"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
novi.dan.nova.nafaka

#3201 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Prestrašno, koji idiot....
Platinum_Black

#3202 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Platinum_Black »

Treba poceti nagrade dijeliti ovim Top Kandidatima.
Primjer:

Image
Michun

#3203 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

ja jutros kroz grad kad 6 (sest) kombija od vjecne vatre do samoposluge na trotoaru - istovaraju neku TESKU robu. ja stvarno ne razumijem, kako su se naHebali gore kad imaju one zardinjere, kud to uzjase :?
vnm

#3204 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

ova alfa nece tako parkrati neko vrijeme. slupao se juce ili prekjuce na aneksu. :)
glockov kolac

#3205 Re: "Majstori" parkiranja

Post by glockov kolac »

Discball wrote:Samo što nije otvorio vrata od haustora pa da ga parkira u lift.

Bilo bi "j... m.... ko mi je ukrao auto".

Image

Image

Sarajevsko naselje Dobrinja
Ja bezobraznije parkiranje u životu nisam vidio! :x
goran16v

#3206 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Michun wrote:ja jutros kroz grad kad 6 (sest) kombija od vjecne vatre do samoposluge na trotoaru - istovaraju neku TESKU robu. ja stvarno ne razumijem, kako su se naHebali gore kad imaju one zardinjere, kud to uzjase :?
Prodju pored poste Cemalusom (ili Cekalusom, jbga vazda mijesam, uglavnom bivsa S. Albaharija) zavrno desno trotoarom.

Jucer u cijeloj onoj guzvi zbog GRAS-a idiot iz seljacina koji vozi dostavu za Pucan (mislim da je mljekara) se 'ladno zaustavi i parkira Caddy na sred lijeve trake pred samim semaforom Titova/Radiceva da odnese neki paketic u Fiorino.
johntra

#3207 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

joj ovog seljaka sa Alfom i šugavim neonkama...ne znam što mu se neko nije popišao na auto...
mada, svakog sustigne kurčenje, kad-tad....
Michun

#3208 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

goran16v wrote:
Michun wrote:ja jutros kroz grad kad 6 (sest) kombija od vjecne vatre do samoposluge na trotoaru - istovaraju neku TESKU robu. ja stvarno ne razumijem, kako su se naHebali gore kad imaju one zardinjere, kud to uzjase :?
Prodju pored poste Cemalusom (ili Cekalusom, jbga vazda mijesam, uglavnom bivsa S. Albaharija) zavrno desno trotoarom.

Jucer u cijeloj onoj guzvi zbog GRAS-a idiot iz seljacina koji vozi dostavu za Pucan (mislim da je mljekara) se 'ladno zaustavi i parkira Caddy na sred lijeve trake pred samim semaforom Titova/Radiceva da odnese neki paketic u Fiorino.
aha, znaci od vatre se vozaju. jbte, i onda kazemo da kocke ne valjaju pa ljudi noge izvrcu, deru cipele i sl. valjaju kocke ali nisu predvidjene za auta nego pjesake.
i da, to je isto i po carsiji. neko jutro kad tram nije radio sestra i ja pored sebilja...golf 2 bijeli, balavac u njemu i vozi mamu (slobodna procjena) bibice mi iza ledja da se maknem jer on ne moze od mene da prodje. ne razumijem stvarno gdje je policija ujutro? kafu piju sta li?
Cholina_Lokica

#3209 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Sta je ovo po gradu, i onako nema mjesta za parkiranje po danu, i toyoti iznajmili valjda da stavi reklame na svakom parkingu pola mjesta reklama za yaris :-)
iSwagga

#3210 Re: "Majstori" parkiranja

Post by iSwagga »

samo gume rezati
Dr.Mr.Fr.

#3211 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dr.Mr.Fr. »

Cholina_Lokica wrote:Sta je ovo po gradu, i onako nema mjesta za parkiranje po danu, i toyoti iznajmili valjda da stavi reklame na svakom parkingu pola mjesta reklama za yaris :-)

I ja se pitam, nigdje onog smetljara što naplacuje parking da ga pitam...valjda se sakrili sramota ih :roll:
Cholina_Lokica

#3212 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Dr.Mr.Fr. wrote:
Cholina_Lokica wrote:Sta je ovo po gradu, i onako nema mjesta za parkiranje po danu, i toyoti iznajmili valjda da stavi reklame na svakom parkingu pola mjesta reklama za yaris :-)

I ja se pitam, nigdje onog smetljara što naplacuje parking da ga pitam...valjda se sakrili sramota ih :roll:
Meni to nije ok, vjerujem ja da su oni i platili to iznajmljivanje (bar se nadam), ali u ovakvom haosu sa parkingom je bezobrazno :-)
Dr.Mr.Fr.

#3213 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dr.Mr.Fr. »

Ma skloni i parkiraj...š'taš sad kružiti okolo radi reklame :roll:
Cholina_Lokica

#3214 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Maloprije je lik to uradio :lol:
Dr.Mr.Fr.

