Stvarno se postavlja pitanje gdje kupiti mobitel...
Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- plucna mahramica
#3201 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nakon fijaska sa univerzalno, sada jedan i sa kamconnecting... ljudi ovi ublehasi "garanciju" koriste ko tariguz, tako da vam je jasno da garancija nepostojeca. Mozda u slucaju da se nesto odmah primjeti, ali inace vidim da je praksa da kriva struju, vlagu i tako to..tj nisu oni krivi.
- Cossack
#3202 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ko ima ikakav postpaid paket - BH Telecom.plucna mahramica wrote:Nakon fijaska sa univerzalno, sada jedan i sa kamconnecting... ljudi ovi ublehasi "garanciju" koriste ko tariguz, tako da vam je jasno da garancija nepostojeca. Mozda u slucaju da se nesto odmah primjeti, ali inace vidim da je praksa da kriva struju, vlagu i tako to..tj nisu oni krivi.![]()
- tusk
#3203 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Bas mi je drago sto sam saznao ove informacije za unvierzalno i ostale radnje. Gledam npr. u imtecu, galaxy s6 32GB 1469KM, univerzalno 970KM. Normalno da ce se svi zaletiti tamo gdje je jeftinije, a sta ce dobiti to je druga stvar. Jedino BHTelecom, neko ko ima ugovor ili nesto.
- Maharadza
#3204 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Taj u imtec-u je isto ofišl, znači kimtec garancija koliko znam?!tusk wrote:Bas mi je drago sto sam saznao ove informacije za unvierzalno i ostale radnje. Gledam npr. u imtecu, galaxy s6 32GB 1469KM, univerzalno 970KM. Normalno da ce se svi zaletiti tamo gdje je jeftinije, a sta ce dobiti to je druga stvar. Jedino BHTelecom, neko ko ima ugovor ili nesto.
- skafiskafsnjak
#3205 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Naravno, isto ti je. Samo bi trebao u BHT biti jeftiniji...Maharadza wrote:Taj u imtec-u je isto ofišl, znači kimtec garancija koliko znam?!tusk wrote:Bas mi je drago sto sam saznao ove informacije za unvierzalno i ostale radnje. Gledam npr. u imtecu, galaxy s6 32GB 1469KM, univerzalno 970KM. Normalno da ce se svi zaletiti tamo gdje je jeftinije, a sta ce dobiti to je druga stvar. Jedino BHTelecom, neko ko ima ugovor ili nesto.
- Rimad
#3206 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Koliko sam shvatio iz priče, jedino je BH Telecom pouzdan po pitanju garancija (ili griješim)? Kod njih nisam nikada bio na pretplati ili uzimao mobitel, niti želim ikakvu pretplau i ugovore.
Helem, zanima me da li se kod njih može kupiti mobitel (sa garancijom) bez ikakvih obaveza, kao i u svakoj drugoj prodavnici? Naravno, i da nije zaključan na njihovu mrežu.
Helem, zanima me da li se kod njih može kupiti mobitel (sa garancijom) bez ikakvih obaveza, kao i u svakoj drugoj prodavnici? Naravno, i da nije zaključan na njihovu mrežu.
- Evelinda
#3207 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moja kolegica je kupila kod momka telefon i ima Mobis garanciju? To dodje kao nasa Bih kad se kupuje u posti?
- skafiskafsnjak
#3208 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Da, Mobis je oficijelni servis ... koliko znam za Nokiu i Huawei ...Evelinda wrote:Moja kolegica je kupila kod momka telefon i ima Mobis garanciju? To dodje kao nasa Bih kad se kupuje u posti?
- Qler
#3209 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
i Alcatel, LG i Lenovo...
- skafiskafsnjak
#3210 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ahm ja nabrojao sto ja znamQler wrote:i Alcatel, LG i Lenovo...
Zar LG nije Stanic ....
- Evelinda
#3211 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Da ima Nokiu.....skafiskafsnjak wrote:Da, Mobis je oficijelni servis ... koliko znam za Nokiu i Huawei ...Evelinda wrote:Moja kolegica je kupila kod momka telefon i ima Mobis garanciju? To dodje kao nasa Bih kad se kupuje u posti?
Kad smo vec kod toga ja sam svoju Nokiu 640 kupila u Merkuru na orvom spratu.Super momci .....Telefon predobar
- Qler
#3212 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ma LG je Stanic, Mobis i Comtrade...skafiskafsnjak wrote:Ahm ja nabrojao sto ja znamQler wrote:i Alcatel, LG i Lenovo...
Zar LG nije Stanic ....
