A Bola u 91. minuti odradio najjači šprint karijereSasvim_Obican wrote:Mene ovo podsjeti na onu Norvešku i Bajramovića u 89. minuti..
"Barbarez, Barbarez ii..... gooool Bajramović""![]()
Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vinnie_jones
#3201 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
- zalizani
#3202 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Bordolini wrote: A teren je posebna prica?! Pa jebo ga saban mrtvi moramo li gledati kako ova lopta odskace ko balon, evo vec par godina ista prica. Nek se igra u ZE, nije problem, atmosfera ovo ono, ali dajte nek se ovaj teren sredi, brukamo se i patimo.
Nakon dodavanja Dzeke prema Misimovicu lopta je nekoliko puta odskakutala pri cemu je otisla sa noge Misimovicu.
To je bila idealna prilika za postiznaje gola, a kako to nas komentator formulise, u nedostatku forme Misimovica.
Moglo nas je kostati bodova...
-
HomeArt
#3203 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Cestitke cijeloj ekipi 
Sto se tice Misimovica vjerovatno je jedan od najboljih koje smo ikad imali ali da je onako nesto rekao Osimu kojim slucajem siguran sam da nikad vise nebi zaigrao. Ne moze igrac biti veci autoritet od selektora nikako.
Sto se tice Misimovica vjerovatno je jedan od najboljih koje smo ikad imali ali da je onako nesto rekao Osimu kojim slucajem siguran sam da nikad vise nebi zaigrao. Ne moze igrac biti veci autoritet od selektora nikako.
- jufka developer
#3204 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
karanana wrote:a jel papetu trebalo da mu to tako kaze?
dakle, pape je prvi poceo srati. ako je tako mislio, zasto ga je uopste i zvao.
bas tako.... i sta se ima precutkivati i gurati pod tepih... ako mu je to rekao treba se zamisliti kakvog to selektora imamo
pape out
mesha in
- jeza u ledja
#3205 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ja Misimovica nisam vidio da je uzeo jednu loptu ili da je skocio za njom.Dammme wrote:Ma onoliko koliko je on pomagao mogao je pomagati i "spori" Miske, jer ono malo što su ovi bjeli rusi i uradili uradili su koz sredinu.jeza u ledja wrote:Pomagao je.Dammme wrote: imao prije mjesto u ekipi od kilavog ibričića koji niti je brži, niti je pomagao u odbrani.
Ne kazem, to se od njega ni ne ocekuje, ali Ibricic je bogami dosta fizicki jako odigrao i oduzeo je lopti tamo na desnoj strani.
Je pretpostavljam da je Susic od pocetka imao ovu zamisao da obaci Misimovica ako nam bude trebao gol. Mescini da ga je htio ubaciti jos u prvom poluvremenu.
A ovo sto pisu kojekakvi portali. Ja tim govnima nista vise ne vjerujem. Cak i da je sve tacno zamjeram im sto o tome uopste pisu. Ali jedva su docekali, sad cemo narednih mjesec dana slusati o tome, kao sto smo slusali afere o Begovicu, Spahicu, itd. Djubrad!
- veljaca
#3206 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ne treba nam ovo ..... Ovako je i zavrsilo sa Cirom .....Baltazar_khan wrote:"Teška utakmica, ali zaslužena pobjeda. Mnogo mi znači ovaj gol, pogotovo što su se pojedinci loše odnosili prema meni", rekao je strijelac pobjedonosnog gola Zvjezdan Misimović i dodao:
"Kako se mogu osjećati kada mi selektor kaže da bi njega bila sramota doći na okupljanje, a da igra malo u svom klubu".
Međutim, to nije sve. Jednostavno, ne znamo se ni radovati.
Naime, i dok su svi igrači zajedno napustili stadion Bilino polje, Zvjezdan Misimović je navodno sam otišao iz svlačionice.
