odesveuhonduras wrote:Ja ljepote na Ilidži živjet... znaš da SDP nema šanse i ne moraš na izbore izlaziti
SDA-All about
-
sarajlija-x
#3201 Re: SDA-All about
- Adriatic
#3202 Re: SDA-All about
Samo vi čuvajte onog Memića i sve će biti dobro.sarajlija-x wrote:odesveuhonduras wrote:Ja ljepote na Ilidži živjet... znaš da SDP nema šanse i ne moraš na izbore izlaziti
Koji urbani lik.
A kad vam neboder iznikne pred prozorom, nemojte se žaliti.
-
Erased
#3203 Re: SDA-All about
Sinko. Nisi ti dobro informirana.KatarinaKosaca wrote:SBB neće pobijediti u Starom Gradu. Tu je bilo najmanje migracionih promjena i teško da će stranka sa Sandžaklijom na čelu pobijediti. Koliko god ovo segregatovo zvučalo. Kako nisam od onih koji se zgražavaju na nacionalno i regionalno, mogu reći da tako mislim.Innovation wrote:Madner, tacno si nabrojao, samo Novo Sarajevo 100 % Nacelnik Koldzo, a zaboravila sam Novi Grad. To je ukupno 6 Nacelnika. Trnovo SBiH, Centar SDP i Stari Grad pod upitnikom SDA ili SBB.
Nego, upravo sad šetam psa i skup nekih SDA. Od SDA mladeži izgubljenog pogleda, onih par žena za kvotu i parada krkanluka i kića, te lažne prepotencije.
Uvijek me takve situacije podsjete na jednu Andrićevu misao.. parafraziram.. Kad bi ljudi znali kako malo pameti vlada svijetom zabrinuli bi se.
Tako i mi, neka smo sretni ko nam i kakav kroji kapu i sudbinu i kome plaćamo poreze
-
Erased
#3204 Re: SDA-All about
Kome?StupskaBitanga wrote:Ilijaš im je pod uppitnikom
- ultima_palabra
#3205 Re: SDA-All about
Ma neću, prelagana bi to para bila-LIBERO- wrote:Hajde Ultima, kladi seKatarinaKosaca wrote:Jok.ultima_palabra wrote:Neće pobijediti SBB, ali hoće Hadžibajrić.Prihvatam opklade
-
Erased
#3206 Re: SDA-All about
Inače SDP-ovci i još neki drugi prave te kategorije "urbani" i "seoski" a ustvari kad pogledaš strukturu njihovih članova i kadrova i provjeriš rodne listove i porijeklo familija, sve je jasno. Uglavnom su to ljudi koji su se 80-ih i 90-ih doselili u Sarajevo i sad su ti kao oni "gradska raja". Uostalom, to nije ni važno jer je provincijalac stanje duha a ne geografski pojam. Onaj ko je u biti urban, ne mora to posebno dokazivati i svakodnevno isticati, kao što je to slučaj sa novokomponovanom "gradskom rajom".Čovjek wrote:Znam...madner wrote:Ovaj Covjek bas zna gdje je gutavo medju seljacima.
Došao kandidat SDP-a Ljeljak u MZ Bradina, ovi ga pitali: "Šta ćeš ti građanine ovdje? Zar mi nismo za tebe brđani?". Kad je ovaj vidio koliko je sati, nije mu mnogo trebalo da napusti to mjesto...
Ljudi znaju da aktivisti SDP-a Konjic pričaju o ljudima sa sela da su "brđani" i to pogrdnim tonom, što dođe do ušiju tih ljudi i onda SDP-ov kandidat prođe, kako prođe.
Inače Općina Konjic je oko 50% sa nadmorskom visinom iznad 800 metara... dakle, teška situacija za "građane".
- madner
#3207 Re: SDA-All about
Heh, fino je biti optimistatvsabina wrote:Sabina će pobijediti u Novom Sarajevu. SDA-ovci to nisu očekivali, ali izgleda da su počeli vjerovati vlastitim anketama pa kreiraju "demokratsku" atmosferu rasprave kao sinoć.madner wrote:Pa i nisu: Vogosca, Ilidza, Hadzici i Ilijas.-LIBERO- wrote: Optimisticni SDA akademci. Puno li je 5, a??
Trnovo ne znam prognozu, tu je 1000 glasaca ukupno.
Dakle nadaju se citavoj jednoj opcini u gradskim opcinama.
S tim da u Novom Sarajevu nacelnik mozda prodje, ali vijece nikad.
