i prije rata se poslije desetke kod Kurte komotno moglo dalje na klopu
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- wewa
#3201 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
da, prilicno je jasno zasto je Besko nepopularan...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3202 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ova druga slika ćevapi u salati 
- i agree
#3203 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kakvo je ovo ugljenisano mesoNaslovnica wrote:I ovo je nekome ćevap?!
![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3204 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ovdje gazda nije očistio roštilj, dugo dugo..... 
- xoklix
#3205 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Vala jeo sam i gore , npr. Vezir na Baščaršiji.Naslovnica wrote:Ćevapi kod Braće Zmajeva su najgori ćevapi koje sam u životu jeo. Doduše, jednom sam bacio kilu Mostarlićevih ćevapa (i prekrižio Mostarlića)xoklix wrote:Pljeska kod Braće Zmajeva![]()
Jedino mi se ne sviđa kad kući naručim, zamotaju je u papir i dok dođe do mene bude pola skuhana pola pečena.
Ćevapi isto, mada ih nikad nisam u restoranu jeo pa ne znam kakvi su direktno servirani.
Dva puta bio kod Braće Zmajeva, oba puta se uvjerio da njihov ćevapi nisu ćevapi nego nešto što bi ko trebalo da su ćevapi.
Najmanje mesa u njima. Ogromni. Bezukusni. Ko voli kvantitet i kome kvalitet nije bitan, možda je za njega pravi izbor.
Za mene - nikad više.
Ruku na srce, zadnji put sam tamo bio, da ne lažem, ima možda prije godinu dana, možda su od tada nešto promijenili.
Mislim da su i u Mrkvi gori, doduše nisam tamo ćevape jeo ima 3-4 godine.
-
MLA_333
#3206 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kako niko ne spominja Kastel, mozda naj bolji banja lucki cevapi u BIH...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3207 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
spominjao sam ja ,promaklo ti jeMLA_333 wrote:kako niko ne spominja Kastel, mozda naj bolji banja lucki cevapi u BIH...
- amar1994
#3208 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ovo je dobro jedino da obolisNaslovnica wrote:I ovo je nekome ćevap?!
![]()
na fejsbuku trube o veneri,veziru i specijalu da su najbolji
-
MLA_333
#3209 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
bitanga_sa_otesa wrote:spominjao sam ja ,promaklo ti jeMLA_333 wrote:kako niko ne spominja Kastel, mozda naj bolji banja lucki cevapi u BIH...
ok
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3210 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
neki dan mlatnuh veliku porciju sa 2 fafaronaMLA_333 wrote:
oketo nisam vidio, ali su medju naj boljima u carsiji...
-
MLA_333
#3211 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
bitanga_sa_otesa wrote:neki dan mlatnuh veliku porciju sa 2 fafaronaMLA_333 wrote:
- duga puska
#3212 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Dobar Kastel skrozbitanga_sa_otesa wrote:neki dan mlatnuh veliku porciju sa 2 fafaronaMLA_333 wrote:
-
tempuser
#3213 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Dobri, ali ti ih donesu na keramickom tanjiru sa bajatim i nenaparenim somunom pa ti se popisaju u cejf momentalno.zomri wrote:![]()
![]()
ne odoh nikad u dzenitu na cevape...
-
tempuser
#3214 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
U tih 3-4 god mrkva je od "onako" postao bukvalno nejestiv.xoklix wrote: Mislim da su i u Mrkvi gori, doduše nisam tamo ćevape jeo ima 3-4 godine.
- zomri
#3215 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nekad je u Mrkvi makar pljeska valjala, sad ne smijem ni to probati 
- madesa
#3216 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ali zato mrkva mjesecno naruci 40 000 somuna

- duga puska
#3217 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
mislim da se ovdje malo pretjeruje sa Mrkvom u negativnom kontekstu.nema cevabdzinice u gradu koja me nikad nije razocarala.ranije sam spominjao da je meni licno Besko najujednaceniji i meni se taj smek u globalu svidja.mozda sto ljudi imaju ujednacen posao citavu godinu, nisu plaho podlozni dijasporskim i turistickim udarima.Carsiju treba u sirokom luku zaobilaziti u "sezoni", jer se tu pojede i preslanih i neslanih i ugljenisanih i nepecenih i raspadajucih i svakakvih cevapa, sto je u onom belaju vjerovatno i normalno da se desava.ja Mrkvu osim Carsije znam konzumirati i na Dobrinji i na Malti i znalo je biti prosjecnosti, ali bivalo je uglavnom korektno(cesce sa dostave).brate po ovim komentarima ovdje Mrkva ne radi par godina, samo im niko nije javio.ljudi ubise sa dostavom (svi ostali imaju dostavu, tako da su tu egal vecina), a Boga mi kad god Dobrinjom prodjem skoro pa puna radnja.na Malti vidim uvijek neko desavanje, u SCC-u uvijek cevapa po stolovima, Carsija ko Carsija, a ostale malo rijedje obilazim.recimo meni su djeca dosta jako mjerilo.moja konkretno nema gdje nisu nos sa nama zabila, nema od koga nismo narucivali itd, i nikad ne bjeze da od Mrkve narucimo.radi se o tinejdzerima koji su eto imali priliku svasta da probaju, a uz nas starije koji smo mrtve poguzije i koji smo dobrim dijelom kroz posao bili na neki nacin vezani usko za hranu.djecu je tesko izraditi, barem moju
moradoh ovo napisati, jer ponavljam, smatram da se ovdje pretjeruje sa negativnim kvalifikacijama Mrkvinog kvaliteta...
