NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3201 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Admir_1984 »

ovi nisu normalni

ukljucit ce se na sami pocetak utakmice, a traje neki glupi kviz

oj sudbo kleta :x :x :x :x :x :x
jutarnji

#3202 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jutarnji »

rIder wrote:opalili im jeben ritam koji ilgauskas i jos par igraca ne mogu da prate.
Nista od ritma, rastavise ih da ih hljeb vise nece sastavit`. Onaj frajer je nekakav mutant...necega, pod hitno treba
istraziti cime su ga kljukali kad je bio beba. Ovo je gotovo, Atlanta mozda napravi jedan produzetak i to bi bilo sve za ovu seriju.
sesalmir

#3203 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by sesalmir »

U Bostonu veceras, 'bit ce gusto bit ce 0-2' :D
btw. gdje su oni onoliki navijaci zelenih, bila su bar 2-3, jedan koji cak i zivi u bostonu :?: Ili je ovo taktika, javljamo se samo dok smo jaki, sad ne pratimo nba vise :D
karanana

#3204 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by karanana »

sesalmir wrote:U Bostonu veceras, 'bit ce gusto bit ce 0-2' :D
btw. gdje su oni onoliki navijaci zelenih, bila su bar 2-3, jedan koji cak i zivi u bostonu :?: Ili je ovo taktika, javljamo se samo dok smo jaki, sad ne pratimo nba vise :D
ako prodju dalje, orlando duguje bullsima. ne kazem da je boston bez garnetta bolja ekipa od magica, vjerovatno su tu negdje ali u eventualni uspjeh orlanda treba uracunati i krvavu seriju celtics-bulls.
abondanzieri

#3205 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by abondanzieri »

Sedma utakmica izmedju Bostona i Chicaga je oborila rekord gledanosti kada je u pitanju prvo kolo play-offa.Nikakvo cudo s obzirom na dramu koja se desavala u toj seriji,posebno u sestoj,nevjerovatnoj utakmici :-)

Game 7 of Bulls-Celtics breaks viewership record

Posted May 5 2009 11:27PM

ATLANTA (AP) -- Game 7 of the Bulls-Celtics series has supplanted Game 6 as the most-watched first-round NBA playoff game ever on cable.

TNT says Boston's 109-99 win Saturday to end the exhilarating series was seen by 6.99 million people. That was the most viewers for a first-round game on broadcast or cable since the 2004 Lakers-Rockets Game 4 on ABC.

The Bulls' 128-127 triple-overtime victory in Game 6 on Thursday was seen by 5.35 million people.

http://www.nba.com/2009/playoffs2009/05 ... index.html
madner

#3206 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

Ma kosarka je ohvo ono, bila je dobra stvar prosle godine ali malo se isfurala. :D
karanana

#3207 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by karanana »

kakavdanakneiskustvu wrote:

kelti igraju bez najboljeg igrača već duže vrijeme,garnett, i bez njegove prve zamjene,powe.

zamisli lakerse bez bryanta i npr. vujačića
nije to bas isto. u celtsima imas jos dvojicu superzvijezda dok je lakersima bryant 80% igre.
Van Halen

#3208 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Van Halen »

Zelene su bile oči tee, zeleno vooolim teeee :D Očekujemo 1:1, dugu seriju sa Orlandom i naravno prolaz dalje.
topcat

#3209 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by topcat »

i da je garnet tu oni nista ne mogu howardu ocekujem da ce ih dwight i u drugoj tekmi dotuci...
sesalmir

#3210 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by sesalmir »

kelti igraju bez najboljeg igrača već duže vrijeme,garnett, i bez njegove prve zamjene,powe.

zamisli lakerse bez bryanta i npr. vujačića
Nista ja ne kazem, samo mi je smijesno da ljudi koji su se na ovoj temi u isto vrijeme prosle godine svakodnevno javljali i komentarisali tekme kluba za koji navijaju, boston_c i shadow, sada nista ne pisu kada njihov voljeni klub igra. :roll: a opet mozda ih nema jer pomazu riversu u potrazi za kryptonitom :D
rIder

#3211 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by rIder »

jutarnji wrote:
rIder wrote:opalili im jeben ritam koji ilgauskas i jos par igraca ne mogu da prate.
Nista od ritma, rastavise ih da ih hljeb vise nece sastavit`. Onaj frajer je nekakav mutant...necega, pod hitno treba
istraziti cime su ga kljukali kad je bio beba
. Ovo je gotovo, Atlanta mozda napravi jedan produzetak i to bi bilo sve za ovu seriju.
Image

nekako su se pojavili u isto vrijeme :D
karanana

#3212 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by karanana »

ok,zamisli lakerse bez gasola i npr. waltona.
ok i gasol je superstar, ali lakse ce celticsi bez garnetta nego lakersi bez bryanta.
rado_vidjen

