Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sasvim_Obican wrote:
Normalno da nema.. Tarlakanje, rekla mu daidžinica od komšije koja je vidjela čovjeka koji je bio s čovjekom koji je čuo to... Stvarno su neki ljudi bezobrazni.. Pa šta - poraz je dio sporta. Glup, jadan, ušljiv i ponižavajući poraz, također. Kako se možete nazvati navijačima, a nakon prve prepreke govoriti igračima da su kreteni, idioti, kockari, kurvari i šta sve ne.. Reprezentacija se voli i za nju se navija i u pobjedama i u porazima.
upravo tako, ako zaista nema dokaza, sta bezveze lupetate? razumijem, ljuti ste, jebi ga i ja sam, svi smo
ali opet kakve fajde ima to da se izmislja i siri glasina o opijanju ccc
eto ja sam ljut... nisu se opijali-super... zasto se onda ponasaju na terenu onako kako su se ponasali? treba i po njima malo udarati, nisu sveti pa da se covjek ne smije zapitati... trnim, doslovno trnim dok gledam utakmicu, koliko mi je stalo do toga, nikad nisam nikog pljuvao od selektora do igraca... ali sta se desava je mnogo upitno, i za nezalaganje se moraju povuci odredjene mjere..
pa jebi ga buraz..reci,deri se ili sta vec O TOME KAKO SU IGRALI a ne da se nesto izmislja, i onda svi sa tom pricom trce okolo
kao sto sam i ranije rekao, ako ima neko dokaz onda pricaj,psuj i sta vec, ali ako nema dokaza o tome nemoj bezveze pricati o tome onda
Po meni, opet ponavljam, veceras je najveci problem bio u postavci igre sa samim Dzekom u napadu. Ovo nije ni prvi put da se desava, stoga je vise nego ocigledno.
Kada Dzeko igra sam u napadu, onda nasi vrli igraci, pogotovo oni u odbrani, ukljucujuci i golmana, previse nade ulazu u duge lopte prema istom. A hvala bogu, kad imas tako dobrog igraca, koji je jos visok i snazan samo ti oci lete prema njemu. A Dzeko ko Dzeko, ne zna i ne moze igrati sam (to vidimo i u reprezentaciji i Citiju).
I onda kada tako panicno "gradis" napad, izbijanjem lopte iz odbrane u napad, preskacuci cijelu sredinu, onda je u 90 posto slucajeva izgubis i ocas posla loptu vec imaju Rumuni. Tako da su oni vec u sljedecem napadu, a ti nisi ni dahnuo od onog prethodnog. Onda opet panicis, opet saljes loptu 50 metara u prazno, i tako za redom X puta.
Ovo pogotovo dolazi do izrazaja kad u vezi imas samo jednog odbrambenog igraca, te 3 plejmejkera (Misimovic, Ibricic i Medunjanin su klasicni plejevi) koji ne znaju niti zele trcati za loptom. Dakle posaljes loptu u prazno, u 5 sekundi Rumuni se vec vracaju u napad, sredina suplja, odbrana panicna i eto problema.
Drugi veliki problem su nam bili bekovi, ja danas Lulica nisam vidio da je uradio ista , odnosno da je imao loptu ili bio u akciji bilo gdje drugo osim na potezu od 20-50 metara od naseg gola. Naprijed je onaj Torje radio sta je htio, a pozadi Sapunaru je imao samo duele sa Dzekom, ja Lulica, a ni Ibricica tu nisam vidio.
I tako, imas vrlo jaku vezu, a oni ni cemu ne sluze. U odbrani je panika, jer imas jednog supljoglavca (Mravca), imas nesigurnog golmana, te ti je lijevi bek ne postojeci. U vezi imas 2-3 staticara, a u napadu izgubljenog Dzeku. Svaki nas napad je bio 2-3 igraca na njihovih 7-8 mescini. Svaki njihov napad je bio 3-3, 4-4.