- hepekcina
#3208 Re: SDA-All about
sabina lahkapo postaje legenda 
- madner
#3209 Re: SDA-All about
Bilo bi ljepo, ali samo zbog Avdica 
-
Bosnjak333
#3210 Re: SDA-All about
Ne mogu docekati izbore da se ovi umisljeni SBB-ovci i NS-ovce spuste na zemlju...madner wrote:Heh, fino je biti optimistatvsabina wrote: Sabina će pobijediti u Novom Sarajevu. SDA-ovci to nisu očekivali, ali izgleda da su počeli vjerovati vlastitim anketama pa kreiraju "demokratsku" atmosferu rasprave kao sinoć.
- madner
#3211 Re: SDA-All about
Jesi nasao koga ces staviti u jednu recenicu 
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#3212 Re: SDA-All about
Sinoć hodam gradom, gledam u predizborne SDA plakate i vidim poznata lica kako se smiješe.
Znam ih dosta i za razliku od proteklih izbora na ovih izborima većinom se radi o poštenim i mladim ljudima vjernicima. Onako baš mi drago što ih vidim ...
Kad jutros čitam vijesti: ''Iako je predviđen na dnevnom redu Vlade F. BiH - SDA neće federalni USKOK.''
Sjetih se svih onih poštenih dobrih mladih ljudi vjernika sa SDA plakata i uhvati me neka ljutnja, a onda mi na um pade šta je to u Bosni uvijek bila i ostala prava - Snaga BiH.
U ratu prava Snaga BiH je bila u našoj grčevitoj borbi protiv neprijatelja BiH uz podršku dove Uzvišenom Gospodaru Allahu dž.š.
Stoga, pozivam sve dobre i poštene mlade ljude vjernike iz SDA borite se istinski, kao što smo se mi borci borili u ratu, protiv munafika iz vrha koji vas koriste za ostvarivanje svojih suženih ličnih interesa i svakodnevno učite slijedeću dovu:
Uzvišeni Gospodaru Allahu dž.š. smiluj se svima nama tvojim iskrenim i poštenim robovima. Pruži nam svima zaštitu sa desne i sa lijeve strane, od naprijed i od nazad, odozgo i odozdo od zlih ljudi i džina.
Molimo te Uzvišeni Gospodaru naš Allahu dž.š. sačuvaj nas svih spletki, uništi sve licemjere i dvoličnjake unutar narodnog pokreta SDA koji ne žele dobro našoj državi BiH i ne žele pravdu za običnog čovjeka u vidu Federalnog USKOK-a ... amin …
Nakon dove uvijek donijeti salavate na Poslanika Muhameda s.a.v.s.
Korištenje mladih i poštenih ljudi od strane munafika iz vrha nije samo u SDA, već to rade sve Stranke.
U konstantnoj borbi protiv munafika i neprijatelja BiH i dovama Allahu dž.š. je naš opstanak na ovim prostorima.
Poslanik Muhamed s.a.v.s. je govorio u smislu da je u miru teža borba nego u ratu. Zato i vi učite ovu dovu, ne bitno kojoj političkoj opciji pripadali ...
Znam ih dosta i za razliku od proteklih izbora na ovih izborima većinom se radi o poštenim i mladim ljudima vjernicima. Onako baš mi drago što ih vidim ...
Kad jutros čitam vijesti: ''Iako je predviđen na dnevnom redu Vlade F. BiH - SDA neće federalni USKOK.''
Sjetih se svih onih poštenih dobrih mladih ljudi vjernika sa SDA plakata i uhvati me neka ljutnja, a onda mi na um pade šta je to u Bosni uvijek bila i ostala prava - Snaga BiH.
U ratu prava Snaga BiH je bila u našoj grčevitoj borbi protiv neprijatelja BiH uz podršku dove Uzvišenom Gospodaru Allahu dž.š.
Stoga, pozivam sve dobre i poštene mlade ljude vjernike iz SDA borite se istinski, kao što smo se mi borci borili u ratu, protiv munafika iz vrha koji vas koriste za ostvarivanje svojih suženih ličnih interesa i svakodnevno učite slijedeću dovu:
Uzvišeni Gospodaru Allahu dž.š. smiluj se svima nama tvojim iskrenim i poštenim robovima. Pruži nam svima zaštitu sa desne i sa lijeve strane, od naprijed i od nazad, odozgo i odozdo od zlih ljudi i džina.
Molimo te Uzvišeni Gospodaru naš Allahu dž.š. sačuvaj nas svih spletki, uništi sve licemjere i dvoličnjake unutar narodnog pokreta SDA koji ne žele dobro našoj državi BiH i ne žele pravdu za običnog čovjeka u vidu Federalnog USKOK-a ... amin …
Nakon dove uvijek donijeti salavate na Poslanika Muhameda s.a.v.s.
