Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
plucna mahramica

#3201 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by plucna mahramica »

Nakon fijaska sa univerzalno, sada jedan i sa kamconnecting... ljudi ovi ublehasi "garanciju" koriste ko tariguz, tako da vam je jasno da garancija nepostojeca. Mozda u slucaju da se nesto odmah primjeti, ali inace vidim da je praksa da kriva struju, vlagu i tako to..tj nisu oni krivi. :twisted:
Stvarno se postavlja pitanje gdje kupiti mobitel...
Cossack

#3202 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Cossack »

plucna mahramica wrote:Nakon fijaska sa univerzalno, sada jedan i sa kamconnecting... ljudi ovi ublehasi "garanciju" koriste ko tariguz, tako da vam je jasno da garancija nepostojeca. Mozda u slucaju da se nesto odmah primjeti, ali inace vidim da je praksa da kriva struju, vlagu i tako to..tj nisu oni krivi. :twisted:
Stvarno se postavlja pitanje gdje kupiti mobitel...
Ko ima ikakav postpaid paket - BH Telecom.
tusk

#3203 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by tusk »

Bas mi je drago sto sam saznao ove informacije za unvierzalno i ostale radnje. Gledam npr. u imtecu, galaxy s6 32GB 1469KM, univerzalno 970KM. Normalno da ce se svi zaletiti tamo gdje je jeftinije, a sta ce dobiti to je druga stvar. Jedino BHTelecom, neko ko ima ugovor ili nesto.
Maharadza

#3204 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

tusk wrote:Bas mi je drago sto sam saznao ove informacije za unvierzalno i ostale radnje. Gledam npr. u imtecu, galaxy s6 32GB 1469KM, univerzalno 970KM. Normalno da ce se svi zaletiti tamo gdje je jeftinije, a sta ce dobiti to je druga stvar. Jedino BHTelecom, neko ko ima ugovor ili nesto.
Taj u imtec-u je isto ofišl, znači kimtec garancija koliko znam?!
skafiskafsnjak

#3205 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Maharadza wrote:
tusk wrote:Bas mi je drago sto sam saznao ove informacije za unvierzalno i ostale radnje. Gledam npr. u imtecu, galaxy s6 32GB 1469KM, univerzalno 970KM. Normalno da ce se svi zaletiti tamo gdje je jeftinije, a sta ce dobiti to je druga stvar. Jedino BHTelecom, neko ko ima ugovor ili nesto.
Taj u imtec-u je isto ofišl, znači kimtec garancija koliko znam?!
Naravno, isto ti je. Samo bi trebao u BHT biti jeftiniji...
Rimad

#3206 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Rimad »

Koliko sam shvatio iz priče, jedino je BH Telecom pouzdan po pitanju garancija (ili griješim)? Kod njih nisam nikada bio na pretplati ili uzimao mobitel, niti želim ikakvu pretplau i ugovore.

Helem, zanima me da li se kod njih može kupiti mobitel (sa garancijom) bez ikakvih obaveza, kao i u svakoj drugoj prodavnici? Naravno, i da nije zaključan na njihovu mrežu.
Evelinda

#3207 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Evelinda »

Moja kolegica je kupila kod momka telefon i ima Mobis garanciju? To dodje kao nasa Bih kad se kupuje u posti?
skafiskafsnjak

#3208 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Evelinda wrote:Moja kolegica je kupila kod momka telefon i ima Mobis garanciju? To dodje kao nasa Bih kad se kupuje u posti?
Da, Mobis je oficijelni servis ... koliko znam za Nokiu i Huawei ...
Qler

#3209 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

i Alcatel, LG i Lenovo...
skafiskafsnjak

#3210 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Qler wrote:i Alcatel, LG i Lenovo...
Ahm ja nabrojao sto ja znam :P

