SDP

Post Reply
madner

#3201 Re: SDP

Post by madner »

Zavatoni wrote:
madner wrote: Nece to je tacno. Posteno je i to, nova vlast ima pravo birati drugaciju strategiju.

Manadzment je dio zaposlenih, kazna i njih kaci.

Jeste socijaldemokratski jer poslovati po najboljim nacelima ekonomije i stvarati zdrava preduzeca su kljuc za bilo kakvu solidarnost.
Pa i manadzment je zaposlen. Dakle nisu iskl
Odlično. Na tragu smo da se složimo... :D

...osim kad je u pitanju teza da nije socijaldemokratski nagrađivati samo menadžere za dobro poslovanje, ako si kažnjavao sve radnike (pa i menadžere) za loše poslovanje...
Slazem se, ali mora biti jasno zasto ovaj zakon postoji. Nasa losa praksa je da JP napravi gubitak kako bi

a) povecalo cijene usluga
ili
b) dobilo lovu iz budzeta.

Apsolutno se ne isplati istima raditi dobro, ne zaposljavati visak radnika itd...

Dakle zakon ima samo usko odredjenu namjeru, a za nagradjivanje radnika ne kaze nista jer to ne mora regulisati tako.
Alfons Kauders

#3202 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:
Alfons Kauders wrote:
sumirprimus wrote:izvini alfons,ludilo je ici velis na prosirenje mreze,a sta kad nam za koju deceniju ugalj pocne izlazit na kasisicu??sta onda koja je alternativa,vjetrenjace? :D

@madner ne kazem ti nego neki,mrsko mi sad trazit!
p.s alternativa za taj vas plin je bila TE Kakanj i dovlacenje vrelovoda do grada,naravno,novci :-)
ne, ja kazem da bi bilo debilo siriti mrezu kad vec i postojeca gomila gubitke...

ko bi to platio?
haha pa ko i sve, narod :D
mislim ono, ovo je vise ironicno tragikomican smjesak :)
da je pameti ko sto nije,pa da sada umjesto ovih prica o vlasti,zakonima i menadzerima,krenemo s lopatom pa ajmo kopat... :D
ko nece lopatu njemu dvije,imas lopatu,vrati pijuk!!!! BIH u21 stoljecu!!! :bih:
ajmo SDP,vi vodite mi slijedimo,jebes vise sitnu politiku,javni radovi i bujrum ko nece na prinudne!!! :bih: :bih:
dosta prenemaganja,izgovora i defetizma...dajte malo pozitive!!!
ja sdp ne slijedim ima vise od 10 godina... :D i nemam namjeru pocinjati... :D

neka oni mene slijede, sposobniji sam od vecine njihovih kadrovskih rjesenja... :D
sumirprimus

#3203 Re: SDP

Post by sumirprimus »

pa to su uvijek i bile politicke pozicije,i ne treba se ni osvrtat,al neko mora povuc,majka mu stara,dalo bi se stosta reci i kritizirati i to s pravom,al nemamo ba od toga nista...ovo ja ko popajic uvijeno :D
najgore sto nam se moze desit je NISTA da se ne desi,nego ko i dosad sve po starom...
klixober

#3204 Re: SDP

Post by klixober »

Banksy wrote: spam
:roll:
Banksy

#3205 Re: SDP

Post by Banksy »

UDRUŽENJE BH NOVINARI:

Demagoški pokušaj ministra Budimlića da se odbrani tzv. pricipijelnim pokretanjem istrage protiv sebe samog

Petak | 28.10.2011.

Upravni odbor Udruženja BH novinari najoštrije odbacuje, kako navodi, pokušaj ministra unutarnjih poslova u Vladi Kantona Sarajevo Muhameda Budimlića da diskredituje ovo udruženje i navode iz saopćenja u kojem su branili pravo urednika "Slobodne Bosne" da kritički pišu o imovinskom kartonu i postupcima aktualnog ministra policije, navodi se u saopćenju iz ovog udruženja

"Organizovanje pres-konferencije za obračun s jednim novinarskim udruženjem i tekstom u magazinu 'Slobodna Bosna' događaj je bez presedana u javnom prostoru BiH i demagoški pokušaj ministra da se odbrani tzv. pricipijelnim pokretanjem istrage protiv sebe samog", smatra Udruženje BH novinari.