- skafiskafsnjak
#3213 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
aHA, zavisi dje kupis i ko je od kojeg dobavljaca nabavio telefone .Qler wrote:Ma LG je Stanic, Mobis i Comtrade...skafiskafsnjak wrote:Ahm ja nabrojao sto ja znamQler wrote:i Alcatel, LG i Lenovo...
Zar LG nije Stanic ....
BHT je Stanic
- Qler
#3214 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ma ja, nesto je i Mobis za telecom, ali comtrade je mislim Mtel... Neki dan sam saznao da Mtel nece da kupuje telefone u BiH nego ih kupuje u Srbiji, ali zahtjeva da se servisiraju kod nas... zato je valjda i CT dobio LG-a jer je s' onu stranu Drine pa im odgovara za servisa...
- _Reds_
#3215 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ne ide to baš tako, gdje hoće Mtel i kako hoće.Qler wrote:Ma ja, nesto je i Mobis za telecom, ali comtrade je mislim Mtel... Neki dan sam saznao da Mtel nece da kupuje telefone u BiH nego ih kupuje u Srbiji, ali zahtjeva da se servisiraju kod nas... zato je valjda i CT dobio LG-a jer je s' onu stranu Drine pa im odgovara za servisa...
Ako je ovlašteni zatupnik za BiH Stanić, onda MTel mora kupiti kod njih, i servisirati kod njih.
Osim ako nema više ovlaštenih zastupnika. Ali kako god mora ih ovlasiti LG, inače slijedi tužba.
- ExNihilo
#3216 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Juče djevojka otišla u Univerzalno da uzme telefon. Frajer skida zaštitnu foliju sa ekrana i zajedno sa njom "skida" zvučnik.
Toliko o Univerzalnom i kvalitetu njihove opreme. Mahom se radi o mrtvim kopijama koje uvaljuju naivnima. Moja noga tamo neće kročiti niti u bilo koju iteraciju Univerzalnog što niču po Sarajevu i okolini. Kakvi originali, kakve trice i kučine. Bjelosvjetsko smeće.
- zateznistub
#3217 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Iako ne podrzavam piljare sto sam nebrojeno puta i pisao po ovoj i slicnim temama..ExNihilo wrote:Juče djevojka otišla u Univerzalno da uzme telefon. Frajer skida zaštitnu foliju sa ekrana i zajedno sa njom "skida" zvučnik.Toliko o Univerzalnom i kvalitetu njihove opreme. Mahom se radi o mrtvim kopijama koje uvaljuju naivnima. Moja noga tamo neće kročiti niti u bilo koju iteraciju Univerzalnog što niču po Sarajevu i okolini. Kakvi originali, kakve trice i kučine. Bjelosvjetsko smeće.
ali me zivo zanima koji je to model i koji brand da je zvucnik krenuo zajedno sa folijom?
- avaks
#3218 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Svakakvih iskustava 
Ja kod njih kupio Xperiu Mini i radila do prošle godine, rodica je slupala
Inače nikakvih problema. Prošle godine kupio LG G2 (32GB verziju) koja je bila jeftinija 400KM nego kod Stanića (oficijelni distributer za LG u BiH). Meni tih 400KM nije mala razlika, telefon evo još uvijek radi, nije mu spao zvučnik još, valjda je original nisam otvarao
Djeluje mi ok
Garanciju nemaš niti u jednoj piljari i to je rizik kada kupuješ, tebi ako se isplati (imaš love) duplo skuplje platiti telefon sa oficijelnom garancijom, bujrum, ja nisam imao a htio sam dobar fon.
Jedina opcija je ko ima skupe pretplate kod Telekom operatera pa uzme na rate telefon a dobije i garanciju to je ok, za ostalo se isplati rizikovati.
Ja kod njih kupio Xperiu Mini i radila do prošle godine, rodica je slupala
Garanciju nemaš niti u jednoj piljari i to je rizik kada kupuješ, tebi ako se isplati (imaš love) duplo skuplje platiti telefon sa oficijelnom garancijom, bujrum, ja nisam imao a htio sam dobar fon.
Jedina opcija je ko ima skupe pretplate kod Telekom operatera pa uzme na rate telefon a dobije i garanciju to je ok, za ostalo se isplati rizikovati.