Rahimic je odlican, ali samo na kvadratu 20x20 metara ispred 16erca. Rumuni su najjaci na bekovima i normalno rasire fino napad i eto problema.
Isto se desavalo protiv Francuske.
Pa ne moze to tako Susicu!
Jedino kad je nasa igra pocela liciti na nesto je zadnjih 25 minuta - cim je izasao Dzeko i cim smo dobili 2 napadaca. Odmah je igra krenula od noge do noge i u tih zadnjih 20ak minuta smo napravili 10 puta vise sansi nego do tada. Nije to ni do Ibricica ni do Dzeke koliko do same postavke igre.
Naravno, motivacija, odnosno nezainteresiranost je druga prica.
Zato molim te Susicu mani se taktike sa jednim napadacem, ona ne pije vode. Takodje, daj Pandzi ili Nadarevicu sansu, Mravac nek malo odmori. Dalje, na lijevog beka stavi jebenog lijevog beka, a ne krilo. Ako moze i desni bek bice bolje nego igraca sa ofanzivnim mentalitetom. Znam da je Subasic povrijedjen, ali on inace mora da ima prednost na beku ispred Lulica, ispred Salihovica ili bilo kog drugog igraca iz veze.
Takodje, Ibricica na klupu, koji ce nam kurac? On (a i Stilic bogami) nam ne trebaju, osim ako Misimovic ili Pjanic nisu povrijedjeni. On je brate klasicni ofanzivac kao i Miske i ne moze ti taj igrati nigdje drugo nego odmah iza napadaca. Kad i ako Misimovic pocne guzeljat po terenu, onda ih ubaci. Ovako ni tamo ni vamo.
Nego umjesto njih fino Ibisevica/Muslimovica u napad sa Dzekom, umjesto Medunjanina stavi fino Besica, umjesto Mravca Pandzu ili Nadarevica. Lulica naprijed , a pozadi pravog beka (bolje stavi stopera pa nek tamo fingira umjesto veznjaka koji ne zna uzeti loptu) i unaprijedices igru 100 posto.
Ispade Rumunija bolja od nas. Tesko je reci da nisu kad nas ovako poderu. Ali ne moze me vala niko uvjeriti da imaju jacu ekipu, da imaju bolje igrace, i da iole kvalitetan selektor BiH ne bi gore barem bod uzeo. Ne moze vala da rak jebe jeza u ledja.
Ne znam jesu li se opijali i šta rade tokom okupljanja ali meni izgleda kao da fali discipline i tokom utakmica. Premalo se vraćaju u odbranu, često ostavljaju Spahića i Mravca u situacijama 1 na 1. Pogotovo na gostovanjima bi se trebalo igrati malo opreznije i čuvati pozadi.
Ali dobro možda je ovo bio samo loš dan. Moguće i da je sve ovo što se dešavalo ovih dana i mjeseci uticalo i na igrače, još se kao šlag na tortu pored terena pojavi onaj transparent. (nabijem ih na qrac btw)
Ako ne pobjede Albaniju piši propalo, ali ako pobjede onda smo i dalje u igri, čak i za prvo mjesto. Imali bi 10 bodova, Francuzi imaju 13 ali su odigrali i svoje dvije utakmice protiv Lux.
Pape bi trebao odvesti igrače negdje na izolaciju na ovih nekoliko dana, što dalje od kafana i od novinara.
