Haris.ba wrote:lavic wrote:Zasto mi svi gradjani Sarajeva ne pokrenemo inicjativu ili peticiju da se napravi samodoprinos za popravku infrastrukture, recimo da svaka stambena jedica izdvoji 200 KM.
Znaš, komunizam je prošao. Nek jednostavno izvrše dokapitalizaciju ili privatizaciju. Daju građanima Sarajeva mogućnost kupovine dionica, pa lijepo postaneš vlasnik shodno svome učešću.
Ja se tu sa tobom ne slazem, pitanje je ima li bilo gdje u svjetu da je gradski vodovod u privatnim rukama.
Negdje sam nasao da je Paris privatizovao i nakon pet godina vratio vodovod u vlasnistvo grada.
Slazem se da vlada kantona treba i eventualno fin. pilocija ispitat poslovanje, ali je vodovod svih nas i svima treba.
Zasto ne uradit sve i da nadlezne institucije pomognu vodovodu u naplati potrazivanaj, malo svi gradjani, malo kredit,i morni smo opet 30-tak godina.
Ima li logike flasa vode u granapu je oko 1 KM, a vode za mjesec po osobi dodje u rasponu od 5-9 KM.
Daj da budemo malo realni i sagledamo stvari sa svih strana, ima u ViK sigurno svega, ali nije ni nase maslo za Ramazana.