Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
kekec

Post by kekec »

znanje wrote:
kekec wrote:Dokazima o postojanju piramida suprostaviti se ukazivanjima na greske u tim dokazima
ili objasnjenjima i cinjenicama zasnovanim na cvrstim i poznatim naucnim i inim cinjenicama.
:)
Ne prihvatam izjave koje vise lice na politicke pamflete. Ako ima konkretnih dokaza o konkretnim nepostenim radnjama konkretnih pojedinaca, onda sa istim nasupajte. Eventualne sumnje izrazite na nacin koji nikoga ne vrijedja, bez obzira ko je u pitanju. Na taj nacin cete navesti druge na razmisljanje (mozda cak i nadlezne organe), a vas ugled (ako se o tome moze govoriti imajuci u vidu da je ovo samo jedan anonimni forum, ali ipak) kao forumasa nece doci u pitanje. :o
Džaba ti je kekec sad se kajati - već su te upoznali kao antipiramidaša.

Podsjeti me ovaj tvoj očiti strah od odmazde usljed sadržaja ove naše kampanje, na onaj isto tako realni strah za sigurnost organizatora peticije, a koji je opisan i na Web stranici peticije http://peticija.white.prohosting.com. Interesantno je da su piramidaši ovdje žestoko osporavali taj strah kao nepostojeći i kao sredstvo manipulacije od strane neprijatelja BiH. Ali eto, očito je da ima još razumnih ljudi koji se opravdano boje izreći javno (anonimnost na Internetu odavno ne postoji) očite prevari vlasti, pa sve nešto kao eto "nisu sigurni" iako činjenice bolno bodu oči: 2+2 će uvijek biti 4 pa makar o nekim karikaturama ispunili i dvadeset stranica jednog foruma a da niko nije ni vidio (još manje - usudio se postirati) iste karikature o kojima toliko voli diskutovati...
Karikature nešto mnogo nerviraju široke neradne mase ovih dana...
Zar sam negdje napisao da sam se pokajao.
Ne, i dalje stojim pri svom, od pocetka, izrazenom stavu i misljenju.
Mislim da zbog toga nema potrebe da strahujem pa i da se zna moj pravi identitet.
Smatram da brdo Visocica nije piramida i da nema nikakvih piramida u visockoj dolini.
Sto se tice prevare, od strane vlasti ili bilo koga drugog, nemam nikakvih cvrstih dokaza.
Cak i kada je u pitanju Semir. Iako poricem njegove tvrdnje o postojanju piramida,
ne mogu sa stopostotnom sigurnoscu tvrditi da to on radi da bi prevario. Mogu sumnjati,
kao sto i sumnjam, ali bez opipljivih dokaza, necu nikoga javno osudjivati.
A vrijeme ce sve pokazati. Mozes se sakriti od poznanika, zakona, policije... ali od vremena ne. :)
Sve u svoje vrijeme. :o
Last edited by kekec on 05/02/2006 21:45, edited 1 time in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

@Macuser
jel vi fakat mislite da je ta vasa zajebancija smijesna? :roll:
Macuser

Post by Macuser »

Ama ne zezam se. Pa sam Semir je napisao da je civilizacija na Marsu bila slicna onoj u Egiptu. Evo sta Semir kaze, zna covjek: http://www.alternativnahistorija.com/AH2.htm#41

Sigurno postoji piramida u Visokom, jer ako ovo dole sto slijedi zna Semir Osmanagic, onda je otkrice piramide u Visokom zagarantovano:

"Andromedanci su veoma stara rasa. Izgleda da sve ljudske rase poticu iz zvjezdanog sistema Lyra. Prema Andromedancima postoji preko 135 milijardi ljudskih bica u 8 galaksija bliskih nasoj. Takodje, postoje i druge rase. Neke od njih imaju dugu historiju konflikta sa ljudima...

...Kazu da je nas Univerzum hologram, koji se sastoji od svega sto znamo i sto ne znamo, star 21 hiljadu milijardi godina. Takodje, tvrde da sva materija u nasem Univerzumu dolazi iz crnih rupa. Ispod svake galaksije postoji crna rupa. Opisuju to procesom evolucije, promjene frekvencije koja se zbiva u galaksijama. One energije koje se opiru razvoju, koje teze povratku unazad, postaju "teze". Ove energije ukljucuju i svijest. Kako galaksije dizu frekvenciju tako ovi dzepovi pucaju i eksplodiraju...