ramiral wrote:Eh kad se glava ohladila... da se šta kaže.. Zbunjeno je bilo to sve skupa, osjećao sam bijes, ljutnju, stid i očaj poslije i za vrijeme tekme. Pape nije puno mijenjao u odnosu na prošlu tekmu.. samo jednog čovjeka, nekada velike nade i potencijala g-dina Ibričića (btw pokazao je kakav je g-din sa onim ''jebem tebe i navijače ), mislio da će sa zgusnutim veznim redom uspjeti da otupi oštricu rumunskog napada..Ali, ne lezi vraže, taj vezni red ima takvog iznadprosječno brzog Ibričića, jednog ostarjelog i predpenziju Rahimića, jednog dizelaša Misimovića koji je u qrcu forme već godinu i pol, Medunjanina koji se pogubio te Pjanića kome i nije primarna zadaća da razgrađuje napade. Još kad se doda nezainteresovanost, mahmurluk, džunupluk usljed opservacija rumunskih kraljica noći dobijemo rezultat takav. i to je još dobro jer potcjenjivani i na ovom forumu i mnogim drugim dobrano pljuvani Hasagić skinu 3 zicera i odbrani penal.. ,
Odbrana kriminalna : Spahić ispadao na sve strane, onaj Mravac prošlu tekmu dobro odigrao, ovu ...ao i šefa i stanicu smiješno je ono njegovo podlijetanje pod loptu , Mujdža pogubljen, Lulić neprepoznatljiv, Džeko i nije mogao bez podrške puno.. On ne bi trebao igrati sam u vrhu napada, njemu je potreban taj secunda punta napadač kao potpora. Sušić je bio izgubljen, Medunjanina je morao izvući, možda nije trebao Džeku da ostanemo sa tri napadača-nejse. Nije Pape kriv što izvede onakvu postavu, kriv je što nema viziju kako da im nametne autoritet. Lično sam prijatelj sa par reprezentativaca i pričali su mi kako su pred tekmu sa Njemačkom imali slobodno koje je većina zdušno iskoristila da zalome po noćnim barovima i probaju oralne vještine vrlih Njemica, Mađarica, Moldavki i Brazilki.. Takvo ponašanje je, blago rečeno, skandalozno. Žao mi je što je vjerovatno takva praksa nastavljena, žao mi je navijača koji potrošiše tolika sredstva na put a dobili su priliku da gledaju četu umišljenih fudbalerčića (čast časnim izuzecima). I da Muslimović za ono malo prikaza veću borbenost od 6-7 njih zajedno u cijeloj tekmi, nesmijem ni pogledati naše pretrčane kilometre.. Jadno i sramotno, nadati je se bar da ćemo pobijediti Albaniju.. a sa Bjelorusima neka nam je Uzvišeni Allah na pomoći...
Ako si se registravao samo da seres po reprezentaciji odjebi odmah.Ima nas koji vole ovu reprezentaciju i kad piju il ne piju lumpuju il ne lumpuju gube il pobjedzuju.Nama seratori ne trebaju prodavati muda pod bubrege.Izgubili.Pa sta.Pobijedicemo Albaniju i na istom smo.Oni koji su jedva docekali poraz neka pasu travu.P.S.VOLIM TE BiH.
Bravo, Todde. Šta si onda ti kad ti ne smeta što Ibričić gleda na navijače k'o na stoku. Odbije da igra za reprezentaciju, a ode da igra prijateljsku za Hajduk i nakon toga ga navijači na Bilinom dočekaju aplauzom. Nijedan jedini zvižduk. I nakon utakmice ovo je opravdano?!
Chmoljo wrote:a čuj sajpruse, gadilo ti se ili ne, meni je Federer popravio danas dan.
generalno, libo me tuki za Djokovica ali vidjeti kuknjavu na FB, onih sa profilnom slikom Ratka, kosovo je srce i sl... neprocjenjivo...
Zar imaš takvih u raji?
Ma boli i mene za Đokovića, jest da sam jedini ban na forumu dobio prije 3-4 godine kada je isti izbacio Markosa Baghdatisa , ali ne shvatam kakve veze ima to što je on izgubio sa našom utakmicom. Treba nam biti lakše, really?
Last edited by cyprus on 04/06/2011 02:13, edited 1 time in total.
