Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
daramo

#3201 Re: Kineski mobiteli

Post by daramo »

Zar efox i sada vraća carinu, šta je bilo s onim kolegom s foruma što su mu odbijali vratiti?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3202 Re: Kineski mobiteli

Post by bordo gandalf »

tegav wrote:zdravo drustvo.
danas mi je otpremljen cubot p10 na carinu. sutra ce vjerovatno biti evidentiranje posiljke i slanje onog pisma da dostavim paypal izvod. zanima me mogu li licno na carini predati paypal izvod, uplatiti obaveze drzavi i kod njih podignuti mobitel
Ovo i mene zanima
kazo

#3203 Re: Kineski mobiteli

Post by kazo »

daramo wrote:Zar efox i sada vraća carinu, šta je bilo s onim kolegom s foruma što su mu odbijali vratiti?
Vratili su mi, ali tek kad sam nakon case pokrenuo ono jos nesto dodatno. Cijeli postupak su odbijali da vrate, ahhaha. Na kraju su ipak morali.
dustaban

#3204 Re: Kineski mobiteli

Post by dustaban »

dustaban wrote:
dinooh wrote:
dustaban wrote:A sta velite o ovome:
http://shop.ue.ba/product.php?item=15926
mislim da je ovo sasvim dobar fontele i sasvim dobra cijena, drito ovdje bez zajebancije sa slanjem
350KM ili 430KM pa ti izaberi
Pa ne znam sta bih ti reko, kad oduzmes nervozu oko cekanja i moguce reklamacije, servis itd... bome ni ova druga cijena nije losa
daramo wrote:Ni u ludilu toliko za slončeka, nemoj taj je mobitel oko 150$ u Kini.
Kupiti to pored Coolpad F1, Xiaomi Note, Lenovo A806 je grijeh.
Evo šta kaže jedan kolega s telekineza portala, šta on prepuručuje za kupnju, mislim da će mnogima koji ulaze u svijet kineskih mobitela pomoći pri izboru, moj vam je savjet za prvi put :-D uzmite provjerenu marku mobitela neki brand a malo kasnije u avanture.
Kolega naruči, bolje ti je imaš garanciju 180 dana i više ako uzmeš od boljeg shopa.
TCL S720
InFocus M310
Lenovo A850+
ZTE Q705u
Xiaomi 1s
Ili ako hoćeš kod nas onda LG L70 ili L90
Sve sam pregledao i moram priznati da mi se nekako jos uvijek najvise svidja ovaj Elephone Smartphone G7 black (u UNIEXPERTU). Lenovo bih uzeo prije ali mi je nekako debeljuskast u poredjenju sa ovim.

Ali svejedno mislim da se izbor suzava: to ce biti neki kinez, 5", octa core, screen 1280x700, kamera min 12 Mp... cijena oko 400 KM (Fco ovdje, u ducanu ili preko ovih sto sve odrade oko uvoza)

Sta bi vi rekli sta je najbolje u ovim parametrima?
daramo

#3205 Re: Kineski mobiteli

Post by daramo »

A čuj ako gledaš dizajn tu ti ne mogu pomoći jer sam već davno pisao da ove slabije marke privlače kupce izgledom, pa ti vidi šta ti je važnije izgled ili kvaliteta.
Ja sam ti dao 3 mobitela koja se najviše prodaju i koji se najviše naručuju iz HR i BiH.

Za poznatije mobitele imaš veći support više romova, ažuriranja itd.
SONY_91

#3206 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

dustaban wrote:Ali svejedno mislim da se izbor suzava: to ce biti neki kinez, 5", octa core, screen 1280x700, kamera min 12 Mp... cijena oko 400 KM (Fco ovdje, u ducanu ili preko ovih sto sve odrade oko uvoza)

Sta bi vi rekli sta je najbolje u ovim parametrima?
Coolpad F1 ako ideš na Octa core. A, možeš ići i na nove MediaTek Quad procesore. Prijedlog: UleFone Be Pro, Elephone P6000
daramo

#3207 Re: Kineski mobiteli

Post by daramo »

Ja se nebi mislio ni sekunde F1 :-D
Ja sam na svojoj maloj Coli imao neki divlji global rom kad sam stavio originalni kineski keleui odmah drugi mobitel, hrpa poboljšanja.