Zar LG nije Stanic ....
Evelinda

#3211 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Evelinda »

skafiskafsnjak wrote:
Evelinda wrote:Moja kolegica je kupila kod momka telefon i ima Mobis garanciju? To dodje kao nasa Bih kad se kupuje u posti?
Da, Mobis je oficijelni servis ... koliko znam za Nokiu i Huawei ...
Da ima Nokiu.....
Kad smo vec kod toga ja sam svoju Nokiu 640 kupila u Merkuru na orvom spratu.Super momci .....Telefon predobar
Qler

#3212 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

skafiskafsnjak wrote:

Zar LG nije Stanic ....
Ma LG je Stanic, Mobis i Comtrade...
skafiskafsnjak

#3213 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Qler wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Zar LG nije Stanic ....
Ma LG je Stanic, Mobis i Comtrade...
aHA, zavisi dje kupis i ko je od kojeg dobavljaca nabavio telefone .
BHT je Stanic
Qler

#3214 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Ma ja, nesto je i Mobis za telecom, ali comtrade je mislim Mtel... Neki dan sam saznao da Mtel nece da kupuje telefone u BiH nego ih kupuje u Srbiji, ali zahtjeva da se servisiraju kod nas... zato je valjda i CT dobio LG-a jer je s' onu stranu Drine pa im odgovara za servisa...
_Reds_

#3215 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by _Reds_ »

Qler wrote:Ma ja, nesto je i Mobis za telecom, ali comtrade je mislim Mtel... Neki dan sam saznao da Mtel nece da kupuje telefone u BiH nego ih kupuje u Srbiji, ali zahtjeva da se servisiraju kod nas... zato je valjda i CT dobio LG-a jer je s' onu stranu Drine pa im odgovara za servisa...
Ne ide to baš tako, gdje hoće Mtel i kako hoće.

Ako je ovlašteni zatupnik za BiH Stanić, onda MTel mora kupiti kod njih, i servisirati kod njih.

Osim ako nema više ovlaštenih zastupnika. Ali kako god mora ih ovlasiti LG, inače slijedi tužba.
ExNihilo

#3216 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ExNihilo »

Juče djevojka otišla u Univerzalno da uzme telefon. Frajer skida zaštitnu foliju sa ekrana i zajedno sa njom "skida" zvučnik. :lol: Toliko o Univerzalnom i kvalitetu njihove opreme. Mahom se radi o mrtvim kopijama koje uvaljuju naivnima. Moja noga tamo neće kročiti niti u bilo koju iteraciju Univerzalnog što niču po Sarajevu i okolini. Kakvi originali, kakve trice i kučine. Bjelosvjetsko smeće.
zateznistub

#3217 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

ExNihilo wrote:Juče djevojka otišla u Univerzalno da uzme telefon. Frajer skida zaštitnu foliju sa ekrana i zajedno sa njom "skida" zvučnik. :lol: Toliko o Univerzalnom i kvalitetu njihove opreme. Mahom se radi o mrtvim kopijama koje uvaljuju naivnima. Moja noga tamo neće kročiti niti u bilo koju iteraciju Univerzalnog što niču po Sarajevu i okolini. Kakvi originali, kakve trice i kučine. Bjelosvjetsko smeće.
Iako ne podrzavam piljare sto sam nebrojeno puta i pisao po ovoj i slicnim temama..

ali me zivo zanima koji je to model i koji brand da je zvucnik krenuo zajedno sa folijom?
avaks

#3218 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by avaks »

Svakakvih iskustava :D
Ja kod njih kupio Xperiu Mini i radila do prošle godine, rodica je slupala :lol: Inače nikakvih problema. Prošle godine kupio LG G2 (32GB verziju) koja je bila jeftinija 400KM nego kod Stanića (oficijelni distributer za LG u BiH). Meni tih 400KM nije mala razlika, telefon evo još uvijek radi, nije mu spao zvučnik još, valjda je original nisam otvarao :lol: Djeluje mi ok :lol:
Garanciju nemaš niti u jednoj piljari i to je rizik kada kupuješ, tebi ako se isplati (imaš love) duplo skuplje platiti telefon sa oficijelnom garancijom, bujrum, ja nisam imao a htio sam dobar fon.
Jedina opcija je ko ima skupe pretplate kod Telekom operatera pa uzme na rate telefon a dobije i garanciju to je ok, za ostalo se isplati rizikovati.
ExNihilo