Ocjenjuju da ministar Budimlić javnosti nije ponudio na uvid dokumente niti bilo koji drugi dokaz, koji bi mogli demantirati novinarske napise. To bi bilo prirodno, s obzirom na općeprihvaćene standarde morala i postupanja javno odgovornih dužnosnika, na koje se ministar poziva, već se sakrio iza nalaza buduće istrage u institucijama kojima i sam djelomično rukovodi, dodaju u ovom udruženju.

Ministar Budimlić nije također, navodi se u saopćenju, iskoristio ni druga demokratska i zakonska sredstva za demantiranje navoda Udruženja BH novinari i onih iz "Slobodne Bosne", na način da je poslao demanti, podnio tužbu za klevetu ili žalbu Vijeću za štampu.

"Naprotiv, zloupotrijebio je institut javnog obraćanja da bi iz ministarske pozicije poslao jasnu poruku novinarima i medijima: nećete vi novinari mene istraživati i o meni pisati, učiniću to ja sam", citat je iz saopćenja Upravnog odbora udruženja BH novinari.

Dovođenje u isti kontekst novinarskog istraživanja i kritičkog pisanja o javnim osobama s rezultatima regularnih policijskih istraga, što je jučer pokušao učiniti ministar Muhamed Budimlić, opasna je zamjena teza usmjerena na gušenje slobode istraživačkog novinarstva i zatomljavanja bilo kakve kritike javnih dužnosnika, posebno sadašnje garniture na vlasti u Sarajevskom kantonu.

Udruženje BH novinari će se i dalje snažno suprotstavljati ovakvim i drugim oblicima gušenja medijskih sloboda, koristeći postojeća legitimna sredstva i uprkos političkim pritiscima i osporavanjima, navedeno je u saopćenju.
(FENA, ** No links **/md)
madner

#3206 Re: SDP

Post by madner »

Banksy wrote:

UDRUŽENJE BH NOVINARI:

Demagoški pokušaj ministra Budimlića da se odbrani tzv. pricipijelnim pokretanjem istrage protiv sebe samog

Petak | 28.10.2011.
1. Ministar Budimlić nije također, navodi se u saopćenju, iskoristio ni druga demokratska i zakonska sredstva za demantiranje navoda Udruženja BH novinari i onih iz "Slobodne Bosne", na način da je poslao demanti, podnio tužbu za klevetu ili žalbu Vijeću za štampu.

2. "Naprotiv, zloupotrijebio je institut javnog obraćanja da bi iz ministarske pozicije poslao jasnu poruku novinarima i medijima: nećete vi novinari mene istraživati i o meni pisati, učiniću to ja sam", citat je iz saopćenja Upravnog odbora udruženja BH novinari.

3. Dovođenje u isti kontekst novinarskog istraživanja i kritičkog pisanja o javnim osobama s rezultatima regularnih policijskih istraga, što je jučer pokušao učiniti ministar Muhamed Budimlić, opasna je zamjena teza usmjerena na gušenje slobode istraživačkog novinarstva i zatomljavanja bilo kakve kritike javnih dužnosnika, posebno sadašnje garniture na vlasti u Sarajevskom kantonu.
1. Kakav je ovo argument? Sta iz njega sljedi ili sta treba da znaci?

2. Kako im je time zaprijetio ili zastrasio? Protiv cega se bune, sto neko uzima njihovo pisanje za ozbiljno? :D

3. Opet se bune da ih neko uzima za ozbiljno. MI HOCEMO DA PISEMO STA ZELIMO i ne zelimo da neko provjera da li je to istina :D
The 51st State

#3207 Re: SDP

Post by The 51st State »

gledo sam nekad emisiju kada nas je ono tadic pripazio sa plinom iz njihovih stekova, cikica sa masinskog lijepo objasnio, 300 miliona km za toplovod i prebacivanje svih kotlovnica na tu paru, dobro elektroprivredi (dodatan prihod), dobro gradjanima (jeftinije grijanje), dobro drzavi jedan problem manje za rjesavati ali jok radi par stotina majmuna iz sarajevo gasa gradjani puse foru vec decenijama.
Optimus Prime

#3208 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

madner wrote:
Banksy wrote:

UDRUŽENJE BH NOVINARI:

Petak | 28.10.2011.
1. Ministar Budimlić nije također, navodi se u saopćenju, iskoristio ni druga demokratska i zakonska sredstva za demantiranje navoda Udruženja BH novinari i onih iz "Slobodne Bosne", na način da je poslao demanti, podnio tužbu za klevetu ili žalbu Vijeću za štampu.