Rookie wrote:Bravo, Todde. Šta si onda ti kad ti ne smeta što Ibričić gleda na navijače k'o na stoku. Odbije da igra za reprezentaciju, a ode da igra prijateljsku za Hajduk i nakon toga ga navijači na Bilinom dočekaju aplauzom. Nijedan jedini zvižduk. I nakon utakmice ovo je opravdano?!
i on je covjek kao ti, ne bi bez razloga opsovao
"o da, ja igram za svoju domovinu, slusam kako za mene navijaju...ma znas sta jebes ti ove navijace"
Pa hajde ti reci mogući razlog da tako nešto kaže. Znači, opravdan razlog. I još tako bahato. Treba da mu bude drago kad ih navijači zovnu na par minuta da proslave jednu takvu pobjedu. Ma bruka. Prejadan hinjski stav
Chmoljo wrote:a čuj sajpruse, gadilo ti se ili ne, meni je Federer popravio danas dan.
generalno, libo me tuki za Djokovica ali vidjeti kuknjavu na FB, onih sa profilnom slikom Ratka, kosovo je srce i sl... neprocjenjivo...
Zar imaš takvih u raji?
Ma boli i mene za Đokovića, jest da sam jedini ban na forumu dobio prije 3-4 godine kada je isti izbacio Markosa Baghdatisa , ali ne shvatam kakve veze ima to što je on izgubio sa našom utakmicom. Treba nam biti lakše, really?
sad ti kažem, volim na muku prisjedati
a nisu mi u raji, samo su mi na oku znaš Sun Tzu-a ili kolijeveć - drži prijatelje blizu, neprijatelje još bliže
Rookie wrote:Pa hajde ti reci mogući razlog da tako nešto kaže. Znači, opravdan razlog. I još tako bahato. Treba da mu bude drago kad ih navijači zovnu na par minuta da proslave jednu takvu pobjedu. Ma bruka. Prejadan hinjski stav
To ti je kad se seljacic ufura, otiso iz pizde materine u Moskvu da juri balun i konta ja faca, kad ode u sOnu svi mu se dive.....
Rookie wrote:Pa hajde ti reci mogući razlog da tako nešto kaže. Znači, opravdan razlog. I još tako bahato. Treba da mu bude drago kad ih navijači zovnu na par minuta da proslave jednu takvu pobjedu. Ma bruka. Prejadan hinjski stav
To ti je kad se seljacic ufura, otiso iz pizde materine u Moskvu da juri balun i konta ja faca, kad ode u sOnu svi mu se dive.....
Zar imaš takvih u raji?
sad ti kažem, volim na muku prisjedati
a nisu mi u raji, samo su mi na oku znaš Sun Tzu-a ili kolijeveć - drži prijatelje blizu, neprijatelje još bliže
Jedno je kad na muku prisjedas "anamo onim", ali sasvim je drugo kad neko ovdje dodje i na muku prisjeda nama koji zivce gubimo oko ove reprezentacije.
"Jesam vam reko". Ja kad to vidim prosto se ospem. I to kazem znajuci da upravo takvi "jesam vam reko" svrsavaju kada tako nesto procitaju. Kakav je to mentalitet? Kakav moras biti bilmez da u trenutku kad je svima najgore dodjes pa ljudima prisjedas na muku i jos im se rugas tipa "jeste glupi sto ste se nadali". Mislim cemu to? Koji je razlog da tako nesto napises? Kazem, razumijem ako reprezentaciju i nasu zemlju ne volis, ali ako si Bosanac, cemu onda takvi komentari? Sta zelis reci, da si pametan? Da si "realan"? Da si strucnjak? Sve i da jesi, cemu stajanje na zulj? Pa ne igraju Barcelona i Real, vec reprezentacija Bosne i Hercegovine!! Halo!!! Takvim ljudima je onda draze ispast pametan, nego da reprezentacija pobjedi. Takvi ljudi ce i prije utakmice napisati "nemamo sanse", ne bi li nakon nje u slucaju poraza mogli reci "jesam vam reko". To je valjda neka bolesna satisfakcija najgorih mogucih kompleksa, sta li?! Hajd da napises "budimo oprezni", "budimo realni", "ne nafuravajmo se previse", ali ono "mi smo kurac i izgubicemo", pa onda dodjes i pises "jesam vam reko" je vise nego bolesno. Takvom mentalnom sklopu kojem je bitnije hoce li ispasti pametni nego od toga kako je reprezentacija odigrala odgovara bilo koja opcija. U slucaju da izgubimo solice nam pamet ovdje, a u slucaju da pobjedimo, mah, tada se niko njihovih izjava nece ni sjecati.
