Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3201 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

Muškarac pjeva u ženskom rodu-Nema problema i niko mu neće prigovoriti da je ženskast ili nedajbože šta drugo.
AU monarhija je tešku grešku napravila što je preko Italije na ove prostore donijela harmoniku.
Međutim, dovela je i Čeha, Ludviga Kubu.
Last edited by PipiDugaDevetka on 30/12/2011 18:49, edited 1 time in total.
radostan dan

#3202 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

Tačnost analiza pomenutog jednaka je uspješnosti prognoza Amre Sarme na pdf-u Sport...

... nego ovo me interesuje što si napisao -

Niko ovdje ne mrzi srpski narod, ali velikosrbe i četnike, DA!

Može li u kratkim crtama, razlika između pomenute 3 skupine.

I potpitanje...citirani post se završava - srbi su taoci teške i bolesne ideologije - ... kako se riješiti toga, mislim ideologije ili srba u krajnoj liniji, kao uzročnika problema?
Bosnolog

#3203 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

Hvala!

Da ponovim i pozelim svako dobro tebi i tvojima u novoj godini ali i narednim novim godinama!

Pozdravi mi takode Filipe Kalaca i cestitaj mu novu godinu u moje ime ! :bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3204 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

radostan dan wrote:Tačnost analiza pomenutog jednaka je uspješnosti prognoza Amre Sarme na pdf-u Sport...

I potpitanje...citirani post se završava - srbi su taoci teške i bolesne ideologije - ... kako se riješiti toga, mislim ideologije ili srba u krajnoj liniji, kao uzročnika problema?
Nadam se da će poštovani @zavrzlama svratiti ovdje, on bi sve ovo bolje objasnio.
Velikosrbi = četnici, Srbi = narod, posebno bosanski Srbi su Bošnjacima i bosanskim Hrvatima veoma bliski. Konkretno, imam ih u porodici. Riječ velikosrbi koristim da bih se jasnije izrazio. Kada neko kaže za sve Srbe da su četnici, neprecizno je i glupo kao kada bi u sadašnjem vremenu Amerikanci nazivali sve Nijemce, Nazzi.
radostan dan

#3205 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

Bosnolog wrote:Hvala!

Da ponovim i pozelim svako dobro tebi i tvojima u novoj godini ali i narednim novim godinama!

Tenks, ovo drugo ne mogu, jedino mjesto gdje su nam se putevi ukrstili je Sa X.
1gorstak

#3206 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 1gorstak »

radostan dan wrote:Tačnost analiza pomenutog jednaka je uspješnosti prognoza Amre Sarme na pdf-u Sport...

1.velikosrbi su svi oni koji misle da Srbi trebaju imati ekskluzivno srpsku teritoriju bilo gdje mimo Srbije, bilo da se radi o Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Japanu .... a na kojoj bi onda mogli nametati iskljucivo srpski identitet kao jedini sluzbeni, gazeci i ugnjetavajuci druge

2.vecina Srba nisu velikosrbi nego u velikosrbima (sa cijim se bolesnim idejama inace ne slazu) vide jedinu branu od NDH, dzamahirije i ostalih gluposti kojim ih se truje putem medija

3. izlaz lezi u slamanju velikosrpskog faktora kroz ekonomske i politicke pritiske. Ili, sto je manje vjerovatno, stvaranjem kriticne mase unutar srpskog naroda, koja ce se usuditi suprotstaviti velikosrbima i ukazati na cinjenicu da su Srbi izgubili najvise upravo za vrijeme dok su njihove interese navodno branili velikosrbi
Last edited by 1gorstak on 30/12/2011 19:06, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#3207 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

radostan dan wrote:
Bosnolog wrote:Hvala!