2. "Naprotiv, zloupotrijebio je institut javnog obraćanja da bi iz ministarske pozicije poslao jasnu poruku novinarima i medijima: nećete vi novinari mene istraživati i o meni pisati, učiniću to ja sam", citat je iz saopćenja Upravnog odbora udruženja BH novinari.

3. Dovođenje u isti kontekst novinarskog istraživanja i kritičkog pisanja o javnim osobama s rezultatima regularnih policijskih istraga, što je jučer pokušao učiniti ministar Muhamed Budimlić, opasna je zamjena teza usmjerena na gušenje slobode istraživačkog novinarstva i zatomljavanja bilo kakve kritike javnih dužnosnika, posebno sadašnje garniture na vlasti u Sarajevskom kantonu.

2. Kako im je time zaprijetio ili zastrasio? Protiv cega se bune, sto neko uzima njihovo pisanje za ozbiljno? :D

3. Opet se bune da ih neko uzima za ozbiljno. MI HOCEMO DA PISEMO STA ZELIMO i ne zelimo da neko provjera da li je to istina :D
Ovo je stvarno postala farsa.
Ali srecom, SB odavno niko ne uzima za ozbiljno (osim par forumasa ovdje).
klixober

#3209 Re: SDP

Post by klixober »

Optimus Prime wrote: Ali srecom, SB odavno niko ne uzima za ozbiljno (osim par forumasa ovdje).
Tih par forumaša i jesu SB, tako da slobodno možeš reći da ih niko ne uzima za ozbiljno.
saibaba

#3210 Re: SDP

Post by saibaba »

madner wrote:
Banksy wrote:

UDRUŽENJE BH NOVINARI:

Petak | 28.10.2011.

Po tebi znaci ministar pokrece istrage kako mi se digne neka stvar, sta radi tuzilastvo ? ... Ovo je jedna zesca provala, da sam ja na njegovom mjestu poklopio bi se usima i sutio do kraja mandata ... Odakle njemu pravo da zloupotrebljava ministarstvo i tuzilastvo, koje je svakako zatrpano , da bi dokazivao neke svoje pravde... Ako mislis da si oklevetan bujrum tuzi covjeka ili list za klevetu i to je tvoja stvar ba ... ali ovako ... Cista zloupotreba polozaja ...
madner

#3211 Re: SDP

Post by madner »

Dakle kada novine okrive nekoga za kriminal policija koja skuplja dokaze koje salje tuzilastvu treba da isto ignorise. Sasvim logicno. :D
Alfons Kauders

#3212 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

komeba wrote:
Optimus Prime wrote: Ali srecom, SB odavno niko ne uzima za ozbiljno (osim par forumasa ovdje).
Tih par forumaša i jesu SB, tako da slobodno možeš reći da ih niko ne uzima za ozbiljno.
:D
Adriatic

#3213 Re: SDP

Post by Adriatic »

U novom broju SB (ono što pojedini forumaši neće spomenuti niti postirati), između ostalog piše kako se Senad Avdić čuje sa Fahrijom Karkinom i da svi njegovi klijenti Senada izuzetno cijene.
Pored toga, tu je i članak o zavidnim pozorišnim dešavanjima u Sarajevu za vrijeme NDH od 1941-1945.
A tek intervju sa Draganom Vrankićem...
Herceg Bosno živi vječno
Tvoj Senči
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3214 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Dakle, lista neprijatelja se širi. Pored forumskih nikova, svih stranaka, Envera Kazaza, sad je i lista medija podugačka.
Super. :thumbup: Jako me podsjeća na neka druga vremena. :run:
Corto Maltese

#3215 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:Dakle, lista neprijatelja se širi. Pored forumskih nikova, svih stranaka, Envera Kazaza, sad je i lista medija podugačka.
Super. :thumbup: Jako me podsjeća na neka druga vremena. :run:
Sekta
Duboke
Paranoje
Last edited by Corto Maltese on 28/10/2011 22:13, edited 1 time in total.
toni84

