BRAVOO idemo dalje jačamo i gazimo sve
Logosoft
Moderator: Benq
-
Sakazulu
#3201 Re: Logosoft ALL ABOUT
Do nedavno smo kukali da nam je trebalo svima podignuti prag za upload, a danas već hoćemo dalje.
- Esso_i_Ajla
#3202 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne znam kako u logosoftu razmisljaju ali logicki gledano ako se Telemachu isplati da ponudi takvu uslugu onda ce se i LOL-u isplatiti. Oni imaju dobiti i od uspostave poziva i od tih dodatnih 10 KM a korisnicima je opet fino i jeftino. Moguce da ce u LOL-u ukinuti 15 KM bonusa a dati Flat telefon prema svim fixnim bez dodatne novcane doplate ili ce zadrzati tih 15 KM bonusa a uz doplatu dati Flat prema fixnim. U tom slucaju tih 15 KM bi se moglo iskoristiti za mobilnu mrezu pri cemu bi LOL imao cak bolju ponudu od Telemacha. Usvakom slucaju isplati se i jedan i drugi ISP.novi.dan.nova.nafaka wrote:Kakve su informacije iz prve ruke što se tiče LOL-a: ima li kakvih šansi da i nas slično sunce ugrije ?zateznistub wrote:Nije besplatno, placas uspostavu pozivs, to je jos uvijek placanje spram bukvalno besplatnih razgovora unutar bht mrezeLud i ponosan wrote:Prije par mjeseci sam spominjao da prednost BHT-a (0 km unutar mreze) nece dugo trajati, a evo Telemach to samo potvrduje.Toliko o besplatnim razgovorima prema BHT numeraciji, sad Telemach nudi besplatno prema svim mrezama u BiH.
![]()
Ima li kakvih novosti u vezi sa Sportklub PRIME-om ?
-
Sakazulu
#3203 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dragi naši korisnici,
Od 24. oktobra izlazimo u susret svim VAŠIM željama. Otvaramo maximalni pristup internetu brzine od kojih će se zatresti Europa i Panamski kanal ili možda FOX.
Telefonija do daljnjeg će biti besplatna prema svim pozivima u slučaju da niko ne odgovori na njih.
Vjerujemo da ćete uživati u novitetima.
Vaš LOL tim
Od 24. oktobra izlazimo u susret svim VAŠIM željama. Otvaramo maximalni pristup internetu brzine od kojih će se zatresti Europa i Panamski kanal ili možda FOX.
Telefonija do daljnjeg će biti besplatna prema svim pozivima u slučaju da niko ne odgovori na njih.
Vaš LOL tim
- Esso_i_Ajla
#3204 Re: Logosoft ALL ABOUT
I telemach ima problema sa UPLOAD-om. Najbolje bi bilo kad bi dali mogucnost da korsnici kreiraju koliko zele downloada a koliko uploada. Recimo ako neko ima 18/1 konekciju, da mu se ostavi mogucnost da uzme npr 10/8 ili 9/9 uz istu cijenu. To bi bilo idealno.Sakazulu wrote:Do nedavno smo kukali da nam je trebalo svima podignuti prag za upload, a danas već hoćemo dalje.
- novi.dan.nova.nafaka
#3205 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne znam kako u logosoftu razmisljaju ali logicki gledano ako se Telemachu isplati da ponudi takvu uslugu onda ce se i LOL-u isplatiti. Oni imaju dobiti i od uspostave poziva i od tih dodatnih 10 KM a korisnicima je opet fino i jeftino. Moguce da ce u LOL-u ukinuti 15 KM bonusa a dati Flat telefon prema svim fixnim bez dodatne novcane doplate ili ce zadrzati tih 15 KM bonusa a uz doplatu dati Flat prema fixnim. U tom slucaju tih 15 KM bi se moglo iskoristiti za mobilnu mrezu pri cemu bi LOL imao cak bolju ponudu od Telemacha. Usvakom slucaju isplati se i jedan i drugi ISP.[/quote]Esso_i_Ajla wrote:Kakve su informacije iz prve ruke što se tiče LOL-a: ima li kakvih šansi da i nas slično sunce ugrije ?novi.dan.nova.nafaka wrote:Nije besplatno, placas uspostavu pozivs, to je jos uvijek placanje spram bukvalno besplatnih razgovora unutar bht mreze![]()
Ima li kakvih novosti u vezi sa Sportklub PRIME-om ?
Da, da, dobro rezonuješ. Još kad bi se ljuskica javila, ili Damir to bi bilo fenomenalno. Što se mene tiče, mogla bi vala i opcija da se odlučimo: ili da zadržavamo 15 KM bonusa, ili da ih se odričemo na račun FLAT-a prema fix-u...
