U svakom slučaju si u pravu.JThomas wrote:rezervu ćemo ostaviti kod zapošljavanja u bh telecomu bez štele. međutim za sistem rada je dajdža u pravu. počneš na vrijeme i pomalo svaki dan, i mnogo ćeš lagodnije stići i završiti nego kampanjskim načinom. ko uči svaki dan od početka dva-tri sata i prosječnih je intelektualnih sposobnosti, mislim da može zakucati većinu devetki i desetki. za prolaz mislim da je dovoljan i jedan sat + malo stisnuti pred ispite (a ni to ne moraš od jutra do sutra k'o kampanjci).ladyblue18 wrote:Chmoljo wrote:uh, kako to lijepo izgleda na papiruisto ko i naša košarkaška reprezentacija
![]()
![]()
![]()
Slatko sam se nasmijala, ne znam cemu najvise.
i glupost je da se ne može uz učenje stići i harčiti i šenlučiti...
Pravni fakultet
- disi.h
#3201 Re: Pravni fakultet
-
Foxx
#3202 Re: Pravni fakultet
Foxx wrote:Do kada su prijave za drugi rok?
-
anonimus0007
#3203 Re: Pravni fakultet
zna li iko kada bi mogla biti dodjela diploma? 
- ignotus
#3204 Re: Pravni fakultet
Do 12. septembra.Foxx wrote:Foxx wrote:Do kada su prijave za drugi rok?
-
Foxx
#3205 Re: Pravni fakultet
ignotus wrote:Do 12. septembra.Foxx wrote:Foxx wrote:Do kada su prijave za drugi rok?
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3206 Re: Pravni fakultet
Svaka ti čast na ovome.Toliko realističan komentar još nisam čula.ladyblue18 wrote:To je zato jer imamo iskustvo.
Bila sam i ja nekada ko ti, vecina nas sigurno.
Sve sam ja imala fino isplanirano kako cu, sta cu, kada cu, a onda dodju ispit i onda mozes taj plan fino u kantu baciti.
Zivot nije papir koji mozes skicirati, nikada ne znas sta se moze desiti usput, pa ces tako nekada docekati ispit ujutru u 8 a do 6 si ucila, pa ces bez obzira na to sto pola godine spremas jedan predmet opet pasti taj ispit, pa ces mozda ostati na faxu koju godinu duze nego sto planiras.
Profesori ce u tebi ubijati zelju da studiras kao npr Udzejna kod koje ces se susresti sa cudnim situacijama, da izlazis na blesavi ispit toliko puta da prestanes brojati a svaki put imas manje bodova, pa ces puna poleta i elana sa pocetka nakon par mjeseci ostajati kuci da ucis a prica kako ces ici na sva predavanja ce ti biti smjesna jer ces vidjeti da za tim nema potrebe, pa ce ti na pocetku ici na zivce sto moras doci 2 sata prije predavanja da nadjes mjesto a da nije na podu.
Bit ce i situacija kada neces vise imati snage da ucis i kad ces htjeti sve poslati u neku stvar, to je sasvim normalno.
Bit ce situacija kada ces biti ostecena za ocjenu, kada ti one seminarske i ostale budalastine koje radis za vecu ocjenu niko i ne uzme u obzir, pa ces skontati da ne vrijedi taj fax toliko truda a ni prosjek niko nigdje ne gleda.
Svi smo bili tu gdje si ti, i uvjereni kako se moze sve isplanirati savrseno, ali budi spremna da to mozda i nece biti tako.
Zato ono sto je tebi rekao tvoj dajdza uzmi sa velikom rezervom.
-
klackalica_
#3207 Re: Pravni fakultet
eh, da nam je sređeno sve...
- disi.h
#3208 Re: Pravni fakultet
koja se knjiga za Rim koristi zna li ko?? 
- MarcusTulliusCicero
#3209 Re: Pravni fakultet
@disi.h Rimsko privatno pravo - Mirela Šarac, Zdravko Lučić
Borislav Petrović ponovo dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu
http://studomat.ba/pravni-fakultet-univ ... evu/15383/
Borislav Petrović ponovo dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu
http://studomat.ba/pravni-fakultet-univ ... evu/15383/
-
hladan.preminger
#3210 Re: Pravni fakultet
disi.h wrote:koja se knjiga za Rim koristi zna li ko??
Ja sam nekad davno spremao po Horvatu. Odlična i pitka knjiga.
-
jihad
#3211 Re: Pravni fakultet
Kada pocinju predavanja na Pravu za nove studente. Gledam zvanicnu stranicu, pratim inbox svog mail-a ali nista ne izbacuju...
-
zLatk0
#3212 Re: Pravni fakultet
7.10. ali racunaj da prve dvije sedmice nemas vjezbi uopce, vec samo neka uvodna predavanja..
- disi.h
#3213 Re: Pravni fakultet
hvala na odg. 
