Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Seawolf wrote:
Onda se, vjerovatno, neće pojaviti izvedba sa 6-cilindričnim dizel motorom.
Vjerovatno ne.
Mislim da im trenutni V6 dizel ne odgovara iz vise razloga. Tezak je,predugacak da ga se smjesti iza prednje osovine i nije full alu. Ne znam da li takav motor uopste razvijaju,jedino da ga mozda vidimo u nasljedniku 166 ili da stave ovaj "stari". Tu mozda i stane iza osovine jer ce MOR biti veci.
Kad kažeš "stari", pretpostavljam da misliš na VM A630 (2.987 ccm, 202 kW / 275 PS), kakav ide u Maserati Ghibli (M157), Quattroporte (M156) i Levante.
Sumnjam da će taj moći preživjeti uvođenje novih standardiziranih načina mjerenja emisije izduvnih gasova (WLTC Euro6c i WLTC-RDE / hvala VW-u), koji će se pojaviti prije nego što nasljednik 166-ice bude spreman za homologiranje.
Da,na njega mislim. Vidjet cemo.
@condy
Alfa Giulia na testu ima najbolja vozna svojstva,dinamicki je najbolji auto. Najbrze je odvezla krug koji su vozili. Mjenjac je uz BMW (ustvari isti su) najbolje ocjenjen, kocnice ima najbolje.
Uz BMW najbolje ocjenjen motor.
Zamjerka je na unutrasnjost (nije na razini Audija).
Kazem,opcenito Audi je najbolje ocjenjen auto. Mozda nije u svemu na vrhu,ali je u svim segmentima vrlodobar pa je po njima i pobjednik testa.
Mislim da u RS4 nece biti mjesta za V8 nego ce kao i Alfa vjerovatno ponuditi V6.
Jedino Audi ima mali benz 1.4 i V6 dizel,sto Alfa trenutno nema.
Last edited by mali_milojica on 05/08/2016 12:51, edited 1 time in total.
amar1994 wrote:ko? , audi , ne bi ga pored ove giulije pa taman da je bolji od nje u svim segmentima (a nije ) . Ma da je zlatan ne bi koliko je ruzan
Ne bi ga pored Giulije ?
Realno, na koje auto najviše liči Giulija ?
Nevezano, čitao sam diskusiju, i pogledao Giuliju na netu, ljepo je auto ima sportski duh, unutrašnjost sportska i jednostavna. Prednji dio mi je najbolji dio auta. Ne sviđa mi se zadnji kraj auta, pokazivači žmigavaca, a prednji dosta liči na audija i malo na bmw-a. Novi audi a4 bolje je urađen unutra. Ima sličnosti jer meni Giulija sliči na njega pa i unutra ili su to neki novi trendovi, međutim volan mi avangardniji i ljepši kod audija, kokpit sa digitalnom tablom daleko najbolji u toj klasi, komande za klimu su perverzija iako mi se način rada klime ne sviđa, unutrašnjost generalno kod novog audija a4 je bolja, izuzev unutrašnje strane vrata koja ni kod Giuliji nisu baš nešto. Izbor motora kod audija je bolji jer nudi V6 motore i V8 motor koji ako ga sad nema biće. Upravljivost i osjećaj za volanom to bi bilo dobro uporediti kada bi drug @milojica preveo iz onog testa, kod alfe i kod audija.
amar1994 wrote:ko? , audi , ne bi ga pored ove giulije pa taman da je bolji od nje u svim segmentima (a nije ) . Ma da je zlatan ne bi koliko je ruzan
Ne bi ga pored Giulije ?
Realno, na koje auto najviše liči Giulija ?
Nevezano, čitao sam diskusiju, i pogledao Giuliju na netu, ljepo je auto ima sportski duh, unutrašnjost sportska i jednostavna. Prednji dio mi je najbolji dio auta. Ne sviđa mi se zadnji kraj auta, pokazivači žmigavaca, a prednji dosta liči na audija i malo na bmw-a. Novi audi a4 bolje je urađen unutra. Ima sličnosti jer meni Giulija sliči na njega pa i unutra ili su to neki novi trendovi, međutim volan mi avangardniji i ljepši kod audija, kokpit sa digitalnom tablom daleko najbolji u toj klasi, komande za klimu su perverzija iako mi se način rada klime ne sviđa, unutrašnjost generalno kod novog audija a4 je bolja, izuzev unutrašnje strane vrata koja ni kod Giuliji nisu baš nešto. Izbor motora kod audija je bolji jer nudi V6 motore i V8 motor koji ako ga sad nema biće. Upravljivost i osjećaj za volanom to bi bilo dobro uporediti kada bi drug @milojica preveo iz onog testa, kod alfe i kod audija.
porediti djuliju sa audi rugobom je smijesno.... sve ostalo se da diskutovat jer je djulija tek izasla.... jedino mozda A7 ili RS6 da lice na nesto originalno.... ovo ostalo sve bezlicno.... za BMW isto vazi - s tim da je dvica i cvrka stvarno dizajnersko remek djelo..... ovo ostalo njesra - utopili se u njemacku osrednjost....