Korištenje mladih i poštenih ljudi od strane munafika iz vrha nije samo u SDA, već to rade sve Stranke.
U konstantnoj borbi protiv munafika i neprijatelja BiH i dovama Allahu dž.š. je naš opstanak na ovim prostorima.
Poslanik Muhamed s.a.v.s. je govorio u smislu da je u miru teža borba nego u ratu. Zato i vi učite ovu dovu, ne bitno kojoj političkoj opciji pripadali ...
-
Innovation
#3213 Re: SDA-All about
Avaz objavio? 
Ko nas to savjetuje da ucimo tu dovu?
-
Erased
#3214 Re: SDA-All about
Još jedno remek djelo Lagumdžije. Završna riječ Velikog vođe u odbrani Nasera Keljmendija (čitaj: Radončić): "...SDA-ova organizacija pod vodstvom njihovog potpredsjednika Sadika Ahmetovića, čijih se manipulatorskih vještina i pakovanih procesa, Bog te pitao više kome, ne bi postidio nijedan Staljinov učenik - upozorava Lagumdžija." U nastavku upozorava kako se niko iz SDA nije usprotivio Dodikovoj izjavi u kojoj, po običaju, negira genocid u Srebrenici. Popadaše mu vlade pa šta će sad čovjek, veliki patriota, junačina se suprotstavlja mikrofonskoj agresiji Milorada Dodika. A gdje su mu reakcije na negaciju genocida bile prije 2-3 mjeseca?
-
Erased
#3215 Re: SDA-All about
I ono što je važno dodati a propos Lagumdžijine izmišljotine TD koalicija. Pitam se samo ko je dao podršku državnom budžetu koji jača entitete a slabi državu.
- madner
#3216 Re: SDA-All about
Mislis ovaj budzet koji SDA nije blokirala iako je mogla?
-
The BEN10
#3217 Re: SDA-All about
Bagra komunistička!Erased wrote:I ono što je važno dodati a propos Lagumdžijine izmišljotine TD koalicija. Pitam se samo ko je dao podršku državnom budžetu koji jača entitete a slabi državu.
-
Erased
#3218 Re: SDA-All about
Ako misliš na ovo, bolje se informiši:madner wrote:Mislis ovaj budzet koji SDA nije blokirala iako je mogla?
SARAJEVO -- Na današnjoj, 23. hitnoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine utvrđen je prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, u iznosu od 1.394.928.000,00 KM.
Od toga je za finansiranje institucija BiH utvrđen iznos od 950.000.000,00 KM, a za otplatu vanjskog duga BiH 444.928.000,00 KM.
Za nacrt budžeta glasali su članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Željko Komšić, dok je bošnjački član Bakir Izetbegović bio protiv ovakvog prijedloga budžeta na koji je iznio niz primjedbi, piše "Oslobođenje", pozivajući se na agenciju "Srna".
U odnosu na nacrt koji je dostavilo Vijeća ministara BiH, usvojene su sljedeće izmjene budžeta za 2012, koje su sastavni dio prijedloga zakona o budžetu koji će biti upućen Parlamentarnoj skupštini BiH:
1. Do izmjene člana 9. stav 2. Ustava BiH neće biti smanjenja plaća zaposlenim u institucijama BiH.
2. U budžetskoj 2012. godini neće biti prijema novih zaposlenika u državnim institucijama BiH.
3. Brišu se stavovi 2. i 3. Člana 13. Zakona o budžetu za 2012, koji se odnose na korištenje sredstava budžetskih rezervi.
Predsjedništvo BiH je, osim prijedloga zakona, na sjednici usvojilo i sljedeće zaključke koje upućuje Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje:
Predsjedništvo je konstatovalo da je Centralna banka uplatila na račun Trezora BiH 27,5 miliona KM, a ne kao što je navedeno u Nacrtu zakona o budžetu 25 miliona KM, te predlaže Parlamentarnoj skupštini BiH da u proceduri usvajanja budžeta izvrši raspodjelu 2,5 miliona KM;
Pokrenuti inicijativu da se svim zaposlenim u institucijama BiH, uključujući i izabrane i imenovane osobe ukinu sve naknade za rad u svim komisijama, upravnim odborima i drugim tjelima u institucijama BiH;
Ispitati stvarnu potrebu i ekonomsku opravdanost svih ugovora o zakupu prostora za potrebe institucija BiH;
Ispitati sve izdatke za ugovorene i druge posebne usluge, s ciljem da se ovi izdaci maksimalno smanje.