Odmah nakon utakmice Miske je na mobitelu razgovarao sa nepoznatom osobom, koja je najvjerovatnije došla po njega i odvezla ga sa automobilom.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3207 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Evo ja cu nakon sto sam u pocetku bio protiv Papeta reci za sebe da sam pogrijesio i da je covjek ipak nekako i nesto drukcije napravio od reprezentacije nego sto je bilo do sada. Ma koliko ova utakmica za nas koji smo je gledali izgledala lose ovo je bila sigurno najteza utakmica do sada u kvalifikacijama. Dosli smo na Bilino polje sa oreolom pobjede u Minsku i onom nasom popularnom "lako cemo" a zaboravili smo na to da je ova Bjelorusija dala samo jedan bod Francuskoj u dvije utakmice. Dzeko je iznenada dobio kapitensku traku i mislim da je za njega to bio dodatni teret.Isto tako nije bilo onog drugog napadaca koji mu je omogucavao da koliko toliko bude sam. Svaki njegov prijem lopte su jahala trojica na njegovim ledjima. Ovo je bila teska utakmica do bola za sve a pogotovo kad je izasao Salihovic i kad se dosta toga poremetilo. E sad Stilic......zamislite kad neko mora da debituje za reprezentaciju u tako vaznoj utakmici a predpostavljam da uopste nije bio kao opcija za ulazak. Mlad, toliko je cekao da zaigra i onda booom. Bez obzira decko je odigrao dobro, imao dobre kornere i centarsuteve ali naravno da on sasvim sigurno moze puno puno bolje sto se vidjelo u utakmici protiv Grcke. Definitivno sa Zahirovicem, Mujdzom, Lulicem i Papcom u kombinaciji sa Spahicem smo napokon dobili ono sto nikad nismo imali, dobru odbranu. E sad Miske......ma ko sta mislio, ma ko sta rekao ali covjek poteza, jednostavno majstor fudbala. Prvi kontakt sa loptom i 100% prilika za Ibricica. Visak kila DA, malo igranja za klub DA......velemajstor DA DA. Medjutim Pape je dobro procjenio koliko on moze i uradio ono sto bi svaki trener i cinjenica je da je pogodio. Miske je odlucio ovaj susret. Ne smiju se njih dvojica prepucavati jer su oni vodje ovog tima, Pape sa klupe a Miske na terenu. Mske mora biti Papetova produzena ruka a Pape mora znati da je Miske pred krajem svoje karijere gdje ce mu trebati da shvati da ce morati prestati da igra fudbal i da mora ici u penziju. Emocije su tu u pitanju i o njima selektor mora razmisljati ali i Miske mora znati da ni Papetu nije lako i da ne moze svima udovoljiti.
Ne znam za vas ali meni je prelijepo osjecaj kad sam sjeo u autoposlije utakmice i vidio masu automobila kako idu prema centru Sarajeva dok se sa radio stanica cuju navijacke pjesme. Moze ova reprezentacija puno toga da uradi ali moraju svi da shvate da samo slogom se mogu napraviti cuda. Zato Pape i Miske moraju sjesti i shvatiti da su podjednako vazni i da moraju biti istinski pogon koji vuce ovu nasu masinu. Lijepo je vece kad ZMAJEVI BLJUJU VATRU!!!!!!!
Ne znam za vas ali meni je prelijepo osjecaj kad sam sjeo u autoposlije utakmice i vidio masu automobila kako idu prema centru Sarajeva dok se sa radio stanica cuju navijacke pjesme. Moze ova reprezentacija puno toga da uradi ali moraju svi da shvate da samo slogom se mogu napraviti cuda. Zato Pape i Miske moraju sjesti i shvatiti da su podjednako vazni i da moraju biti istinski pogon koji vuce ovu nasu masinu. Lijepo je vece kad ZMAJEVI BLJUJU VATRU!!!!!!!
-
LeftOnly
#3208 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
E belaja mati mila, sad kad masa uhljupa pokusa od ove Misimoviceve nespretne izjave napraviti novinarsku
karijeru, neka nam je manitu na pomoci. Ne bi me iznenadilo da do Luxemburga u reprezentaciji niko ni s kim
ne govori.
Mahire, vodi to na cevape dok su jos "vruci", koja piva, malo sevdaha i da ovo zavrsi sa lijepim uspomenama.
karijeru, neka nam je manitu na pomoci. Ne bi me iznenadilo da do Luxemburga u reprezentaciji niko ni s kim
ne govori.
