Jeste,"sram" ih bilo,pogotovo kad se uzme u obzir da je drugima došlo za kraće vrijeme.zubi wrote: oni poslali 16.07. a ti jos cekas?????? aaaaaaaaaaa ma sram ih bilo.... toliko dugo im treba da dodje iz amerike![]()
![]()
Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
- vješalica
#3201 Re: Internet kupovina iz inostranstva
- dinooh
#3202 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ma kakvi. Dva paketa zaglavila u Njemackoj. Slao mail aerodromu ali nista ne javljaju. Slao sam i BH posti da vidim do cega je i evo odgovora:Mehemed wrote:@dinooh Imal u tebe kakvih naznaka da nam dođu pošiljke ove godine ?
Poštovani,
Nažalost, mnogo pošiljaka za BiH čeka na Izmjeničnom centru u Frankfurtu otpremu za zemlju prispjeća, pretpostavljamo zbog veće fluktuacije putnika tokom ljetnjih mjeseci, odnosno godišnjih odmora, što usporava prijenos poštanskih pošiljaka. BH Pošta nikako ne može utjecati na brzinu prijenosa pošiljki jer izbor avioprijevoznika u nadležnosti je operatera u zemlji porijekla.
Kada pošiljka prispije u BiH, odnosno kada pređe u našu nadležnost, taj podatak, kao i sve naredne, moći ćete čitati na našoj zvaničnoj web adresi www.posta.ba.
Jedino što u ovom trenutku možemo sugerisati je sljedeće, da pošiljalac u zemlji porijekla pokrene potražni postupak (obično se potražni postupak pokreće nakon isteka 30 dana od dana predaje pošiljke na otpremu, ali ne postoji zabrana ranijeg pokretanja tog postupka). Ili da pošiljalac pokuša intervenisati kod Deutsche posta, kako bi oni intervenisali kod odabranog avioprijevoznika da ubrza proceduru prijenosa pošiljki iz Njemačke u BiH.
Ponavljamo, BH Pošta, nažalost, kao operater u zemlji prispjeća nije u mogućnosti obavljati bilo kakve aktivnosti u vezi sa predmetnom pošiljkom sve dok ona ne pređe u našu nadležnost, odnosno sve dok fizički ne stigne u BiH.
S poštovanjem,
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3203 Re: Internet kupovina iz inostranstva
TOOOOOOOOOOOOO BOŽEEEEEEEEEEEEEEE YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

Baš sad pogleda i vidjoh
Provjeri, vjerovatno su sve došle sada, kao i tvoje dvije

