dragonz wrote:
Ove zadnje slike su iz ovog video snimka(hvala Bosanskom bureku na postavljanju videa na youtube).
Muha, sjecas se Kore i Mostarca i njihovih skokova s kuce pod branu, i sa stuba u jezeromuha_sa wrote:zikamu wrote:Nego, Muha, evo ti jedan od laksih zadataka...
Zavrsi recenicu:" Lijepo li je pogledat sa B..... B....!![]()
windows screen capture![]()
Dobro jutro![]()
ispod ove bašte su malo hrabriji skakali na glavu u jezeroto je birvaktile bilo-naravno.
koji trud, čestitam ...dragonz wrote:
izlapioGentleman wrote:
Muha, sjecas se Kore i Mostarca i njihovih skokova s kuce pod branu, i sa stuba u jezero
Mnogo dobro slike. Hvala.dragma wrote:Moj grad, moj klub.![]()
FK Sarajevo, šampionska generacija 1967
Prva WW Buba, TAS Vogošća, početkom sedamdesetih.
I jedna (meni) pravo dobra slika:

Citroen GS Special, Zastava 750 i Škoda 110.dragma wrote:
Ikarus IK-5 po licenci spomenutog modela.eifel wrote:Zglobni autobus MAN 890 UG-M-16A. U opticaju sedamdesetih i početak osamdesetih a onda su odjednom nestali sa ulica.

GRAS imao crvene S115 solo, te zglobne trolejbuse S200-TR. Zglobne autobuse S200 su dobili tek nakon rata, 2 komada iz Slovenije.eifel wrote:Crveni su bili ovi Sanos S200.
Amidza je dugo godina radio liniju 14 Dom JNA-Podhrastovi (sad je u penziji) i kaze da mu je lakse bilo voziti ovaj zglobni na pomenutoj liniji,nego ove novije koji su kasnije dosli.trambusek88 wrote: Ikarus IK-5 po licenci spomenutog modela.
Garažni brojevi 400-430
Godine proizvodnje 1975-1981
Pred olimpijadu započeto prefarbavanje u crveno.
Zadnjih nekoliko komada se zadržalo u funkciji do 1992
Dosta ih je radilo na linijama koje su nestale uvođenjem trolejbusa (13, 19, 21)
Jedini je zglobni autobus koji je mogao na liniju 14 (radi se o autobusima oko metar-metar i po kraćim od današnjih autobusa a imali su i zadnju prateću osovinu.)