SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kakav nered

#3201 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

alemaa wrote:Hoces reci da ti se sjena skuplja...mislim da bih to rijesila podloga za sjenu..npr.mislim da sve ovdje imamo podlogu za sjenu od ArtDeco..u CM-u 11,5 KM , u Martimex-u na snizenju je bila oko 5 Kermi.. I onda ce ti sjena na oku trajati po vaz dan..i nece ti se skupljati na pregibima..i moci ces da trepces do besvjesti bez bojaznosti da ce ti se sjena nakupiti :-)
Jeste, sjena mi se skuplja... probat ću tu podlogu.. više sam puta došla u iskušenje u CM-u da je kupim, ali nije mi trebala, sjene bi mi stajale po cijeli dan i bez nje... ovo mi se dešava tek nekih mjesec dana ili manje... i užasno me nervira... baš je ružno za vidjeti... uvijek sam mislila da se to curama dešava jer koriste jeftinu šminku...

hvala na odgovoru :)
duboka_misao

#3202 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by duboka_misao »

watta mess to ti se maca igra sa sjenama po noci pa izgubile na kvaliteti :kiss:
kakav nered

#3203 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

duboka_misao wrote:watta mess to ti se maca igra sa sjenama po noci pa izgubile na kvaliteti :kiss:

hahahaha to je to :lol: a ja kontam šta se dešava heheheh :kiss:
kakav nered

#3204 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

alemaa wrote: Ako ti je uliva ova podloga, probaj tako sto ces na kapke poslje pudera staviti puder u kamenu ili u prahu, pa onda sjenu..
Morat ću kupiti i to :D puder u kamenu/prahu nikad nisam koristila :D
joj kad me založite za šminku, jadna ja heheheeh cijelu ću plaću trošiti samo na to :)
a inače sam opsjednuta preparatima za kosu... šminke 4 artikla, a za kosu svega i svačega :lol:
kakav nered

#3205 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

alemaa wrote: Hajd ti nama tu preporuci nesto... :D Ja inace za kosu koristim Tigi, a cula sam da je dobar Tony&Guy, si ti imala iskustva s tim?
Ma joj to su sve razni regeneratori koji idu na suhu kosu, maske, gluposti za čičkavu kosu, i sl... mrzim centralno grijanje jer mi kosa strašno ispuca... a na nju sam baš osjetljiva... plakala bih kad vidim ispucale vrhove :( i onda uvijek tražim nešto čime ću je nahraniti... ne koristim lakove, pjene i sl. stvari, samo kreme za kosu i to one koje će mi uviti kosu (jer je valovita) a da je neće slijepiti ili činiti teškom...za sad sam na nekoj kremi iz Avona...
Za šta je taj Tigi??? Nisam ga koristila...
kakav nered

#3206 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

Imam Max Factor second skin foundation boja natural koji skuplja prašinu pa ako ga netko hoće neka se javi :)
Ja sam ga samo jednom-dva puta stavila... nisam mogla naći Lorealov true match w3 koji koristim pa sam uzela ovaj i zeznula se u nijensi, nikako mi ne odgovara...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3207 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

alemaa wrote:Ja i zaboravila...ne smijemo ovdje o kosi i preparatima za kosu..za to ima tema. Da nas Lady ne bih ruzila...ovdje cemo samo i sminkanju.. :D
:lol: ha nisam ja tolika babaroga ;-) :D

Nego sve sto bi prodavale eventualno dogovarajte molim vas preko pp-a. :sax: :)
kakav nered

#3208 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

ladyblue18 wrote:
alemaa wrote:Ja i zaboravila...ne smijemo ovdje o kosi i preparatima za kosu..za to ima tema. Da nas Lady ne bih ruzila...ovdje cemo samo i sminkanju.. :D

oki... o kosi na drugoj temi :)

nisam baš aktivna pa ne znam pravila...sorry...
puder bih poklonila, ne prodala :)
BJB

#3209 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

ladyblue18 wrote:

A smijemo li postaviti sliku toga necega sto bismo prodale/poklonile?
Michun

#3210 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alemaa wrote:
Michun wrote:Alemaa, kupicu ti ja. Javi koja je pa ako bude, kupim.
Sto se tice pudera, prije 2 3 str isto predlozih. Nisu to sad neke velke sume.
Collistar eye liner effetto vinile
olovka se ne proizvodi vise, nema je.
edit: al sam zato kupila maskaru po punoj cijeni i dobila (izabrala) tus crni sa sljokicama na poklon.
Last edited by Michun on 26/02/2011 16:10, edited 1 time in total.
BJB

#3211 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

eVo da prva prijavim..
Prodajem povoljno, cisto da ih ne poklanjam/dajem il' bacim :)
Korektor healthy mix bourjois eclat clair 51, ne odgovara mi nijansa, ovo je najsvjetlija.
I usput da pitam Michun je l' mogu koristiti korektor 52 Vanille, ako koristim i podlogu te nijanse..Ova 51 je presvijetla...
I ruz, High Performance Lipstick od ArtDeco-a, broj 426 tango redhttp://www.artdeco.de/en/cosmetics/make ... -lipstick/, ne odgovara mi nijansa, ne pristaje mi nikako..Proban 2-3 puta u nadi da ce izledati lijepo, ali :roll: nije upalilo..Izvukla sam ga do kraja i trun razmrljala na maramicu da vidite koja je to boja..Super je karmin, al' boja nije za mene...
Dogovor o cijeni na pp.
http://i53.klix.com/2z8dyex.jpg
Image
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3212 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Zene, zene, hajd moze ovako valjda.

