Jel ja moram platiti kartu jer mi ova reče nemogu ništa od dokumenata vaditi, ići preko granice dok ne platim ili je to šupljaEdin H. wrote:Pa sad, da je fer bila, i nije bas.Maharadza od blica wrote: Kaze revizor idi do vozača kupi kartu, tu me ona sačeka, ja kupim kartu. Uze me ona ispitivati, tražiti ličnu i još mi kaznu napisa. Jel ona mene sad izlevatila ili?
GRAS - karte
-
Maharadza od blica
#3201 Re: GRAS - karte
- NK33
#3202 Re: GRAS - karte
Još jedan od razloga zašto ih izbjegavam i zašto mi je žao dati pare toj gamadi koja se tamo uhljebila. Da su normalni i da imaju isti kriterij prema svima (ovo što je tvsabina prethodno napisala) vjerujem da bi večina ljudi uredno plačala kartu. Ti njihovi idioti od konduktera sprovode neku svoju silu na onim najslabijim a nabildane kabadahije ne smiju ni pogledati.Maharadza od blica wrote: Kaze revizor idi do vozača kupi kartu, tu me ona sačeka, ja kupim kartu. Uze me ona ispitivati, tražiti ličnu i još mi kaznu napisa. Jel ona mene sad izlevatila ili?
- Edin H.
#3203 Re: GRAS - karte
Pa imas li pravo zalbe?Maharadza od blica wrote:Jel ja moram platiti kartu jer mi ova reče nemogu ništa od dokumenata vaditi, ići preko granice dok ne platim ili je to šupljaEdin H. wrote:Pa sad, da je fer bila, i nije bas.Maharadza od blica wrote: Kaze revizor idi do vozača kupi kartu, tu me ona sačeka, ja kupim kartu. Uze me ona ispitivati, tražiti ličnu i još mi kaznu napisa. Jel ona mene sad izlevatila ili?
Objasni situaciju, ako si stuedent ili ne radis, reci da ti je ponudjeno da kupis kartu kod vozaca, i da ti je onda napisala kaznu, a nemas sredstava da istu platis.
Bori se legalnim sredstvima.
-
Maharadza od blica
#3204 Re: GRAS - karte
Pa imas li pravo zalbe?
Objasni situaciju, ako si stuedent ili ne radis, reci da ti je ponudjeno da kupis kartu kod vozaca, i da ti je onda napisala kaznu, a nemas sredstava da istu platis.
Bori se legalnim sredstvima.[/quote]
Kome se žaliti kao prvo i kolike su moje realne šanse?
Drugo ja sam platio kartu koju mi ona na kraju nije dala, a ja je zaboravio tražiti svađajući se sa njom.
Treće nije mi htjela vratiti ličnu.
Jel mi smjela napisati kaznu ako me je revizor uputio kod vozača da kupim kartu?
Bori se legalnim sredstvima.[/quote]
Drugo ja sam platio kartu koju mi ona na kraju nije dala, a ja je zaboravio tražiti svađajući se sa njom.
Jel mi smjela napisati kaznu ako me je revizor uputio kod vozača da kupim kartu?
-
Maharadza od blica
#3205 Re: GRAS - karte
Pa imas li pravo zalbe?
Bori se legalnim sredstvima. [/quote]
Bori se legalnim sredstvima. [/quote]
- vjesticanametli
#3206 Re: GRAS - karte
Trebao si je spucat pa nek kuci to prosipa ....stoka. nedaj lk vise nikad....samo izadi ne mogu i nemaju te pravo zadrzati.....tu kaznu baci....gras nema veze sa pasosem hahahahahh
- Digla_da_kreci
#3207 Re: GRAS - karte
Nece ti nista biti, kakve zalbe kakvo nevadjenje dokumenata. Isprepadali te bezveze.
Slicno mi se desilo, usla sa kartom krenula do aparata da je ponistim zaustavili me i krenuli se izivljavati. Trazili da im platim na licu mjesta 20 KM nisam htjela, napisali kaznu rekli mi isto sto i tebi i nikad nista od toga. Jednostavno zaboravi.
Slicno mi se desilo, usla sa kartom krenula do aparata da je ponistim zaustavili me i krenuli se izivljavati. Trazili da im platim na licu mjesta 20 KM nisam htjela, napisali kaznu rekli mi isto sto i tebi i nikad nista od toga. Jednostavno zaboravi.
-
Enticer
#3208 Re: GRAS - karte
Ko god moze da izbjegava GRAS neka to cini. Koristiti ga samo u krajnjoj nuzdi. Cuo sam da ih ima oko 1500 zaposlenih, naprimalo se masallah i nadavat im se ne moze koliko mogu zinuti. Skoplje, po velicini haman isti, ako ne i veci grad od Sarajeva u svom gradskom prijevozu ima oko 300 zaposlenih. I rade.