...Sve je, u nasem svemiru, nastalo iz crnih rupa. Prema Viseusu i Moreni, 1994. godine je doslo do emitiranja specificne frekvencija zvuka i boja iz crnih rupa diljem kosmosa. Ove frekvencije i energije kreiraju holograf na svim dimenzionalnim nivoima. Poznato je za jedanest dimenzija -"gustoca" ? u nasem svemiru. Ovaj holograf predstavlja dvanesti...

...Prema Andromedancima, mi se nalazimo na trecem nivou "gustoce". U decembru 2013. mi bi trebali preci u cetvrti nivo. Nivo svijesti. Na njemu civilizacija telepatski komunicira... Misao se materijalizira...

... Tvrde da smo svi mi davno prosli put do 11 nivoa. Onda se eksperimentiralo sa povratkom na treci nivo u koncept vremena. Dolaskom na ovaj nivo, nasli su specificnu rasu (homo sapiens) koja je bila mjesavina 22 razlicite vanzemaljske civilizacije... Sav zivot na Zemlji je bio donesen od strane trgovaca... jer Zemlja lezi uzduz galakticke trgovacke rute. Originalno, Zemlja je bila blize Marsu, prekrivena ledom...

...Alfa Drakonians, reptilijanska rasa koja se sastoji od vrhunskih genetskih manipulatora, gleda na rase koje je stvorila, kao na svoje prirodne resurse. Oni su prvi donijeli primate na Mars, a zatim i na Zemlju. Ta rasa je modifikovana od strane 21 razlicite rase. Proizvod je rezultirao u homo sapien sapiensu. Svojevremeno smo imali 12 lanaca DNA. Deset ih je genetski uklonila grupa sa Oriona da bi nas lakse kontrolirali. Razlog je sto su saznali ko smo na duhovnom nivou. Mi smo zivotne forme koje evoluiraju sa voljom slobodnog izrazavanja....

... Razliciti smo u odnosu na mnoge druge rase. Cak ni Andromedanci ne mogu da shvate kako jedan cas mozemo mrziti, a pet minuta kasnije ispoljavamo emocije ljubavi. Na jednom od mojih boravaka na njihovom brodu Viseus je posmatrao monitor koji je lebdio u sredini sobe i prenosio vijesti sa Zemlje. Policajac je pucao u crnca koji je provaljivao u radnju; ovaj je, ranjen, poceo da bjezi. Kada ga je policajac uhvatio, odmah mu je dao prvu pomoc. Viseusu nikako nije bilo jasno sta se desava... Kako mozemo biti rasa sa takvim potencijalima, a istovremeno djelovati samodestruktivno..."

Takve u ostatku svijeta lijece...
Last edited by Macuser on 05/02/2006 21:45, edited 1 time in total.
znanje

Post by znanje »

kekec wrote:
znanje wrote:
kekec wrote:Dokazima o postojanju piramida suprostaviti se ukazivanjima na greske u tim dokazima
ili objasnjenjima i cinjenicama zasnovanim na cvrstim i poznatim naucnim i inim cinjenicama.
:)
Ne prihvatam izjave koje vise lice na politicke pamflete. Ako ima konkretnih dokaza o konkretnim nepostenim radnjama konkretnih pojedinaca, onda sa istim nasupajte. Eventualne sumnje izrazite na nacin koji nikoga ne vrijedja, bez obzira ko je u pitanju. Na taj nacin cete navesti druge na razmisljanje (mozda cak i nadlezne organe), a vas ugled (ako se o tome moze govoriti imajuci u vidu da je ovo samo jedan anonimni forum, ali ipak) kao forumasa nece doci u pitanje. :o
Džaba ti je kekec sad se kajati - već su te upoznali kao antipiramidaša.