#3216 Re: SDP

Post by toni84 »

Ne moze sve stati u jedan post al da sublimaramo barem jedan dio dosadasnje vladavine SDP-a

VD tuzitelja: Lagumdzijina kuma
Ministar MUPa KS: Sura Damira Hadzica
Ministar obrazovanja KS: Covjek napisao knjigu "Lik i djelo Zlatka Lagumdzije"
Direktor Elektroprivrede: Lagumdzijin asistent sa faxa
Direktor elektrprivrede USk: Lipovacin otac
Koje je ono ustanove direktor brat Niksica?

i td.....
Ricken

#3217 Re: SDP

Post by Ricken »

madner wrote:
Zavatoni wrote:
madner wrote: Pise u odredbama vlade. Pogledaj zasto je otisao direktor BH gasa.

Pise da u slucaju negativnog poslovanja svim uposlenicima se placa reducira na minimalac. Sto ukljucuje i menadzment.

Sto se tice nagrade, zato se obrati onom Clintonovom nobelovcu on je to teoriju pokazao kao kljuc za uspjesno poslovanje drzavnih produzeca.
Šta su to odredbe Vlade? Da li to ima snagu zakona i hoće li ti zaključci sa neke sjednice Vlade biti obavezujući za nekog 2014.g. Zakon hoće. A u zakonu ne piše da ikakvi menadžeri lete zbog načinjenog gubitka. Tačno je da piše da će na minimalac sa radnicima.

Direktor BH Gasa je otišao kao i prethodni, a kao što će i budući: zbog političkih razloga. Priča o principima je klasična šuplja...

Ne inetresira mene Clintonov nobelovac i njegove teze, već da li je 'nagrađivanje menadžmenta, a kažnjavanje radnika' socijaldemokratsko ponašanje? Nisi me još uvjerio da jeste.
Nece to je tacno. Posteno je i to, nova vlast ima pravo birati drugaciju strategiju.

Manadzment je dio zaposlenih, kazna i njih kaci.

Jeste socijaldemokratski jer poslovati po najboljim nacelima ekonomije i stvarati zdrava preduzeca su kljuc za bilo kakvu solidarnost.
Pa i manadzment je zaposlen. Dakle nisu iskl
Poptuno je imbecilno kažnjavti one koji ne utiču na poslovanje preduzeća svojim odlukama. Potpuno imbecilno. Zna se ko je odgovoran.
klixober

#3218 Re: SDP

Post by klixober »

toni84 wrote:Ne moze sve stati u jedan post al da sublimaramo barem jedan dio dosadasnje vladavine SDP-a

i td.....
Boli me k. hoće li sve bratiće i sestriće postaviti, jedino što se broji je ono ispod linije kada se sabere učinak pred kraj vladavine.
dino84

#3219 Re: SDP

Post by dino84 »

komeba wrote:
toni84 wrote:Ne moze sve stati u jedan post al da sublimaramo barem jedan dio dosadasnje vladavine SDP-a

i td.....
Boli me k. hoće li sve bratiće i sestriće postaviti, jedino što se broji je ono ispod linije kada se sabere učinak pred kraj vladavine.
dino84 wrote:Uglavnom,da sumiramo samo mali djelic stvari otkad je nastupila drzava za covjeka...

Struja poskupila i to odmah nakon sto su dosli na vlast,33 posto (mozda i vise,muscke su radili sa tzv. ukidanjem tarifa bla,bla itd.)
Gas poskupio odmah kad su dosli na vlast i sada jos jednom (11 posto) ,znaci vec dva puta samo za pola godine
Evo i voda poskupuljuje za 25 posto...

Nepotizam nevidjeni,uhljebili sve moguce i nemoguce rodjake,daidzice i amidzice...Premijer rodjenog brata uhljebljuje pred ocima citave javnosti,o drugom vise i ne treba pricati...
U Elektroprivredu na mjesto direktora dosao lik koji veze nema sa energetikom,Zlatkov asistent sa Ekonomije...
Damir Hadzic vjerovatno ni sam vise ne zna od koga nije uzeo mito u ovih 10 godina za sve objekte koji su nikli u Novom Gradu...
Stopa nasilja nikada gora otkad su dosli na vlast...Ako noc prodje bez bombe/zolje/pistolja itd. treba dan na kalendaru zaokruzit...
I uz sve to Premijer F BiH otvoreno zajebava narod dok se vozi u autobusu a za njima idu sluzbena auta...