Jedno je ne voliti neko vozilo a drugo je objektivno ih uporediti. Audi A7 ili RS6 su zaseban svijet za ovu Alfu. Vozio sam novi A4. Meni na slikama nije ostavio tako dobar dojam kao uživo. Osvjetljenost sa led svjetlima je perfekcija i vani i unutra. Rukohvati koji se podižu prema gore, unutrašnja digitalna tabla i ono najvažnije potpuno nova platforma i vidi se da upija neravnine kao spužva ne osjetiš ništa. Stabilnost na cesti perfektna. Alfa ima malo više sportskog elementa, ali završna obrada unutra je lošija, to se najbolje vide na komandama klime, i instrument tabli. Tako da Audi A4 nudi više. Zaista ne znam šta ima na njemu toliko loše ? Ima stvari koje su trebali bolje uradit, prije svega unutrašnju stranu vrata koja je dosta jednostavna i jeftina. I ova sjedišta iako su početna, nisu me oduševila. Ne možeš preko noći prestići jedan brend koji u kontinuitetu napreduje. Ovim ne umanjujem to da je Alfa fantastično auto napravila, ali i ovaj test realno oslikava da nije bolje auto od audija a4.
mali_milojica wrote:
@condy
Alfa Giulia na testu ima najbolja vozna svojstva,dinamicki je najbolji auto. Najbrze je odvezla krug koji su vozili. Mjenjac je uz BMW (ustvari isti su) najbolje ocjenjen, kocnice ima najbolje.
Kazem,opcenito Audi je najbolje ocjenjen auto. Mozda nije u svemu na vrhu,ali je u svim segmentima vrlodobar pa je po njima i pobjednik testa.
Mislim da u RS4 nece biti mjesta za V8 nego ce kao i Alfa vjerovatno ponuditi V6.
Hvala druže to me baš interesovalo
Dakle, Audi još nije na voznim svojstvima dostigao BMW i slabiji je od nove Alfe.
condy wrote:
Jedno je ne voliti neko vozilo a drugo je objektivno ih uporediti. Audi A7 ili RS6 su zaseban svijet za ovu Alfu. Vozio sam novi A4. Meni na slikama nije ostavio tako dobar dojam kao uživo. Osvjetljenost sa led svjetlima je perfekcija i vani i unutra. Rukohvati koji se podižu prema gore, unutrašnja digitalna tabla i ono najvažnije potpuno nova platforma i vidi se da upija neravnine kao spužva ne osjetiš ništa. Stabilnost na cesti perfektna. Alfa ima malo više sportskog elementa, ali završna obrada unutra je lošija, to se najbolje vide na komandama klime, i instrument tabli. Tako da Audi A4 nudi više. Zaista ne znam šta ima na njemu toliko loše ? Ima stvari koje su trebali bolje uradit, prije svega unutrašnju stranu vrata koja je dosta jednostavna i jeftina. I ova sjedišta iako su početna, nisu me oduševila. Ne možeš preko noći prestići jedan brend koji u kontinuitetu napreduje. Ovim ne umanjujem to da je Alfa fantastično auto napravila, ali i ovaj test realno oslikava da nije bolje auto od audija a4.
ne volim Falšvagen, to je istina ali opet sam spomenuo pozitivne stvari Audija kao i negativne Alfe sto opet ne znaci da sam previse subjektivan je l?
ali onog cega sam se dotako je dizajn i nista vise od toga - Alfa je definitivno ljepsa od potpuno dosadnog Audija.... BTW vidio sam juce prvi A6 MK1 u Zenici i odusevio se linijom (jos neko voza potpuno ocuvan primjerak neka pastel tamna boja ala zelena ili plava) tako da mi niko ne moze reci da ja iako mrzim Falšvagen (a to je zbog unistavanja konkurencije lazima i prevarama - dok se PSA satiro da ugura nekako FAP i DPF a da ostane kako treba auto) ne mogu da se postavim objektivno audi je ruzan ko kredit - sa izuzetkom kao sto rekoh RS6 koji izgleda mocno kao i A7.... (uopste ih nisam trpao u neke iste klase sa Alfom DJ nego samo dizajnersko poredjenje....
BTW samo jos da dodam ako vec zelite poentirat da Djulija lici na neki auto - meni najvise lici na Dodge Charger, da li slucajno ili ne - ostaje da se vidi
mali_milojica wrote:
@condy
Hvala druže to me baš interesovalo
Dakle, Audi još nije na voznim svojstvima dostigao BMW i slabiji je od nove Alfe.