Mahire, vodi to na cevape dok su jos "vruci", koja piva, malo sevdaha i da ovo zavrsi sa lijepim uspomenama.
- emigrazione
#3209 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
pape out
mesha in
- just principe
#3210 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ukupno je: 876 korisnika/ca online; 117 registriranih, 636 gostiju. (Bazirano na aktivnosti korisnika/ca u prošle/ih 5 minute/a.)
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3211 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Jako cudna i rekao bih teska utakmica.
Poziciono smo se nadmudrivali i mi i oni,zato tekma i nije bila lijepa za oko.
Oni postavili svoju zadnju liniju,na pocetku,jako visoko i jako uspjesno hvatali Dzeku u ofsajde.
Mi nismo se otvarali jer smo znali da ako slucajno primimo gol iz neke kontre povratak do pobjede sa Bjelorusima u bunkeru je tesko izvodljiv.
Cekali mi,cekali oni...
..onda puca cekanje sa njihovim crvenim kartonom.
Meni je interesantno bilo koliko je Pape izmjesao nasu ekipu,pa vecina igraca nije igrala svoja "prirodna" mjesta. Interesantno je bilo i vidjeti toliko veznih igraca u jednoj ekipi,kao sto je to bilo veceras kod nas ...
Papac pokrio nedostatak Spahica,odradio isti posao koji Spaha radi..preko 30 lopti je pokupio i prekinuo..bravo Sasa
Nesto slabije izdanje Medunjanina,lose izdanje Ibricica a posebno neprimjetan Stilic.
Misimovic usao na poluvremenu i prodao par "laznjaka" i spustio loptu
,vidi se da nije u formi i da nema puno igre u nogama..ali pas lopta i dupli pas koji on zna proturiti je famozno nesto.
Dobro je ljudi,3 boda su tu,baraz je tu....sada ovaj period trebamo iskoristiti da se smire tenzije i odnosi u i oko reprezentacije,i u tome trebaju pomoci svi,od igraca,do saveza a narocito NOVINARI,a i mi navijaci.
Baraz,vec me fata nervoza od toga..

Poziciono smo se nadmudrivali i mi i oni,zato tekma i nije bila lijepa za oko.
Oni postavili svoju zadnju liniju,na pocetku,jako visoko i jako uspjesno hvatali Dzeku u ofsajde.
Mi nismo se otvarali jer smo znali da ako slucajno primimo gol iz neke kontre povratak do pobjede sa Bjelorusima u bunkeru je tesko izvodljiv.
Cekali mi,cekali oni...
Meni je interesantno bilo koliko je Pape izmjesao nasu ekipu,pa vecina igraca nije igrala svoja "prirodna" mjesta. Interesantno je bilo i vidjeti toliko veznih igraca u jednoj ekipi,kao sto je to bilo veceras kod nas ...
Papac pokrio nedostatak Spahica,odradio isti posao koji Spaha radi..preko 30 lopti je pokupio i prekinuo..bravo Sasa
Nesto slabije izdanje Medunjanina,lose izdanje Ibricica a posebno neprimjetan Stilic.
Misimovic usao na poluvremenu i prodao par "laznjaka" i spustio loptu
Dobro je ljudi,3 boda su tu,baraz je tu....sada ovaj period trebamo iskoristiti da se smire tenzije i odnosi u i oko reprezentacije,i u tome trebaju pomoci svi,od igraca,do saveza a narocito NOVINARI,a i mi navijaci.
Baraz,vec me fata nervoza od toga..
Last edited by -LIBERO- on 06/09/2011 23:42, edited 1 time in total.
- sparky
-
missko
#3213 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ja ne vidim tu nista kontra autoriteta. Hiljadu i po igraca je odbilo pruziti ruku treneru kad ih zanjeni bilo da su lose ili dobro igrali nisu trpili izmjene, pa su odbijali pruzit ruku ili psovali ili nabijali reklame i flase i opet bi sve bilo fino i po starom. Zna se da su oba teski ko ljudi al su profi.HomeArt wrote:Cestitke cijeloj ekipi
- haubica_i_to_teshka
#3214 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ja sad glas’o u anketi da osvajamo 6 bodEva
a vi glasajte kako hocete 
- Sasvim_Obican
#3215 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ljudi, ne pravimo razdor između igrača i selektora ! Pape - IN, Miske - IN ! Obojica su zlata vrijedna u borbi za EP !
