Ako ste slobodni, naletite na Ilidzu, tamo kod Aleje (prekoputa hotela Ilidzis), pa da ih skupa propratimo kroz grad, do Sebilja.
Biciklom kroz Sarajevo
- hakazvaka
#3201 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Danas ce od 15h do 16h sati stizati biciklisti iz Praga, kao dio Lifecycle challenge-a (http://www.facebook.com/event.php?eid=165710223501885)...
Ako ste slobodni, naletite na Ilidzu, tamo kod Aleje (prekoputa hotela Ilidzis), pa da ih skupa propratimo kroz grad, do Sebilja.

-
maximilijana
#3202 Re: Biciklom kroz Sarajevo
radi li iko od biciklista?

- kokuz_sa
#3203 Re: Biciklom kroz Sarajevo
zahvaljujem legendokurty wrote:kokuz_sa wrote:imas ppkurty wrote:jel ima neko od vas ko nosi S velicinu
Imam neki sorc (kombinezon), nov, sa malim felercicem, pa ako je ko zainteresovan, da se dogovorimo
- kokuz_sa
#3204 Re: Biciklom kroz Sarajevo
cime ofarbat biciko..
danas zbavih FEMALE biciklo
pa bih da ga uredim malo i dam jednoj FEMALE osobi koja nema bicikla a voli se vozati
uglavnom
biciklo je preko godinu dana bio vani,zahrdjao je,kisnuo je ,padao snijjeg po njemu,otisla boja s njega..
mislio sam ja njega lijepo ocistim od hrdje i skinem staru boju..e sad akojom novom bojom da ga ofarbam?
ili moze li neki sprej?
eh sada dobro bi mi dosla pomoc oko mjenjaca sa 7 brzina..nisam se nikad s njim susretao pa ne znam puno oko toga..uglavnom rucica se okrece do 3 brzine dalje nece..
danas zbavih FEMALE biciklo
pa bih da ga uredim malo i dam jednoj FEMALE osobi koja nema bicikla a voli se vozati
uglavnom
biciklo je preko godinu dana bio vani,zahrdjao je,kisnuo je ,padao snijjeg po njemu,otisla boja s njega..
mislio sam ja njega lijepo ocistim od hrdje i skinem staru boju..e sad akojom novom bojom da ga ofarbam?
ili moze li neki sprej?
eh sada dobro bi mi dosla pomoc oko mjenjaca sa 7 brzina..nisam se nikad s njim susretao pa ne znam puno oko toga..uglavnom rucica se okrece do 3 brzine dalje nece..
- FreeSol
#3205 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Za farbanje moras ga ocistiti da bude k'o "ogledalo" od hrdje. Imas onu tecnost, ako je ostalo boje i sama ce boja otpasti. Kad to zavrsis kupi primer spric kit u spreju (vjerovatno ce ti trebati 2 da fino uradis), presmirglati sitnim papirom i vodom, i onda sprejom (ako vec nemas kompresor). Sad je fazon kod spreja sto neki imaju jaci onaj pritisak, a neki slabiji, to je pretezno mozes vidjeti po cijeni. Kad ga ofarbas, opet uzmes primer sprej za sjaj i onda je k'o iz fabrikekokuz_sa wrote:cime ofarbat biciko..
danas zbavih FEMALE biciklo![]()
uglavnom
ili moze li neki sprej?
- kokuz_sa
#3206 Re: Biciklom kroz Sarajevo
zahvaljujem..ako budem imao nekih jos pitanja dobit ces ih..
uglavnom evo sada preledah opet detaljno biciklo
guvernala je komplet zahrdjala i blatobrani i ona kao korpica na zadnjoj gumi..
sto se tice rama boja je ok,al ima nekoliko djelova na kojima je boja zguljena,valjda kako je bajk bio n azemlji pa ga neko vukao dok se premjestao
pa sada sam u dilemi dal da skidam boju ili da ta mjesta ruzna samo sprejom odradim..uglavnom jos cu vidjeti
sto se tice rama boja je ok,al ima nekoliko djelova na kojima je boja zguljena,valjda kako je bajk bio n azemlji pa ga neko vukao dok se premjestao
pa sada sam u dilemi dal da skidam boju ili da ta mjesta ruzna samo sprejom odradim..uglavnom jos cu vidjeti
- FreeSol
#3207 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma skini komplet boju, brusilicu u ruke i brusi te dijelove sto su zestoko zahrdjali i poslije toga smirglaj papirom. Nece ti valjati ako budes iz dijelova farbao. Imas u onom OBI centru dobrih metallic sprejeva, malo su skuplji ali su fkt predobrikokuz_sa wrote:zahvaljujem..ako budem imao nekih jos pitanja dobit ces ih..
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3208 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ja za cenera ofarbao biciklo kod komsijekokuz_sa wrote:zahvaljujem..ako budem imao nekih jos pitanja dobit ces ih..
- kokuz_sa
#3209 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jel to komso lakira autice po hr-u pa sada i bicikla iz BIHrashtiman wrote:Ja za cenera ofarbao biciklo kod komsijekokuz_sa wrote:zahvaljujem..ako budem imao nekih jos pitanja dobit ces ih..
pa sada sam u dilemi dal da skidam boju ili da ta mjesta ruzna samo sprejom odradim..uglavnom jos cu vidjetiko novo sad
jesi ti skidao staru farbu ili je komso to odradio??
- bordo gandalf
#3210 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Samo ja naljepnice poskidao, radio mat boje crnu i sivu meni super ispalo
i nije lakirer nego ima kompresor i spricu
i nije taj iz hr
taj samo rastavio i sasatavio 
- kokuz_sa
#3211 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma za rastavljanje je najmanji problem.sve bi ja to rasarafo.rashtiman wrote:Samo ja naljepnice poskidao, radio mat boje crnu i sivu meni super ispaloi nije lakirer nego ima kompresor i spricu
i nije taj iz hr
taj samo rastavio i sasatavio
al daleko ti taj komsija da ja dole vozim bajk da mi se farba
sutra odoh do dobrinje pedalat pa znam dole bi trebao da ima lakirer pa cu pitat koliko bi me doslo farbanje
uglavnom bajk izgleda jako lijepo i sto je najgore on je mozda proizveden ima 2godine al eto zapalo ga to da je bio na nekom selu pored neke supe pa ja ga skuzio i kuc kuc na vrata reko trebal vam onaj bajk bil ga prodali jeftinoo
a cova neki dobar samo kazao "halal ti bilo" i cak mi ga do kuce autom dobacio
uglavnom ovakav je bajk

