Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
TetkaSara
Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.

#3201 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by TetkaSara »

otherside wrote:nikad nisam vidjela glavu sa tirkizno plavom kosom :D
haj' kad zavrsis stavi foto da i to vidim :D
Ma,bice kosa crvena ali pramenove farbam u trikizno plavu.Ali onu tamniju nijansu.
Lounge Act

#3202 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lounge Act »

otherside wrote:nikad nisam vidjela glavu sa tirkizno plavom kosom :D
haj' kad zavrsis stavi foto da i to vidim :D

meni se svidjaju na slikama, ali ne bih imala hrabrosti nositi tu boju
Image
Image
Image
Clover

#3203 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Clover »

Djevojke, treba mi savjet :D
Trenutno mi je boja kose svijetlosmeđa sa primjesama narandžaste. Htjela bih da je farbam u boju koja je sličnija mojoj prirodnoj boji kose - neka srednjesmeđa, ni tamna ni svijetla :D Pošto nemam nekog iskustva sa farbanjem, ne znam koju farbu da odaberem, a da mi ne ispadne pretamna, jer mi rekoše da smeđe farbe uvijek ispadnu tamnije, pa ako neko ima neki savjet, to bi bilo super :D
lemniskata

#3204 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lemniskata »

Clover wrote:Djevojke, treba mi savjet :D
Trenutno mi je boja kose svijetlosmeđa sa primjesama narandžaste. Htjela bih da je farbam u boju koja je sličnija mojoj prirodnoj boji kose - neka srednjesmeđa, ni tamna ni svijetla :D Pošto nemam nekog iskustva sa farbanjem, ne znam koju farbu da odaberem, a da mi ne ispadne pretamna, jer mi rekoše da smeđe farbe uvijek ispadnu tamnije, pa ako neko ima neki savjet, to bi bilo super :D
probaj sa nekom tamnoplavom ili pepeljastom nijansom tamnoplave ako želiš da se riješiš narandžastog sjaja
WildRedRose

#3205 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

ako imas narandzastih pramenova, znaci da imas crveni pigment po prirodi. sada, taj pigment se ubija sivim tonovima, tacnije pepeljastim. ja sam prirodno tamno smedja, a one svijetlo smedje nijanse sam postizala sa farbama kao npr. pepeljasto plava, ultra siva (tako nekako ....) znaci, kada je na kutiji onoj boja bukvalno siva...neces pogrijesiti, vjeruj mi. samo, vazno je da se u nazivu spominje sivo, pepeljasto... :thumbup:
Clover

#3206 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Clover »

Hvala vam :)

Kupila sam danas farbe, pa vidjećemo kako će ispasti. Samo mi je bitno da ne bude pretamna. :-D
delirium.sa

#3207 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

Ako ko hoce besplatno da se ofarba u bakrenu ili crvenu, frizerski salon Fashion trazi modela. http://www.facebook.com/FrizerskiSalonFashion tu se javite, ali mislim da im treba ovih dana, pa pozurite.
MrsJ

#3208 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MrsJ »

WildRedRose wrote:
ako imas narandzastih pramenova, znaci da imas crveni pigment po prirodi. sada, taj pigment se ubija sivim tonovima, tacnije pepeljastim. ja sam prirodno tamno smedja, a one svijetlo smedje nijanse sam postizala sa farbama kao npr. pepeljasto plava, ultra siva (tako nekako ....) znaci, kada je na kutiji onoj boja bukvalno siva...neces pogrijesiti, vjeruj mi. samo, vazno je da se u nazivu spominje sivo, pepeljasto... :thumbup:
Kako mijesas smedju sa tim pepeljasto plavim ili sivim farbama, u kojem omjeru? I ja imam problema sa tim narandzastim odsjajem i pokusala sam naci neke pepljasto smedje tonove ali nema ni u jednom cm-u ni dm-u.
WildRedRose

#3209 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

MrsJ wrote: Kako mijesas smedju sa tim pepeljasto plavim ili sivim farbama, u kojem omjeru? I ja imam problema sa tim narandzastim odsjajem i pokusala sam naci neke pepljasto smedje tonove ali nema ni u jednom cm-u ni dm-u.
ne mijesam farbe. tada sam korisitla pallete farbu, i kupim jednu vrstu i samo njom se ofarbam. znam da ti zvuci cudno kako sam sa sivom postigla svijetlo smedje, ali vjeruj da je moguce.

npr. kosa mi je bila ove nijanse :
Image

kupila sam nijansu kao sto su ove zadnje dvije (nmgu da nadjem na netu veliku sliku te boje, ugl da ima pepeljasto u nazivu):
Image

i, na kraju, nisam imala crvene, narandzaste prmenove, presijavanja, nego sam bila nesto slicno ovome:

Image

i za kraj napomena: sto se vise puta farbas tom sivom nijansom, postaje svjetlija i svjetlija smedja.. zavisi dokle zelis da ides u svijetlo :)
Nisrin

#3210 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

Lanac frizerskih salona "MADONNA" poziva sve brinete na BESPLATNO farbanje kose pod nazivom "U SMEĐOJ KOSI KEUNE SE NOSI". Akcija počinje 1. februara 2013. godine i traje do 1. marta 2013. godine.

