Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#3201 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Ovako na papiru izgleda da su jos u igri za bar to drugo mjesto, medjutim raspored im je nevjerovatno tezak do kraja (dvomec s nama, Grcka u gostima i Latvija u gostima), tako da , pogotovo sto Grci imaju super lagan raspored, tesko da mogu stici ta 4 boda zaostatka za njima.

Mi ako njih pobjedimo u prvoj, prakticno smo jednom nogom na SP. Medjutim, Slovacka je sigurno tezak protivnik i mogu nam itekako zagorcati zivot.
GeneralBHF

#3202 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

Mi pobijedimo obije utakmice i nek mu daju otkaz. Neka rade sta hoce od njega ali oni jos imaju sanse kao mi nekada kako smo racunali ako "Argentina" i "Brazil" izgube a "Njemacka" remizira mi mozemo biti drugi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3203 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

i uz povoljnu konstelaciju zvijezda :roll: .... pih hebemu tek sad kontah kako je to luzerska priča 8)
phillie

#3204 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

JoseMujica wrote:i uz povoljnu konstelaciju zvijezda :roll: .... pih hebemu tek sad kontah kako je to luzerska priča 8)

hahaha
Thinker

#3205 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Thinker »

JoseMujica wrote:i uz povoljnu konstelaciju zvijezda :roll: .... pih hebemu tek sad kontah kako je to luzerska priča 8)
Kada se samo sjetim Bahine klakulacije za Portugal kada doslovno reče nakon pobjede nad Norveškom:"dragi gledaoci ne znam ni sam kako ali vjerujte mi na riječ da ukoliko mi pobjedimo Luksemburg a Danska i Rumunija igraju neriješeno, pobjeda protiv Danaca nas vodi u Portugal. Meni ni danas nije jasno kako su se zvijezde poklopile da nas je jedan gol dijelio od Portugala. http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2004_qualifying
Bosanski_kralj

#3206 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Ma ako pobjedimo SLovake u prvoj, sigurno ćemo ih pobjediti i u drugoj utakmici. Psiholiški će pasti nakon prve utakmice i sigurno se neće u svega par dana uspjeti oporaviti.
phillie

#3207 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

A obicno je takva prica bila nakon treceg cetvrtog kola, kada bi racunali koliki je zaostatak i koliko je jos bodova u igri :D
DonVito

#3208 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Bosanski_kralj wrote:Ma ako pobjedimo SLovake u prvoj, sigurno ćemo ih pobjediti i u drugoj utakmici. Psiholiški će pasti nakon prve utakmice i sigurno se neće u svega par dana uspjeti oporaviti.
Logicno :mrgreen: samo da Pape bude na slatkim mukama tj. citav tim na okupu po prvi put u klf. doduse bez Ogija ali sa zeljeznim Bicom.
dinty2

#3209 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dinty2 »

kolika je cijena avionske karte do brazila
i treba li imati više od 500 eura na granicama do brazila
da je se samo prebacit do tamo,,ja bih prosio tita mi,,nadjem neku brazilku,,spavam kod nje
ovo ono
što da ne
Muhamed Đakmić

#3210 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Mene sad reprezentacije poput Albanije i Crne Gore podsjećaju na nas iz onog perioda. Ono, misle da su blizu, a ustvari nisu ni sami svjesni koliko su daleko. Sjetite se kako smo prvi put slavili drugo mjesto i baraž, kao da smo se već plasirali.
Crvena Tifoza

#3211 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

Sarajevo1946 wrote:Mene sad reprezentacije poput Albanije i Crne Gore podsjećaju na nas iz onog perioda. Ono, misle da su blizu, a ustvari nisu ni sami svjesni koliko su daleko. Sjetite se kako smo prvi put slavili drugo mjesto i baraž, kao da smo se već plasirali.
A Armenija na nas iz 2003 kad smo otresli Dansku na Parkenu. :D
Mjesec dana sam premotavao i gledao ubacivanje Bešlije Baljicu, ili Barbarezov drugi gol, kad posla golmana po ćevape. 8-)
Bosanski_kralj

#3212 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

DonVito wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ma ako pobjedimo SLovake u prvoj, sigurno ćemo ih pobjediti i u drugoj utakmici. Psiholiški će pasti nakon prve utakmice i sigurno se neće u svega par dana uspjeti oporaviti.
Logicno :mrgreen: samo da Pape bude na slatkim mukama tj. citav tim na okupu po prvi put u klf. doduse bez Ogija ali sa zeljeznim Bicom.
Nekako smo u dosadašnjim dvomečima prolazili dobro. Sjetimo se Belgije i u prošlim kvalifikacijama Bjelorusije. Biće i sad sve u redu aBd.
Paul F.