-
Sakazulu
#3206 Re: Logosoft ALL ABOUT
Satima miruje forum i onda odjednom frkaaaaa

- novi.dan.nova.nafaka
#3207 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sakazulu wrote:Dragi naši korisnici,
Vaš LOL tim
-
22042012
#3208 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koji ste vi pacenici. Pitacu ja vama gdje vam je logosoft ili onaj srpski telemah kada se zarati. Samo tada bi trebali da zabrane koristenje telefona bhtelekoma svim onima koji su koristili srbomah ili logosoft.
- novi.dan.nova.nafaka
#3209 Re: Logosoft ALL ABOUT
22042012 wrote:Koji ste vi pacenici. Pitacu ja vama gdje vam je logosoft ili onaj srpski telemah kada se zarati. Samo tada bi trebali da zabrane koristenje telefona bhtelekoma svim onima koji su koristili srbomah ili logosoft.
Paćeniče, Logosoft je domaća firma! :smajligađenja:
- Esso_i_Ajla
#3210 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma ovo je onaj sto zna od koliko radi poslovnica u saracimanovi.dan.nova.nafaka wrote:22042012 wrote:Koji ste vi pacenici. Pitacu ja vama gdje vam je logosoft ili onaj srpski telemah kada se zarati. Samo tada bi trebali da zabrane koristenje telefona bhtelekoma svim onima koji su koristili srbomah ili logosoft.![]()
![]()
![]()
Paćeniče, Logosoft je domaća firma!
-
--usnee--
#3211 Re: Logosoft ALL ABOUT
Treba biti realan i reci jest da zavrcu pare i pune dzepove stranacki i sve ali, kada je recimo logosoft poklonio kompjutere nekoj skoli, davao stipendije ...... Nemaju obavezu tendera ovog onog kad se uzmu sve stvari u obzir BH Telecom je najjači daleko da je privatna firma riješili bi se brojnih obaveza koje imaju a poklopili bi telemach lol hs i sve u dva mjeseca 100%
- novi.dan.nova.nafaka
#3212 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma hajde, šta pričaš ba ?--usnee-- wrote:Treba biti realan i reci jest da zavrcu pare i pune dzepove stranacki i sve ali, kada je recimo logosoft poklonio kompjutere nekoj skoli, davao stipendije.
Nemaju obavezu tendera ovog onog kad se uzmu sve stvari u obzir BH Telecom je najjači daleko da je privatna firma riješili bi se brojnih obaveza koje imaju a poklopili bi telemach lol hs i sve u dva mjeseca 100%
1. BHT je državna firma, dakle tvoja, moja itd, a njom raspolažu stranačke glavonje, kao što znamo
2. znamo i kako se tamo ljudi zapošljavaju: kao i svugdje, prvo stranačke pa sve ostale veze
3. BHT daje stipendije - o, yeah, samo što te stipendije koliko znam dobijaju i djeca zaposlenika, između ostalih je to bio i jedan od uslova na konkursima ranije. Sad ne znam kako je
4. mojne mi priča šta bi bilo kad bi bilo - LOL je privatna i radi kako treba, za sad. Zar to nije dovoljan razlog da njihove usluge koristim !?
-
Sakazulu
#3213 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma haj šta reći patriotama. Oni i ne znaju bolje!
-
Ammarzinho
#3214 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dobro vas je patriote, nego hoće li šta biti od ovog SK Prime-a 
- Frtalj_Duše
#3215 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako patriotizam podrazumijeva slijepo punjenje džepova određene stranke (čitaj: mafijaško-kriminalna organizacija) indirektno kroz pretplatu telefona i interneta firmi koju oni "posjeduju" i rade sa istom šta i kako im ku**u ćejf, e onda ne želim da budem patriota i poserem se na taj oblik "patriotizma"!22042012 wrote:Koji ste vi pacenici. Pitacu ja vama gdje vam je logosoft ili onaj srpski telemah kada se zarati. Samo tada bi trebali da zabrane koristenje telefona bhtelekoma svim onima koji su koristili srbomah ili logosoft.
-
zilog
#3216 Re: Logosoft ALL ABOUT
Upalile se CENTRALE kada je Logosoft pustio Fox...
Eh, sada, kada bi samo znali sta se iza brda valja...
Nije nista strasno..., mnogi ce popljuvati, ali..., regionalno..., velicanstveno...
P.S. Nisu novi kanali, nista sto vec nemamo, ali, mene su odusevili.
Nije nista strasno..., mnogi ce popljuvati, ali..., regionalno..., velicanstveno...