Ostalo na pp. :sax:
BJB

#3213 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:D :sax:
Michun

#3214 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BJB wrote: I usput da pitam Michun je l' mogu koristiti korektor 52 Vanille, ako koristim i podlogu te nijanse..Ova 51 je presvijetla...
Inace kazu da treba koretkor biti nijansu svjetliji...onaj koji ide na podocnjake.
Iskreno, citala sam i ja ne vidim kako to pomaze. Nadam se da ti je potpuno isti ton pa da neces imati problem. Mozes koliko ja znam.
BTW-za korektor moram pronaci sastojke pa da vam stavim info. Ja sam imala jedan koji je bio super ali kad se uslikam i blic udari refleksija je bila takva da mi je oko ociju bljestaljo. Taj neki sastojak ne smije biti na prva 2-3 mjesta. Jesam vam objasnila :D
Partizzanka

#3215 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja kupila jos 3 sjene
dviej iste kao one od juce i jednu novu ... beige neku divnu!

unistit cete me zene!
idem u pon kupiti jednu smaragdno zelenu ... moram je imati onako za totaly efekat
i to je to!
BJB

#3216 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Moze li mi neka od vas kojoj je CM u komsiluku pa cesto svraca pogledati cijene nekih stvari..
Pupa olovke za usne , korektorImage
kolega

#3217 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kolega »

ima na Hadžinoj vodi jedna prodavnica CM, pa da odletim i pogledam ... ako već nisi saznala ... kako se zove to, ... pupa-hava nešto :D
BJB

#3218 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:lol: :D :kiss: Hajd' trkni do CM-a i pitaj..Ko ce, ako neces ti :D ....
Pupina olovcica za usne i Pupa stick concealer, idi, trci dok se nije zatvorio..Znas da CM-a u mom "selu" nema... :mrgreen:
Hey, jesi l' ti i k'o klinjo vazda sa zenama bio? Ono kad je sijelo ili slavlje i tako to, jesi li uvijek bio gdje su "zenskinje"?
Ev' radim i cekam odgovor. Samo pozuri. Nestrpljiva sam, pojescu se od radoznalosti.. :mrgreen: :mrgreen:
BJB

#3219 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

To je trenutno najtrazeniji puder kojeg nigdje nema..Mozda su ga prestali proizvoditi :skoljka: :lol: ..
Vrati se punooo strana unazad, neko je negdje napisao da ce ga doci u samo jednoj nijansi Buff :) ..
I ja sanjam, al' da cu u Hercegovini naci Colorstay, jok. :D
Cisto ti je lice, nemas crvenila, uzmi neki laksi, recimo HealthyMix, ako ces ga koristiti svake prestupne..
Ja bih rekla da ti uopste ne treba, sto ti je Michun govorila, toniranu kremu i dosta.. :D
bez_ideje

#3220 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Ja cu u utorak u CM u snabdijevanje :oops: ,pa pogledam ako ranije ne saznas :mrgreen:

Kad smo kod pudera,imam sad BurŽoa fol zdravi mix.....i definitivno otkrice godine,elem vidim da su dobili jos neki zdravi mix,na njemu ko neko bobicasto voce.....Sta taj fol obecava,jel ko koristio ?
BJB

#3221 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Je l' to meni il' semlaci? :D Pa zar ce raditi u utorak :?:
Ako je meni, hvala nopu....Necu sigurno saznati prije, a preko telefona nece da kazu cijene..Danas sam zvala zbog karmina, pa sam morala ispricati bajku da mi kazu cijenu preko telefona..Ma ko ih sisa, koliko love ostavim u njihovoj radnji, trebaju mi sve cijene reci preko telefona. :D
Last edited by BJB on 26/02/2011 23:05, edited 1 time in total.
rednna

#3222 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rednna »

dobro vece...nova sam ovdje i uletih na ovu temu...treba mi savjet...ne znam kolikovas zna za nasljednu bolest vitiligo?(Inace to su bijele fleke po tijelu) ja ih imam po licu cak sto vise oko ociju i usana..pokusavala sam raznim korektorima i puderima ali poslije izgledam grozno i doslovno mi treba spartla da bih ocistila lice..zgrozim se sama sebe gledajuci u ogledalu...tona pudera i preparata...da slčucajno neko ne zna postoji li neka krema u nijansi ili puder a da se bas nemoran natrackati... pozz i hvala unaprijed :)
BJB

#3223 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ne znam, Michunka je strucnjak, al' na osnovu onoga sto sam ja vidjela, sta ce ti..Dobra krema i gotojo..
Jedna moja kolegica koja nas ponekad cita ima super cisto lice, nekad dobije koju bubuljicu, koristi samo kremice, voli moleraj/sminkanje i molerishe se svaki dan, rumenilo nanosi svako malo, al' ne nosi puder..
Ja stavim ovaj Healthymix samo da mi izjednaci lice..
BJB

#3224 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ja maloprije gledala video one youtuberice sto je neko postavio lisa eldridge, pa pogledaj..
Mene je odusevilahttp://www.youtube.com/user/lisaeldridgedotcom samo jednim videom i bas u ovom govori kako prikriti nedostatke..Kako stedljjivo zena koristi neki Dermablend corrective foundation..
Prvo je nanijela lagano Chanel foundation, pa preko toga cetkicom taj Dermablend corrective foundation, pa ga utaba necim, kao spuzvicom, pa je jos nesto nanijela preko toga, pa puder u prahu..
I u 7 minuta od isprane/izmrcvarene/ispijene zvijeri pretvori se u ljepoticu :-)
Last edited by BJB on 26/02/2011 23:21, edited 1 time in total.
BJB

#3225 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ma sve cekam kolegu i izvjestaj iz CM-a, a njega nigdje, vjerovatno uhvatio neku klinku i zabavlja se. :D :lol:
Post Reply