M.M. Bašeskije 24, 033 536 641
Trg Solidarnosti bb - Mercator (bivši Gadžo) 033 473 727
Butmirska cesta - Grand Centar - Mercator, Ilidža 033 627 905

Potrebno više modela za predstojece otvoreno prvenstvo BIH u organizaciji "Kluba Frizera Sarajevo".
Potrebna duga kosa, vitka linija i malo vremena za pripreme:)....
Ostavite fotografiju i br. tel. a mi vam se javimo da dogovorimo detalje.
http://www.facebook.com/enstyle.beautysalon?fref=ts
crvenkapica555

#3211 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by crvenkapica555 »

zdravo, da li je neko od vas koristio still pakovanje za kosu med i coko, ako jeste, kakvi su utisci.. pozz
WildRedRose

#3212 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

Clover wrote:Hvala vam :)

Kupila sam danas farbe, pa vidjećemo kako će ispasti. Samo mi je bitno da ne bude pretamna. :-D
ii ? kakvi su rezultati ? koje si farbe uzela ? da cujemooo :D
Nekatamo

#3213 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nekatamo »

Za crnu kosu odlican je kolor sampon Still,tamna noc ili tako nesto.Mekana kosa,sjajna boja.....odlican :thumbup:
Clover

#3214 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Clover »

WildRedRose wrote:ii ? kakvi su rezultati ? koje si farbe uzela ? da cujemooo :D
Super, prezadovoljna sam. Pomiješala sam Syoss tamnoplavu i svijetlosmeđu, i dobila boju malo, malo tamniju od moje prirodne boje kose. Ima još malo crvenkastog odsjaja, ali to mi ne smeta. Uglavnom, ispalo je bolje nego što sam očekivala. Hvala na savjetima :D
Nisrin

#3215 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

Zene, kosa mi se PREPORODILA! :D:D:D Inace imam masnu kosu koju danas operem, sutra je vec masna oko tjemena :S
Sve sam sampone isprobala i skupe i jeftine-nista i nedavno mi jedna zena donese neki "ekoloski, prirodni" zove se jednostavno "Sampon za masnu kosu" firme Limes-Pirot...Donijela ga je iz Bijeljine, ne znam ima li ga kod nas kupiti, potrazit cu svakako...
U sastavu ima HMELJ, KOPRIVU, BREZU i toliko osvjezavajuce mirise da bih zeljela ovakav i dezic, bas onaj "citrusni" pravi miris, kad kosu ispirem skripi pod rukama, cak dobijem i lijep volumen...

Image

Ako ste ga gdje kod nas u SA vidjele, recite! :)
sofi29

#3216 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by sofi29 »

Da li neko od vas radi minival? Treba mi neka preporuka plizzzzzzz
radenska

#3217 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by radenska »

Trenutna boja kose je plava. Htjela bih da se ofarbam u neku finu nijansu smedje pa da potom radim plave pramenove ali farbom. Hoce li da zute nakon odredjenog vremena i kod koga je najbolje da odem da mi napravi takvu frizuru , ako neko ima slicnu boju kose da mi kaze okvrino i cijenu :D
Nekatamo

#3218 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nekatamo »

Da li smijem dati minival za osjetljivu kosu(tako kazu()na moju farbanu kosu.Ne zelim slamu i zelim lijpe loknice.Ako ima iko iskustva neka mi kaze.Kako se poslije odrzava minival?
mala Lana

#3219 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mala Lana »

Imam prirodno blago kovrcavu kosu, ali htjela bih pojacati lokne, ko zna dobrog frizera za minival, znaci da je neko vec radio, provjereno nesto? poooooz
Michun

#3220 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

sta je ovo tri osobe odjednom rade minival :-)
e da za ovu koja zeli da se farma iz plavog u smedje...e ovako, najbolje ti je da uzmes tamno plavu neku i ofarbas se sa 3% hidrogenom da ti ne gori kosa. a onda nakon mjesec, ofarbas samo izrastak i odes na pramenove ali istom bojom i 6% ili 9% hidrogen.
mislim da ce ti tako sasvim fino biti a nije napadno.
Nekatamo

#3221 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nekatamo »

Ja odustala od minivala.Poslije savjetovanja Ede frizera da to ne radim ni pod razno ako mi je kosa farbana.
cica vještica

#3222 Kosa/frizura

Post by cica vještica »

Pozdrav dragi moji. :)
Biću slobodna da otvorim novu temu koja me ovih dana jako zanima.
Naime, interesuje me kako muškarci reaguju na kratku kosu kod žena? Tačnije, da li je istina da je žena sa kratkom kosom manje privlačna,.... ? Jasno mi je da je sve do toga kako ženi stoji, ali me interesuju malo dublja razmišljanja i viđenja. :)
Hvala na komentarima. :)
alkalna_baterija

#3223 Re: Kosa/frizura

Post by alkalna_baterija »

zanimljivo, pratim :)
ambition

#3224 Re: Kosa/frizura

Post by ambition »

ŽENA SA DUGOM KOSOM JE VIŠE ŽENSTVENIJA I PRIVLAČNIJA OD ŽENE SA KRATKOM KOSOM.
A isto tako muškarac sa kratkom kosom je vise mačo, nego muskarac sa dugom kosom. :D
cica vještica

#3225 Re: Kosa/frizura

Post by cica vještica »

Ok ambition, ali zašto? :)
Post Reply