Lik pokrenuo vlastiti biznis. ..kapa dolekakavdanakneiskustvu wrote:http://www.072info.com/nakon-prelaska-n ... asticarnu/
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kamen spoticanja
#3201 Re: Zeničani
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3202 Re: Zeničani
Nije bas tako druze Jeffersone. Privatizovano je 80% nekadasnjih drustvenih preduzeca. Ovi imaju plate uglavnom po drzavnim institucijama. Provedena je ovdje privatizacija, ali na pljackaski nacin. Pokupovali za sicu, prodali objekte, uzeli lovu, a ljudi ostali na ulici. Da se to uradilo na pravi nacin, mozda bi i moglo biti neke nade. Ali ne nuzno. I u Svedskoj su mnoge industrije pod drzavnim patronatom, npr. proizvodnja alkohola i sl...jefferson wrote:Kome ba. Kosovo ce za nas biti njemacka za 20g. To sve treba privatizirati pa bi qrtz Polic i bagra imali platu od 40,000. Samo privatizacija, ova bagra ni cistit ne bi mogla u privatnim firmama._BataZiv_0809 wrote:Slazem se sa vama konacno.![]()
I danas se uzimaju krediti od MMF-a, a kad stignu na naplatu sve ce nam uzeti. Npr. na Kosovu su sve zivo pokupovali od elektroprivrede, telekoma, rudnika. Medlin Olbrajt i Vesli Klark su medju vlasnicima. Zna se da su Kosovari kupili drzavu, sad im to polako dolazi na naplatu.
Nas su u duznicko ropstvo i odvele drzavne firme koje sluze za finansiranje stranaka dok se ne stvara nova vrijednost.
Kosovo ima jak lobi to se vidi. Unilateralno proglasili nezavisnost, suprotno medjunarodnom pravu. Toliko su jaki da i Medjunarodni sud kaze pa eto nije bas da nije po medjunarodnom pravu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3203 Re: Zeničani
Podrzavam privatnu inicijativu svakako! Ostalo necu komentarisati, svakom njegovokakavdanakneiskustvu wrote:http://www.072info.com/nakon-prelaska-n ... asticarnu/
- snaga_znanja
#3204 Re: Zeničani
Ima li neko da objasni zasto ostale slasticarne u gradu nisu halal? Nema alkohola u njima. Kod pripreme kolaca cisto sumnjam da se koristi nesto sto nije u skaldu sa Islamskim propisima (alkohol, svinjetina npr. zelatin).
Jedino sto me malo bode u oci je ovaj dio kad kaze da ce biti dio i za zene..
I btw. jos da priupitam. Vidim pise da je do juce bio Hrvat katolik. Da li je on sad Hrvat musliman? Ili Bosnjak musliman? Bosanac musliman? Ili eventualno nesto cetvrto ili peto.
I btw. jos da priupitam. Vidim pise da je do juce bio Hrvat katolik. Da li je on sad Hrvat musliman? Ili Bosnjak musliman? Bosanac musliman? Ili eventualno nesto cetvrto ili peto.
- kamen spoticanja
#3205 Re: Zeničani
A zasto je to bitno?snaga_znanja wrote:Ima li neko da objasni zasto ostale slasticarne u gradu nisu halal? Nema alkohola u njima. Kod pripreme kolaca cisto sumnjam da se koristi nesto sto nije u skaldu sa Islamskim propisima (alkohol, svinjetina npr. zelatin).
- snaga_znanja
#3206 Re: Zeničani
Ko kaze da je bitno...kamen spoticanja wrote:A zasto je to bitno?snaga_znanja wrote:Ima li neko da objasni zasto ostale slasticarne u gradu nisu halal? Nema alkohola u njima. Kod pripreme kolaca cisto sumnjam da se koristi nesto sto nije u skaldu sa Islamskim propisima (alkohol, svinjetina npr. zelatin).
