Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jon Spencer

#3201 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

aduka11 wrote:Još 2 dana..

33 sata 26 minuta
Jon Spencer

#3202 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

respo wrote:kako ofirno skreces temu s onoga o cemu pricamo
ti nasao da pricas o korupciji?
nemoj nas nasmijavati
U kojoj si se skupini pronašao?

1 ili 2?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3203 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Jon Spencer wrote:

33 sata 26 minuta

Znajte da vas gradjani ovog grada nece trpiti dovijeka :) Mozda sada prodjete bez posljedica ukoliko blokirate grad, no budite sigurni da sljedeci put necete. Sve ima granicu i dok vam se ne pokaze da ne mozete ucjenjivati ovaj grad i njegove gradjanine necete se dovesti pameti ;)

Zivi bili pa vidjeli ko ce izvuci deblji kraj.
Bimmer_

#3204 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

un1ted wrote:Pa eto reci mi, dodju dva crvena na vase taxi stajaliste, sta ce se desiti s njima ? :) Jos ako budu po svim vasim stajalistima stajali i CEKALI da ko naleti, vi cete doci na forum i reci "evo ti broj zovi i prijavi, meni se ne zajebaje s njima "? ???!
Mi placamo svoja stajalista mjesecno, zasto bih ja dopustio nekome da stoji na mjestu koje ja placam?
Ja prijavim nekad i preko sistema da svi cuju, bas mene briga sto ce neko zamjerit, bio on Sarajevo taxi ili bilo koji drugi ako si nelagalan razguli...
Da se razumijemo mi Sarajevo taxi nismo firma niti imamo zajednicki budzet, svako radi za sebe i raspolaze samo svojim pazarom. Tako da je meni svaki drugi taxi konkurencija i svejedno mi je je li Sarajevo taxi ili neki sareni.
Mi ne spominjemo podizanje cijena molim da se ne oblavljuju lazne informacije i barata izmisljenim procentima. Trazimo samo uklanjanje SVIH nelegalnih vozila bilo kog udruzenja ili firme ukljucujuci i "nase". Znaci ne trazimo ukidanje firmi nego ili te "konkurencije" nego uklanjanje nelegalnih
Bimmer_

#3205 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

illuminated wrote: Zasto ih ima vise nego sto bi trebalo? Zar bi broj trebao biti ogranicen i zasto?
Samo za to da bi ti vise zaradio. Ako ja zelim da otvorim apoteku, koga boli neka stvar jel ima apoteka u blizini. To je moje da pocjenim jer ja investiram. Upravo sam pisao o tom nakaradnom sistemu izdavanja dozvola/licenci...zovi kako hoces.

Ti ne cijenis pravu konkurenciju, ali samo tako pricas. Prava konkurencija bi bila kada bi se dozvole za taxi mogle zavrsiti u roku jednog dana, pravo jeftino, pa da vidis onda kako se vozi i konkurise. Ne bi bilo nelegalnih, a na trzistu bi ostala samo najbolja auta i najbolji taksisti. Ne bi bilo raspadaki golfova dvica koji jos od pradede koriste dozvolu.
Drzava neka ih oporezuje po prometu.

Da je bilo po vasem shvatanju trzista, jos bi mi placali po kilometru 2KM kao nekad a licence/dozvole bi se prodavale kao da se radi o suhom zlatu.

Evo ja recimo hocu da postanem taxista? Koliko mi treba para i mogu li to uopste?
Imam novog Mercedesa.
Zato sto je tako svugdje u svijetu ograniceno a ne samo u Sarajevu. U principu nama je Kanton poslodavac. Hocu i ja da radim u ministarstvu saobracaja imam sve kvalifikacije, nek mi se stvori mjesto sta me boli briga sto je vec puno sve...
Ne moze otvorit apoteku gdje ti hoces, a radi se i na zakonu da se ogranici i boj apoteka
Bimmer_

#3206 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

illuminated wrote:
Bimmer_ wrote:
damirc_sa wrote:U subotu navece ispred Alte 3 vozila "Samostalni taxi" gledam u njih i samo dolaze jedan po jedan. Moze li mi neko reci kome oni pripadaju ili su fakat samostalci, ako je tako da se onda i ja raspitam i da nabacim tablu na krov i da krenem u taxiranje.
Sve su to nekakvi momci do maksimalno 30-tak godina ali brate mili niko nema auta ispod 20 000 KM, to su audi, pasati mercedes.
Posto sam cekao zenu tu ispred Alte malo gledam njihovo ponasanje to se oni nesto deru skacu ispred centra, pravo klosarsko ponasanje, pa moze li iko uredovati i stati tome u kraj?
Pa pokusavamo ali nece im policija nista. To su ili obicni divljaci koji samo stave firmu na krov i rade ili su izbaceni iz Sa taxi-a pa se udostojili bar da skinu nase oznake. Ima i onih koji su dosli iz drugih gradova da rade pa napisali samostalni taxi...
lako se to da rijesiti. svi kojima se izda licenca, kanton zapise tablice i tip auta.