#3213 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by rado_vidjen »

walton je komad bukovine. smuci mi se kad ga vidim u postavi. da se ja pitam, ja bi i odoma tradeovo. picka! :oops:
cikcanga

#3214 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

kakavdanakneiskustvu wrote: slažem se,eto,zamisli lakerse bez gasola i waltona,ja mislim ,prosječna ekipa.
Pa LAL je postao konkurentna ekipa tek kad su doveli Gasola,ali ni to im nece pomoci jer su Rakete on fire.
cikcanga

#3215 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

Veceras ocekujem novu pobjedu Orlanda.
Kao prvo imaju fancy dresove.
Howard je predominantan u odnosu na Perkinsa.
Sad dolazi caka.
Davis nema apsolutno nikakve sanse protiv Lewisa.
Lewis je dovoljno jak i visok da igra kvalitetnu odbranu protiv Davisa,a prebrz je za Davisa u napadu.
Sad postoji mogucnos da igra onaj "narandasti",ali o njegovim sposobnostima ne vrijedi trositi rijeci.
Kao sto sam i ranije negdje rekao,mislim da je jedan od vecih problema Orlanda odbrana playa,sto je Miller dosta dobro
koristio u prosloj seriji.
Medutim,posto znamo da je Rondo ogranicen igrac,ne vidim opasnost sa te strane za Orlando.
shadow

#3216 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by shadow »

sesalmir wrote:

Nista ja ne kazem, samo mi je smijesno da ljudi koji su se na ovoj temi u isto vrijeme prosle godine svakodnevno javljali i komentarisali tekme kluba za koji navijaju, boston_c i shadow, sada nista ne pisu kada njihov voljeni klub igra. :roll: a opet mozda ih nema jer pomazu riversu u potrazi za kryptonitom :D
pa provjeri kada su napisali zadnji post,čini mi se da ih mjesecima nema na forumu,možda je nešto drugo razlog njihovog odsustva sa foruma

Ja sam tu, ne javljam se od onog "incidenta" zbog kojeg je topik dobio novi (odnosno produzeni naziv), ne pada mi na pamet da cekam da mi neko dadne zeleno svjetlo da komentarisem jer eto neko nije gledao tekmu, treba cekati reprizu itd.

Inace se ne nadam nicemu ove godine, ova ekipa ovakva desetkovana nema sanse za titulu. Nisam isho na Bullse, bio sam preksinoc na prvoj protiv Orlanda i veceras idem opet. Ova tekma mozda bude i oprostajna za ovu sezonu. Nema veze, imaju ljudi koji igraju bolje, skidam kapu. Celticsi se trebaju regrupisati, malo pojacati na nekim pozicijama i slijedece sezone opet pokusati maznuti prsten. I dalje ostaju najtrofejnija NBA ekipa, to je bitno. Uzivajte...
rado_vidjen

#3217 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by rado_vidjen »

cikcanga wrote:Veceras ocekujem novu pobjedu Orlanda.

kakve to veze ima? :shock:

boston ima sansu u ray allenu, jer je orlando ocajan na dvojci. forsirati, pa sta bude. jbg, stigo ih je umor...tako da mozda i veceras ispuse...
ako dobiju veceras, ocekujem garnetta u 4-oj 8)
cikcanga

#3218 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

rado_vidjen wrote:

kakve to veze ima? :shock:

boston ima sansu u ray allenu, jer je orlando ocajan na dvojci. forsirati, pa sta bude. jbg, stigo ih je umor...tako da mozda i veceras ispuse...
ako dobiju veceras, ocekujem garnetta u 4-oj 8)
Cuj kakve veze imaju.
Stvar je psihologije.
Nevezano za dresove Orlanda,dokazano je da fudbalske ekipe koje igraju u crvenim dresovima imaju veci uspijeh od onih
u drugoj boji.
Nema umora u NBA. 8-)
Garnetta najvjerovatnije nema do iduce sezone.
Kako mislic ocajan na dvojci?
Redick ima vise nego dobre ofanzivne sposobnosti,a po potrebi Pietrus moze igrati odbranu na Allenu i sumnjam da je Allen
mnogo brzi od njega,a o snazi da i ne govorim.
Neelix