#3213 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Paul F. »

Slovačka nema šanse ni za drugo mjesto tako da nemaju motivaciju da igraju dalje.
Osim možda borbe za treće mjesto.
Samo da ih naši ne potcijene a sa Papetom mislim da neće.
Dobijemo naredne tri utakmice pa predamo posljednju i završimo kvalifikacije prije roka.
:bih:
fosil

#3214 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by fosil »

Ti bez motivacije i sansi su najgori. Nemaju sta izgubiti, a i za crvene zbog grubog starta ih boli kita.
Samo ozbiljno i ko Švabo sto je udario na Staljingrad '41.
luckylaka

#3215 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Mi pobijediti Slovake prvo moramo pa makar krv pala do koljena,nema nam druge u Slovackoj bod ko neboder Lihtenstajn rasturiti i onda belaj(naravno ako Slovake ne pobijedimo oba puta )Litvanija .Ako ta utakmica bude rjesavala prvaka izmedju nas i Grka mnogo drugih faktora odlucivat ce o rezultatau(fifa,uefa,grci,sudije..svasta nesto)zato nema nam druge nego doci u situaciju da zadnja ne odlucuje nista s tim da ,,onaj bod ko neboder,,iz slovacke ne bi znacio nista.Sve pobijediti i rijesiti nas muka :bih: :bih:
Pitarrr82

#3216 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Pitarrr82 »

Sto se mene tice bod ovdje a 3 gore isti klinac gdje cemo pobijediti a gdje odigrati nerijeseno samo da bude tako u najmanju ruku...
GeneralBHF

#3217 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

Da bi bili stabilna ekipa koja ne sara i ne igra kako se vremenska prognoza mijenja prije SP trebaju nam sve pobjede. Onda bi otisli na SP puni samopouzdanja i uvjereni u uspjeh. Pobijedimo Slovacku u Zenici i oni ce da se raspadnu tako da ce nam pomoci pred uzvratnu kako nemaju motiva niti morala za borbu.
shake69

#3218 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Moze li neko postirati interview E.Begica ,predsjednika Saveza u posljednjem broju Sporta? Rekao je neke zanimljive stvari a promaklo mi.
Last edited by shake69 on 13/06/2013 11:38, edited 1 time in total.
Edin H.

#3220 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

fosil wrote:Ti bez motivacije i sansi su najgori. Nemaju sta izgubiti, a i za crvene zbog grubog starta ih boli kita.
Samo ozbiljno i ko Švabo sto je udario na Staljingrad '41.
Pa da zavrsimo da nam na kraju siluju zene?

Oni su jos uvijek u igri za drugo mjesto, ali bi vjerovatno morali nama sest bodova uzeti.

I ne budalite, prvu protiv Slovaka igramo kuci, a onda u Zilini.
Herr Flick

#3221 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Jbt,mi na poziciji stopera imamo 4 igraca.Spahic,Zukanovic,Pandza,Vranjes i ako dodje Bicakcic to je 5.Vjerovatno Vranjes otpada iz svih kombinacija.Plus ako dodje Kolasinac,sasvim solidna odbrana.Bice Safet na mukama koga stavit uz Spahica.Pandza se vec dokazao,svaku utakmicu gine,Zukanovic klasa.Sad kakav je ovaj Bicakcic,ostaje nam da vidimo :D.Doduse Zukanovic mooze igrati na dosta pozicija u odbrani,pa mozda cak i zadnjeg veznog.Takvi igraci su veoma cijenjeni :)
Infaze Studio

#3222 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Raduje cinjenica da nama nikakvi drugi rezultati osim pobjeda u sljedecim tekmama ne pasu. KAzem raduje, jer pretezno dobijamo utakmice kada igramo na pobjedu. U Grckoj nismo (a nismo ni trebali), pa zamalo zijanismo.
Dobiti Slovake u Ze, a onda laganice kod njih na sve ili nista, jer znamo da nam je remi isto k'o i poraz, jedino ako Grcka nebi negdje prosula 2 boda. A ako ne uspije u Slovackoj, imaju 2 L za kraj da potvrdimo 1. poziciju.
(NEsto sam siguran da ce Grci usrati sa Slovacima kod kuce). 8)
MOSALJOZE

#3223 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Herr Flick wrote:Jbt,mi na poziciji stopera imamo 4 igraca.Spahic,Zukanovic,Pandza,Vranjes i ako dodje Bicakcic to je 5.Vjerovatno Vranjes otpada iz svih kombinacija.Plus ako dodje Kolasinac,sasvim solidna odbrana.Bice Safet na mukama koga stavit uz Spahica.Pandza se vec dokazao,svaku utakmicu gine,Zukanovic klasa.Sad kakav je ovaj Bicakcic,ostaje nam da vidimo :D.Doduse Zukanovic mooze igrati na dosta pozicija u odbrani,pa mozda cak i zadnjeg veznog.Takvi igraci su veoma cijenjeni :)
Štoperski par će vjerovatno činiti Spahić i Bičakčić.Mozda neće u ovim prvim utakmicama,ali sigurno da će se Bičakčić izboriti za poziciju.Ovdje je po meni višak Pandza koji je trenutno u lošoj poziciji.Vranješ moze biti zamjena,a šta kad dodje Hajrović?Pape će biti na mukama,ali slatkim.Zukanović moze igrati i lijevog beka,tako da moze biti zamjena(AKOBOGDA)kad dodje Kolašinac.
dezurni_ucenik

#3224 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dezurni_ucenik »

Ako ostanemo prva ekipa kvalifikacija u Evropi,hocemo li biti u prvom sesiru za grupe za SP?Ili ce odlucivati Fifa rang lista ?
todd_smith

#3225 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

E moj Pape trebao si nas srozati na rang listi da nas izvuku sa ekipama od kojih smo zapravo jaci i da posutamo do finala :lol:
Post Reply