Posaljes inspektora sa radio stanicom i fotoaparatom, provjeri radio stanicom ima li neko licencu/ ili u bazi podataka preko PDA uredjaja, ako nema, slika auto sa firmom kao dokaz, i posalje kaznu.
Koverta na vrata. Ako ne plati, u prvih 30 dana, kazna se podupla.
Nema registracije auta bez placanja kazne.
Kazna: obavljanje neregistrovane djelatnosti ili nelegalno oznacavanje vozila ili sta god.
+
Tom inspektoru dati 20% od svake kazne koju naplati.

Nema tu nikakvog naguravanja na ulici i svadje. Samo kovertica i cestitka sa slikom.

Pa da vidis onda frke.
Ja bih vam rijesio probleme za dan.
Da ima volje da se rijesi ne bi nam ti trebao znali bi mi to i sami smislit ;) Jaci su lobiji tu nego sto mislis
Bimmer_

#3207 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

bull21 wrote:Što se ismijah fino. Neki dan na stajalištu, sa taxi i žuti. Na istom stajalištu, pričaju ljudi normalno. I što je najjače, bio je mix legalnih i nelegalnih. :lol:
Nije to bas tako kako ljudi na forumu misle, nismo u ratu jbt. I oni su ljudi kao i mi, cak neki i poznanici, prijatelji, porodica, nisu nam oni nista krivi rade kao i mi. Nama smetaju samo nelegalni a ne legalne firme
Bimmer_

#3208 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

un1ted wrote:
titanik wrote:
un1ted wrote: Pricas bezveze, da se uvali zuti taksi izlupali bi mu auto :)
Zuti taxi ne postoji on je presao na renta car zasto bi onda stajao na taxi stajalistu? A kad drugi put vidis sa taxi bez tabli potrosi koji impuls slobodno ne moram valjda samo ja zvati. Broj ti je 061 252 252.
Dobro, eto da se crveni uvali na vase stajalsite, havariju bi mu napraivli zar ne !? Jos bi koji sav imao na glavi ;) S njima se mozete boriti, oni nisu kabadahije dok vasi iz Sa Taxi jesu :lol:
Crveni taxi je uz nas u ovome sto trazimo
Bimmer_

#3209 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

drugi_profil wrote:Mene zanima da neko pojasni zasto ce uklanjanje nelegalnih taksista poboljsati (ili pojeftiniti, sprijeciti da poskupi) taksi uslugu?
Kakve veze to ima sa tim da ni legalni nemaju osnovne kulture pa ni minimum profesionalnog postenja? On gubi obraz zbog par maraka, i sta ja treba da ocekujem od njega?
Cast izuzecima.
Treba taj segment da se uredi kompletan, zato je to problem. Ti kao korisnik kad se uredi mozes dobiti samo kvalitetniju uslugu
illuminated

#3210 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by illuminated »

Bimmer_ wrote:
illuminated wrote: Zasto ih ima vise nego sto bi trebalo? Zar bi broj trebao biti ogranicen i zasto?
Samo za to da bi ti vise zaradio. Ako ja zelim da otvorim apoteku, koga boli neka stvar jel ima apoteka u blizini. To je moje da pocjenim jer ja investiram. Upravo sam pisao o tom nakaradnom sistemu izdavanja dozvola/licenci...zovi kako hoces.

Ti ne cijenis pravu konkurenciju, ali samo tako pricas. Prava konkurencija bi bila kada bi se dozvole za taxi mogle zavrsiti u roku jednog dana, pravo jeftino, pa da vidis onda kako se vozi i konkurise. Ne bi bilo nelegalnih, a na trzistu bi ostala samo najbolja auta i najbolji taksisti. Ne bi bilo raspadaki golfova dvica koji jos od pradede koriste dozvolu.

Da je bilo po vasem shvatanju trzista, jos bi mi placali po kilometru 2KM kao nekad a licence/dozvole bi se prodavale kao da se radi o suhom zlatu.

