici ljepojke iznesem neki light komentar za istu, ipak curica je 3 godine za redom nominirana za oskar (4x ukupno u karijeri) a čeljade nema ni 25 godina. Doduše Dženy ima već jedan oskar na svom kontu (2013-e čini mi se za film Silver Linings Playbook) i more drugih nominacija i nagrada. Meščini da je od devete godine u glumačkim vodama. Bombončić. Koga interesuje više o ovoj glumici može pročitati ovdje: http://www.imdb.com/name/nm2225369/ i o njenim nagradama i drugim interesantnim stvarima http://www.imdb.com/name/nm2225369/bio? ... _sm#trivia
Ne bi me cudilo da oskar dobije Michael Fassbender ipak je to film o zivotu Steve Jobs-a - amer, covjek koji je ostavio veliki uticaj na ovaj svijet svojim doprinosima u tehnologiji, komunikaciji i slicno. Nisam rasista ali pazi sad.
Interesantno je to da ni jedan crnac nije nominovan za oskar ni ove godine. Hhh, mislim da su tu Samuel i Tarantino zakinuti koji nije nominovan za najboljeg režisera (nemoj me molim te opet pogresno shvatiti, nemam namjeru da po treći put obrazložavam svoje komentare - Taranitno nije crnac).
Moji tipovi po kategorijama: Fass, Dženi, Stallone i Dženi #2 iz osmice. Sve pet, ne kačim se nožem.