Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Ponosan
#3201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jasno je da glavni problem lezi u HDZ-u! oni brutalno krse Ustav i zakon ove zemlje! blokiranjem uspostave Doma naroda,oni salju jasnu poruku,vazniji nam je dogovor s Dodikom nego da imamo vlast! a kakav je dogovor s njim,ne smijem ni pretpostaviti... U cetvrtak ce se vlast formirati za ili bez HDZ,to je sad najvaznije! 5 mjeseci blokiraju uspostavu vlasti,a OHR je sve vrijeme cutao,vise nece ni oni,jer vrag je odnio salu! Platforma 4 stranke ima vecinu,i sto prije ocekujem da formiraju vlast,a Fasisti iz HDZ-a neka malo odmore u opoziciji,bar naredne 4 godine,dosta zla su oni nanijeli ovom entitetu,vec 20 godina samo se sluze blokadama,njima nije u interesu da Federacija funkcionise,po cijim direktivama zna se,Dodik je njihov uzor,e kad je tako mars u opoziciju pa kukaj do mile volje naredne 4 godine! SDP je multinacionalna stranka,HDZ zeli reci da je to Bosnjacka stranka,sto nije slucaj,bar pola glasaca SDP-a su komunisti,jedna trecina su Hrvati....i kako ona moze biti Bosnjacka stranka!? kako god,Federacija sa HDZ-om ne moze napredovati,to je svima jasno,mrsnuti ih u opoziciju i od Federacije praviti Svicarsku!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a kakva je situacija u Japanu, mozda nam vlast nece ni trebati"Za SDP nije problem više jedno ili dva ministarska mjesta, ali HDZ-ovi traže apsolutno sve hrvatske pozicije i na nivou Federacije i na nivou BiH", naglasio je Lagumdžija, dodajući da je prijedlog međunarodne zajednice na granici podnošljivosti.
-
casobuke
#3203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato što je lopinašu Čoviću do položaja Hrvata u RS-u stalo kao i do položaja Velšana u Velikoj Britaniji, tj. sva ova priča o "majoriziranosti" Hrvata i legitimnim i neligitimnin predstavnicama ima za cilj prigrabljivanje što je moguće više vlasti.Komrad wrote:Na kraju krajeva SDP je sigurno osvojio vise Hrvatskih glasova od SNSDa pa ako SNSD moze imati 4 hrvatska ministarstva zasto SDP nebi mogao imati jedno ili dva?Alfons Kauders wrote:
Nije bitno - ko zna sta nas ceka za desetak godina. Mozda ce neka od pomenutih stranaka biti nekoliko puta jaca, mozda ce se pojaviti neka nova stranka koja ce furati multivitaminski pristup.
SDP je osvojio dosta hrvatskih glasova, ali im se osporava pravo da imenuju hrvatske predstavnike u izvrsnu vlast. Recimo da je SDP osvojio samo 5% hrvatskih glasova, pa to je skoro isto kao "legitimni" HDZ 1990...
Znaci gledaju iskljucivo procente, sto znaci da bi bilo koja multi-kulti stranka koja osvoji podjednak broj glasova iz reda svih naroda bila nepodobna i nelegitimna, jer bi opet Bosnjaci cinili vecinu glasaca - cisto zato jer cine veliku vecinu u FBiH.
- Alfons Kauders
#3204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa potpisali su dokument - nek se sada zale sponzoru Mili.Hemel wrote:u toj ljubavi izgleda da je sve formalno...Alfons Kauders wrote:Pa zasto bi im smetalo? SNSD je njihov politicki partner, i to formalno.Hemel wrote:
to pitanje uvijek visi ali ga niko ne postavlja...to dodik popunjava svojim hrvatima iz snsd-a ali to ostalim hrvatima ne smeta
dodik ima svoje (iz snsd-a) hrvate i u klubu hrvata tako da sve sto zamisli to mu prolazi...
Niko ih nije tjerao da se svrstavaju na stranu lika koji negira ratne zlocine i prijeti ratom. Niko ih nije tjerao ni da zagovaraju uspostavljanje neke nove HB, sa stolnim gradom Mostarom.
I sad Bosnjaci trebaju biti fini prema njima? Nemojte nas majorizirati, pljiiiiiz... Sami pali, sami se ubili - neka cmizdre Dodiku.