Mislim,ovoga sam se onako samo u cugu sjetio,ako neko ima snage da nastavi niz neka nastavi...Jedno je sigurno,gledali su kako drugi kradu,pljackaju i uzimaju tolike puste godine,i sada da oni propuste priliku,...Jednostavno,to je mentalitet naseg naroda.Zato cemo i ostati bijedna izdrkotina od drzave i posljednja crna rupa na Balkanu.

Eto vam drzave za covjeka.A tek pola godine proslo.

U zdravlje!
Koji ucinak i koja linija grom te ne spalio!Pa je li vidis ovo boldirano,jesi li slijep?Sta treba,da se pocne pola grada hraniti po narodnoj kuhinji pa da se popale alarmi???

Boli me neka stvar i za Zlatka i za SDP,ne mogu covjece da zivim ko normalan insan,ovdje svako treba napisat knjigu Umjetnost prezivljavanja.
Samo bagra to ne konta dok se godinu dana potucaju po citavoj zemlji i bezuspjesno dijele fotelje u visesatnim naklapanjima a onda se dobro najedu.

I neka covjek nabraja gore,Damir Masic vodio na Hayatu muzicku top listu do prije nekog vremena sa Goranom Lojo,lik sad ministar obrazovanja Federacije,daj ba cirkus Colorado i Embell Riva nisu jaci od ovoga.Jos kad bi bar prestali zajebavat narod,a krast ce svakako.
Da se razumijemo,alternative jedva da ima.Mozda da Zeleni dodju na vlast pa da sve procjeta.

Ali da ne zaboravim samo...Drzava za covjeka.
klixober

#3220 Re: SDP

Post by klixober »

dino84 wrote:
Struja poskupila i to odmah nakon sto su dosli na vlast,33 posto (mozda i vise,muscke su radili sa tzv. ukidanjem tarifa bla,bla itd.)
Gas poskupio odmah kad su dosli na vlast i sada jos jednom (11 posto) ,znaci vec dva puta samo za pola godine

Koji ucinak i koja linija grom te ne spalio!Pa je li vidis ovo boldirano,jesi li slijep?Sta treba,da se pocne pola grada hraniti po narodnoj kuhinji pa da se popale alarmi???

Boli me neka stvar i za Zlatka i za SDP,ne mogu covjece da zivim ko normalan insan,ovdje svako treba napisat knjigu Umjetnost prezivljavanja.
Samo bagra to ne konta dok se godinu dana potucaju po citavoj zemlji i bezuspjesno dijele fotelje u visesatnim naklapanjima a onda se dobro najedu.

I neka covjek nabraja gore,Damir Masic vodio na Hayatu muzicku top listu do prije nekog vremena sa Goranom Lojo,lik sad ministar obrazovanja Federacije,daj ba cirkus Colorado i Embell Riva nisu jaci od ovoga.Jos kad bi bar prestali zajebavat narod,a krast ce svakako.
Da se razumijemo,alternative jedva da ima.Mozda da Zeleni dodju na vlast pa da sve procjeta.

Čekaj malo, stop!

Gas je poskupio jer su ga Rusi poskupili za nekih 40% od čega mi potrošači plaćamo tek 11%, ostatak kompenzuje vlast. Piši protestno pismo Rusima za gas.

Problem sa vodom se vuče od prošle vlasti zbog gubitaka, povećanje cijene je jedino što mogu uraditi ako ti želiš da imaš normalan dotok vode.

Sa strujom iskreno ne znam šta je problem, ali suština se svodi na slijedeće...

Da bi sadašnja vlast barem donekle mogla sanirati greške prošlih, da bi se isplatile penzije, invalidnine, socijalna pomoć, pokrenula privreda i započeli kapitalni projekti...odnekud se mora navući novac.

Novac se može dobiti novim zaduživanjem, povećanjem poreza, ili prodajom državnih korporacija i resursa.

Problem je što, koji god od navedenih metoda vlast izabere, vi ćete izmisliti nove parole država za...kredit, porez, prodaju telekoma, izdaju i šta već ne.