Tesko da moze dostici BMW,a sada kako vidimo i Alfu,pa rekao bi i Jaguar XE (koji je takodze po voznim svojstvima i dinamici vrlo slican) kad koriste prednji pogon. Raspored mase nije dobar itd. I da ima Quatrro pogon,on bi nesto ispeglao,ali bi dodao tezinu,sto je opet ubitacno za neki normalan auto do 200 KS
condy wrote:
ne volim Falšvagen, to je istina ali opet sam spomenuo pozitivne stvari Audija kao i negativne Alfe sto opet ne znaci da sam previse subjektivan je l?
ali onog cega sam se dotako je dizajn i nista vise od toga - Alfa je definitivno ljepsa od potpuno dosadnog Audija.... BTW vidio sam juce prvi A6 MK1 u Zenici i odusevio se linijom (jos neko voza potpuno ocuvan primjerak neka pastel tamna boja ala zelena ili plava) tako da mi niko ne moze reci da ja iako mrzim Falšvagen (a to je zbog unistavanja konkurencije lazima i prevarama - dok se PSA satiro da ugura nekako FAP i DPF a da ostane kako treba auto) ne mogu da se postavim objektivno audi je ruzan ko kredit - sa izuzetkom kao sto rekoh RS6 koji izgleda mocno kao i A7.... (uopste ih nisam trpao u neke iste klase sa Alfom DJ nego samo dizajnersko poredjenje....
Mislim, da ipak nisi objektivan jer dizajn je nešto po čemu se audi prepoznaje. Dobro, reci onda šta je konkretno ružno na novom A4, odnosno u čemu je konkretno loš dizajn novog Audija A4 ? Reci šta je dosadno i loše urađeno na njemu, konkretno jer u suprotnom si subjektivan i sve se svodi na to mrzim falšvagen pa da je naj naj meni će biti najgori. Nisi jedini, @530i slično razmišlja
Ne bih da ovu temu offtopičarim ali evo ti i par slika da ti bude lakše
mali_milojica wrote:I ti si namazan,stavis sliku od S4 ili S Line pa imaj obraza reci protiv izgleda nesto
Ima li kakva slika socijalnog modela da popljujemo.
Ovaj je socijala,
Šta bi rekao za ovog @leona najbolju sliku alfe giulie na netu koja ima je stavio
Digitalna instrument tabla je meni nesto najgore sto se pojavilo u svijetu auto industrije. Mogu da razumijem ugradnju u C4 Picasso ali ne i u jednoj sportskoj/poslovnoj limuzini.
A4 je iskopirao otvaranje vrata sa Lancia Lybre.
Last edited by ElRe on 05/08/2016 14:44, edited 1 time in total.
Kod Audija su se tradicionalno vrata otvarala prema gore kod starijih modela. Tako da nije imao šta kopirat, samo su ljudi došli na ideju sa ovakvim rukohvatima kako to ponovo napravit. S tim da je tačno, da se potpuno identično otvaraju
condy wrote:
ali onog cega sam se dotako je dizajn i nista vise od toga - Alfa je definitivno ljepsa od potpuno dosadnog Audija.... BTW vidio sam juce prvi A6 MK1 u Zenici i odusevio se linijom (jos neko voza potpuno ocuvan primjerak neka pastel tamna boja ala zelena ili plava) tako da mi niko ne moze reci da ja iako mrzim Falšvagen (a to je zbog unistavanja konkurencije lazima i prevarama - dok se PSA satiro da ugura nekako FAP i DPF a da ostane kako treba auto) ne mogu da se postavim objektivno [emoji106] audi je ruzan ko kredit - sa izuzetkom kao sto rekoh RS6 koji izgleda mocno kao i A7.... (uopste ih nisam trpao u neke iste klase sa Alfom DJ nego samo dizajnersko poredjenje....
Mislim, da ipak nisi objektivan jer dizajn je nešto po čemu se audi prepoznaje. Dobro, reci onda šta je konkretno ružno na novom A4, odnosno u čemu je konkretno loš dizajn novog Audija A4 ? Reci šta je dosadno i loše urađeno na njemu, konkretno jer u suprotnom si subjektivan i sve se svodi na to mrzim falšvagen pa da je naj naj meni će biti najgori. Nisi jedini, @530i slično razmišlja
Ne bih da ovu temu offtopičarim ali evo ti i par slika da ti bude lakše
Sorry za offtopic
Lijep auto, nema sta, al' ipak alfa ima malu prednost. Meni je alfa 159 jos uvijek u vrhu, kad je dizajn u pitanju.[emoji4]
Malo neozbiljno poredjenje audija i otvaranje vrata sa lybrom, kao da je to otvaranje nesto specijalno, i kao da je jedino auto koje se tako otvara. Niste objektivni, djula jeste lijepa ali ni jednom autu ove klase ne fali nista.
basicm wrote:Malo neozbiljno poredjenje audija i otvaranje vrata sa lybrom, kao da je to otvaranje nesto specijalno, i kao da je jedino auto koje se tako otvara. Niste objektivni, djula jeste lijepa ali ni jednom autu ove klase ne fali nista.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni je poslije Giulije,najblizi Jaguar XE. Jos u onom R-Sport izdanju