Tenks, ovo drugo ne mogu, jedino mjesto gdje su nam se putevi ukrstili je Sa X.
Iz Doboja je tipkao @felipe, bar je meni tako tvrdio u razmijenjenim pp.
Pristojan forumaš bio, ali suprotnih stavova od većine. Nevjerovatno duhovit.
radostan dan

#3208 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

PipiDugaDevetka wrote:
radostan dan wrote:

Velikosrbi = četnici, Srbi = narod, posebno bosanski Srbi su Bošnjacima i bosanskim Hrvatima veoma bliski. Konkretno, imam ih u porodici. Riječ velikosrbi koristim da bih se jasnije izrazio. Kada neko kaže za sve Srbe da su četnici, neprecizno je i glupo kao kada bi u sadašnjem vremenu Amerikanci nazivali sve Nijemce, Nazzi.
Ok...koliko je Srba koji nisu velikosrbi ili četnici?

Edit - znam ko je Felipe, .ebo (pardon .ebao me je) kO sansku kozu ovdje na forumu, glede Partizana.
1gorstak

#3209 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 1gorstak »

radostan dan wrote:koliko je Srba koji nisu velikosrbi ili četnici?
Vecina.
radostan dan

#3210 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

.
potpuno sam fulao temu u odgovoru.
Last edited by radostan dan on 30/12/2011 19:48, edited 1 time in total.
1gorstak

#3211 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 1gorstak »

radostan dan wrote:možemo nastaviti na nekoj drugoj temi...
izvoli
radostan dan

#3212 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

1gorstak wrote:
Vecina.
E vidim da si stigao pročitati šta sam napisao, slažeš se da sam u stavki -dva-previše lokalizovao problem, pa sam izletio sa teme o Kosovu?.
1gorstak

#3213 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 1gorstak »

radostan dan wrote:
1gorstak wrote:
Vecina.
E vidim da si stigao pročitati šta sam napisao, slažeš se da sam u stavki -dva-previše lokalizovao problem, pa sam izletio sa teme o Kosovu?.
Sta je bilo stavka -2- ? Izvini ali radim na vise stvari istovremeno pa moram pazljivo rasporediti radnu memoriju u glavi.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#3214 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Toto »

JecaJelenica85 wrote:Vidim da mnogi na ovom forumu mrze srpski narod i da cesto vole da iskazuju svoja osecanja na temama koje su u vezi sa Srbijom, takmiceci se medjusobno ko ce Srbiji i srpskom narodu pozeleti goru sudbinu.

Pa ipak, to ne menja cinjenice. Cituckam ovaj forum vec par meseci i malo malo pa neko zatrazi vracanje RBiH. Po meni , ako se trazi da se nesto vrati onda valjda znaci da je to nesto oduzeto. Verujem da ce slicno biti i s Kosovom. Nazalost niko od vas se nije udostojio da na to odgovori kao odrasla osoba.
I kad ovu tvoju vrazbinu primjenimo na Srbiju ondak dodjemo do zakljucka da ce Srbima Kosmet biti vracen kad oni Vojvodinu vrate Madjarskoj i Sandzak Bosni. Do tada mogu od onih balvana u dolini Ibra da blanjaju gusle.
Bratov brat

#3215 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bratov brat »

JecaJelenica85 wrote:Vidim da mnogi na ovom forumu mrze srpski narod i da cesto vole da iskazuju svoja osecanja na temama koje su u vezi sa Srbijom, takmiceci se medjusobno ko ce Srbiji i srpskom narodu pozeleti goru sudbinu.
Ne mrze Jeco ;-) Jedno je prezir a drugo je mrznja. Nisam ja njihov advokat pa da ih branim,ali ima ovde finih ljudi.Drazi su mi od svih onih "modernista" sa B92 to je sigurno :!: Nemoj da te obeshrabri nekoliko forumasa koji su doktorirali politiku,istoriju i sve ostalo na You tube ;-) Ovi ostali mozda nesto "lose" pisu ali zlo ne misle ;-)
zavrzlama

#3216 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by zavrzlama »

moje analize su iskreno napisane i argumentovane....milion puta sam napisao "srpski narod(vecina istog) je satanizovana...sto ne znaci da se taj narod trajno smatra satanizovanim i da nece doci do katarze i otreznjenja i da je taj narod los ili gori od ostalih jer i srbi i bosnjaci i hrvati su u 1 deku...medjutim BIH srbi zbog srbije i njene hegemonisticke politke se ne mogu oduprijeti i samostalno razvijati svoj odnos prema BIH i zbog te iste srbije su napravili 1000x vise zlodjela nego recimo bosnjaci...treba biti iskren i reci da je vecina srba satanizovana i sprijecena da zivi sa drugim i drugacijim... i takvi srbi nemaju problem sa @zavrzlamom,nego sa takvim kao ti koji zeli da ti srbi nikad ne dozive desatanizaciju....jer ce ispat da se zavrzlama borio za pravednu i casnu stvar a ti za necasnu i nepravednu....problem je u tebi ne u zavrzlami..the end.
Bosnolog

