Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
AnonimniKorisnik

#3201 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by AnonimniKorisnik »

Nema sta nelegalno, dobijam pare od turnira u video igrama :lol:
Saka

#3202 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Nema ništa od toga, neće ti biti ukinut pending ni nakon par godina uspješnih transakcija. Jedini način da ti pare odmah budu dostupne je da kupac klikne na "Confirm receipt" u svom PayPal-u nakon kupovine.
OffTheWall

#3203 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

Saka wrote:Nema ništa od toga, neće ti biti ukinut pending ni nakon par godina uspješnih transakcija. Jedini način da ti pare odmah budu dostupne je da kupac klikne na "Confirm receipt" u svom PayPal-u nakon kupovine.
Hoce, pisao sam o tome na ovoj temi.
Nakon 4+ godine koristenja bez ijedne greske/problema, trazio sam ih (bolje receno napao sam ih) da mi skinu to ogranicenje i nakon toga su me prebacili na neki odjel provjere i nakon par dana mi je to ukinuto.
OffTheWall

#3204 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

AnonimniKorisnik wrote:Pa to me zanima, koliko tih transakcija(kada ja dobijam novac) treba proci kako treba, da pocnem dobijati novac odmah. Ja sam mislio da ih treba vise, ako je jedna(ili 2-3) dovoljno onda je ok, ali ako ih treba mnogo vise onda imam malo problem jer ne mogu cekati toliko. Hvala na odgovoru.
Puno, no i to nije garancija necega.

Zamisli ovo, ti par puta primis pare i oni ti ukinu "Pending Balance" te pare mozes odmah povuci na racun.
Ti sutra odes na Ebay i napravis par laznih artikala na prodaju koje netko kupi, ti dobiješ novac te ga iste sekunde povučeš na bankovni račun.Korisnik izgubio novac a PayPal tebi gotovo ništa ne može (u teoriji može, u praksi teže).

Razlog zbog kojeg novac ide u Pending Balance je upravo to da ti ga mogu dignuti sa računa ukoliko ima nekih problema.

Za sada ti je jedina opcija da ti osoba koja šalje klikne na "Confirm Receipt".
OffTheWall

#3205 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

Premijernocom wrote:
OffTheWall wrote:
AnonimniKorisnik wrote:Pa to me zanima, koliko tih transakcija(kada ja dobijam novac) treba proci kako treba, da pocnem dobijati novac odmah. Ja sam mislio da ih treba vise, ako je jedna(ili 2-3) dovoljno onda je ok, ali ako ih treba mnogo vise onda imam malo problem jer ne mogu cekati toliko. Hvala na odgovoru.
Puno, no i to nije garancija necega.

Zamisli ovo, ti par puta primis pare i oni ti ukinu "Pending Balance" te pare mozes odmah povuci na racun.
Ti sutra odes na Ebay i napravis par laznih artikala na prodaju koje netko kupi, ti dobiješ novac te ga iste sekunde povučeš na bankovni račun.Korisnik izgubio novac a PayPal tebi gotovo ništa ne može (u teoriji može, u praksi teže).

Razlog zbog kojeg novac ide u Pending Balance je upravo to da ti ga mogu dignuti sa računa ukoliko ima nekih problema.

Za sada ti je jedina opcija da ti osoba koja šalje klikne na "Confirm Receipt".

a cemu lazni artikli ? :-)

bas zbog toga i treba taj Pending da ostane zauvijek
Ničemu, samo objašnjavam zašto Pending Balance postoji.
I ne, za naplatu usluga (Services) ga trebaju svima ukinuti jer se dosta ljudi prebaciva na alternativne metoda plaćanja jer čekati 30 dana za naplatu obavljenog posla nema smisla
Saka

