Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#3201 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

p206 wrote:Pošto imam neki krš, a htio bi kupiti neki solidan smartphone a ne daje mi se puno love, izbor sam sveo na ove:
Sony Xperia M
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m-5497.php

Samsung Galaxy S Duos 2
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 2-5876.php

LG Optimus L7 II (P710)
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l7_i ... 5-5372.php

LG L65 D280
http://www.gsmarena.com/lg_l65_d280-6315.php

Koji bi bio najbolji? Cijena je skoro ista, oko 220KM na ovoj univerzalno stranici.
Pošto sam baš laik za ovo, je li velika razlika u radu između 1 gige RAM-a i 768MB? I isto tako je li velika razlika između 217 ppi pixel density koliko imaju ovi LG, i 245 ppi pixel density koliko ima ovaj Sony Xperia?
Onako na prvu bi uzeo taj posljednji (D280) iz više razloga: Noviji je, KitKat fabrički, 1GB RAM-a! Eh sad, koliko dizajn i sve to igra ulogu u tvom izboru ne znam, ali ovo je isključivo po hardveru navedenom! I da, RAM je VRLO bitan za android!

Inače, ne bi ti preporučio da uzimaš ijedan bez da ga barem na 10-ak minuta "pročačkaš", čisto da vidiš na licu mjesta kako ti leži u ruci i i kako radi + uzimaš u univerzalno pa ovo "testiranje" uređaja NA LICU MJESTA ima još veću težinu i NEMOJ SLUČAJNO da ga preuzmeš a da se ne uvjeriš (opet moram ponoviti) NA LICU MJESTA da sve fercera i da je ispravno! :thumbup:
agent_zero

#3202 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

p206 wrote:Pošto imam neki krš, a htio bi kupiti neki solidan smartphone a ne daje mi se puno love, izbor sam sveo na ove:
Sony Xperia M
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m-5497.php

Samsung Galaxy S Duos 2
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 2-5876.php

LG Optimus L7 II (P710)
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l7_i ... 5-5372.php

LG L65 D280
http://www.gsmarena.com/lg_l65_d280-6315.php

Koji bi bio najbolji? Cijena je skoro ista, oko 220KM na ovoj univerzalno stranici.
Pošto sam baš laik za ovo, je li velika razlika u radu između 1 gige RAM-a i 768MB? I isto tako je li velika razlika između 217 ppi pixel density koliko imaju ovi LG, i 245 ppi pixel density koliko ima ovaj Sony Xperia?
Taj zadnji l65, bez ikakve dileme.
Dr Kova

#3203 Re: Smartphone diskusije

Post by Dr Kova »

skafiskafsnjak wrote: Ako imas priliku, pogledaj i G2 :)
I od mene preporuka za G2, imao sam taj telefon, zvijer je fakat :thumbup:
iTo

#3204 Re: Smartphone diskusije

Post by iTo »

evo prilike za 20 markica kit kat 4.4 telefon

http://www.dx.com/p/presale-doogee-vale ... HboPdKG98E
stativa

#3205 Re: Smartphone diskusije

Post by stativa »

kakav je ovaj lg l fino, čini mi se dobar telefon za 260 maraka?

http://www.gsmarena.com/lg_l_fino-6592.php
free_spirit

#3206 Re: Smartphone diskusije

Post by free_spirit »

Buckethead wrote:
skafiskafsnjak wrote: Ako imas priliku, pogledaj i G2 :)
I od mene preporuka za G2, imao sam taj telefon, zvijer je fakat :thumbup:
hvala vam :thumbup: kako je krenulo, mislim da cu njega uzeti :D
ODB

#3207 Re: Smartphone diskusije

Post by ODB »

Galaxy S5
Galaxy Tab S t705
Sony Z3
LG G3
Alcatel One Touch Hero
(nešto drugo) ?

Koji ne valja i gdje kupiti koji valja (novo) ? :)

LG G3 mi je nekako najviše zapao za oko zbog veličine ekrana kao i Alcatel (da li je touch i na dodir prsta pošto vidim olovku da ima ? ).
Pored toga bitna mi je kamera i GPS,totalno nebitan kvalitet i jačina zvuka.

Sony gotivim ali mi se ovaj Z3 ne sviđa nikako što se izgleda tiče,a ne razumijem se da li ima još neku manu ili drastičnu prednost u odnosu na ostale.Kameru ima najbolju koliko vidim (ako nije osjetno bolja u odnosu na ostale recite) ali da li je najbolji omjer uloženo-dobijeno?
Ako je kamera jedino čime se diči ,a ostalo prosjek onda bih definitivno išao na ove sa većim ekranom.

Hvala unaprijed.
Quaresma

#3208 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

Z3 mi je najbolji, ali eto Z4 samo sto nije
i valjda ce sony sa Z4 komacno prestati izbacivati top modele svako 6 mjeseci
Dr Kova

#3209 Re: Smartphone diskusije

Post by Dr Kova »

Quaresma wrote:Z3 mi je najbolji, ali eto Z4 samo sto nije
i valjda ce sony sa Z4 komacno prestati izbacivati top modele svako 6 mjeseci
:thumbup: Uzmi Z3 ako možeš i to je to, a ako imaš baš love, čekaj Februar i Z4 :mrgreen:
ODB

#3210 Re: Smartphone diskusije

Post by ODB »

Pa zar je toliko Z3 moćan :roll:
Maharadza

#3211 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

ODB wrote:Galaxy S5
Galaxy Tab S t705
Sony Z3
LG G3
Alcatel One Touch Hero
(nešto drugo) ?

LG G3 mi je nekako najviše zapao za oko zbog veličine ekrana kao i Alcatel (da li je touch i na dodir prsta pošto vidim olovku da ima ? ).