-
bosnovizija
#3216 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
BiH uzela svih šest bodova od Bjelorusije: Misimović probio bunker i digao Bilino polje na noge
Autor Arsen Novalija 2011-09-06 22:38:00
Bjelorusi su utakmicu završili sa devet igrača bez isključenih Kalačeva i Martinovića
Kako su igrali:
Begović: Siguran. Dobro reagovao kod udarca gostiju u prvom poluvremenu.
Mujdža: Solidan. Dobar u oba pravca. Pokazao koliko nam znači.
Salihović: Šteta zbog rane povrede.
Pandža: OK u prvom dijelu. Izašao zbog odluke da se krene svim silama u napad.
Papac: Bez greške. Šteta što ga nismo imali i ranije.
Rahimić: General. I kao vezni i kao stoper djeluje impozantno.
Zahirović: Budućnost. Sve bolji i bolji.
Lulić: Dobar: Šteta što centaršutevi nisu bili bolji.
Medunjanin: Oslonac. Pokazuje se kao jedan od ključnih igrača.
Ibričić: Nesretan. Imao dvije prilike. Jednom šutirao pored gola, a drugi put je golman Bjelorusije bio brži.
Džeko: Opasan. Šteta što je previše visio u ofsajdu. Sjajan dupli pas za Misimovićev gol. Nesretno ostao bez gola u prvom poluvremenu.
Štilić: Pokazao da se na njega može računati.
Misimović: Igrač odluke. Dokazao kvalitet.
Zec: Bez konkretnijeg učinka.
Autor Arsen Novalija 2011-09-06 22:38:00
Bjelorusi su utakmicu završili sa devet igrača bez isključenih Kalačeva i Martinovića
Kako su igrali:
Begović: Siguran. Dobro reagovao kod udarca gostiju u prvom poluvremenu.
Mujdža: Solidan. Dobar u oba pravca. Pokazao koliko nam znači.
Salihović: Šteta zbog rane povrede.
Pandža: OK u prvom dijelu. Izašao zbog odluke da se krene svim silama u napad.
Papac: Bez greške. Šteta što ga nismo imali i ranije.
Rahimić: General. I kao vezni i kao stoper djeluje impozantno.
Zahirović: Budućnost. Sve bolji i bolji.
Lulić: Dobar: Šteta što centaršutevi nisu bili bolji.
Medunjanin: Oslonac. Pokazuje se kao jedan od ključnih igrača.
Ibričić: Nesretan. Imao dvije prilike. Jednom šutirao pored gola, a drugi put je golman Bjelorusije bio brži.
Džeko: Opasan. Šteta što je previše visio u ofsajdu. Sjajan dupli pas za Misimovićev gol. Nesretno ostao bez gola u prvom poluvremenu.
Štilić: Pokazao da se na njega može računati.
Misimović: Igrač odluke. Dokazao kvalitet.
Zec: Bez konkretnijeg učinka.
- MrBega
#3217 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Sumnjam da je mislio na Papeta nego na Ruse, "pojedinci" se možda odnosi i na neku štampu, ali ono "Fuck You!", što se vidjelo na snimku bezbel je upuceno Dzeki, i licno mi je baska bilo simpaticno.Nazor pobjeda, po meni previše defanzivna bez pravog presinga,jedan viska u sredini jedan manjka u špicu jer su ovi u sredini prespori ocito da naprave nešto po strani(šteta Salihovića, bilo bi 5:0), ali ne gledaj u zube i navijat za Albaniju i Razvalit Francuze ako se šta Pape i Platini ne dogovore, il Platini sam.KPNCTNJAH wrote:Hvala ti Miske, ali ako je ono bilo upuceno Papetu onda ne bi ni trebao dobiti poziv za sljedecu tekmu... ne igra u klubu i ovdje je unio zivosti u igru svojim ulaskom, ali daleko je to od starog Misketa... da ga je stavio od prve minute umjesto Ibricica, potrosio bi se do 65. minute i ovaj gol ne bi ni postigaonadam se da smo pogresno razumjeli i da nije mislio na Papeta... ali i oni 'rafali' poslije postignutog gola ne kontam sta trebaju znaciti, mislim znam, ali...