#3206 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

OffTheWall wrote:
Saka wrote:Nema ništa od toga, neće ti biti ukinut pending ni nakon par godina uspješnih transakcija. Jedini način da ti pare odmah budu dostupne je da kupac klikne na "Confirm receipt" u svom PayPal-u nakon kupovine.
Hoce, pisao sam o tome na ovoj temi.
Nakon 4+ godine koristenja bez ijedne greske/problema, trazio sam ih (bolje receno napao sam ih) da mi skinu to ogranicenje i nakon toga su me prebacili na neki odjel provjere i nakon par dana mi je to ukinuto.
Meni isto nakon 4+ godina i bezbroj uspješnih transakcija još uvijek ima Pending. Tako da sami od sebe sigurno neće ukinuti, i tebi su vjerovatno što si ganjao.
Ali meni to uopšte ne smeta, sačekam 20 dana, apsolutno mi je svejedno kad imam redovan priliv. Ako mi baš nekad treba zamolim pošiljaoca da to klikne i to je to.
OffTheWall

#3207 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

Naravno da ne, kažem ti, sam sam im slao mail tražeći da mi se to podigne jer nema nikakvog smisla zadržavati novac 30 dana ukoliko se radi o plaćanju usluga a ne proizvoda.
Meni je instant dostupnost novca jako bitna tako da im preko toga nisam mogao preći.
AnonimniKorisnik

#3208 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Cekaj, znaci ako posaljioc klikne to "confirm reciept" ja dobijem novac odmah na avalible balance ?
OffTheWall

#3209 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

AnonimniKorisnik wrote:Cekaj, znaci ako posaljioc klikne to "confirm reciept" ja dobijem novac odmah na avalible balance ?
Yep :)
AnonimniKorisnik

#3210 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

edit: zanemariti post :lol:
Veseljko2

#3211 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Veseljko2 »

Pozdrav svima, mene zanima sljedeće:
Otvorio sam karticu (RF visa electron), eto koga zanima ta kartica radi sasvim uredu sa paypalom. Karticu sam povezao sa paypal računom i već sam uspješno obavio neke kupnje ali nije mi omogućeno primanje novca, pod tabom request money mi izbaciva poruku kako kartica nije povezana i da odradim onu proceduru sa vertifikacijom putem koda i uzimanja 1.95 dolara pa opet vraćanja a nema mi smisla to kad sam vec kupovao sa karticom i povezao je, da li da se javim paypal sluzbi ili ima neko drugo riješenje?? Hvala :)
tapatalk2015

#3212 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by tapatalk2015 »

Da li postoji kartica i u kojoj banci da ispunjava ove uslove:
-da se može povezati sa PayPal
-da se može plaćati i primati novac na nju PayPal-om
-da se može podići keš na bankomatu
-da se ne može otići u minus

Do sad sam našao sve pola-pola da ispunjava uslove.Kontaktirao sam mailom više banaka i sve polovične informacije dobijam
Wind

#3213 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Wind »

Naravno da ima... :-)

Pa kako ces otici u minus kad je debitna kartica tj. na raspolaganju ti je iznos samo onaj koji je na kartici....nema para, nema minusa...
tapatalk2015

#3214 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by tapatalk2015 »

Jasno mi je to ali svaka debitna koju su mi nudili nema opciju dizanja keša sa bankomata.
Kontaktirao NLB i Sberbank.

Ako može info koju tačno karticu vi koristite i u kojoj banci a da ispunjava gore navedene uslove.
Hvala unaprijed.
Saka

#3215 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Unicredit VISA electron. Ispočetka nema minus ali kad imaš redovan priliv oni ti sami od sebe stave limit do kojeg možeš otići u minus. Kad vidiš da su stavili odeš u banku i podneseš zahtjev da ti ukinu limit.
OffTheWall

#3216 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

Saka wrote:Unicredit VISA electron. Ispočetka nema minus ali kad imaš redovan priliv oni ti sami od sebe stave limit do kojeg možeš otići u minus. Kad vidiš da su stavili odeš u banku i podneseš zahtjev da ti ukinu limit.
Dali je ovo provjerena informacija ili rekla-kazala?
Imam Visu Electron Unicredit banke već nekoliko godina i do sada mi ta usluga nije nudjena...
quarterback

