Kako ne vidiš ime ?karanana wrote:koja je? ne vidim je. daj ime.zamzija wrote:odlična!
Zove se New Girl - svakog ponedjeljka na Fox Life u 21h, repriza subotom u 21h.
Dosad snimljena 1 sezona, a druga sezona se prikazuje u USA
Simpatična komedija
Moderator: _BataZiv_0809
Kako ne vidiš ime ?karanana wrote:koja je? ne vidim je. daj ime.zamzija wrote:odlična!

Point. wrote:Cuuj da Kevin Bacon snima serije sad.
Možda se nisam dobro izrazilaR_v_P20 wrote:Ne kontam ovu recenicu !? Snimljena 1 a druga se prikazuje u USA !? Jesi li mislila na to da si ti sebi "snimila" prvu sezonu, dok regularno je sada druga sezona u USA !?zamzija wrote: Dosad snimljena 1 sezona, a druga sezona se prikazuje u USA
Simpatična komedija
Ionako ga je zadnjih godina manje bilo u filmovima a vise u teatru...vicious2 wrote:Point. wrote:Cuuj da Kevin Bacon snima serije sad.
ono sto sam ja negdje pretrcala ocima i sjecam se kao kroz maglu je da ce on tu biti samo par epizoda ... a mozda to nije ni tocno ... ne da bih imala ista protiv pratiti seriju u kojoj on glumi
Ma nisu vise serije kao prije druga ligaPitarrr82 wrote:Ionako ga je zadnjih godina manje bilo u filmovima a vise u teatru...vicious2 wrote:Point. wrote:Cuuj da Kevin Bacon snima serije sad.
ono sto sam ja negdje pretrcala ocima i sjecam se kao kroz maglu je da ce on tu biti samo par epizoda ... a mozda to nije ni tocno ... ne da bih imala ista protiv pratiti seriju u kojoj on glumi
Pa prije jedno 5 - 10 godina bilo je čudno vidjeti holywoodsku facu s filmova kako glumi u serijiPoint. wrote:Kontam opet je Kevin Bacon faca u Hollywood-u, nije sad neki sporedni lik. Ipak ima iza sebe dosta dobrih filmova. To mi malo cudno.
Ja bih na ovo dodao i Kate Winslet koja je glumila u HBO mini seriji Mildred Pierce, kao i Donald Sutherland koji je glumio u Dirty Sexy Money.Ipak su oni poznate filmske zvijezde.zamzija wrote:Pa prije jedno 5 - 10 godina bilo je čudno vidjeti holywoodsku facu s filmova kako glumi u serijiPoint. wrote:Kontam opet je Kevin Bacon faca u Hollywood-u, nije sad neki sporedni lik. Ipak ima iza sebe dosta dobrih filmova. To mi malo cudno.
Posljednjih godina vidim masovno su se filmske face s velikog ekrana preselili na mali tj počeli glumiti u serijama
Eno Glen Close, pa Dustin Hoffman za hbo ( mada se serija ukinula ) pa čak je Kevin Kostner po prvi put u životu ove godine dobio emmy za ulogu u TV seriji, pa opet Clare Danes je prvo glumila na televiziji pa se orijentirala na filmove pa se ponovo vratila televiziji, pa jedna Madeline stowe koja je glumila u oskarovskom filmu posljednji mohikanac eno je u ABC Revenge, pa Kiefer Sutherland je prvo bio poznat na velikim ekranima i onda u seriji 24, pa Julianne Moore na HBO Game Change itd itd...
Ko kad jako malo ima dobrih kvalitetnih filmova produkcija, hollywood samo štanca nastavke akcionih filmova i blokbastere, sve je manje uloga za prave karakterne glumce pa se vjerovatno okreću televiziji...
jOFLA wrote:Pitarrr82 wrote:jedino sto mi nije lose je American Horror Story, barem sto je drugacije
U prvoj sezoni, u čini mi se šestoj epizodi živ sam se kidao od smijeha kad je onaj debeli došao psihjatru, ima traume od strašnih priča koje mu je u djetinjstvu pričao stariji brat. Naročito strašna mu je kad manijak sa svinjećom glavom i surlicom masakrira sve oko sebe. Od te priče najviše pati, ne smije u mraku pogledati u ogledalo, odmah mu se prikaže 'piggy-man' koji ga komada satarom
Kaže mu doktor, moraš se suočiti se s tim, čim pogledaš u ogledalo i zovneš piggy-mana bićeš slobodan. Dođe ovaj kući u zao čas kad mu dva provalnika preturaju po kući.
Još ništa nije skontao, ode u banju, ugasi svjetlo, stane pred ogledalo, i bojažljivo govori "piggy-man, piggy-man, gdje si ? Piggy-man, piggy-man...
U to se iza zavjese pojavljuje provalnik, i ovog jadnog istraumiranog upuca pravo u čelo. Utrčava drugi provalnik i viče "budalo ovo je trebala biti pljačka stana, a ne ubistvo. Što si ga upucao" A ovaj što je pucao kaže, "hoda za mnom i naziva me svinjom !"
Dobar fazon mi je bio sa dva geja koji su uređivali vrt za halloween, stavili dva kostura u seksualnoj pozi. Volim kad takvim filmovima ima i ponekih elemenata komedije.
meni je bas losamadFlava wrote:
totalno.Bodkin wrote:meni je bas losamadFlava wrote:
Producent i kreator je ostao isti, onaj lik sto je osmislio i onu bezveznu Glee seriju.Cracked wrote:Ma American Horror story prva sezona bas bezveze, kraj vise nego njesra. Druga sezona dosta bolja kao da su skroz drugi ljudi pravili drugu sezonu (mozda i jesu nisam provjeravao). Vidim par glumaca iz prve sezone u drugim ulogama su i u drugoj. Prije svega Zachary Quinto kao najjaci glumac serije.
Sve u svemu druga sezona vrijedna gledanja, prva ko voli nabacane fore horor filmova bez napetosti i inteligencije