Ako nekome treba hitno mobitel ili se ne želi sekati s carininom prodajem Doogee Valenciu pošto sam na Coli, također na prodaju i sestrin Hisiki G2 pošto sam joj dao THL T6 ako nekoga zanima može me kontaktirati preko pp.
geekmanijak

#3208 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

[quote="dustaban"]

Ako ces ici na 5 inca octa core, moja preporuka je isto Coolpad F1, ali evo vidim trenutno se presstao proizvoditi, tako da je jos nesto sitno ostalo po skladistima, trenutno u proizvodnji ostaje jos Coolpad f1 PLUS, koji ima 4G ali je slabiji ima 1GB RAM i slabiju kameru.
Ako trazis nesto estetski ( a vidim da jesi jer cim ti se svidja Elephone G7 pored osvih nabrojanih telefona) onda uzmi Inew V3 plus, puno je bolji od V3 starog modela ( iako ne preferiram ove odrone) ali ako gledamo izgled onda bi njega uzeo, a ako gledamo kvalitet onda Coolpad F1 .
Po meni do 400KM mozes i kod nas na PIK-u kupiti , ali opet gledaj da dobijes bar FISKALNI RACUN i OVJERENU GARANCIJU tako da imas koga tuziti ako se bilo sto dogodi.
dustaban

#3209 Re: Kineski mobiteli

Post by dustaban »

Tenkju svima na korisnim prijedlozima.
:thumbup:

Narucujem F1 :) ...
muxa

#3210 Re: Kineski mobiteli

Post by muxa »

Nećeš se pokajat sigurno :wink:
tegav

#3211 Re: Kineski mobiteli

Post by tegav »

bordo gandalf wrote:
tegav wrote:zdravo drustvo.
danas mi je otpremljen cubot p10 na carinu. sutra ce vjerovatno biti evidentiranje posiljke i slanje onog pisma da dostavim paypal izvod. zanima me mogu li licno na carini predati paypal izvod, uplatiti obaveze drzavi i kod njih podignuti mobitel
Ovo i mene zanima
Lično sam otišao na carinu u poštu kod autobuske stanice. rekli su mi da jedino lično mogu predati paypal izvod iz banke, a da pošiljku moraju poslati na adresu koja je navedena na koverti, jer je tako propisano protokolom.
Također, došao sam do informacije da imaju u prosjeku dnevno dobiju oko 200 pošiljki, a da imaju vremena pregledati i ocariniti samo 30-ak pošiljki. Sad mi nije jasno kako se uvijek naši mobiteli nađu u ovom malom broju.
djetezla

#3212 Re: Kineski mobiteli

Post by djetezla »

izasla baterija za iNew V3 Plus 2300mAh na aliexpresu. $10.50
dinooh

#3213 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Izasao Jiayu S3, verzija od 2GB, 190$ minideal, 200$ to2c
kloniran

#3214 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

dinooh wrote:Izasao Jiayu S3, verzija od 2GB, 190$ minideal, 200$ to2c
sad ga i ja gledam i ozbiljno razmisljam da ga narucim dok dolar nije opet skocio
http://www.pandawill.com/jiayu-s3-smart ... 97208.html

:D
dinooh

#3215 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

kloniran wrote:
sad ga i ja gledam i ozbiljno razmisljam da ga narucim dok dolar nije opet skocio

ove gore stranice ga valjda vec imaju na stanju. A ja prije par dana kupio coolpad F1, reko ovaj ne mogu cekati jer su javljali da ce tek u 2. mjesecu izaci. Ali nema veze i coolpad je dobar, pouzdan. A ovaj jos neistrazen :-D
kloniran

#3216 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

dinooh wrote:
kloniran wrote:

ove gore stranice ga valjda vec imaju na stanju. A ja prije par dana kupio coolpad F1, reko ovaj ne mogu cekati jer su javljali da ce tek u 2. mjesecu izaci. Ali nema veze i coolpad je dobar, pouzdan. A ovaj jos neistrazen :-D
ma mene odbija samo 5,5 display
da je bar 5,0
boogy