- Komrad
#3205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znam ja to .. ali mi je nejasno zasto mu to niko ne kaze onako javno pred kamerama... ja bih ga svaki put pitao..casobuke wrote:Zato što je lopinašu Čoviću do položaja Hrvata u RS-u stalo kao i do položaja Velšana u Velikoj Britaniji, tj. sva ova priča o "majoriziranosti" Hrvata i legitimnim i neligitimnin predstavnicama ima za cilj prigrabljivanje što je moguće više vlasti.Komrad wrote:Na kraju krajeva SDP je sigurno osvojio vise Hrvatskih glasova od SNSDa pa ako SNSD moze imati 4 hrvatska ministarstva zasto SDP nebi mogao imati jedno ili dva?Alfons Kauders wrote:
Nije bitno - ko zna sta nas ceka za desetak godina. Mozda ce neka od pomenutih stranaka biti nekoliko puta jaca, mozda ce se pojaviti neka nova stranka koja ce furati multivitaminski pristup.
SDP je osvojio dosta hrvatskih glasova, ali im se osporava pravo da imenuju hrvatske predstavnike u izvrsnu vlast. Recimo da je SDP osvojio samo 5% hrvatskih glasova, pa to je skoro isto kao "legitimni" HDZ 1990...
Znaci gledaju iskljucivo procente, sto znaci da bi bilo koja multi-kulti stranka koja osvoji podjednak broj glasova iz reda svih naroda bila nepodobna i nelegitimna, jer bi opet Bosnjaci cinili vecinu glasaca - cisto zato jer cine veliku vecinu u FBiH.
-
casobuke
#3206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alfons Kauders wrote:Pa potpisali su dokument - nek se sada zale sponzoru Mili.
Niko ih nije tjerao da se svrstavaju na stranu lika koji negira ratne zlocine i prijeti ratom. Niko ih nije tjerao ni da zagovaraju uspostavljanje neke nove HB, sa stolnim gradom Mostarom.
I sad Bosnjaci trebaju biti fini prema njima? Nemojte nas majorizirati, pljiiiiiz... Sami pali, sami se ubili - neka cmizdre Dodiku.
To ja i zamjeram platformašima, što nisu bili u stanju eliminisati tu bagru i što su podlegli pritiscima i ucjenama.Drugim riječima, loši su političari. Na kraju je Čović kao ponudu dobio ispunjenje gotovo svih njegovih zahtjeva.
- madner
#3207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Razlog tome je evropa, koja misli da je kljuc stabilnosti BiH etnicka podjela. Dakle platformasi su odradili svoj dio, ali nije sve do njih. Da budemo precizni, OHR je nagradio oba HDZ za protivustavno djelovanje. Prvo kada su usvojili 3 mjesecni budzet (time de fakto rekli da krnji dom naroda nije legitiman) a sada sa ovim pregovorima.casobuke wrote:Alfons Kauders wrote:Pa potpisali su dokument - nek se sada zale sponzoru Mili.
To ja i zamjeram platformašima, što nisu bili u stanju eliminisati tu bagru i što su podlegli pritiscima i ucjenama.Drugim riječima, loši su političari. Na kraju je Čović kao ponudu dobio ispunjenje gotovo svih njegovih zahtjeva.
- yugi
#3208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hmm zanemarit ću tvoju malicioznost oličenu u ovoj verbalnoj onaniji u pogledu mog kopčanjanosara wrote:yugi wrote: Ti uporan sa tom pričom o platformi i programskim ciljevimaPa koalicija bazirana na platformi je bila frankeštajnovska i bez HDZ-a a ulaskom HDZ-a da i ne govorim.Radi se o dijametralno suprotnim svjetonadzorima :-)Kako očekivati da SDP i HSP ili novopridodati Babini autonomaši slijede iste programske ciljeve???U krajnjem sve informacije govore o tome da su pregovori oko formiranja vlasti upravo zapeli na tzoj matematici koju pominješ tj oko podjele fotelja.Dakle briga ba nekog za tu bezveznu platformu!!!Siguran sam da i ti sam ne vjeruješ u tu priču al hajd
![]()
Pa platforma je potpisana... Da nisi prespavao...?
Ako magarad popusti sa svojatanjem citavog naroda, i oni je mogu potpisat... To je pozicija platformasa od pocetka...U cemu je tvoj problem pa tako tesko kopcas...?