Sony gotivim ali mi se ovaj Z3 ne sviđa nikako što se izgleda tiče,a ne razumijem se da li ima još neku manu ili drastičnu prednost u odnosu na ostale.Kameru ima najbolju koliko vidim (ako nije osjetno bolja u odnosu na ostale recite) ali da li je najbolji omjer uloženo-dobijeno?
Ako je kamera jedino čime se diči ,a ostalo prosjek onda bih definitivno išao na ove sa većim ekranom.

Hvala unaprijed.
Ja bi išao na G3 i to radi dosta boljeg i većeg ekrana, a Lollipop je već dobio! Inače, z3 kamera jeste bolja ali G3 ima i laserski autofocus, optičku stabilizaciju slike tako da i to treba uzeti u obzir! Po svemu ostalom su tu negdje, hardverski CPU/GPU identični!

Inače, po meni z3 totalno precijenjen (995KM u univerzalno 16GB verzija) naspram g3 (735KM isto 16GB verzija a 815KM za 32GB)! :shock:
Dr Kova

#3212 Re: Smartphone diskusije

Post by Dr Kova »

Maharadza wrote:
Galaxy Tab S t705
Sony Z3
LG G3
Alcatel One Touch Hero
(nešto drugo) ?

Hvala unaprijed.
Ja bi išao na G3 i to radi dosta boljeg i većeg ekrana, a Lollipop je već dobio! Inače, z3 kamera jeste bolja ali G3 ima i laserski autofocus, optičku stabilizaciju slike tako da i to treba uzeti u obzir! Po svemu ostalom su tu negdje, hardverski CPU/GPU identični!

Inače, po meni z3 totalno precijenjen (995KM u univerzalno 16GB verzija) naspram g3 (735KM isto 16GB verzija a 815KM za 32GB)! :shock:

S tim da G3 ima Quad Hd ekran koji troši mnogo resursa i slaba mu je vidljivost na suncu. Z3 Ima bolju kameru po mraku pogotovo. Njegov Xperia UI je najbliži stock androidu... Ti vidi šta ti odgovara i koliki je budžet. Ja bih uzeo Z3
ODB

#3213 Re: Smartphone diskusije

Post by ODB »

Telefon mi treba čisto rekreativno pa ne ganjam nikakve GHz ,brzine,softvere svako malo itd.To me ne interesuje.
Stoga mislim da idem na vizuelni odabir i utisak u cjelini ,G3 najvjerovatnije.
Vidjeću još ovo u vezi kamere,ako je preko dana zadovoljavajuća kod G3 onda mi je OK.Ovo u vezi noćne mi ne pije vode jer Sony nema ksenon ko prije,nema Cyber-shot pa sam uvijek mislio da je bacanje para ovi modeli zadnjih godina što izlaze.Očekujem uskoro da ugrade i taj famozni ksenon opet pa da bude VAU nova tehnologija jamo 1600 KM za isto sranje ko i do sada samo sa ksenonom.
Ali eto probaću i njega pa vidjeti.

Hvala na odgovorima ,interesovalo me da neki od ovih modela nema neku skrivenu manu.Sad mi je dosta lakše :)
Maharadza

#3214 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

Buckethead wrote:
Maharadza wrote: Ja bi išao na G3 i to radi dosta boljeg i većeg ekrana, a Lollipop je već dobio! Inače, z3 kamera jeste bolja ali G3 ima i laserski autofocus, optičku stabilizaciju slike tako da i to treba uzeti u obzir! Po svemu ostalom su tu negdje, hardverski CPU/GPU identični!

S tim da G3 ima Quad Hd ekran koji troši mnogo resursa i slaba mu je vidljivost na suncu. Z3 Ima bolju kameru po mraku pogotovo. Njegov Xperia UI je najbliži stock androidu... Ti vidi šta ti odgovara i koliki je budžet. Ja bih uzeo Z3
QuadHD rezolucija + true HD IPS na G3 može samo biti prednost a nikako nedostatak, pogotovu ne naspram 'običnog' IPS ekrana kod z3. Elem, da se razumijemo - koji god odabere; Z3, G3 ili čak S5 - neće pogriješiti! ;)
ODB

#3215 Re: Smartphone diskusije

Post by ODB »

Z4 :?
Ako jeste vrijedi ga sačekati vala :-D
Image
Dr Kova

#3216 Re: Smartphone diskusije

Post by Dr Kova »

ODB wrote:Z4 :?
Image

Ovo je premoćno :thumbup:
Maharadza

#3217 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

ODB wrote:Z4 :?
Image
Koliko vidim to je samo display, fali još kućište?! :D
ODB

#3218 Re: Smartphone diskusije

Post by ODB »

ma pojma nema i ja pitam :lol:
sliku sam našao da je Sony Z4 ,nigdje ne piše ekran da je
Maharadza

#3219 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

ODB wrote:ma pojma nema i ja pitam :lol:
sliku sam našao da je Sony Z4 ,nigdje ne piše ekran da je
Naravno da je samo ekran:

http://mob.hr/japan-display-predstavio- ... iphoneu-6/

Inače stara vijesti! :mrgreen:
ODB

#3220 Re: Smartphone diskusije

Post by ODB »

pu jbt...
Radar71

#3221 Re: Smartphone diskusije

Post by Radar71 »

gsmarena hakovana :lol:
PeppermintSA

#3224 Re: Smartphone diskusije

Post by PeppermintSA »

Galaxy Tab S t705
Sony Z3
LG G3
Alcatel One Touch Hero
(nešto drugo) ?

Hvala unaprijed.
Z3 :thumbup: :thumbup:
Post Reply