Evo ja recimo hocu da postanem taxista? Koliko mi treba para i mogu li to uopste?
Imam novog Mercedesa.
Zato sto je tako svugdje u svijetu ograniceno a ne samo u Sarajevu. U principu nama je Kanton poslodavac. Hocu i ja da radim u ministarstvu saobracaja imam sve kvalifikacije, nek mi se stvori mjesto sta me boli briga sto je vec puno sve...
Ne moze otvorit apoteku gdje ti hoces, a radi se i na zakonu da se ogranici i boj apoteka
jah...toliko o slobodnom trzistu. Hoces da se ogranice dozvole, ili bar da se to nastavi, hoces da ne budu dostupne nikome, a kad neko vozi ilegalno zato sto ne moze da dobije j.ebenu dozvolu vi cete u strajk da blokirate grad.
Pa radili ste to i kad je zuti poceo da vozi. Radili ste to i kad je zuti vozio za marku po kilometru.
Pa eto koliko danas ima firmi. Ljudi ce naci rupe. Makar to bio i rent-a-car.
Liberalizacija je jednostavno neizbjezna, jer je taxi zanimanje kao i svako drugo.
Dzaba vam je.
Last edited by illuminated on 26/03/2013 00:36, edited 1 time in total.
illuminated

#3211 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by illuminated »

Bimmer_ wrote:
illuminated wrote:
Bimmer_ wrote: Pa pokusavamo ali nece im policija nista. To su ili obicni divljaci koji samo stave firmu na krov i rade ili su izbaceni iz Sa taxi-a pa se udostojili bar da skinu nase oznake. Ima i onih koji su dosli iz drugih gradova da rade pa napisali samostalni taxi...
lako se to da rijesiti. svi kojima se izda licenca, kanton zapise tablice i tip auta.

Posaljes inspektora sa radio stanicom i fotoaparatom, provjeri radio stanicom ima li neko licencu/ ili u bazi podataka preko PDA uredjaja, ako nema, slika auto sa firmom kao dokaz, i posalje kaznu.
Koverta na vrata. Ako ne plati, u prvih 30 dana, kazna se podupla.
Nema registracije auta bez placanja kazne.
Kazna: obavljanje neregistrovane djelatnosti ili nelegalno oznacavanje vozila ili sta god.
+
Tom inspektoru dati 20% od svake kazne koju naplati.

Nema tu nikakvog naguravanja na ulici i svadje. Samo kovertica i cestitka sa slikom.

Pa da vidis onda frke.
Ja bih vam rijesio probleme za dan.
Da ima volje da se rijesi ne bi nam ti trebao znali bi mi to i sami smislit ;) Jaci su lobiji tu nego sto mislis
Ma znate vi sve sami. Sve sami doktori nauka. Posebno na TAXI-ju.
Jon Spencer

#3212 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

illuminated wrote:
Bimmer_ wrote:

Imam novog Mercedesa.
jah...toliko o slobodnom trzistu. Hoces da se ogranice dozvole, ili bar da se to nastavi, hoces da ne budu dostupne nikome, a kad neko vozi ilegalno zato sto ne moze da dobije j.ebenu dozvolu vi cete u strajk da blokirate grad.
Pa radili ste to i kad je zuti poceo da vozi. Radili ste to i kad je zuti vozio za marku po kilometru.
Pa eto koliko danas ima firmi. Ljudi ce naci rupe. Makar to bio i rent-a-car.
Liberalizacija je jednostavno neizbjezna, jer je taxi zanimanje kao i svako drugo.
Dzaba vam je.
Zašto komentiraš nešto o čemu pojma nemaš? Odkud ti ideja da trebaš ostaviti komentar?
Po tebi je liberalizacija isto što i anarhija. Probaj uraditi bilo šta od ovoga što naši klošari rade u nekoj od sređenih država.
illuminated

#3213 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by illuminated »

Jon Spencer wrote:
Zašto komentiraš nešto o čemu pojma nemaš? Odkud ti ideja da trebaš ostaviti komentar?
Po tebi je liberalizacija isto što i anarhija. Probaj uraditi bilo šta od ovoga što naši klošari rade u nekoj od sređenih država.
simpaticno...
koliko kosta dozvola/licenca/sta god za obavljanje taxi prevoza?
Hocu da se bavim taxijem. Niko da mi odgovori na pitanje.
Problem otvoriti piljaru? Nije. Zasto je toliki problem taxirati u Sarajevu. Jel to neka nauka velika?

Pa omoguci klosarima, da mogu dobiti pod istim uslovima dozvolu kao i ti, nece biti nelegalni, a grad ce imati vise kvaliteta u taksi prevozu.