A sada o temi.Interesantna je bila večerašnja izjava Dodika apropo podjele mjesta u Vladi F BiH(ups opet o matematici i foteljama hehe).Izjavi kočijaš mrtav hladan kako računa na jedno ministarsko mjesto
Last edited by yugi on 15/03/2011 23:56, edited 1 time in total.
-
casobuke
#3209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komrad wrote:Znam ja to .. ali mi je nejasno zasto mu to niko ne kaze onako javno pred kamerama... ja bih ga svaki put pitao..
Zato što u našim medijima rade sluganski poltroni i osobe niskog intelektualnog kapaciteta. Zato što je FTV televizijska lakrdija karikaturalnih novinara, a TV1 od svog osnivanja vodi hajku protiv SDP-a, pa je onda po mogućnosti i Čović zajedno sa hercegovačkim šovinistima dobar. Na printane medije ne treba trošiti riječi, tu je situacija još žalosnija. Više kvalitetnih postova ćeš naći na ovom forumu, nego nego tekstova u našim novinskim izdanjima.
- Alfons Kauders
#3210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo tako. Da OHR nije nametnuo odluku o privremenom finansiranju, ova zajebancija bi se rijesila prije tri mjeseca.madner wrote:Razlog tome je evropa, koja misli da je kljuc stabilnosti BiH etnicka podjela. Dakle platformasi su odradili svoj dio, ali nije sve do njih. Da budemo precizni, OHR je nagradio oba HDZ za protivustavno djelovanje. Prvo kada su usvojili 3 mjesecni budzet (time de fakto rekli da krnji dom naroda nije legitiman) a sada sa ovim pregovorima.casobuke wrote:Alfons Kauders wrote:Pa potpisali su dokument - nek se sada zale sponzoru Mili.
Samo da napomenem da je prosle sedmice skoro potpuno neopazeno prosla vijest o vladinom prijedlogu budzeta FBiH za 2011, koji je upucen na parlament. Prijedlog koje vlade? One kojoj je mandat vec istekao? Pa koji smo kurac onda imali izbore? pa to je ravno drzavnom udaru, ali eto, nase novinare to bas i ne zanima...
- Alfons Kauders
#3211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Joj ko im je ona veceras sto se javljala ispred OHRa?!casobuke wrote:Komrad wrote:Znam ja to .. ali mi je nejasno zasto mu to niko ne kaze onako javno pred kamerama... ja bih ga svaki put pitao..
Zato što u našim medijima rade sluganski poltroni i osobe niskog intelektualnog kapaciteta. Zato što je FTV televizijska lakrdija karikaturalnih novinara, a TV1 od svog osnivanja vodi hajku protiv SDP-a, pa je onda po mogućnosti i Čović zajedno sa hercegovačkim šovinistima dobar. Na printane medije ne treba trošiti riječi, tu je situacija još žalosnija. Više kvalitetnih postova ćeš naći na ovom forumu, nego nego tekstova u našim novinskim izdanjima.
"Ummmm pregovori ce se ummmmm nastaviti... ummmmm sutra... ummmmmm"
Zenska nije u stanju sastaviti prosirenu recenicu bez "ummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm"
-
casobuke
#3212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno, zato sam i napisao da su podlegli ucjenama. Dodik dosljedno već godinama istoj toj Evropi prkosi sa bahatošću, primitivizmom, verbalnim nasiljem i ne samo da nema negativne posljedice zbog toga, nego mu čak mnogi evropski faktori daju tihu podršku. Niko ne cijenei previše sluge i poslušnike, i bošnjački političari bi se trebali nekad drznuti pa udariti šakom od sto. I pred međunarodnom zajednicom dabome. Znam da to nije lako učiniti kad si musliman u Evropi, ali vidimo da nas slijepo pokoravanje zapadu nije daleko odvelo.madner wrote:Razlog tome je evropa, koja misli da je kljuc stabilnosti BiH etnicka podjela. Dakle platformasi su odradili svoj dio, ali nije sve do njih. Da budemo precizni, OHR je nagradio oba HDZ za protivustavno djelovanje. Prvo kada su usvojili 3 mjesecni budzet (time de fakto rekli da krnji dom naroda nije legitiman) a sada sa ovim pregovorima.casobuke wrote:Alfons Kauders wrote:Pa potpisali su dokument - nek se sada zale sponzoru Mili.