- kamen spoticanja
#3207 Re: Zeničani
Pa što trosis tastaturu
- snaga_znanja
#3208 Re: Zeničani
Jesi ti vidio onaj smajli na kraju?kamen spoticanja wrote:Pa što trosis tastaturu
- kamen spoticanja
#3209 Re: Zeničani
Pa i na njega dzaba trošiš tastaturusnaga_znanja wrote:Jesi ti vidio onaj smajli na kraju?kamen spoticanja wrote:Pa što trosis tastaturu
-
motorola01
#3210 Re: Zeničani
Ali kako god da okrenes, zanimljivo pitanje
A sto se tice posla i halal slasticarne, neka covjek radi ma kako se zvao
(nebitno ovaj slucaj ili bilo koji drugi u ovoj usranoj drzavi).
A sto se tice posla i halal slasticarne, neka covjek radi ma kako se zvao
-
kakavdanakneiskustvu
#3211 Re: Zeničani
[quote="snaga_znanja"]Ima li neko da objasni zasto ostale slasticarne u gradu nisu halal? Nema alkohola u njima. Kod pripreme kolaca cisto sumnjam da se koristi nesto sto nije u skaldu sa Islamskim propisima (alkohol, svinjetina npr. zelatin).
[/quote
zanimljivo pitanje
zanimljivo pitanje
- snaga_znanja
#3212 Re: Zeničani
Kazem ja. Ako je za rad slasticarne bitno sta je on do juce bio, daj da saznamo sta je od danas....kakavdanakneiskustvu wrote:snaga_znanja wrote:Ima li neko da objasni zasto ostale slasticarne u gradu nisu halal? Nema alkohola u njima. Kod pripreme kolaca cisto sumnjam da se koristi nesto sto nije u skaldu sa Islamskim propisima (alkohol, svinjetina npr. zelatin).
I btw. jos da priupitam. Vidim pise da je do juce bio Hrvat katolik. Da li je on sad Hrvat musliman? Ili Bosnjak musliman? Bosanac musliman? Ili eventualno nesto cetvrto ili peto.[/quote
zanimljivo pitanje
- splend
#3213 Re: Zeničani
valjda je hrvat muslimansnaga_znanja wrote:
da je bio recimo danac i presao na islam, bio bi danac musliman.
da je bio recimo velsanin i presao na islam, bio bi velsanin musliman.
bosnjak nikako ne moze bit', jer je hrvat.
tako isto velsanin, danac, argentinac ne mogu postati bosnjaci...
ja sam recimo bosnjak. i sutra predjem na hrscanstvo, necu postat hrvat, danac il' ko vec.
opet ostajem bosnjak, s tim sto vise nisam musliman, nego krscanin...
i jah, skoro pa sam siguran da je ovako kako sam objasnio
- ExNihilo
#3214 Re: Zeničani
splend wrote:valjda je hrvat muslimansnaga_znanja wrote:
I btw. jos da priupitam. Vidim pise da je do juce bio Hrvat katolik. Da li je on sad Hrvat musliman? Ili Bosnjak musliman? Bosanac musliman? Ili eventualno nesto cetvrto ili peto.![]()
da je bio recimo danac i presao na islam, bio bi danac musliman.
da je bio recimo velsanin i presao na islam, bio bi velsanin musliman.
bosnjak nikako ne moze bit', jer je hrvat.
tako isto velsanin, danac, argentinac ne mogu postati bosnjaci...
ja sam recimo bosnjak. i sutra predjem na hrscanstvo, necu postat hrvat, danac il' ko vec.
opet ostajem bosnjak, s tim sto vise nisam musliman, nego krscanin...
i jah, skoro pa sam siguran da je ovako kako sam objasnio

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3215 Re: Zeničani
snaga_znanja wrote:Ima li neko da objasni zasto ostale slasticarne u gradu nisu halal? Nema alkohola u njima. Kod pripreme kolaca cisto sumnjam da se koristi nesto sto nije u skaldu sa Islamskim propisima (alkohol, svinjetina npr. zelatin).
-
Eborg
#3216 Re: Zeničani
Ima ona naša jedna glumica iz Zenice, bila je Bošnjakinja muslimanka, sada je Hrvatica katolkinja. Dakako da je promijenila religiju, ali kako i nacionalnost, trebalo bi je pitati. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3217 Re: Zeničani
Balkan je cudoEborg wrote:Ima ona naša jedna glumica iz Zenice, bila je Bošnjakinja muslimanka, sada je Hrvatica katolkinja. Dakako da je promijenila religiju, ali kako i nacionalnost, trebalo bi je pitati.