#3217 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

UC, niti je nudjena niti je zelim
nidje veze
Saka

#3218 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

OffTheWall wrote:
Saka wrote:Unicredit VISA electron. Ispočetka nema minus ali kad imaš redovan priliv oni ti sami od sebe stave limit do kojeg možeš otići u minus. Kad vidiš da su stavili odeš u banku i podneseš zahtjev da ti ukinu limit.
Imam Visu Electron Unicredit banke već nekoliko godina i do sada mi ta usluga nije nudjena...
Koja usluga ti nije nuđena? Da možeš ići u minus? To oni ne nude već ti sami od sebe stave, niko te i ne pita, ako primaš platu na račun s kojim je ta kartica povezana.
Vjerovatno ako nemaš redovna primanja na račun onda i nemaš limit.

https://www.unicreditbank.ba/home/wps/w ... cem_racunu
OffTheWall

#3219 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

Saka wrote:
OffTheWall wrote:
Koja usluga ti nije nuđena? Da možeš ići u minus? To oni ne nude već ti sami od sebe stave, niko te i ne pita, ako primaš platu na račun s kojim je ta kartica povezana.
Vjerovatno ako nemaš redovna primanja na račun onda i nemaš limit.

https://www.unicreditbank.ba/home/wps/w ... cem_racunu
Pa znam to, je gledam wtf da nisu počeli odobravati dozvoljeni minus za freelancere :)
_Reds_

#3220 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Wind wrote:Naravno da ima... :-)

Pa kako ces otici u minus kad je debitna kartica tj. na raspolaganju ti je iznos samo onaj koji je na kartici....nema para, nema minusa...
Ne m0ze se otici na minus u kartici, ali moze na racunu za koji je vezana kartica.
Medolinooo

#3221 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Medolinooo »

gdje da nadjem paypal kursnu listu, i koliko oni naplacuju kada ti automatski prebacuju pare na tvoju karticu, jeli povoljnije da idem po njihovom ili da stavima da mi banka pretvara u KM, hvala
jasmind

#3222 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by jasmind »

Obavezno preko banke, paypal konverzija je zavala zesca
Bavarac94

#3223 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Bavarac94 »

Medolinooo wrote:gdje da nadjem paypal kursnu listu, i koliko oni naplacuju kada ti automatski prebacuju pare na tvoju karticu, jeli povoljnije da idem po njihovom ili da stavima da mi banka pretvara u KM, hvala
Ja mislim da oni to automatski pretvaraju?
Medolinooo

#3224 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Medolinooo »

jasmind wrote:Obavezno preko banke, paypal konverzija je zavala zesca
pa kako rade konverziju, jel naplacuju sta, po kojem kursu :) izvinjavam se sto sam dosadan ali prvi put trerba da dobijem isplatu pa gledam sto bolje da prodjem, a ova pretrga na klixu je tako losa da nista ne mogu da nadjem
OffTheWall

#3225 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

Medolinooo wrote:
jasmind wrote:Obavezno preko banke, paypal konverzija je zavala zesca
pa kako rade konverziju, jel naplacuju sta, po kojem kursu :) izvinjavam se sto sam dosadan ali prvi put trerba da dobijem isplatu pa gledam sto bolje da prodjem, a ova pretrga na klixu je tako losa da nista ne mogu da nadjem
E vidiš, tu ima mali zajeb, barem kod mene :)
Kada povlacis USD preko PayPala na KM racun u BiH, ne pojavljuje se nikakva tecajna lista i ispada da PayPal salje dolare u banku, a banka ih prebacuje u KM prije prebacivanja na racun.
Kada se to radi sa kunama (HRK), imas opciju da odaberes dali hoces da PP vrsi konverziju ili banka (moras PP poslati email za ovo).Ako odaberes da ti oni rade, pri svakom povlacenju vidis tecajnu listu i preracunat iznos u kune koje ti dodju na racun.

PayPalu sam slao mail i oni govore da oni sami preracunaju u KM i tako salju, a banka govori da njim dolazi u USD i da oni prebacuju...Hebo lud zbunjenog...
Post Reply