Last edited by casobuke on 16/03/2011 00:09, edited 3 times in total.
-
convict
#3213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
čini mi se da je rekao: može kako hoće, može dokle hoće, ali ne može dokle hoće to što hoćeplain vanilla wrote:Zlaja bolan, pusti se foruma i @hercegovca, ne slusaj svaku njegovuInace kako saznajemo od sugovornika pregovora narocito bahato i drsko ponašao se lider SDP-a Zlatko Lagumdžija koji je ustrajavao na tome da je SDP i hrvatska stranka i dda im treba pripasti jedno ministarsko mjesto u hrvatkvoj kvoti, a u jednom momentu ljutito je lupio šakom od stol.![]()
Kako ona Zlajina cuvena ide-može kako hoće, ali neće dokle hoće
- yugi
#3214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gledam večeras na BN tv klempi se ugasilo auto i ovi novinari iz RS-a ga gurali da upali
Odma ih proglasili za izdajnike garant 
-
casobuke
#3215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam gledao, pratim informativne emisije B92, ove naše cirkusantske medije stvarno nisam u stanju više da gledam.Alfons Kauders wrote:Joj ko im je ona veceras sto se javljala ispred OHRa?!casobuke wrote:Komrad wrote:Znam ja to .. ali mi je nejasno zasto mu to niko ne kaze onako javno pred kamerama... ja bih ga svaki put pitao..
"Ummmm pregovori ce se ummmmm nastaviti... ummmmm sutra... ummmmmm"
Zenska nije u stanju sastaviti prosirenu recenicu bez "ummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm"
A nije u pitanju bila ZVIJEZDA Elma Kazagić
Ta ni na Hayatu nije mogla dogurati dalje od reporterke, a na FTV-u joj i emisiju dali da vodi:D.
-
hercegovac_pravi
#3216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo ga još jedan....casobuke wrote:Naravno, zato sam i napisao da su podlegli ucjenama. Dodik dosljedno već godinama istoj toj Evropi prkosi sa bahatošću, primitivizmom, verbalnim nasiljem i ne samo da nema negativne posljedice zbog toga, nego mu čak mnogi evropski faktori daju tihu podršku. Niko ne cijenei previše sluge i poslušnike, i bošnjački političari bi se trebali nekad drznuti pa udariti šakom od sto. I pred međunarodnom zajednicom dabome. Znam da to nije lako učiniti kad si musliman u Evropi, ali vidimo da na slijepo pokoravanje zapadu nije daleko odvelo.madner wrote:Razlog tome je evropa, koja misli da je kljuc stabilnosti BiH etnicka podjela. Dakle platformasi su odradili svoj dio, ali nije sve do njih. Da budemo precizni, OHR je nagradio oba HDZ za protivustavno djelovanje. Prvo kada su usvojili 3 mjesecni budzet (time de fakto rekli da krnji dom naroda nije legitiman) a sada sa ovim pregovorima.casobuke wrote:
-
hercegovac_pravi
#3217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U nas bi to rekli "moReš šta hoćeš ali ne znam dokle ćeš"...convict wrote:čini mi se da je rekao: može kako hoće, može dokle hoće, ali ne može dokle hoće to što hoćeplain vanilla wrote:Zlaja bolan, pusti se foruma i @hercegovca, ne slusaj svaku njegovuInace kako saznajemo od sugovornika pregovora narocito bahato i drsko ponašao se lider SDP-a Zlatko Lagumdžija koji je ustrajavao na tome da je SDP i hrvatska stranka i dda im treba pripasti jedno ministarsko mjesto u hrvatkvoj kvoti, a u jednom momentu ljutito je lupio šakom od stol.![]()
-
casobuke
#3218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
convict wrote:čini mi se da je rekao: može kako hoće, može dokle hoće, ali ne može dokle hoće to što hoćeplain vanilla wrote:Zlaja bolan, pusti se foruma i @hercegovca, ne slusaj svaku njegovuInace kako saznajemo od sugovornika pregovora narocito bahato i drsko ponašao se lider SDP-a Zlatko Lagumdžija koji je ustrajavao na tome da je SDP i hrvatska stranka i dda im treba pripasti jedno ministarsko mjesto u hrvatkvoj kvoti, a u jednom momentu ljutito je lupio šakom od stol.![]()
Ma Zlaja je odavno prehlađen, samo ne razumijem ljude koji još uvijek u njemu mogu vidjeti najbolji izbor u SDP-u.