Dopune prijedloga zakona o budžetu institucija BiH, koje se odnose na osiguranje dodatnih sredstava agencijama za provođenje zakona, Ministarstvu odbrane i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, nisu usvojene, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
-
Bosnjak333
#3219 Re: SDA-All about
SDA sama protiv svih stranaka je mogla,jeste,ali malo sutra.I ti poceo izmisljati kao SBB-ovci...madner wrote:Mislis ovaj budzet koji SDA nije blokirala iako je mogla?
- madner
#3220 Re: SDA-All about
Pa informisete se malo, SDA je mogla. 3 od 5 delagata iz reda jednog naroda u drugom domu moraju biti prisutni. Dakle ako SDA kandidati ne dodju, ne moze proci.
Nego se postavila kao Hare, ne glasaju za, prave se da su protiv a prihvate taj budzet.
Hinjavo i providno.
Nego se postavila kao Hare, ne glasaju za, prave se da su protiv a prihvate taj budzet.
Hinjavo i providno.
- hepekcina
#3221 Re: SDA-All about
naravno da je mogla...kako su blokirali smjene u Domu naroda?Bosnjak333 wrote:SDA sama protiv svih stranaka je mogla,jeste,ali malo sutra.I ti poceo izmisljati kao SBB-ovci...madner wrote:Mislis ovaj budzet koji SDA nije blokirala iako je mogla?
- hepekcina
#3222 Re: SDA-All about
ma daj...baš ko da je neko lud ovdje
jel ti onda i Tihi ispričao šta je odgovorio kad su mu dali ovih dodatnih 30 miliona u budžetu?
jel ti onda i Tihi ispričao šta je odgovorio kad su mu dali ovih dodatnih 30 miliona u budžetu?
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#3223 Re: SDA-All about
Da, tu sam pročitao, a i čuo sam tu priču još od nekih ljudi.Innovation wrote:Avaz objavio?
Evo sada tebe pitam ako znaš da mi kažeš jeli istina što piše Avaz?
Hoće li uskoro biti Federalni USKOK ili neće?
Ukoliko neki ljudi iz SDA blokiraju donošenje zakona za provođenje Federalnog USKOK-a, svi oni mladi i pošteni ljudi doživjet će težak poraz na izborima …
To bi bila teška nepravda prema njima jer oni nisu ni krivi ni dužni zbog toga, osim ako prešutno ne odobravaju kriminal pojedinaca …
Vezano za dovu, to je moj savjet svi mladim poštenim ljudima vjernicima iz SDA, a onima koji su u drugim Strankama ...
Last edited by antimobbing on 27/09/2012 14:24, edited 2 times in total.
-
Erased
#3224 Re: SDA-All about
Očigledno si ti pogrešno informisanmadner wrote:Pa informisete se malo, SDA je mogla. 3 od 5 delagata iz reda jednog naroda u drugom domu moraju biti prisutni. Dakle ako SDA kandidati ne dodju, ne moze proci.
Hinjavo i providno.
Rezultati glasanja
Sjednica:
17. sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine
Datum održavanja:
2012-05-31 12:48
Način glasanja:
otvoreno
Redni broj:
Tačka 3:
Glasanje o:
Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2012. godinu (drugo čitanje), dostavljen od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Tip glasanje:
Prvi krug
Prisutno
13
Ukupno
13
ZA
10
PROTIV
3
SUZDRŽAN
0
Sulejman Tihić
Delegat FBiH
PROTIV
Halid Genjac
Delegat FBiH
PROTIV
Nermina Kapetanović
Delegat FBiH
PROTIV
Hasan Bećirović
Delegat FBiH
ZA
Mehmed Bradarić
Delegat FBiH
ZA
Dragan Čović
Delegat FBiH
ZA
Martin Raguž
Delegat FBiH
Nije prisutan
Stjepan Krešić
Delegat FBiH
ZA
Krunoslav Vrdoljak
Delegat FBiH
ZA
Borjana Krišto
Delegat FBiH
ZA
Ognjen Tadić
Delegat RS
ZA
Dragutin Rodić
Delegat RS
ZA
Mladen Ivanić
Delegat RS
Nije prisutan
Krstan Simić
Delegat RS
ZA
Staša Košarac
Delegat RS
ZA
- madner
#3225 Re: SDA-All about
Ne nego sam informisan. Jos jednom bez bar 3 delegata iz jednog naroda nema glasanja. Dakle da su SDA kandidati ostali kuci, ne bi bilo moguce izglasat taj budzet.
Time sto su imali mogucnost da blokiraju taj budzet a to nisu uradili su se jasno odredili.
Time sto su imali mogucnost da blokiraju taj budzet a to nisu uradili su se jasno odredili.