dino84 wrote:
Struja poskupila i to odmah nakon sto su dosli na vlast,33 posto (mozda i vise,muscke su radili sa tzv. ukidanjem tarifa bla,bla itd.)
Gas poskupio odmah kad su dosli na vlast i sada jos jednom (11 posto) ,znaci vec dva puta samo za pola godine
Evo i voda poskupuljuje za 25 posto...
Koji ucinak i koja linija grom te ne spalio!Pa je li vidis ovo boldirano,jesi li slijep?Sta treba,da se pocne pola grada hraniti po narodnoj kuhinji pa da se popale alarmi???
Boli me neka stvar i za Zlatka i za SDP,ne mogu covjece da zivim ko normalan insan,ovdje svako treba napisat knjigu Umjetnost prezivljavanja.
Samo bagra to ne konta dok se godinu dana potucaju po citavoj zemlji i bezuspjesno dijele fotelje u visesatnim naklapanjima a onda se dobro najedu.
I neka covjek nabraja gore,Damir Masic vodio na Hayatu muzicku top listu do prije nekog vremena sa Goranom Lojo,lik sad ministar obrazovanja Federacije,daj ba cirkus Colorado i Embell Riva nisu jaci od ovoga.Jos kad bi bar prestali zajebavat narod,a krast ce svakako.
Da se razumijemo,alternative jedva da ima.Mozda da Zeleni dodju na vlast pa da sve procjeta.
Ali da ne zaboravim samo...Drzava za covjeka.
Čekaj malo, stop!
Gas je poskupio jer su ga Rusi poskupili za nekih 40% od čega mi potrošači plaćamo tek 11%, ostatak kompenzuje vlast. Piši protestno pismo Rusima za gas.
Problem sa vodom se vuče od prošle vlasti zbog gubitaka, povećanje cijene je jedino što mogu uraditi ako ti želiš da imaš normalan dotok vode.
Sa strujom iskreno ne znam šta je problem, ali suština se svodi na slijedeće...
Da bi sadašnja vlast barem donekle mogla sanirati greške prošlih, da bi se isplatile penzije, invalidnine, socijalna pomoć, pokrenula privreda i započeli kapitalni projekti...odnekud se mora navući novac.
Novac se može dobiti novim zaduživanjem, povećanjem poreza, ili prodajom državnih korporacija i resursa.
Problem je što, koji god od navedenih metoda vlast izabere, vi ćete izmisliti nove parole država za...kredit, porez, prodaju telekoma, izdaju i šta već ne.
Godina dana je prekratak period za ocjenu ove vlasti, uzme li se u obzir 20 godina konstantnog propadanja, ali i činjenica da u nekim kantonima još nije ni formirana vlast, da ne govorim o državnoj. Zato je jedina mjerodavna linija, ona za 3 godine.