Baš sad pogleda i vidjoh
- dinooh
#3204 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ma kakvi. Kod mene jedna EDI a druge nema na 17 track i posta.ba, dok preko njemacke poste pisa da je i ona poslana za BiH.Mehemed wrote:TOOOOOOOOOOOOO BOŽEEEEEEEEEEEEEEE YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!
Baš sad pogleda i vidjoh
PS. nadam se da su stigle ali ih nasi nisu stigli skenirati danas.
- valjuga
#3205 Re: Internet kupovina iz inostranstva
A dali ste probali pakete pratit na trackitonline.ru
Super site.
Super site.
-
Mehemed
#3206 Re: Internet kupovina iz inostranstva
opet ces biti bolji od mene, u mene 26 dana stojalo u Njemačkoj 
- dinooh
#3207 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ako ga nema na posta.ba nema koristi ni ova stranica. A znam za ovaj site, koristim vec duze. Cak zna ime i prezime biti pored informacija za trackingvaljuga wrote:A dali ste probali pakete pratit na trackitonline.ru
Super site.
- vješalica
- dinooh
- vješalica
#3210 Re: Internet kupovina iz inostranstva
hjoj aj ti se ne razumijem u to,treba mi naša pošta ovdje u SA donijet,bh pošta...
ovo je inače iz rusije pošiljka
-
channel10
#3211 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Po ovome sta pise, prolazis bez carinjenja i trebalo bi ti kuci doci za koji dan.
- dinooh
#3212 Re: Internet kupovina iz inostranstva
onda bez carine. Da je islo preko Mostara ili BL bilo bi svegavješalica wrote:![]()
hjoj aj ti se ne razumijem u to,treba mi naša pošta ovdje u SA donijet,bh pošta...
ovo je inače iz rusije pošiljka
- seoBIH
#3213 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nece. Fino pise sta je proslo sve u BIH i da je upuceno primaocu. Znaci vise nije na pregledima, vec na dostavi.
-
channel10
#3214 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Njen printscreen i printscreen sa vrha ove stranice treba staviti na pocetak teme kao primjere kad paket ide na carinu i kad prolazi bez carine.
- seoBIH
#3215 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja jos nisam vidio niti na sarajevskoj, niti na mostarskoj, ali ni na banjaluckoj carini da ista bude primjenjena, a da to ne bude navedeno na TN-u na posta.ba
- dinooh
#3216 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja jesam. Frend mi mobitel kupio i proslo sve bez navodenja carine na posta.ba. Kad mu postar donese "cestitku" da posalje racune i izvod iz banke za carinu. U pitanju je Mostar. Na posta.ba nema nista o tome, nego na post.ba
-
daramo
#3217 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pa šta je tu čudno, pošilljke za HP Mostar se odmah odvajaju i šalju u Mostar na carinu, lijepo ti piše na post.ba otprema za HP Mostar, i onda nemaš nikakvih podataka na track HP Mostar jer roba ide na carinu, ako prođe bez carine tek je onda preuzima HP Mostar i onda je vidljivo na stranici.
-
Android Knego
#3218 Re: Internet kupovina iz inostranstva
trebao bi mi jedan savjet, ako moze...
narucio sam jedan nosac mobitela za auto.sve stiglo, sve ok, niko nista nije pit'o...
e sad, ja bih toga htio da narucim malo vise (5 ili 10, recimo). posto to nije bas da "u oko stane", koliko bih mogao naruciti bez carine ili samo onog otvaranja (neko mi rece da uzmu 3,5 KM za otvaranje). ako je to vazno, cijena tog jednog komada je bila 2$ (free shiping).
znam da nema univerzalnog pravila, ali eto interesuje me kakva je nacelna praksa...
narucio sam jedan nosac mobitela za auto.sve stiglo, sve ok, niko nista nije pit'o...
e sad, ja bih toga htio da narucim malo vise (5 ili 10, recimo). posto to nije bas da "u oko stane", koliko bih mogao naruciti bez carine ili samo onog otvaranja (neko mi rece da uzmu 3,5 KM za otvaranje). ako je to vazno, cijena tog jednog komada je bila 2$ (free shiping).
znam da nema univerzalnog pravila, ali eto interesuje me kakva je nacelna praksa...
-
daramo
#3219 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Naruči na više različitih osoba, nemoj sve odjednom jer će odmah posumjnati da je riječ o preprodaji tako da ti neće ni pustiti robu čak iako bude manje od 50KM.
-
Android Knego
#3220 Re: Internet kupovina iz inostranstva
dobro, necu onda sve odjednom, ali koliko bih mogao po posiljci naruciti, a da nije sumnjivo? komad, 2, 3?daramo wrote:Naruči na više različitih osoba, nemoj sve odjednom jer će odmah posumjnati da je riječ o preprodaji tako da ti neće ni pustiti robu čak iako bude manje od 50KM.
i moze li se dogovoriti s prodavcem da salje na razlicite adrese, jer ne znam bas toliko ljudi koji imaju pay pall?
ima li mozda neki drugi nacin placanja?
- vješalica
#3221 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja mislim da mozes ali promjenis shipping adresu ali platis sa svoje kartice
-
Mehemed
#3222 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja sam jednom narucio 10 ovakvih citaca micro sd kartica, proslo bez problema, islo je na carinu jer sam jos svasta narucio odjednom do 45KM, ne znam da li bi to proslo jer je ipak vece od ovih citaca

-
Android Knego
#3223 Re: Internet kupovina iz inostranstva
to bi bilo super. da li je neko to vec radio pa 100% zna da tako moze?vješalica wrote:Ja mislim da mozes ali promjenis shipping adresu ali platis sa svoje kartice
da, ovo bi bilo puno vece pa se ne moze porediti sa tim manjim paketicima...Mehemed wrote:Ja sam jednom narucio 10 ovakvih citaca micro sd kartica, proslo bez problema, islo je na carinu jer sam jos svasta narucio odjednom do 45KM, ne znam da li bi to proslo jer je ipak vece od ovih citaca
- seoBIH
#3224 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Naravno da mozes imati vise shipping adresa.
-
Android Knego
#3225 Re: Internet kupovina iz inostranstva
je li se to negdje podesi ili interno dogovori s prodavcem?seoBIH wrote:Naravno da mozes imati vise shipping adresa.