#3217 Re: Kineski mobiteli

Post by boogy »

Želio bih naručiti TCL S720, pa može li samo preporuka par web shopova koji uredno dostavljaju u BiH - Sarajevo.
Hvala
dinooh

#3218 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

boogy wrote:Želio bih naručiti TCL S720, pa može li samo preporuka par web shopova koji uredno dostavljaju u BiH - Sarajevo.
Hvala
geekbuying, banggood, minideal, to2c, efox-shop, pandawill, klix
irac300

#3219 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

dinooh wrote:
kloniran wrote:

Coolpad je danas što je nekada bila Nokia 3310. :D
muxa

#3220 Re: Kineski mobiteli

Post by muxa »

boogy

#3221 Re: Kineski mobiteli

Post by boogy »

@dinooh

Hvala!
tegav

#3222 Re: Kineski mobiteli

Post by tegav »

zdravo
ako može savjet šta da radim. na akciji koja je bila na pandawilu prije nove godine je kupljen Cloudfone 401TV . cijena je bila 36 dolara, plus sve obaveze tako da je na kraju izašao na 90 KM. problem je nastao nakon 5 dana korištenja kada se pokvario touch. šta sad raditi sa ovog telefona? hvala unaprijed na odgovoru.
SONY_91

#3223 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

tegav wrote:zdravo
ako može savjet šta da radim. na akciji koja je bila na pandawilu prije nove godine je kupljen Cloudfone 401TV . cijena je bila 36 dolara, plus sve obaveze tako da je na kraju izašao na 90 KM. problem je nastao nakon 5 dana korištenja kada se pokvario touch. šta sad raditi sa ovog telefona? hvala unaprijed na odgovoru.
Kontaktiraj pandawill i vidi šta oni kažu, mada, najvjerovatnije će ti tražiti da im pošalješ telefon nazad a to ti se ne isplati. A, možeš im i tražiti da kupiš od njih touch, mada, i to nije neka varijanta, jer, ja sam u par navrata kupovao touch, i, u dva navrata touch nije funkcionirao. I, u mom slučaju sam tada tražio popust od prodavača i ponovo sam kupovao uređaje, naravno, to bi se desilo ako je bilo do telefona. A, ako si ti razbio telefon onda ga jednostavno baci kao što sam i ja tako odrekao se UMI C1 uređaja na kojem sam razbio displej
tegav

#3224 Re: Kineski mobiteli

Post by tegav »

SONY_91 wrote:
tegav wrote:zdravo
Kontaktiraj pandawill i vidi šta oni kažu, mada, najvjerovatnije će ti tražiti da im pošalješ telefon nazad a to ti se ne isplati. A, možeš im i tražiti da kupiš od njih touch, mada, i to nije neka varijanta, jer, ja sam u par navrata kupovao touch, i, u dva navrata touch nije funkcionirao. I, u mom slučaju sam tada tražio popust od prodavača i ponovo sam kupovao uređaje, naravno, to bi se desilo ako je bilo do telefona. A, ako si ti razbio telefon onda ga jednostavno baci kao što sam i ja tako odrekao se UMI C1 uređaja na kojem sam razbio displej
hvala na odgovoru.
taj sam telefon naručio za prijatelja. touch nije razbijen, znači stao je sam. on mi kaže da je mobitel stavio na punjenja i da poslije toga nije više reagovao na dodir. poslao sam poruku Kinezima pa ću vidjeti šta će reći. možda naručim touch ako bude povoljan.
geekmanijak

#3225 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Ti kinezi nisu normalni, pa jebote ako je touch otisao sam od sebe sta imas ti sada kupovati touch, tako sam i ja morao isto platiti LCD, kazu garancija samo na software :-) :-) :-)
Jos jedna stvar zasto se vise ne isplati kupovati iz Kine, pogotovo malo skuplje modele. Pa neki dan mi dosao INEW V3 plus za prijatelja , u posti me dernuli za 81KM na taj uredaj. majkemi nisu normalni. I jos moras strepiti hoce li sve biti uredu sa uredajem. a ovaj dolar koji skače abnormalno iz dana u dan necu ni da spominjem
Post Reply