Godina dana je prekratak period za ocjenu ove vlasti, uzme li se u obzir 20 godina konstantnog propadanja, ali i činjenica da u nekim kantonima još nije ni formirana vlast, da ne govorim o državnoj. Zato je jedina mjerodavna linija, ona za 3 godine.
dino84

#3221 Re: SDP

Post by dino84 »

komeba wrote:
dino84 wrote:

Čekaj malo, stop!

Gas je poskupio jer su ga Rusi poskupili za nekih 40% od čega mi potrošači plaćamo tek 11%, ostatak kompenzuje vlast. Piši protestno pismo Rusima za gas.

Problem sa vodom se vuče od prošle vlasti zbog gubitaka, povećanje cijene je jedino što mogu uraditi ako ti želiš da imaš normalan dotok vode.

Sa strujom iskreno ne znam šta je problem, ali suština se svodi na slijedeće...

Da bi sadašnja vlast barem donekle mogla sanirati greške prošlih, da bi se isplatile penzije, invalidnine, socijalna pomoć, pokrenula privreda i započeli kapitalni projekti...odnekud se mora navući novac.

Novac se može dobiti novim zaduživanjem, povećanjem poreza, ili prodajom državnih korporacija i resursa.

Problem je što, koji god od navedenih metoda vlast izabere, vi ćete izmisliti nove parole država za...kredit, porez, prodaju telekoma, izdaju i šta već ne.

Godina dana je prekratak period za ocjenu ove vlasti, uzme li se u obzir 20 godina konstantnog propadanja, ali i činjenica da u nekim kantonima još nije ni formirana vlast, da ne govorim o državnoj. Zato je jedina mjerodavna linija, ona za 3 godine.
To se kaze "lipsi magarce dok trava naraste !".

Nesto se ne sjecam da je Zlatko spominjao tri godine dok je u izbornoj noci onako teatralno zavrtao rukave i kovao Damira Hadzica (apsolutno provjerenog reketasa u Novom Gradu) u zvijezde kao glavnog stratega pobjede.Sjecam se sa kojim zarom je spominjao tada onog nekog starog dedu iz Lukavca kome je javno obecao borbu za bolji zivot zavrcuci rukave uz nesto kao "idemo u akciju !".

Cekaj ti tri godine,za 3 godine moze jedino za 300 posto porasti broj korisnika javne kuhinje u gradu,ai i u ostatku drzave.
Za sve imas izgovor,ok,ali osnovni problem je struja a sad cu ti i objasniti zasto.Struja je druze "najgori energent" jer kada ona poskupi automatski poskupljuje i sve ostalo - razloga je bezbroj.Grijanje automatski jer je veci trosak zagrijavanja vode,troskovi za vodu takodjer jer sta mislis kako pumpe izbacuju vodu na desete i vise spratove u neboderima.Od have sigurno ne.
Milion stvari jos poskupi sa strujom,milion.A znas li zasto je poskupila? Ne znas naravno.Znas li da ta Elektroprivreda ima 250 miliona orocenih na racunima u bankama,javno su potvrdili to.Znas li koja je svrha tog novca?Naravno da ne znas.

Uglavnom,da ne smaramo dalje,imas svoje misljenje,ja svoje,ok.

p.s.
Adila Kulenovica jos staviti na neku funkciju,ipak je u legendarnom intervjuu dana ugostio Zlatka jedno 1232142145234 puta,samo ga Salih Foco mozda sije uz Gradimira Gojera.

U zdravlje.
quasar

#3222 Re: SDP

Post by quasar »

dino84 wrote:
To se kaze "lipsi magarce dok trava naraste !".

Nesto se ne sjecam da je Zlatko spominjao tri godine dok je u izbornoj noci onako teatralno zavrtao rukave i kovao Damira Hadzica (apsolutno provjerenog reketasa u Novom Gradu) u zvijezde kao glavnog stratega pobjede.Sjecam se sa kojim zarom je spominjao tada onog nekog starog dedu iz Lukavca kome je javno obecao borbu za bolji zivot zavrcuci rukave uz nesto kao "idemo u akciju !".