Bravo ljiljani za rezultat, igru cemo zaboraviti...
- jufka developer
#3218 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
emigrazione wrote:pape out
mesha ina sto mesha pa imate vi i vecih legendi...valjda
Legenda je legenda, nema velikih i malih.... a Mehmed je najzreliji za selektora od njih
- zecko_kupuz
#3219 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Hah, pa Osim je sada Papetu iza leđa, može ga i dalje uvjerljivo savjetovati.HomeArt wrote:Cestitke cijeloj ekipi
- jufka developer
#3220 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
nit bi Svabo njega savjetov'o nit bi onaj njega poslusaozecko_kupuz wrote:Hah, pa Osim je sada Papetu iza leđa, može ga i dalje uvjerljivo savjetovati.HomeArt wrote:Cestitke cijeloj ekipi
- mrtva kokoš
#3221 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
dobro me napomenuhaubica_i_to_teshka wrote:Ja sad glas’o u anketi da osvajamo 6 bodEva![]()
![]()
a vi glasajte kako hocete
-
ultrarajvoSA
#3222 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Sramota je da se tako govori o Misketu.
Covjek je bio tu kada niko nije htjeo da igra za reprezentaciju i igrao je sa srcem.
Bio je nas najvazni igrac dugi niz godina i vi tako....
Bezveze nasjedate na kvazi novinarske gluposti.
Nekom jadu je cilj da najvazniju pobjedu stavi u drugi plan i blati nase zmajeve.
Isto se desilo sa Spahicem. A i Miske i Spaha su nasi najvazniji igraci.
Covjek je bio tu kada niko nije htjeo da igra za reprezentaciju i igrao je sa srcem.
Bio je nas najvazni igrac dugi niz godina i vi tako....
Bezveze nasjedate na kvazi novinarske gluposti.
Nekom jadu je cilj da najvazniju pobjedu stavi u drugi plan i blati nase zmajeve.
Isto se desilo sa Spahicem. A i Miske i Spaha su nasi najvazniji igraci.
- psydelija
#3223 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
bravo... cestitke bosancima i hercegovcima, od srca!
tekmu nisam gledao, ali, 1:0 u 87 min..., brrrr, da se smrznes.
nema sta, velicanstvena pobeda, sjajan rezultat...
sada jos galske petlove da ocarupate i mirna bosna!
tekmu nisam gledao, ali, 1:0 u 87 min..., brrrr, da se smrznes.
nema sta, velicanstvena pobeda, sjajan rezultat...
sada jos galske petlove da ocarupate i mirna bosna!
- Bosanski_kralj
#3224 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ovo si dobro primjetio.jeza u ledja"
Misimovic se na engleskom proderao Susicu "fuck you!"![]()
. Meni je logicnije da je to bilo upuceno Bjelorusima. U prilog tome - 30 sekundi nakon gola bila je ona carka gdje je Misimovic priletio odnekud i haman samo sto nije stocirao jednog Bjelorusa. Poslije ih morali razdvajati. Sam start nije imao veze s njim nit je bio blizu lopte. Uglavnom mescini da "fuck you" nije upuceno Susicu, a niti vala ima logike.
Nadam se da nije onako kako portali navode.
Nek smo mi pobjedili, ostalo je sve skoro i nebitno. Skoro smo u baražu, trebamo ozbiljno shvatiti utakmicu sa Luksemburgom i onda otići u Francusku i pobiti se za prvo mjesto.
Čestitke igračima i stručnom štabu na pobjedi.
P.S. Teren i navijanje su bili katastrofa.
Last edited by Bosanski_kralj on 06/09/2011 23:49, edited 1 time in total.
- karanana
#3225 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
ja glaso za 3 boda. ima li neki nacin da promijenim izbor?