Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zamzija

#3201 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

karanana wrote:
zamzija wrote:odlična! Image
koja je? ne vidim je. daj ime.
Kako ne vidiš ime ? :)
Zove se New Girl - svakog ponedjeljka na Fox Life u 21h, repriza subotom u 21h.
Dosad snimljena 1 sezona, a druga sezona se prikazuje u USA :)
Simpatična komedija
harač

#3202 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by harač »

Image

"Homeland"

Istina odgledao sam samo prvu epizodu, ali čini se solidan špijunski triler (dobio emija za najbolju seriju prošle godine). tek je u drugoj sezoni.

elem, negdje u iraku, u nekakvoj nastambi terorista, komandosi pronađu američkog ratnog zarobljenika koji je nestao prije 8 godina. dok ga svi tretiraju kao ratnog heroja, jedna operativka CIA-e se sjeti da joj je jedan doušnik, prije smaknuća u Bagdadu (deset mjeseci prije pronalaska ovoga), kazao da je jedan američki ratni zarobljenik preobraćen. ona sumnja na ovog što je spašen, iako za sada ima samo indicije.
Zavatoni

#3203 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Zavatoni »

Potencijalno dobra serija...stiže u januaru...
Point.

#3204 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Cuuj da Kevin Bacon snima serije sad.
vicious2

#3205 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious2 »

Point. wrote:Cuuj da Kevin Bacon snima serije sad.

ono sto sam ja negdje pretrcala ocima i sjecam se kao kroz maglu je da ce on tu biti samo par epizoda ... a mozda to nije ni tocno ... ne da bih imala ista protiv pratiti seriju u kojoj on glumi :D
zamzija

#3206 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

R_v_P20 wrote:
zamzija wrote: Dosad snimljena 1 sezona, a druga sezona se prikazuje u USA :)
Simpatična komedija
Ne kontam ovu recenicu !? Snimljena 1 a druga se prikazuje u USA !? Jesi li mislila na to da si ti sebi "snimila" prvu sezonu, dok regularno je sada druga sezona u USA !?
Možda se nisam dobro izrazila :)
Prva sezona je SNIMLJENA, druga se SNIMA
prva sezona se prikazuje kod nas, druga sezona se prikazuje u americi

( ne mogu reći dosad su snimljene 2 sezone, kada nisu jer se druga sezona još uvijek snima, sadašnje vrijeme - ne prošlo )

jel sad jasnije :D
Pitarrr82

#3207 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

vicious2 wrote:

ono sto sam ja negdje pretrcala ocima i sjecam se kao kroz maglu je da ce on tu biti samo par epizoda ... a mozda to nije ni tocno ... ne da bih imala ista protiv pratiti seriju u kojoj on glumi :D
Ionako ga je zadnjih godina manje bilo u filmovima a vise u teatru...
muhafuca

#3208 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by muhafuca »

Pitarrr82 wrote:
vicious2 wrote:

Ionako ga je zadnjih godina manje bilo u filmovima a vise u teatru...
Ma nisu vise serije kao prije druga liga
sto se tice zarade
znam kad je bilo ono njesra sa charlie sheenom
i two and a half men
da je isplivalo da je on (kao main star) dobijao 4 miliona dolara
po epizodi (ne po sezoni vec po epizodi)
a ni sporedni nisu sicu dobijali
tako da kad ubodes jednu od top serija
dobre su tu pare a siguran posao barem citavu godinu
Point.

#3209 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Kontam opet je Kevin Bacon faca u Hollywood-u, nije sad neki sporedni lik. Ipak ima iza sebe dosta dobrih filmova. To mi malo cudno.
zamzija

#3210 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

Point. wrote:Kontam opet je Kevin Bacon faca u Hollywood-u, nije sad neki sporedni lik. Ipak ima iza sebe dosta dobrih filmova. To mi malo cudno.
Pa prije jedno 5 - 10 godina bilo je čudno vidjeti holywoodsku facu s filmova kako glumi u seriji
Posljednjih godina vidim masovno su se filmske face s velikog ekrana preselili na mali tj počeli glumiti u serijama
Eno Glen Close, pa Dustin Hoffman za hbo ( mada se serija ukinula ) pa čak je Kevin Kostner po prvi put u životu ove godine dobio emmy za ulogu u TV seriji, pa opet Clare Danes je prvo glumila na televiziji pa se orijentirala na filmove pa se ponovo vratila televiziji, pa jedna Madeline stowe koja je glumila u oskarovskom filmu posljednji mohikanac eno je u ABC Revenge, pa Kiefer Sutherland je prvo bio poznat na velikim ekranima i onda u seriji 24, pa Julianne Moore na HBO Game Change itd itd...