- vješalica
#3209 Re: GRAS - karte
zanimljiv podatak sa tvoje strane,a još zanimljivije je to,da sa njihove glavne stranice,gdje je moguće skinuti revizorski izvještaj stoji da:Enticer wrote:Ko god moze da izbjegava GRAS neka to cini. Koristiti ga samo u krajnjoj nuzdi. Cuo sam da ih ima oko 1500 zaposlenih, naprimalo se masallah i nadavat im se ne moze koliko mogu zinuti. Skoplje, po velicini haman isti, ako ne i veci grad od Sarajeva u svom gradskom prijevozu ima oko 300 zaposlenih. I rade.
http://www.jsp.com.mk/dokumenti.aspx?kat=8На31.12.2013 година Јавното Сообраќајно Претпријатие Скопје имало
1.289 вработени, додека на31.12.2012 година состојбата на вработените била
со број1.336 вработени. Структурата на вработените во Јавното Сообраќајно
Претпријатие Скопје е како што следи:
doista impresivno "srezanje" broja uposlenika
- holowey
#3210 Re: GRAS - karte
ma "slucajni" tipfelervješalica wrote:zanimljiv podatak sa tvoje strane,a još zanimljivije je to,da sa njihove glavne stranice,gdje je moguće skinuti revizorski izvještaj stoji da:Enticer wrote:Ko god moze da izbjegava GRAS neka to cini. Koristiti ga samo u krajnjoj nuzdi. Cuo sam da ih ima oko 1500 zaposlenih, naprimalo se masallah i nadavat im se ne moze koliko mogu zinuti. Skoplje, po velicini haman isti, ako ne i veci grad od Sarajeva u svom gradskom prijevozu ima oko 300 zaposlenih. I rade.
http://www.jsp.com.mk/dokumenti.aspx?kat=8На31.12.2013 година Јавното Сообраќајно Претпријатие Скопје имало
1.289 вработени, додека на31.12.2012 година состојбата на вработените била
со број1.336 вработени. Структурата на вработените во Јавното Сообраќајно
Претпријатие Скопје е како што следи:
doista impresivno "srezanje" broja uposlenika
- trambusek88
#3211 Re: GRAS - karte
Od 01.12.1995 je ponovo uvedena naplata, samim tim se vratilo i švercovanje.tvsabina wrote:
Prvo GRAS bi trebao izračunati koliko je imao nenaplaćenih švercovanih vožnji od 01.01.1996 do 01.01.2015.....usudim se reći mali milion....
- purgatorio
#3212 Re: GRAS - karte
Dobio sam dvije kazne u sat vremena. I nije mi jasno kako me mogu natjerati da platim? I Jos oni napisu kaznu bez da ja potvrdim tj.potpisem primitak iste. Na taj nacin bi teoretski mogli svakome ciji broj licne znaju pisati kazne. Nema smisla.
- bosnianidiot
#3213 Re: GRAS - karte
Kako ces dobiti dvije kazne? Zar ne dobijes onu "doplatnu kartu" sa kaznom, sa kojom se mozes voziti kao sa regularnom ostatak voznje?
- karanana
#3214 Re: GRAS - karte
sta je bola ovo....vec dva dana ne mozes se posteno ni prosvercat u tramvaju koliko ih ima i sto su navalili.
ali proci ce ovo, bilo je vako i prije par godina, stajali su na svakoj stanici ali nije to dugo potrajalo.
ali proci ce ovo, bilo je vako i prije par godina, stajali su na svakoj stanici ali nije to dugo potrajalo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3215 Re: GRAS - karte
bome ova dva dana u tramvaju nema gužve kad se ja vozim ujutro
čak i kad ne sjednem na prvoj brzo se oslobodi mjesto
čak i kad ne sjednem na prvoj brzo se oslobodi mjesto
- purgatorio
#3216 Re: GRAS - karte
Nemam pojma, nisam ja iz Sarajeva, ne znam ja kako ovaj GRAS funkcionira. Lik kaže imaš kartu, rekoh mu da sam dobio maloprije kaznu, pokazao mu i onda mi napisao još jednu. Zahvalio mu se i ušao u sljedeći tramvaj.bosnianidiot wrote:Kako ces dobiti dvije kazne? Zar ne dobijes onu "doplatnu kartu" sa kaznom, sa kojom se mozes voziti kao sa regularnom ostatak voznje?