#3219 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ExNihilo »

zateznistub wrote:
ExNihilo wrote:Juče djevojka otišla u Univerzalno da uzme telefon. Frajer skida zaštitnu foliju sa ekrana i zajedno sa njom "skida" zvučnik. :lol: Toliko o Univerzalnom i kvalitetu njihove opreme. Mahom se radi o mrtvim kopijama koje uvaljuju naivnima. Moja noga tamo neće kročiti niti u bilo koju iteraciju Univerzalnog što niču po Sarajevu i okolini. Kakvi originali, kakve trice i kučine. Bjelosvjetsko smeće.
Iako ne podrzavam piljare sto sam nebrojeno puta i pisao po ovoj i slicnim temama..

ali me zivo zanima koji je to model i koji brand da je zvucnik krenuo zajedno sa folijom?
HTC One M8
zateznistub

#3220 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

ExNihilo wrote: HTC One M8
Da bi dosao bilo do zvucnika ili do slusalice(pogotovo M serije) moras pola telefona rastaviti...ne ide to tako jednostavno
ExNihilo

#3221 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ExNihilo »

zateznistub wrote:
ExNihilo wrote: HTC One M8
Da bi dosao bilo do zvucnika ili do slusalice(pogotovo M serije) moras pola telefona rastaviti...ne ide to tako jednostavno
Možda ako govorimo o originalu, ali svakako ne ako govorimo o Univerzalno kopiji koja se raspada poput lego kokcika.
avaks

#3222 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by avaks »

Da nije u pitanju HDC One M8 :lol:
Kinezz čistokrvni :D
zateznistub

#3223 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

avaks wrote:Da nije u pitanju HDC One M8 :lol:
Kinezz čistokrvni :D
Ma garant, nema sanse da se ono desi masini kakav je htc
emko1234

#3224 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by emko1234 »

Znam da svašta uvaljuju, i ne branim nikoga. Dva telefona koja imam sam uzeo uz pretplatu od telekoma, i drugi naručio direktno iz amerike.
Što se tiče univerzalnog, uzimao sam neke jeftinije telefone kod njih isključivo za firmu tipa galaxy ace2, htc 520, par nekih xperija i slično i nijedan od tih telefona nikad nije zaštopao a kamoli se pokvario, a ace2 je recimo izašao prije 3-4 godine.
Tako da ti ja ne mogu povjerovati u tu priču ni što se tiče radnje, a pogotovo ne što se tiče telefona. Te mobitele iz M serije sam gledao kako ispadaju iz auta u vožnji, tj sa krova, i nastavljaju bez problema raditi s par ogrebotina.

Ja shvatam da ljudi mogu imati negativna iskustvaa pa pljuju po nečemu, ali ovo nije pljuvanje nego izmišljanje.
ExNihilo

#3225 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ExNihilo »

emko1234 wrote:
Znam da svašta uvaljuju, i ne branim nikoga. Dva telefona koja imam sam uzeo uz pretplatu od telekoma, i drugi naručio direktno iz amerike.
Što se tiče univerzalnog, uzimao sam neke jeftinije telefone kod njih isključivo za firmu tipa galaxy ace2, htc 520, par nekih xperija i slično i nijedan od tih telefona nikad nije zaštopao a kamoli se pokvario, a ace2 je recimo izašao prije 3-4 godine.
Tako da ti ja ne mogu povjerovati u tu priču ni što se tiče radnje, a pogotovo ne što se tiče telefona. Te mobitele iz M serije sam gledao kako ispadaju iz auta u vožnji, tj sa krova, i nastavljaju bez problema raditi s par ogrebotina.

Ja shvatam da ljudi mogu imati negativna iskustvaa pa pljuju po nečemu, ali ovo nije pljuvanje nego izmišljanje.
Sad ja kao trebam tebe ubjeđivati? Kakva radnja, takvi i korisnici. Retardirani.
Post Reply