#3217 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

"Ne možemo u EU bez priznanja Kosova"

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da su mu četiri ministra spoljnih poslova Evropske unije (EU) rekli da Srbija ne može ući u Uniju bez formalnog priznanja nezavisnosti Kosova.

Image
Jeremić: Ne možemo na baš sve da pristanemo
Jeremić je na debati Srbija i EU rekao da do sada niko u uticajnim centrima moći nije razmislio o bilo kojoj drugoj mogućnosti za Kosovo, osim da Srbija prihvati Ahtisarijev plan i na kraju prizna nezavisnost Kosova "u punom formalnom smislu te reči".

On je rekao da Srbija u decembru nije mogla da ostvari status kandidata za članstvo u EU bez "eksplicitnog odustajanja" od Rezolucije 1244.

"Pokazali smo veliku fleksibilnost i spremnost da se pronađu rešenja kroz dijalog sa Prištinom, ali ne možemo da ispunimo tu vrstu zahteva", istakao je Jeremić.

UN se opire rezoluciji o trgovini organima

Vuk Jeremić je rekao da u Savetu bezbednosti UN postoji veliki otpor za usvajanje rezolucije koju je inicirala Srbija, o uspostavljanju međunarodnog mehanizma za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, o čemu će biti reči na današnjim konsultacijama u Njujorku.
"Otpor uspostavljanju pune transparentnosti kada je reč o istrazi o trgovini ljudskim organima predstavlja čin moralne abdikacije pred okorelim kriminalcima i ratnim zločincima", poručio je Jeremić.
"Srbija nema nameru da na bilo koji način guši učešće i glas Prištine na regionalnim forumima. Ali, druga strana insistirala je da to ne bude pitanje učešća već članstva, a mi na to ne možemo da pristanemo", rekao je on.

Šef srpske diplomatije ponovio je da se spoljna politika Srbije neće menjati ni posle odluke Evropskog saveta 9. decembra i da ostaju ista četiri prioriteta: evropske integracije, teritorijalna celovitost, regionalna saradnja i ekonomska diplomatija.

"Nastavak evropskog procesa, reforme društva treba da ostanu prioritet za sve buduće vlade, a za ovu sigurno ostaju", poručio je Jeremić.

Napominjući da možda treba biti suzdržan u predviđanjima u vezi sa dobijanjem statusa kandidata u martu 2012, on je ukazao da je daleko važnije nastaviti reformski proces, koji vodi ka ostvarenju članstva u EU.

"Bez obzira na to šta se bude dogadjalo, treba strpljivo da nastavimo sa izgradnjom društva koje će biti kompatibilno sa evropskim okruženjem", naglasio je šef srpske diplomatije. http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... ja-Kosova-
Vuce Pozderjeremicu otkrio si toplu vodu nakon sto si samog sebe pobjedio,...... :D
Ostavljeni komentari govore vise od ove vijesti,....
JecaJelenica85

#3218 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by JecaJelenica85 »

zavrzlama wrote:

moje analize su iskreno napisane i argumentovane....milion puta sam napisao "srpski narod(vecina istog) je satanizovana...sto ne znaci da se taj narod trajno smatra satanizovanim i da nece doci do katarze i otreznjenja i da je taj narod los ili gori od ostalih jer i srbi i bosnjaci i hrvati su u 1 deku...medjutim BIH srbi zbog srbije i njene hegemonisticke politke se ne mogu oduprijeti i samostalno razvijati svoj odnos prema BIH i zbog te iste srbije su napravili 1000x vise zlodjela nego recimo bosnjaci...treba biti iskren i reci da je vecina srba satanizovana i sprijecena da zivi sa drugim i drugacijim... i takvi srbi nemaju problem sa @zavrzlamom,nego sa takvim kao ti koji zeli da ti srbi nikad ne dozive desatanizaciju....jer ce ispat da se zavrzlama borio za pravednu i casnu stvar a ti za necasnu i nepravednu....problem je u tebi ne u zavrzlami..the end.
Rekla bih da srpski narod u Srbiji i dozivljava "desatanizaciju" kao i da uglavnom nemaju problem sa "drugim i drugacijim". Dovoljno je primetiti multietnicnost Srbije i da probleme prave samo Albanci (i ne samo u Srbiji). Veci problem je u drugim narodima kao i bosanskim Srbima zbog potpunog nedostatka desatanizacije kod njih. Albanci u Srbiji su najgori primer.
ljiljan89

#3219 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ljiljan89 »

JecaJelenica85 wrote:
Rekla bih da srpski narod u Srbiji i dozivljava "desatanizaciju" kao i da uglavnom nemaju problem sa "drugim i drugacijim". Dovoljno je primetiti multietnicnost Srbije i da probleme prave samo Albanci (i ne samo u Srbiji). Veci problem je u drugim narodima kao i bosanskim Srbima zbog potpunog nedostatka desatanizacije kod njih. Albanci u Srbiji su najgori primer.

koliko je to ostalo "manjina" u srbiji?

naravno da ne prave problem kada ih nema mnogo. najveca manjina su vam upravo bili albanci i odmah su problem. takva vam i srbija odgovara, sa sto manje nesrba u njoj. posto nema vise albanaca u srbiji, sada su na redu madjari jel?

opet cetnicke price...
radostan dan

#3220 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

zavrzlama wrote:

Da ponovim, preširoko, preširoko, plus spuštanje diskusije na lični nivo, na konkretno pitanje molim konkretan odgovor, a da ne bude van teme, pitanje se odnosi na Srbe na Kosovu.
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#3221 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by independer »

radostan dan wrote:
zavrzlama wrote:

Da ponovim, preširoko, preširoko, plus spuštanje diskusije na lični nivo, na konkretno pitanje molim konkretan odgovor, a da ne bude van teme, pitanje se odnosi na Srbe na Kosovu.
Pa mislim da ti je @gorstak na ovo odgovorio. Narod koji je iznjedrio tako velike ljude kao Nikolu Teslu, Mihajla Pupina, Dimitrija Tucovica, Branu Nushica, Branu Copica, i druge ne mrzimo. Narod koji je dao Radnicki bataljon i koji je tako hrabro branio Uzicku republiku i koji je iznjedrio jednu ljudsku gromadu kao sto je Srdjan Aleksic isto ne mrzimo. Ali mrzimo one koje podrzavaju Drazu Mihajlovica i njegov izdajnicki i zlocinacki pokret, one koji mire nepomirljivo kao sto su i chetnici i partizani, kod kojih su Nedicevci postali najednom patriote a oni streljali hiljade nevinih Srba na Banjici, koji opravdavaju zlocine Karadzica i Madica i amnestiraju iste, one koji govore da su Bosnjaci izmisljen narod, da muslimanske sudije nece suditi Srbima i tako dalje, e te ljude mrzimo. I tu je ta razlika izmedju Srba, Velikosrba i chetnika. Dovoljno konkretno???

E sad vidjeh da mislis na Srbe na Kosovu. Nema veze, samo da dopunim. Oni Srbi na Kosovu koji probaju da nadju najbolja rijesenja za srpski i albanski narod kroz dijalog i medjusobno uvazavanje su onaj dio Srba koji nije satanizovan kao sto @zavrzlama rece. Ostali, a oni su na zalost vecina, pripadaju ovoj drugoj i trecoj grupi.
JecaJelenica85