Jadna majko kakvih ima ljudi, da te bog sacuva.
PS: Ovo nije komentar ni za Chmolju ni za Sajprusa, ali sam se samo nadovezao na vasu pricu.
Point. wrote:I eto i da docekam dan kada smrdljivi Rumuni nama (ili bilo kome) skandiraju cigani.....oh zemljo otvori se....
U Rumuniji ima Roma koliko hoces, i zna se tacno ko je Rom, a ko nije. Problem u citavoj istocnoj Evropi, pa i kod njih. (Rumunija, Madjarska, Slovacka, tamo se desavaju strasne stvari Romima)
Ko se sjeca beka Nikolice od prije 3-4 godine, on je Rom i on je bas o tome jednom pricao, kako je imao strasne probleme kao Ciganin u Rumuniji i u reprezentaciji iste.
I za to, i vise nego za Mladica i tako te kerefeke, UEFA ce debelo da ih udari po prstima, ako skontaju skandiranje.
Last edited by jeza u ledja on 04/06/2011 02:32, edited 1 time in total.
jeza u ledja wrote:Ko se sjeca beka Nikolice od prije 3-4 godine, on je Rom i on je bas o tome jednom pricao, kako je imao strasne probleme kao Ciganin u Rumuniji i u reprezentaciji iste.
Glavu gore! Izdurali smo Pušinu, Muniba, Jelića, Tulića, Dansku, Marakanu, bojkote i bojkote, Ćiru i Ibričića ...proći će i ovo. Savjet svim navijačima, što sam godinama bolno naučio - bez euforije!
Vrati Begovica, Papca......pa bolje bi nas motivisao Papa Ivan Pavao II da je ziv nego Safet, sad ce se izderati na igrace pa ce oni da pobjede Albaniju i opet euforija pred Bjelorusiju
Za tebe jeste ,za mene za koga je reprezentacija svetinja sao jedan poraz koji ce mo nadomjestiti pobjedom protiv Albanije.I nemoj tolio navijati za reprezentaciju nece izaci na dobro.VOLIM TE BiH.
Point. wrote:I eto i da docekam dan kada smrdljivi Rumuni nama (ili bilo kome) skandiraju cigani.....oh zemljo otvori se....
U Rumuniji ima Roma koliko hoces, i zna se tacno ko je Rom, a ko nije. Problem u citavoj istocnoj Evropi, pa i kod njih. (Rumunija, Madjarska, Slovacka, tamo se desavaju strasne stvari Romima)
Ko se sjeca beka Nikolice od prije 3-4 godine, on je Rom i on je bas o tome jednom pricao, kako je imao strasne probleme kao Ciganin u Rumuniji i u reprezentaciji iste.
I za to, i vise nego za Mladica i tako te kerefeke, UEFA ce debelo da ih udari po prstima, ako skontaju skandiranje.
Pa skontace ako gospoda iz Saveza sve sutra lijepo sastave i upute protest
Za tebe jeste ,za mene za koga je reprezentacija svetinja sao jedan poraz koji ce mo nadomjestiti pobjedom protiv Albanije.I nemoj tolio navijati za reprezentaciju nece izaci na dobro.VOLIM TE BiH.
VI NISTE NORMALNI , STA PLJUJETE PO SVEMU .... IMALI SU LOS DAN , U ZENICI CE POKAZATI SVOJE PRAVO LICE GORE GLAVU , NISTA NIJE IZGUBLJENO ! i da derem se