Prodaja RVP-a je jedina logična stvar...Ridjobrki wrote:Haj'mo logično pitanje. Da ste na Wengerovom mjestu da li biste na ljeto prodali ili trampili Van Persieja. Ali lična mišljenja me zanimaju, ne ona formirana pod medijskim blebetanjima.
Znači: imam igrača koji trpa golove kao lud i na vrhuncu je karijere. Pitanje je da li će ikad više imati niz kao što sad ima a i posklon je 'nako ozljedama. Jes' da ekipa ovisi o njemu ali koliko je i to dobro? Nude mi za njega bogatstvo a da bih ga zadržao trebam ja njemu dati bogatstvo koje mi niko ne garantuje da će mi biti vraćeno. Prebacio je tridesetu i teško da za njega mogu više ikad dobiti išta, jer ko će ga kupiti za dvije godine?
Ono... Ne navlačim za varijantu prodaje ali shvatio bih kad bi Wenger to učinio.
Novi ugovor bi morao biti blizu 200k heftično, što automatski dovodi i do povećanja ugovora i drugim važnijim igračima, a RVP je igrač koji nakon slijedećeg ugovora nema tržišnu/preprodajnu vrijednost.
Bez obzira što je RVP pola Arsenala trenutno, ne sumnjam da će ga Wenger prodati, on je uvijek znao prodati igrača u vakat kad ga treba prodati. Fabregas i Nasri su jedini koji su prodani prerano ali Wenger tu i nije imao puno izbora.
PS. ja lično ga ne bih nikad kupio da sam neki drugi klub koji ima mogućnosti da to uradi. Razlozi gore navedeni + činjenica da će nakon ove sezone biti papreno skup. Uz to, ipak je on igrač kome je ovo prva vrhunska sezona (dosad je najviše postigao 11 golova za Arsenal) i poprilično je sklon povredama, tako da bi ta kupovina ipak bila veliki rizik.