#3219 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

cuj lebron james u defanzivnoj petorci, ou maj gad, svemocni hype :lol:
cikcanga

#3220 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

ajajajaajjajajaja
hahahahahah

Ja komedije onog kviza prije utakmice.

hahahahahah

Nemoguce je da onako odrasla osoba prica.

ahahahahahahhahahahahahahhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jutarnji

#3221 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jutarnji »

Ubi onaj Eddie House, lik nije normalan. Ne kontam sto njega drze na klupi?
Orlando ocaj, Superman bi moga da promjeni nadimak u McLovin.
Zux

#3222 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Zux »

Ustopase ovog Bryanta Rocketsi, u dvije tekme 70 poena :D A tek sto Ming igra na centru... Cak 10 skokova
cikcanga

#3223 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

Zux wrote:Ustopase ovog Bryanta Rocketsi, u dvije tekme 70 poena :D A tek sto Ming igra na centru... Cak 10 skokova
Kako se osjecas kao osoba koja nema pojma o kosarci?

Rana 3 faula koja su reultirala minutazom od 20 min.
Landry me ponovo pozitivno iznenadio.Covjek je fakat sila.
Ostatak klupe Raketa ocaj,sto najbolje govori sut Lowrya 0-7 sa 0-3 za tri.
Neigranje Yaoa je rezultiralo dobroj partiji Gasola,sto je i kljuc pobjede.
Daba "Kobetu" 40 poena,ako ostatak ne igra.Veceras je igrao i Gasol,tako da LAL slavio.
Ocekujem potpuno spremnog Yaoa u slj. utakmici.

"You're hitting the wrong person. Don't you know you're hitting Ron Artest?' I'm not retaliating, I'm done with that.''
Artest je kralj.Zbog njeg gotivim sve ekipe u kojima je igrao.Sad ima pika na "Kobetu".
Ima vatre u ovoj seriji,sto mi je posebno drago.
Turnovers: 19 11
Fast Break Pts: 5 20
Points in the Paint: 34 44

Uh,nadam se da ce prenositi Denver u subotu. :razz:

Sto se tice Orlanda...........
Jednostavno losa igra u napadu.
Points in the Paint: 24 40
Sramotno kad u ekipi igra centar koji se smatra najboljim u ligi.(ne smatram ja)
Vjerujem da se Ewing,Hakeem,David i kompanija sad ibrete o kvaliteti centara u ligi.
Haris.ba

#3224 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Haris.ba »

U trecoj utakmici Orlando planira obuci malo vise fency dresove da bi pobijedili Boston. Oni iz druge utakmice im ocito nisu pomogli.
Zux

#3225 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Zux »

cikcanga wrote:
Zux wrote:Ustopase ovog Bryanta Rocketsi, u dvije tekme 70 poena :D A tek sto Ming igra na centru... Cak 10 skokova
Kako se osjecas kao osoba koja nema pojma o kosarci?

Rana 3 faula koja su reultirala minutazom od 20 min...
A kako se ti osjecas kao primitivac koji ne zna civilizarno komunicirati i pri prvom obracanju nekome koga ne zna vrlo kvalitetno iskaze tu svoju nekulturu razgovora. Ovdje si se u svojim postovima navaljao gluposti i isprovaljivao da ti se svi redom smiju i ti nekom kazes da nema pojma o kosarci (primjer: "fancy" dresovi, koje bi neko i shvatio kao zafrkanciju, a ti to "podebljas" sa "dokazano je da fudbalske ekipe koje igraju u crvenim dresovima imaju veci uspijeh od onih").

A sad malo o kosarci. Moze se kontrirati i ovim tvojim "argumentima". Nije ti mozda palo napamet da Ming nije u stanju bio odigrati odbranu bez faula? Pricas o zaustavljanju Bryanta, smijesno, brojke sve govore, pa ti je vokri sto si najavio spektakularnu odbranu nad njim, a covjek zabio 70 poena u 2 tekme. Nemoj samo pricati i potrosnji lopti, jer ni to ne stoji. Cinjenica je da je ostatak tima Lakersa odigrao uzasnu prvu tekmu i tu zavrsava sva prica. Kontrolisi mrznju prema Lakersima i Bryantu pa mozda i kazes koju pametnu o ovoj seriji.

A sad o drugoj seriji, kazes nova pobjeda Magica i:
Medutim,posto znamo da je Rondo ogranicen igrac,ne vidim opasnost sa te strane za Orlando.
R. Rondo G 39:20 skokova 11 ass 18 poena 15

Svaki daljni komentar je suvisan :-)
Post Reply