sminka zesca..shifteri su u staklu oni brojevi se okrecu
- bordo gandalf
#3212 Re: Biciklom kroz Sarajevo
I da hoces ne bi ti ga ofarbao
meni eto sto me zna, pitao jos jedan jaran isto da mu uradi nije htjeo
raspitivao sam se ja kod lakirera neki kazu ne isplati ti se neki kazu 20 sa tvojim materijalom neki 30 sve zavisi
- muz66
#3213 Re: Biciklom kroz Sarajevo
vozdrica. imam pitaje, treba mi nesto haman pa egzoticno-alu ili plasticne felge petokrake, kao sto su nekad davno bile na BMX-u, ali velicina 26". hFala 
- naja22
#3214 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Danas presao 10ak kilometara, a postim.. umro sam 
- kokuz_sa
#3215 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hahanaja22 wrote:Danas presao 10ak kilometara, a postim.. umro sam
to je nista
jucer
2 puta od kozije do vrela bosne po najvecem suncu oko 12h izasao iz kuce s bajkom..a + imao n aledjima ruksak od jedno 10-tak kilograma
i isto sma postio
- madtv
#3216 Re: Biciklom kroz Sarajevo
respektkokuz_sa wrote:hahanaja22 wrote:Danas presao 10ak kilometara, a postim.. umro sam
to je nista
jucer
2 puta od kozije do vrela bosne po najvecem suncu oko 12h izasao iz kuce s bajkom..a + imao n aledjima ruksak od jedno 10-tak kilograma
i isto sma postio
- naja22
#3217 Re: Biciklom kroz Sarajevo
al dobro, ja sam ono kad sam bas bio zedan i gladan
, oko 16:00 a sto je najgore isao sam po nekim brdima
A svaka čast za to 
- madtv
#3218 Re: Biciklom kroz Sarajevo
respekt i tebinaja22 wrote:al dobro, ja sam ono kad sam bas bio zedan i gladan, oko 16:00 a sto je najgore isao sam po nekim brdima
A svaka čast za to
- naja22
#3219 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hvalaa, neka i mene neko pohvali

- kokuz_sa
#3220 Re: Biciklom kroz Sarajevo
respekt i od menenaja22 wrote:Hvalaa, neka i mene neko pohvali![]()
![]()
samo drugi put produzi bar za 5km
- naja22
#3221 Re: Biciklom kroz Sarajevo
moze nije problemkokuz_sa wrote:respekt i od menenaja22 wrote:Hvalaa, neka i mene neko pohvali![]()
![]()
![]()
samo drugi put produzi bar za 5km
- kokuz_sa
#3222 Re: Biciklom kroz Sarajevo
guvernala kriva..prednja felga mi kriva,fale mi 2 zice na toj felgi..prednja kocnica nema pakne,zadnja kocnica proklizava..o mjenjanju brzina da ne pricamnaja22 wrote:moze nije problemkokuz_sa wrote:respekt i od menenaja22 wrote:Hvalaa, neka i mene neko pohvali![]()
![]()
![]()
samo drugi put produzi bar za 5km![]()
Al samo da znate, biciklo mi je fuuj al eto idem svuda sa njim dobro me sluzi moram priznati, a najvise bi volio otici negdje na planinu pa se lagano spustiti, samo jos da imam s' kim
i opet uspijesno se dopedala do skakavca sa ovakvim bajkom
vazno je samo imat set za lijepljenje guma
- naja22
#3223 Re: Biciklom kroz Sarajevo
meni obje kocnice znaci bas kriza, jedva kocim a kad je kisa nikako
felge su i meni krive, gume ispucale sa svih strana, mrsko mi ici kupiti nove
A razmisljao sam o kupovini boljeg bajka, koji je dobar po planinama ?? 
-
r_faruk
#3224 Re: Biciklom kroz Sarajevo
e, nije skupo centriranje felgi. Ja skoro opalio u covjeka, sav se slomio (ja, ne covjek), na biciklu mi pukle tri zice i iskrivila se felga. popravili mi to za 10KM.
ima polovnih brdskih bicikala za 400KM, GT, Specialized i sl.............. jako su dobri........
ima polovnih brdskih bicikala za 400KM, GT, Specialized i sl.............. jako su dobri........
- kokuz_sa
#3225 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ima svega samo para nema..r_faruk wrote:e, nije skupo centriranje felgi. Ja skoro opalio u covjeka, sav se slomio (ja, ne covjek), na biciklu mi pukle tri zice i iskrivila se felga. popravili mi to za 10KM.
nego mislim da je doslo vrijeme za zamjenu ove zadnje gume..
pa da cujem savjete,samo nemojte sa su preskupi
na gumi pise 24x2.125 (guma popularnog naziva balonka-baloon tire)
eh sada sta tacno treba na felgi izmjeriti da se zna mozez sira guma da se postavi?