Cekaj ti tri godine,za 3 godine moze jedino za 300 posto porasti broj korisnika javne kuhinje u gradu,ai i u ostatku drzave.
Za sve imas izgovor,ok,ali osnovni problem je struja a sad cu ti i objasniti zasto.Struja je druze "najgori energent" jer kada ona poskupi automatski poskupljuje i sve ostalo - razloga je bezbroj.Grijanje automatski jer je veci trosak zagrijavanja vode,troskovi za vodu takodjer jer sta mislis kako pumpe izbacuju vodu na desete i vise spratove u neboderima.Od have sigurno ne.
Milion stvari jos poskupi sa strujom,milion.A znas li zasto je poskupila? Ne znas naravno.Znas li da ta Elektroprivreda ima 250 miliona orocenih na racunima u bankama,javno su potvrdili to.Znas li koja je svrha tog novca?Naravno da ne znas.

Uglavnom,da ne smaramo dalje,imas svoje misljenje,ja svoje,ok.

p.s.
Adila Kulenovica jos staviti na neku funkciju,ipak je u legendarnom intervjuu dana ugostio Zlatka jedno 1232142145234 puta,samo ga Salih Foco mozda sije uz Gradimira Gojera.

U zdravlje.
Izvini, ali ovo sto si napisao su totalne besmislice.
Znas li ti za sto sluzi tih 250 miliona? Ne znas nego lupas.
Kakvo grijanje vode strujom? Sta je to poskupilo zbog te struje?
"Apsolutno provjeren reketas" nije ni optuzen. Hoces reci da je tuzilastvo bivse vlasti oprostilo svojoj politickoj konkurenciji? Vjerujete li vi u sve ovo sto napisete? A kako to sebi objasnite?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3223 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Dakle nepotizam.... Nema veze
Loš standard ... Navikli na guzovaču
Poskupljenja..... Tržišna konjuktura
Nesposobnost SDP... Lažu dušmani i onda nabrajanje svih neprijatelja :lol:

Ali, najgore od svega je što su isti nikovi prije koju godinu haman u nesvjest padali usljed velike količine morala toliko se zgražavajući na nepotizam, derali se... "Da li si ti normalna, vidiš li oko sebe ljude u narodnih kuhinjama", sad to više nisu socijalni slučajevi u narodnim kuhinjama nego "neradnici naviknuti na guzovaču"... Ma trodupli standardi su čudo. :-) I onda nam još simpatizeri SDP i članovi napišu ko je "neozbiljan" za diskusiju :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#3224 Re: SDP

Post by madner »

Ne hranite trolove, mnoze se :D
Za i Protiv

#3225 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Ma ja... Ima ljudi koji ni snu nece glasati za SDP, a ima i nas koji necemo glasati ni za jednu drugu partiju osim SDP-a. Necu glasati uopste, ako treba, ali necu ni jednu drugu zaokruziti... I to je normalno, ali nema logike da oni mene ubjedjuju da je SDP los ili da ja njih ubjedjujem da SDP valja.

Nego da malo otvorimo raspravu o vandrednom kongresu koji se danas odrzava.

Ono sto sam nacuo, a sto je po mei bitno, da pored onih rezolucija, koje treba da se usvoje, ima jedna veoma bitna stvar. A to je da ce kongres naloziti usvajanje strategije za razvoj i poboljsanje stanje SDP-a u RS-u. Strategija je vec izradjena koliko imam informacija, i poslije kongresa, do nove godine bi trebala biti operativna. U njoj se, pored ostalog, nalaze da u GO SDP-a od sada treba da bude minimalno 20% iz RS, u predsjednistvu SDP-a 30% ljudi iz RS-a, te da se osnuje nesto kao fond solidarnosti za razvoj SDP-a u RS (min 8% buzeta SDP-a). Sa ovom strategijom trebalo bi doci do znacajnijeg razvoja SDP-a u RS-u.

Jedna od stvari koja bi takodje trebala da bude usvojena na danasnjem kongresu je i to da se sljedeci redovni izborni kongres, koji je trebao biti poslije lokalnih izbora, dakle 2013 godine, pomjeri za dvije godine, i da se odrzi poslije opstih izbora, tj. 2015 godine. Dakle, svi oni koji mrze Zlaju, mogu poceti sa pljuvanjem, jer ce biti 2 godine duze predsjednik nego sto je dobio mandat. Ali na stranu to, mislim da su davno trebali pomjeriti kongres poslije opstih izbora.

Pa da cujem razmisljanja :bih:
Post Reply