Mozete vi svirati klincu, a zuti ce uvesti 200 vozila koja ce raditi legalno, jer je iznajmiti vozilo sa vozacem legalno.

Vi mislite da ste neki mini bogovi prevoza, pa eto niko ne moze da vozi, samo vi.
De ba gospodo, kapitalizam je probudite se.
Last edited by illuminated on 26/03/2013 01:13, edited 1 time in total.
Jon Spencer

#3214 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

illuminated wrote:
Jon Spencer wrote:
simpaticno...
Problem otvoriti piljaru? Nije. Zasto je toliki problem taxirati u Sarajevu. Jel to neka nauka velika?
Vidiš da si neinformisan. Imaš to sve objašnjeno u prethodnim postovima. Malo prelistaj da se ne ponavljamo.
quarterback

#3215 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

dok mi je god bicikla ne zanimate me ni vi ni gras

tacnije postoji samo jedna razlika, gras me na cesti uredno zaobidje jedino vi hajvani sa taksijima prodjete na manje od pola metra

primitivci na cesti
Jon Spencer

#3216 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

illuminated wrote:
Jon Spencer wrote:
simpaticno...

Pa omoguci klosarima, da mogu dobiti pod istim uslovima dozvolu kao i ti, nece biti nelegalni, a grad ce imati vise kvaliteta u taksi prevozu.

Mozete vi svirati klincu, a zuti ce uvesti 200 vozila koja ce raditi legalno, jer je iznajmiti vozilo sa vozacem legalno.

Vi mislite da ste neki mini bogovi prevoza, pa eto niko ne moze da vozi, samo vi.
I ti to podržavaš?
Koliko talentiranih mladića na ovom forumu.
Last edited by Jon Spencer on 26/03/2013 01:46, edited 1 time in total.
illuminated

#3217 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by illuminated »

Jon Spencer wrote:
illuminated wrote:
Jon Spencer wrote:
simpaticno...

I ti to podržavaš?
Pa pise sta ja podrzavam...Imaš to sve objašnjeno u prethodnim postovima. Malo prelistaj da se ne ponavljamo.
Jon Spencer

#3218 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

illuminated wrote:
Pa pise sta ja podrzavam...Imaš to sve objašnjeno u prethodnim postovima. Malo prelistaj da se ne ponavljamo.
Onda il si glup il si dio klana.
illuminated

#3219 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by illuminated »

Jon Spencer wrote:
illuminated wrote:
Onda il si glup il si dio klana.
:lol:

Dobro profesore doktore, akademice, taxista.
adnansax

#3220 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by adnansax »

Hajde sto su agresivci na cesti i u svojoj avliji (standu), nego sad ne smijes komentarisati ni na forumu..
:lol: :lol: :lol:
seln

#3221 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by seln »

Argumentacija i komunikacija ovih taksista ide nekako "j..em ti mater, kako su usudjujes reci da sam nekulturan". :-)
vrbas1979

#3222 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

Izlazi mi iz foruma...mrššš

Stoko jedna, on meni našao...
zateznistub

#3223 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zateznistub »

Ne zelim generalisat ali vecina sa taxija je dno dna.
Nekidan se vozim Carsija-Vratnik i onako u pricu reko "jarane, isplatili se ovo"?

Ma jok, bijeda, eto izaso onako iz dosade, nula.

Ja pogledam oko sebe, jbt sjedim u novom pasate. Kontam u sebi, pa ko je ovdje lud. Par dana kasnije, golf 4 isto pitanje, frajer odgovara "ima kako nema, dobro je ako hoces raditi"..

E reko svaka cast!
drugi_profil

#3224 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drugi_profil »

a papak...?
Oni su kvalifikovani da certificiraju ko je papak a ko gradska raja.
O'zone
Globalni moderator

#3225 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by O'zone »

Jel'vo opet dernek sutra?
Izmjena režima saobraćaja zbog protesta taksista

Povodom najavljenog protesta vozača taksija u srijedu 27. marta će doći do potpune izmjene režima saobraćaja u ulicama gdje operativni organi MUP-a utvrde da je potrebno na području Kantona Sarajeva.

Radi se o ulicama: Mis Trbina, Maršala Tita, Obala Kalina bana, Hamze Hume, Reisa Đžemaludina Čauševića, Branislava Đurđeva, La Benovalencija, Radićeva i Musala, s usmjeravanjem vozila u alternativne pravace.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i na raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja KS.
Post Reply