- Reisova
#3218 Re: Zeničani
čuj halal slastičarna, okey idemo dalje npr. halal taxi prevoz, npr. npr. kupovina karata ....
Ma sve same gluposti, a zabrinjava ovaj dio "i za žene"....kuda to idemo ?
Uglavnom javila sam se na ovu temu da čestitam svim Zeničanima na gradjanskom aktivizmu koje je kod nas u Sarajevu svedeno na najmanju moguću mjeru. Stvarno svaka čast baš se borite...
Uglavnom javila sam se na ovu temu da čestitam svim Zeničanima na gradjanskom aktivizmu koje je kod nas u Sarajevu svedeno na najmanju moguću mjeru. Stvarno svaka čast baš se borite...
- Warashii
#3219 Re: Zeničani
Jbo njegovu slasticarnu
i onako ne idem tamo gdje nema pivo da se naruci
.
-
kakavdanakneiskustvu
#3220 Re: Zeničani
Eborg wrote:Ima ona naša jedna glumica iz Zenice, bila je Bošnjakinja muslimanka, sada je Hrvatica katolkinja. Dakako da je promijenila religiju, ali kako i nacionalnost, trebalo bi je pitati.
koja je to?
-
Eborg
#3221 Re: Zeničani
Starija je zena, mislim da ne zivi vise u Zenici.
-
kakavdanakneiskustvu
#3222 Re: Zeničani
Eborg wrote:Starija je zena, mislim da ne zivi vise u Zenici.
ime?
-
motorola01
#3223 Re: Zeničani
Jel ovo opet "puko kvar" u grijanju? Kod mene skoro hladni radijatori.
- snaga_znanja
- snaga_znanja
#3225 Re: Zeničani
Kvar u zeničkoj Koksari: Ispuštena veća količina dima, grijanje znatno smanjeno
Zbog manjeg tehnološkog kvara, uslovljenog iznenadnim nestankom električne energije, tokom prijepodnevnih sati iz pogona Koksare, kompanije ArcelorMittal Zenica, u zrak je ispuštena veća količina dima u atmosferu.
Kvar u zeničkoj Koksari: Ispuštena veća količina dima, grijanje znatno smanjeno
Prema službenoj informaciji iz uprave zeničke kompanije, ovaj incident je uzrokovan kvarom na jednom od transformatora kojim se napajaju postrojenja u ovom pogunu zbog čega je došlo do nestanka struje.
Prema tehnologiji rada ovih postrojenja u tim situacijama, koje su predviđene kao vanredne, automatski se pale takozvane "havarijalne baklje", na kojima se spaljuje sav plin namijenjen tehnološkom procesu Koksare i Visoke peći.
U trenutku nestanka struje ove baklje se automatski pale, a danas je otvoreni plamen na bakljama i dimni oblak iznad ovog pogona bio vidljiv duže od sat vremena.
Za sada nema službenih podataka kakve posljedice po kvalitet zraka u Zenici je imao ovaj incident, ali zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, jer je na području grada povoljna "ruža vjetrova", Zeničani su bili pošteđeni još jednog ozbiljnog aerozagađenja i udara na zdravlje.
Na kontrolnom gradskom displeju prezentirani su podaci mjerenja koji su bili u minimalnim granicama, uz temperaturu zraka od oko 13 stupnjeva celzija, što je omogućilo južno strujanje zraka, koje štiti gradsko područje od većih aerozagađenja.
Zbog kvara je došlo do obustave rada jednog od dva kotla u pogonu Energetika i isporuka toplotne energije za grijanje grada je znatno smanjena. Prema službenoj informaciji Kompanije, kotao koji je kvaru trenutno se hladi kako bi se sutra moglo otpočeti sa njegovom popravkom. Za sada nije precizirano vrijeme do kada će trajati popravka pokvarenog kotla, i do kada će grijanje biti otežano u gradu Zenici.