Ko kad jako malo ima dobrih kvalitetnih filmova produkcija, hollywood samo štanca nastavke akcionih filmova i blokbastere, sve je manje uloga za prave karakterne glumce pa se vjerovatno okreću televiziji... :)
vicious2

#3211 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious2 »

je li itko gledao VEEP?
chakany

#3212 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

zamzija wrote:
Point. wrote:Kontam opet je Kevin Bacon faca u Hollywood-u, nije sad neki sporedni lik. Ipak ima iza sebe dosta dobrih filmova. To mi malo cudno.
Pa prije jedno 5 - 10 godina bilo je čudno vidjeti holywoodsku facu s filmova kako glumi u seriji
Posljednjih godina vidim masovno su se filmske face s velikog ekrana preselili na mali tj počeli glumiti u serijama
Eno Glen Close, pa Dustin Hoffman za hbo ( mada se serija ukinula ) pa čak je Kevin Kostner po prvi put u životu ove godine dobio emmy za ulogu u TV seriji, pa opet Clare Danes je prvo glumila na televiziji pa se orijentirala na filmove pa se ponovo vratila televiziji, pa jedna Madeline stowe koja je glumila u oskarovskom filmu posljednji mohikanac eno je u ABC Revenge, pa Kiefer Sutherland je prvo bio poznat na velikim ekranima i onda u seriji 24, pa Julianne Moore na HBO Game Change itd itd...

Ko kad jako malo ima dobrih kvalitetnih filmova produkcija, hollywood samo štanca nastavke akcionih filmova i blokbastere, sve je manje uloga za prave karakterne glumce pa se vjerovatno okreću televiziji... :)
Ja bih na ovo dodao i Kate Winslet koja je glumila u HBO mini seriji Mildred Pierce, kao i Donald Sutherland koji je glumio u Dirty Sexy Money.Ipak su oni poznate filmske zvijezde.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 21:29, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#3214 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

jOFLA wrote:
Pitarrr82 wrote:jedino sto mi nije lose je American Horror Story, barem sto je drugacije :)

U prvoj sezoni, u čini mi se šestoj epizodi živ sam se kidao od smijeha kad je onaj debeli došao psihjatru, ima traume od strašnih priča koje mu je u djetinjstvu pričao stariji brat. Naročito strašna mu je kad manijak sa svinjećom glavom i surlicom masakrira sve oko sebe. Od te priče najviše pati, ne smije u mraku pogledati u ogledalo, odmah mu se prikaže 'piggy-man' koji ga komada satarom

Kaže mu doktor, moraš se suočiti se s tim, čim pogledaš u ogledalo i zovneš piggy-mana bićeš slobodan. Dođe ovaj kući u zao čas kad mu dva provalnika preturaju po kući.
Još ništa nije skontao, ode u banju, ugasi svjetlo, stane pred ogledalo, i bojažljivo govori "piggy-man, piggy-man, gdje si ? Piggy-man, piggy-man...

U to se iza zavjese pojavljuje provalnik, i ovog jadnog istraumiranog upuca pravo u čelo. Utrčava drugi provalnik i viče "budalo ovo je trebala biti pljačka stana, a ne ubistvo. Što si ga upucao" A ovaj što je pucao kaže, "hoda za mnom i naziva me svinjom !"

Dobar fazon mi je bio sa dva geja koji su uređivali vrt za halloween, stavili dva kostura u seksualnoj pozi. Volim kad takvim filmovima ima i ponekih elemenata komedije.

Pa jel tebi ovo dobra serija ili nije, nisam shvatio to iz ovog komentara :mrgreen: ?

Uglavnom druga sezona je jos bolesnija, pomalo strasnija, ne u smislu da se isprepadas kao u nekom starom dobrom hororu ali po meni bolje nego ovi tinejdzerski horori...
VenomousV

#3215 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by VenomousV »

bolesna serija al' mi je nije mrsko gledat' :D

evan peters mi je genijalan :D
Harry Tuttle

#3216 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Harry Tuttle »

tatoo

#3217 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by tatoo »

Americki Sherlock... Lucy Liu kao Watson :mrgreen: :run:

http://www.imdb.com/title/tt2191671/
madFlava

#3218 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by madFlava »

tatoo wrote:Americki Sherlock... Lucy Liu kao Watson :mrgreen: :run:

:cry:
Cracked

#3219 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Cracked »

Ma American Horror story prva sezona bas bezveze, kraj vise nego njesra. Druga sezona dosta bolja kao da su skroz drugi ljudi pravili drugu sezonu (mozda i jesu nisam provjeravao). Vidim par glumaca iz prve sezone u drugim ulogama su i u drugoj. Prije svega Zachary Quinto kao najjaci glumac serije.

Sve u svemu druga sezona vrijedna gledanja, prva ko voli nabacane fore horor filmova bez napetosti i inteligencije
Bodkin

#3220 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

madFlava wrote:

meni je bas losa :)
madFlava

#3221 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by madFlava »

Bodkin wrote:
madFlava wrote:

meni je bas losa :)
totalno.
Joker88

#3222 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

.
Last edited by Joker88 on 19/04/2013 00:13, edited 1 time in total.
IceQueen

#3223 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by IceQueen »

Arrow

Za moj pojam odlicna serija, jedva cekam novu epizodu.
alibaba_i_30_godina

#3224 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

Cracked wrote:Ma American Horror story prva sezona bas bezveze, kraj vise nego njesra. Druga sezona dosta bolja kao da su skroz drugi ljudi pravili drugu sezonu (mozda i jesu nisam provjeravao). Vidim par glumaca iz prve sezone u drugim ulogama su i u drugoj. Prije svega Zachary Quinto kao najjaci glumac serije.

Sve u svemu druga sezona vrijedna gledanja, prva ko voli nabacane fore horor filmova bez napetosti i inteligencije
Producent i kreator je ostao isti, onaj lik sto je osmislio i onu bezveznu Glee seriju.
Pitarrr82

#3225 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

Po meni prva i nije toliko losa, samo sto je druga mnogo bolja...
Post Reply