- ExNihilo
#3219 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
HTC One M8zateznistub wrote:Iako ne podrzavam piljare sto sam nebrojeno puta i pisao po ovoj i slicnim temama..ExNihilo wrote:Juče djevojka otišla u Univerzalno da uzme telefon. Frajer skida zaštitnu foliju sa ekrana i zajedno sa njom "skida" zvučnik.Toliko o Univerzalnom i kvalitetu njihove opreme. Mahom se radi o mrtvim kopijama koje uvaljuju naivnima. Moja noga tamo neće kročiti niti u bilo koju iteraciju Univerzalnog što niču po Sarajevu i okolini. Kakvi originali, kakve trice i kučine. Bjelosvjetsko smeće.
ali me zivo zanima koji je to model i koji brand da je zvucnik krenuo zajedno sa folijom?
- zateznistub
#3220 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Da bi dosao bilo do zvucnika ili do slusalice(pogotovo M serije) moras pola telefona rastaviti...ne ide to tako jednostavnoExNihilo wrote: HTC One M8
- ExNihilo
#3221 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Možda ako govorimo o originalu, ali svakako ne ako govorimo o Univerzalno kopiji koja se raspada poput lego kokcika.zateznistub wrote:Da bi dosao bilo do zvucnika ili do slusalice(pogotovo M serije) moras pola telefona rastaviti...ne ide to tako jednostavnoExNihilo wrote: HTC One M8
- avaks
#3222 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Da nije u pitanju HDC One M8
Kinezz čistokrvni
Kinezz čistokrvni
- zateznistub
#3223 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ma garant, nema sanse da se ono desi masini kakav je htcavaks wrote:Da nije u pitanju HDC One M8![]()
Kinezz čistokrvni
-
emko1234
#3224 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Znam da svašta uvaljuju, i ne branim nikoga. Dva telefona koja imam sam uzeo uz pretplatu od telekoma, i drugi naručio direktno iz amerike.ExNihilo wrote:Juče djevojka otišla u Univerzalno da uzme telefon. Frajer skida zaštitnu foliju sa ekrana i zajedno sa njom "skida" zvučnik.Toliko o Univerzalnom i kvalitetu njihove opreme. Mahom se radi o mrtvim kopijama koje uvaljuju naivnima. Moja noga tamo neće kročiti niti u bilo koju iteraciju Univerzalnog što niču po Sarajevu i okolini. Kakvi originali, kakve trice i kučine. Bjelosvjetsko smeće.
Što se tiče univerzalnog, uzimao sam neke jeftinije telefone kod njih isključivo za firmu tipa galaxy ace2, htc 520, par nekih xperija i slično i nijedan od tih telefona nikad nije zaštopao a kamoli se pokvario, a ace2 je recimo izašao prije 3-4 godine.
Tako da ti ja ne mogu povjerovati u tu priču ni što se tiče radnje, a pogotovo ne što se tiče telefona. Te mobitele iz M serije sam gledao kako ispadaju iz auta u vožnji, tj sa krova, i nastavljaju bez problema raditi s par ogrebotina.
Ja shvatam da ljudi mogu imati negativna iskustvaa pa pljuju po nečemu, ali ovo nije pljuvanje nego izmišljanje.
- ExNihilo
#3225 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Sad ja kao trebam tebe ubjeđivati? Kakva radnja, takvi i korisnici. Retardirani.emko1234 wrote:Znam da svašta uvaljuju, i ne branim nikoga. Dva telefona koja imam sam uzeo uz pretplatu od telekoma, i drugi naručio direktno iz amerike.ExNihilo wrote:Juče djevojka otišla u Univerzalno da uzme telefon. Frajer skida zaštitnu foliju sa ekrana i zajedno sa njom "skida" zvučnik.Toliko o Univerzalnom i kvalitetu njihove opreme. Mahom se radi o mrtvim kopijama koje uvaljuju naivnima. Moja noga tamo neće kročiti niti u bilo koju iteraciju Univerzalnog što niču po Sarajevu i okolini. Kakvi originali, kakve trice i kučine. Bjelosvjetsko smeće.
Što se tiče univerzalnog, uzimao sam neke jeftinije telefone kod njih isključivo za firmu tipa galaxy ace2, htc 520, par nekih xperija i slično i nijedan od tih telefona nikad nije zaštopao a kamoli se pokvario, a ace2 je recimo izašao prije 3-4 godine.
Tako da ti ja ne mogu povjerovati u tu priču ni što se tiče radnje, a pogotovo ne što se tiče telefona. Te mobitele iz M serije sam gledao kako ispadaju iz auta u vožnji, tj sa krova, i nastavljaju bez problema raditi s par ogrebotina.
Ja shvatam da ljudi mogu imati negativna iskustvaa pa pljuju po nečemu, ali ovo nije pljuvanje nego izmišljanje.