Last edited by casobuke on 16/03/2011 00:16, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#3219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nije ona, neka druga, plava... jasmina, jasminka... neam pojma...casobuke wrote:
Nisam gledao, pratim informativne emisije B92, ove naše cirkusantske medije stvarno nisam u stanju više da gledam.
A nije u pitanju bila ZVIJEZDA Elma Kazagić?
Ta ni na Hayatu nije mogla dogurati dalje od reporterke, a na FTV-u joj i emisiju dali da vodi:D.
a elma je gigant svoje vrste
-
zemo_online
#3220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa sta dalje? ako se formira vlast indirektno se stvara treci sto hdz i dodik zele?
- madner
#3221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik ne prkosi nikome iza zatvorenih vrata. Covjek je odradio problema Kosova, Haris se pravio da je Tito v2 i zato ga nisu dirali. Rusima je sredio rafineriju, progurao povoljan zakon (uz pomoc SDA) i kao takav ima neku zastitu.casobuke wrote:Naravno, zato sam i napisao da su podlegli ucjenama. Dodik dosljedno već godinama istoj toj Evropi prkosi sa bahatošću, primitivizmom, verbalnim nasiljem i ne samo da nema negativne posljedice zbog toga, nego mu čak mnogi evropski faktori daju tihu podršku. Niko ne cijenei previše sluge i poslušnike, i bošnjački političari bi se trebali nekad drznuti pa udariti šakom od sto. I pred međunarodnom zajednicom dabome. Znam da to nije lako učiniti kad si musliman u Evropi, ali vidimo da nas slijepo pokoravanje zapadu nije daleko odvelo.madner wrote:Razlog tome je evropa, koja misli da je kljuc stabilnosti BiH etnicka podjela. Dakle platformasi su odradili svoj dio, ali nije sve do njih. Da budemo precizni, OHR je nagradio oba HDZ za protivustavno djelovanje. Prvo kada su usvojili 3 mjesecni budzet (time de fakto rekli da krnji dom naroda nije legitiman) a sada sa ovim pregovorima.casobuke wrote:
Treba odvojiti javnu percepciju od onoga kako se neko ponasa iza kulisa. Kurcenje za javnost, kooperativan iza kulisa.
Tiha podrska proizilazi iz cinicnog pogleda na nas kao neko malo naprednije pleme, koji nisu u stanju da shvate demokratiju. Kao takvo, pozeljno je da se ne talasa. Zlaja nema podrsku ni svoje javnosti, previse lobija je protiv njega.
- Alfons Kauders
#3222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ti stvarno nemas pojma kako drzava zapravo funckionise?test01 wrote:pa sta dalje? ako se formira vlast indirektno se stvara treci sto hdz i dodik zele?
- madner
#3223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Narod zna.Alfons Kauders wrote:ti stvarno nemas pojma kako drzava zapravo funckionise?test01 wrote:pa sta dalje? ako se formira vlast indirektno se stvara treci sto hdz i dodik zele?
- Komrad
#3224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
madner wrote:
Dodik ne prkosi nikome iza zatvorenih vrata. Covjek je odradio problema Kosova, Haris se pravio da je Tito v2 i zato ga nisu dirali. Rusima je sredio rafineriju, progurao povoljan zakon (uz pomoc SDA) i kao takav ima neku zastitu.
Treba odvojiti javnu percepciju od onoga kako se neko ponasa iza kulisa. Kurcenje za javnost, kooperativan iza kulisa.
Tiha podrska proizilazi iz cinicnog pogleda na nas kao neko malo naprednije pleme, koji nisu u stanju da shvate demokratiju. Kao takvo, pozeljno je da se ne talasa. Zlaja nema podrsku ni svoje javnosti, previse lobija je protiv njega.
Upravo tako ... U najtezem trenutku su se odredjeni mediji i intelektualci stavili na stranu HDZa zaboravljajuci ko je i sta je HDZ bio i sta je sada kao stranka koja opstruria provedbu izbora i koja cini antiustavno djelovanje
- Komrad
#3225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa formirali su u samoupravu pa sta?test01 wrote:pa sta dalje? ako se formira vlast indirektno se stvara treci sto hdz i dodik zele?