- karanana
#3217 Re: GRAS - karte
ne kontam sta se desavalo.
dobio si jednu kaznu jer nisi imao kartu,. izasao si iz tog tramvaja i sjeo u drugi tramvaj i ponovo si dobio kaznu jer nisi imao kartu ni za tu voznju?
pa to su po meni opravdane dvije kazne. ako su te jednom uhvatili u svercovanju i dali ti kaznu to ne znaci da sada imas alibi i da se mozes svercovati koliko hoces.
....ako sam dobro razumio sta se desavalo.
dobio si jednu kaznu jer nisi imao kartu,. izasao si iz tog tramvaja i sjeo u drugi tramvaj i ponovo si dobio kaznu jer nisi imao kartu ni za tu voznju?
pa to su po meni opravdane dvije kazne. ako su te jednom uhvatili u svercovanju i dali ti kaznu to ne znaci da sada imas alibi i da se mozes svercovati koliko hoces.
....ako sam dobro razumio sta se desavalo.
- purgatorio
#3218 Re: GRAS - karte
Upravo tako. Ništ ja ne velim da nije opravdano, već kako me može natjerat da ju platim?
- Thorgerson
#3219 Re: GRAS - karte
Pa ocito nikako.
Jer u nasoj tupavoj zemlji ne znaju nista.
Ej doneses zakon da ljudi plate pola kazne i slobodni su. Pa to nema nigdje na svijetu jebote...
Da se ja pitam, fino puknes kaznu i ne mozes nista dok ne platis, ne mozes izivadit nikakav papir, uveo bih administrativne zabrane odmah ko radi, pa fino cim dobijes platu odmah ti se odbiju kazne...ako nemas love, imas imovine, ako nemas nista, imas ruke i noge, izvoli dobrotvorni rad, kupi smece, sadi cvijece, motiku i kombinezon zaduzi i na ulicu...
Ej doneses zakon da ljudi plate pola kazne i slobodni su. Pa to nema nigdje na svijetu jebote...
Da se ja pitam, fino puknes kaznu i ne mozes nista dok ne platis, ne mozes izivadit nikakav papir, uveo bih administrativne zabrane odmah ko radi, pa fino cim dobijes platu odmah ti se odbiju kazne...ako nemas love, imas imovine, ako nemas nista, imas ruke i noge, izvoli dobrotvorni rad, kupi smece, sadi cvijece, motiku i kombinezon zaduzi i na ulicu...
- NK33
#3220 Re: GRAS - karte
Thorgerson wrote:Pa ocito nikako.
Ej doneses zakon da ljudi plate pola kazne i slobodni su. Pa to nema nigdje na svijetu jebote...![]()
- perfect_guy
#3221 Re: GRAS - karte
i pošto svakako imamo listu čekanja za zatvore, fino i njihove kazne preračunati na bilo kakvu varijantu radova, od autoputeva pa nadaljeThorgerson wrote:Pa ocito nikako.
Ej doneses zakon da ljudi plate pola kazne i slobodni su. Pa to nema nigdje na svijetu jebote...![]()
- Thorgerson
#3222 Re: GRAS - karte
Ma ne moraju vala ni kopat.
Ima evo smeca na ulicama hrpa. Parkovi nikakvi.
Eto, to barem nije nehumano. Das mu kesu, korpu, kombinezon i nek kupi smece. Ako nista grad ce bit cistiji. Cistiji od smeca i jednog i drugog.
Ima evo smeca na ulicama hrpa. Parkovi nikakvi.
Eto, to barem nije nehumano. Das mu kesu, korpu, kombinezon i nek kupi smece. Ako nista grad ce bit cistiji. Cistiji od smeca i jednog i drugog.
- trambusek88
#3223 Re: GRAS - karte
Ako neće da plati kaznu, nek onda 2-3 dana riba vozila
-
hizo ramidovic
#3224 Re: GRAS - karte
karte ugrasu medzu su naj jeftinijim u regiji i evropi i realna cjena trebalabi bit veca i natom ce vlada sigurno trebat radit a trebatce radit i na povecanju naplate tako stoce se zaposlit jos revizora a naj bolje bi bilo kadbi svi koi se voze kupovali al oni nekupuju i zato je gras u gubitku koi mora pokrit vlada
-
bumerangss
#3225 Re: GRAS - karte
a ti bi trebao raditi na pravopisu!hizo ramidovic wrote:karte ugrasu medzu su naj jeftinijim u regiji i evropi i realna cjena trebalabi bit veca i natom ce vlada sigurno trebat radit a trebatce radit i na povecanju naplate tako stoce se zaposlit jos revizora a naj bolje bi bilo kadbi svi koi se voze kupovali al oni nekupuju i zato je gras u gubitku koi mora pokrit vlada