#3222 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by JecaJelenica85 »

independer wrote:
E sad vidjeh da mislis na Srbe na Kosovu. Nema veze, samo da dopunim. Oni Srbi na Kosovu koji probaju da nadju najbolja rijesenja za srpski i albanski narod kroz dijalog i medjusobno uvazavanje su onaj dio Srba koji nije satanizovan kao sto @zavrzlama rece. Ostali, a oni su na zalost vecina, pripadaju ovoj drugoj i trecoj grupi.
Ali ovo boldovano je upravo ono sto Srbija danas radi u saradnji sa pokrajinskim Srbima. Problem je sto ti mesas nekolicinu ekstremista sa celim narodom. Da li to radis slucajno ili namerno je drugo pitanje. Moglo bi se slobodno reci da Srbija vodi najumereniju i najmiroljubiviju politiku u bivsoj Jugoslaviji. Sa promenom vlasti u Hrvatskoj, vrlo je moguce da ce najzad dobiti dostojnu konkurenciju.

Inace, i sama sam delom pripadnica manjine s obzirom da sam cetvrtinu Madjarica a cetvrtinu Cehinja,a s obzirom da imam dosta poznanstava po Vojvodini mogu ti reci da su pripadnici manjina cesto vece patriote od mnogih Srba koje znam. Toliko o tvojim predrasudama o "zlocinackim planovima Srbije prema Madjarima". Sto se Albanaca tice, oni svuda prave probleme ,a izgleda da sto ih je vise to su i problemi veci. Njima je od svih naroda najpotrebnija ta "desatanizacija" o kojoj je neko ovde pricao.
tbv

#3223 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by tbv »

JecaJelenica85 wrote:
independer wrote:
Ali ovo boldovano je upravo ono sto Srbija danas radi u saradnji sa pokrajinskim Srbima. Problem je sto ti mesas nekolicinu ekstremista sa celim narodom. Da li to radis slucajno ili namerno je drugo pitanje. Moglo bi se slobodno reci da Srbija vodi najumereniju i najmiroljubiviju politiku u bivsoj Jugoslaviji. Sa promenom vlasti u Hrvatskoj, vrlo je moguce da ce najzad dobiti dostojnu konkurenciju.

Inace, i sama sam delom pripadnica manjine s obzirom da sam cetvrtinu Madjarica a cetvrtinu Cehinja,a s obzirom da imam dosta poznanstava po Vojvodini mogu ti reci da su pripadnici manjina cesto vece patriote od mnogih Srba koje znam. Toliko o tvojim predrasudama o "zlocinackim planovima Srbije prema Madjarima". Sto se Albanaca tice, oni svuda prave probleme ,a izgleda da sto ih je vise to su i problemi veci. Njima je od svih naroda najpotrebnija ta "desatanizacija" o kojoj je neko ovde pricao.
treba jedan novi genocid sprovesti, onaj koji je zaustavljen 1999... ma treba shoshone istrjebiti...
Baudelaire

#3224 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Baudelaire »

Majke mi, kad vas čitam pomislim da nije Srbija napravila agresiju na međunarodno priznatu republiku Bosnu i Hercegovinu u kojoj je stradalo toliko nedužnih ljudi nego da su nas svemirci tukli.
1gorstak

#3225 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 1gorstak »

JecaJelenica85 wrote:Moglo bi se slobodno reci da Srbija vodi najumereniju i najmiroljubiviju politiku u bivsoj Jugoslaviji.
Kao i Japan nakon Drugog svjetskog rata. Puno je trebalo metaka ispaliti da bi dosli do te "miroljubivosti" Dedinja. Osim toga, ni sada stvar nije zavrsena. Znas li ti Jeco da donedavno neki od nas nisu smjeli putovati van BiH jer je Beograd imao tajne potjernice za organizatorima otpora velikosrpskom projektu, projektu od kojeg se Beograd navodno distancirao ? Onda ove zajednicke sjednice Vlade manjeg entiteta sa Vladom Srbije ? Nemas pojma kakav je to samar nama u BiH, ali skupljamo u sebi pokusavajuci doci do trajne stabilnosti mirnim putem i bez nasilja. Dakle nemoj molim te o miroljubivosti Beograda, citamo i sta prica Dacic i sta prica ovaj, sve jaci, Nikolic. Nije to Srbija kakvu bi neko zelio za komsiju, tacno znamo sta bi se sada desavalo da Beograd smije napasti nekog u okruzenju. To sto ne smije nije dokaz miroljubivosti.
Post Reply