-
nell-13
#3214 Re: Pravni fakultet
Pozdrav svima, zanima me kako ide to sa grupama na PFSA, neki kažu da je do slova K prva grupa, zna li neko? Hvala unaprijed
-
zLatk0
#3215 Re: Pravni fakultet
Tako je podijeljeno u 2 smjene.. Prvih 7 dana necete moci disati, a kamoli stati koliko ce vas biti na predavanjima..
- MarcusTulliusCicero
#3216 Re: Pravni fakultet
PFSA: Studenti traže bezuslovni upis u četvrtu godinu studija
http://studomat.ba/pravni-fakultet-univ ... evu/15490/
-
Foxx
#3217 Re: Pravni fakultet
I ako ovo prodje, sta? Jedini uslov za upis u cetvrtu je da si prethodne godine bio upisan u trecu? Nista broj polozenih ispita i sl.MarcusTulliusCicero wrote:PFSA: Studenti traže bezuslovni upis u četvrtu godinu studija
-
Darko12
#3218 Re: Pravni fakultet
Ljudi studiraju 40 godina i jos na to sve podnose ovakve pomalo i bezobrazne zahtjeve. Nauci i nece biti potrebno da pises kojekakve zahtjeve.
- Eluveitie
#3219 Re: Pravni fakultet
Tako ja jednom na drugoj godini (ne radi se o pravu) sjela da radim ispit. Kad neki čiko prosjed iza mene sjede, baš ono pozne godine. Ja se ucrnjačila, kontam kako ja to izgledam pa dežurni profesori moraju iza mene sjediti da ne prepisujem, šta to nije u redu sa mnom. Kad asistenti počeše dijeliti ispite, udijeliše i njemu.Darko12 wrote:Ljudi studiraju 40 godina i jos na to sve podnose ovakve pomalo i bezobrazne zahtjeve. Nauci i nece biti potrebno da pises kojekakve zahtjeve.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3220 Re: Pravni fakultet
A mozda je covjek upisao fax u tim godinama?
Samo se kod nas ismijavaju stariji ljudi koji se obrazuju.
Samo se kod nas ismijavaju stariji ljudi koji se obrazuju.
- Eluveitie
#3221 Re: Pravni fakultet
Pa takvi ljudi, po meni trebaju upisati nešto ili lakše ili nešto u Travniku. Jer bolan, ove fakultete koje jedva odlikaši završe, u najboljim godinama, kad ti je pamćenje najbolje, stvarno neko kao on treba izbjegavati. Suludo je. Ni meni recimo pamćenje nije sada isto, nego kad sa bila prva godina. Pogubi čovjk živce vremenom, mogu misliti kako je njemu. I da je najveći stručnjak na svijetu, opet bi ga dočekalo bubanje nekih tamo gluposti, i znamo svi da neki ljudi mogu sve znati a opet ne položiti jer nisu nabubali napamet za neki usmeni ili slično.
A nije da je tek upisao, čula sa za tog lika kasnije.
A nije da je tek upisao, čula sa za tog lika kasnije.
- JThomas
#3222 Re: Pravni fakultet
oslabilo ti pamćenje na fakultetu, od devetnaeste do dvadeset treće?
pa onda će te u pedesetoj voditi na pišanje...
pa onda će te u pedesetoj voditi na pišanje...
- Eluveitie
#3223 Re: Pravni fakultet
De bolan, nemam živaca više kao ranije, definitivno. Natjeram se ja, riješim, ali plačem i učim.
- JThomas
#3224 Re: Pravni fakultet
rano brate rano. polako, sabura.
-
Eborg
#3225 Re: Pravni fakultet
Ja se sjećam kada je neka gospođa na prvoj godini pored mene imala jugoslovenski index. Sad je li moguće da je nastavila studirati nakon što je ranije napustila studij ili je to bilo nešto drugo ne znam ali sam se baš bio ucrnjačio. Kontam kako ona ne položi rimsko pravo do tada majku mu.
Što se tiče ljudi koji bi prešli na IV godinu na ovaj način ne znam zašto bi drugima to smetalo, trebali bi biti solidarni. Ne znam, ja sam uvijek podržavao takve akcije, trebalo mi-ne trebalo, pogotovo jer znam kako je sve naopako kod nas. Jebi ga, zapne se na 3-4 ispita pa možda "otčepi" kada se polože neki drugi, pogotovo za one koji tu iz raznih razloga "verglaju" u mjestu. Što se mene tiče ja bih to podržao, rok je do 2015. god. pa možda to neki i iskoriste.
Što se tiče ljudi koji bi prešli na IV godinu na ovaj način ne znam zašto bi drugima to smetalo, trebali bi biti solidarni. Ne znam, ja sam uvijek podržavao takve akcije, trebalo mi-ne trebalo, pogotovo jer znam kako je sve naopako kod nas. Jebi ga, zapne se na 3-4 ispita pa možda "otčepi" kada se polože neki drugi, pogotovo za one koji tu iz raznih razloga "verglaju" u mjestu. Što se mene tiče ja bih to podržao, rok je do 2015. god. pa možda to neki i iskoriste.