#3215 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dr.Mr.Fr. »

Ma ja imam onu mjesecnu naljepnicu, i ja bih ga sklonio samo tako, a onaj genijalac ako bi mi nešto rekao spucao bih ga reklamom po glavi samo tako...

cuj da mu ja placam mjesecnu a da on rezerviše, ma nisu normalni :x
Last edited by Dr.Mr.Fr. on 29/09/2011 11:05, edited 1 time in total.
Dr.Mr.Fr.

#3216 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dr.Mr.Fr. »

link wrote:pa skloniš i parkiraš se. pa ja, nismo u Oslu jbt.

Što u Oslu, majke ti :?: :?:
iSwagga

#3217 Re: "Majstori" parkiranja

Post by iSwagga »

to se zove Guerilla Marketing .. naravno da je platila toyota..
goran16v

#3218 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

To je nasa kantonalna vlast i KJKP-ovi. Osnovna djelatnost KJKP Rad-a sektora za praking bi bila obezbjedjivanje i uredjivanje parking mjesta za sta se placa naknada. Parking mjesto se po svojoj namjeni, logicno, koristi se za motorna vozila. E sad sto je Rad-u briga da uzme pare a boli ih dupe da li je to njihova osnovna djelatnost ili ne, sto je nevidjeni idiotizam - to je druga prica! Bilo bi logicno da zakon kaze da kantonalne firme mogu baviti iskljucivo svojom osnovnom djelatnoscu u interesu grada/kantona tj da lokacija cija je najmena parkiranje automobila i koja su drzavno zemljiste tj u nadleznosti kantonalnih firmi moze biti izdate samo radi prvobtne namjene tj. parkiranja vozila, a ne za kojekekve marketinske akcije, kafane (kao sto City Pub pedantno drzi 7-8 parking mjesta pd bastom u gradu gdje je inace frka za parking). Po istoj analogiji sutra 1/2 grada moze biti prljavo jer je taj isti Rad izdao 1/2 svojih cisterni na komercijalnoj osnovi za 84KM/sat + PDV da puni npr. bazen za topove za snijeg ili jos gore, dodjes u Hitnu zato sto te boli zub, a dezurni stomatalog nekome polira zube i cisti kamenac na komercijalnoj osnovi!
sinergija

#3219 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sinergija »

Cholina_Lokica wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:

Meni to nije ok, vjerujem ja da su oni i platili to iznajmljivanje (bar se nadam), ali u ovakvom haosu sa parkingom je bezobrazno :-)
platili su. provjerena informacija za 12 sati dnevno. valjda do 7 ili 8 navece. pitao jednog parkirdziju.
sinergija

#3220 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sinergija »

goran16v wrote:To je nasa kantonalna vlast i KJKP-ovi. Osnovna djelatnost KJKP Rad-a sektora za praking bi bila obezbjedjivanje i uredjivanje parking mjesta za sta se placa naknada. Parking mjesto se po svojoj namjeni, logicno, koristi se za motorna vozila. E sad sto je Rad-u briga da uzme pare a boli ih dupe da li je to njihova osnovna djelatnost ili ne, sto je nevidjeni idiotizam - to je druga prica! Bilo bi logicno da zakon kaze da kantonalne firme mogu baviti iskljucivo svojom osnovnom djelatnoscu u interesu grada/kantona tj da lokacija cija je najmena parkiranje automobila i koja su drzavno zemljiste tj u nadleznosti kantonalnih firmi moze biti izdate samo radi prvobtne namjene tj. parkiranja vozila, a ne za kojekekve marketinske akcije, kafane (kao sto City Pub pedantno drzi 7-8 parking mjesta pd bastom u gradu gdje je inace frka za parking). Po istoj analogiji sutra 1/2 grada moze biti prljavo jer je taj isti Rad izdao 1/2 svojih cisterni na komercijalnoj osnovi za 84KM/sat + PDV da puni npr. bazen za topove za snijeg ili jos gore, dodjes u Hitnu zato sto te boli zub, a dezurni stomatalog nekome polira zube i cisti kamenac na komercijalnoj osnovi!
skoro da si u pravu. ali ako ja hocu ja mogu zakupiti to mjesto i sta briga rad hocu li ja parkirati auto ili ostaviti prazno ili postaviti reklamu za yaris. mislim da nigdje ne pise u zakona da kada platis parking da moras parkirati auto. :-) sega ali tako je.
ja mogu otici i parkirati bicikl i platiti parking, ili motor ili recimo djecija kolica. recimo, ja platio parking za bajk i sad se neko nadje da mi skloni bajk da bi on parkirao auto.
kokuz_sa

#3221 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kokuz_sa »

Discball wrote:Samo što nije otvorio vrata od haustora pa da ga parkira u lift.

Bilo bi "j... m.... ko mi je ukrao auto".

Image

Image

Sarajevsko naselje Dobrinja
jel to ta alfa?
vnm

#3222 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

jeste
fidoremilienko

#3223 Re: "Majstori" parkiranja

Post by fidoremilienko »

Image