udrite

moradoh ovo napisati, jer ponavljam, smatram da se ovdje pretjeruje sa negativnim kvalifikacijama Mrkvinog kvaliteta...
udrite
- vjeshalica
#3218 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mozda ljeti im je puno na Dobrinji,posto zivim tu i prolazim radi im samo dostava i dolaze im pacenici sto ne mogu do grada pa eto malo da ubiju ceif tu,inace im je prazno,a i okolina u basti smrdi radi drveta i lastavica koje tu seru na cosku ulice...uglavnom prazni su,a losi dibiduz,polusirovo meso,promrzli luk nekakav poluvodenast,somun pola hladan pola naparen sve u svemu cista nula...ono je samo za face koje mogu popiti litar UK ulja na njihovo jelo da svare pokusaj rostilja...naravno cijena astronomska za uzas...
- Santic_Aleksa
#3219 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma nek si ti poguzija na kub, al mrkvin ćevap je blasfemija nazvat ćevapom. 
- duga puska
#3220 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ma ok, postujem svacije misljenje, ali citajuci ovu temu, nema stranice na kojoj ne povracaju po Mrkvi ubjedljivo najvise, a moja neka iskustva (mozda sam imao srece) mi govore da to nije odron kakvim se ovdje predstavlja.e sad neke druge konotacije koje forumas prije iznosi...u to nisam upucen, to u vezi Mrkvine klijentele i to.doduse ja cesce pljeskavicu uzimam kod Mrkve, ali to ne mjenja moje misljenje da ih se ovdje pere mozda vise nego sto je realno stanje na terenuSantic_Aleksa wrote:Ma nek si ti poguzija na kub, al mrkvin ćevap je blasfemija nazvat ćevapom.
- Santic_Aleksa
#3221 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kad vidim da stavlja vegetu u roštilj, hoće mi bit nešto 
-
tempuser
#3222 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja sam godinama bio redovan kod Mrkve i nekako zbog porodicnih obaveza smo prestali ici na cevape par godina i kad smo ponovo uhvatili vremena za cevape nekako smo poceli ici u Peticu. Dok sam jos bio redovan u mrkvi, ne znam sta mi bi, narucih cevape u SCC-u. Ne znam da li zbog toga sto tamo ne mogu imati istu vrstu rostilja il ventilacij, ali ja nesto masnije i ruznije nisam pojeo. Proljetos u Petici nije bilo mjesta i ajd reko idemo u Mrkvu, sve je to u 5 deka. Jest sipak! Mrkvini cevapi ne lice na one od prle nekoliko godina. Veliko, nabreklo ko kobasica, cudnog ukusa...duga puska wrote:mislim da se ovdje malo pretjeruje sa Mrkvom u negativnom kontekstu.
udrite![]()
-
Naslovnica
#3223 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mrkva ne bi trebala ni postojati nakon onog kriminala sa milionskom utajom poreza, radnje bi trebale biti zatvorene a odgovorni bi trebali biti u zatvoru.
Ipak, obzirom da živimo u banana državi, business as usual.
- duga puska
#3224 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
e u SCCu ja licno kod njih ne jedem cevape, jer rostilj nije ugalj i meni se ono ne svidja, ali nikakotempuser wrote:Ja sam godinama bio redovan kod Mrkve i nekako zbog porodicnih obaveza smo prestali ici na cevape par godina i kad smo ponovo uhvatili vremena za cevape nekako smo poceli ici u Peticu. Dok sam jos bio redovan u mrkvi, ne znam sta mi bi, narucih cevape u SCC-u. Ne znam da li zbog toga sto tamo ne mogu imati istu vrstu rostilja il ventilacij, ali ja nesto masnije i ruznije nisam pojeo. Proljetos u Petici nije bilo mjesta i ajd reko idemo u Mrkvu, sve je to u 5 deka. Jest sipak! Mrkvini cevapi ne lice na one od prle nekoliko godina. Veliko, nabreklo ko kobasica, cudnog ukusa...duga puska wrote:mislim da se ovdje malo pretjeruje sa Mrkvom u negativnom kontekstu.
udrite![]()
- duga puska
#3225 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
da zivimo u banana drzavi zivimo, jos vise zbog toga sto je ta ista Mrkva u vremenu kad su ih zatvorili najtransparentnije radila, vjerovao ili ne.slucajno sam u tom periodu radio neke stvari i dosao do podataka da su ubjedljivo najvise robe kupovali na racun i ubjedljivo najvise racuna izdavali.zalosna ti njemacka da zelju nacepe ili zmajeve, to bi spektakl bioNaslovnica wrote:Mrkva ne bi trebala ni postojati nakon onog kriminala sa milionskom utajom poreza, radnje bi trebale biti zatvorene a odgovorni bi trebali biti u zatvoru.
cak mislim da sad mrkva bukvalno sve kuca, barem su kucali poslije afere, a mislim da se ne smiju zaajebavati.
ma jebo Mrkvu, odoh ja sebi rostilj dje raspaliti