-
Sakazulu
#3217 Re: Logosoft ALL ABOUT
Šta je ovo stala diskusija... Sramota

-
neki
#3218 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa pustili su ga svi, sta je tu posebnozilog wrote:Upalile se CENTRALE kada je Logosoft pustio Fox...![]()
Nije nista strasno..., mnogi ce popljuvati, ali..., regionalno..., velicanstveno...![]()
Zadnji put kad si pricao o velicanstvenom iza brda, povecali su upload za 150 kbps
-
iceman2010
#3219 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nabere se na uspostavi poziva poprilicno. Vec sam pravio usporedbu na telemach-ovoj temi, pa mozes i tamo procitati sta sam napisao ako vec nisi. Dakle, tvrdim da je bolje koristiti Telecom-ov phone mtv paket nego analognu telemach-a i flat telefon (nije flat, ima ogranicen broj minuta i placa se uspostava poziva). "Pricalice" ne pricaju jednom tokom dana. Ukoliko uzmemo da imas cetveroclanu porodicu i da svako digne slusalicu 3 puta u toku dana (neka bude 10 poziva za 24 sata) to je vec 0,03 x 10 x 30 = 9 KM. To ti je sa onih 10,90 vec 20 KM. Povoljno? Uzmes jos u obzir da je poziv prema mobilnoj daleko skuplji nego kod BHT-a pa kontaj. Dodas jos ono sto ja radim kad me neko nazove (prekinem, pa ja zovem njega jer je meni besplatno) broj poziva sa "smijesnih" 0,03 KM se poveca, a cifra izadje na preko 10 KM. Da ne pricam o 70 analognih kanala. Dakle, da bi se isplatilo moras pricati toliko da si isplati pretplata od 10,90 KM plus uspostava poziva i skuplje prema mobilnoj, a manje od postavljenog ogranicenja ( 1000 ili 1500 minuta).Lud i ponosan wrote:Prije par mjeseci sam spominjao da prednost BHT-a (0 km unutar mreze) nece dugo trajati, a evo Telemach to samo potvrduje.reni-90 wrote:evo telemach sad nudi fixni tel sa besplatnim pozivima prema svim fiksnim mrezama u bih
nadam internet tv
ista i cijene kao trio paket od lola
nadam se da ce uskoro i lol isto ponuditiToliko o besplatnim razgovorima prema BHT numeraciji, sad Telemach nudi besplatno prema svim mrezama u BiH.
btw, koga to zoves u HT mostar ili u RS? Ja od sve raje u Sarajevu ne znam nikoga ko ima nekog tamo.
edit: Kratki pozivi za neku potvrdu dogovora i slicno, ispod jedne minute se ne isplate.
-
Sakazulu
#3220 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma da sve ima svoje zašto i zato!
-
iceman2010
#3221 Re: Logosoft ALL ABOUT
U nekim kombinacijama ponuda je konkurentna, ali ipak nije tako dobra kako izgleda na prvu. Treba ipak malo stvari baciti na papir. Onda se jasnije vidi
Za manje razgovora bolje je imati lol-ovih 15 KM, za puno price najbolji je BHT. Ovo telemach-ovo se isplati u nekim specificnim uslovima (imas nekoga u npr. zapadnom Mostaru ili RS-u i sl.).
-
zilog
#3222 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne nego su podigli medjunarodni DWDM link (nakon toga su izasli na DE-CIX u Frankfurtu), kakvim se BHT pohvalio tek prije neki dan.neki wrote:Pa pustili su ga svi, sta je tu posebnozilog wrote:Upalile se CENTRALE kada je Logosoft pustio Fox...![]()
Nije nista strasno..., mnogi ce popljuvati, ali..., regionalno..., velicanstveno...![]()
P.S. Nisu novi kanali, nista sto vec nemamo, ali, mene su odusevili.![]()
Zadnji put kad si pricao o velicanstvenom iza brda, povecali su upload za 150 kbps
Ovo nije tih razmjera, ali za mene i vjerovatno sve koji poznaju tehniku, vrlo znacajno.
- Kladara
#3223 Re: Logosoft ALL ABOUT
svaka cast vec sam poceo da drhtimSakazulu wrote:Dragi naši korisnici,
Vaš LOL tim
-
neki
#3224 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dzaba medjunarodni link kad ga bager razvali svakih 20 danazilog wrote:Ne nego su podigli medjunarodni DWDM link (nakon toga su izasli na DE-CIX u Frankfurtu), kakvim se BHT pohvalio tek prije neki dan.neki wrote:Pa pustili su ga svi, sta je tu posebnozilog wrote:Upalile se CENTRALE kada je Logosoft pustio Fox...![]()
P.S. Nisu novi kanali, nista sto vec nemamo, ali, mene su odusevili.![]()
Ovo nije tih razmjera, ali za mene i vjerovatno sve koji poznaju tehniku, vrlo znacajno.
-
zilog
#3225 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ti bi malo da trolas, jel'de?neki wrote:Dzaba medjunarodni link kad ga bager razvali svakih 20 dana
Haj' ti prijatelju na BHT temu, pa tamo ubjedjuj ljude da je 2 Mbps sasvim dovoljno.
Usput saznaj od koliko radi poslovnica u Saracima.