Podsjeti me ovaj tvoj očiti strah od odmazde usljed sadržaja ove naše kampanje, na onaj isto tako realni strah za sigurnost organizatora peticije, a koji je opisan i na Web stranici peticije http://peticija.white.prohosting.com. Interesantno je da su piramidaši ovdje žestoko osporavali taj strah kao nepostojeći i kao sredstvo manipulacije od strane neprijatelja BiH. Ali eto, očito je da ima još razumnih ljudi koji se opravdano boje izreći javno (anonimnost na Internetu odavno ne postoji) očite prevari vlasti, pa sve nešto kao eto "nisu sigurni" iako činjenice bolno bodu oči: 2+2 će uvijek biti 4 pa makar o nekim karikaturama ispunili i dvadeset stranica jednog foruma a da niko nije ni vidio (još manje - usudio se postirati) iste karikature o kojima toliko voli diskutovati...
Karikature nešto mnogo nerviraju široke neradne mase ovih dana...
Zar sam negdje napisao da sam se pokajao.
Ne, i dalje stojim pri svom, od pocetka, izrazenom stavu i misljenju.
Mislim da zbog toga nema potrebe da strahujem pa i da se zna moj pravi identitet.
Smatram da brdo Visocica nije piramida i da nema nikakvih piramida u visockoj dolini.
Sto se tice prevare, od strane vlasti ili bilo koga drugog, nemam nikakvih cvrstih dokaza. Cak i kada je u pitanju Semir. Iako poricem njegove tvrdnje o postojanju piramida, ne mogu sa stopostotnom sigurnoscu tvrditi da to on radi da bi prevario. Mogu sumnjati, kao sto i sumnjam, ali bez opipljivih dokaza, necu nikoga javno osudjivati.
A vrijeme ce sve pokazati. Mozes se sakriti od poznanika, zakona, policije... ali od vremena ne. :)
Sve u svoje vrijeme. :o
Kekec, ne moraš izrijekom reći "strah me je" da bi se vidjelo da te je strah. Isto kao što piramidaši ne moraju javno reći građanima "varamo vas" da bi građani znali da su varani. Srećom, postoje metode i u postupku razotkrivanja nedjela, što međutim ne znači da se mora čekati na mrtvi pravosudni sistem da nešto uradi - pitaj radnike GRAS-a je li se Jusfranićeva vila mogla podići sama od sebe, ili možda misliš da su trebali čekati da im se dokazi sami od sebe ponude, ili pak na dobru volju mrtvog pravosuđa?! Ma ne, naravno...

Dakle, često postoje jasne indicije, koje su razumnim ljudima sasvim dovoljne da pokrenu određene akcije kao što je pobuna radnika, ili kao što je ovaj naš javni protest. Nadam se da barem tebi ne moram ponavljati o kojim je indicijama riječ u slučaju "piramida"? U svakom slučaju, evo ti jedna crtica" za razmišljanje: pokušaj ti lično i sam nešto promijeniti, ama šta god, i koliko god to maleno bilo, npr. zaštititi nekropole bosanskih stećaka. Znaš dokle ćeš najdalje stići? Do rubrike "pisma čitalaca" (ako i to). Dakle, nemojmo biti toliko naivni pa misliti da se jedna ovako žestoka medijska i politička (parlament i savjetnik premijera jesu politika) kampanja poput "piramida" pojavljuje u svim medijima simultano k'o samonikla trava. Toga nema.

Kad pomenuh nekropole - jedna zanimljiva ilustracija gornjeg: čime je SDA od danas počela puniti Avaz? Obećanjima, tribinama i sl. o "sveobuhvatnim programima zaštite nekropola sa stećcima" - da nije riječ o Bosni i da nije riječ o SDA još bih rekao elhamdulila uspjeli smo u našoj akciji, međutim kao i uvijek u slučaju SDA - radi se tek o lažima i to je činjenica ekstrapolirana na osnovu njihovog ponašanja od nastanka do danas. Bez obzira na njihovu najvjerovatniju neiskrenost, hrabri međutim što to pokreću baš sad, priznali to ili ne - i zbog ove naše akcije...

http://peticija.white.prohosting.com/
Last edited by znanje on 05/02/2006 22:03, edited 2 times in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

pa procitaj sta je tema.
a nemam nista protiv dobre zajebancije.stavise.
ali... vasa...jbg... loma je dosadna.
kekec

Post by kekec »

Razumijem ja tebe Znanje. Ja sam sa nekoliko postova pokusao da kazem zasto mislim da piramida nema, cak sam to pokusao obrazloziti na nacin da se dotaknem struke, nisam samo ponavljao "nema piramida, nema piramida". To moje pisanje je samo jedan glas. Uz ostale, to su indicije. Nismo sami koji isto mislimo. U javnosti je poznato da ima ljudi koji misle isto. E sada, ko je nadlezan da provjeri i ispita cijeli slucaj, ja mogu nagadjati, ali se ne mogu u to do kraja upustati. Imaju ljudi, placeni da rade poslove kulture, istorijskog naslijedja i ostalog, pa neka podnesu zahtjev nadleznim, bila to policija, tuzilastvo...
Dao sam svoj doprinos, istina vrlo malen, ali ipak. Isto je kao na izborima. Moj glas, ako se udruzi sa vecinom, pobijedicemo, u suprotnom... :o
znanje

Post by znanje »

kekec wrote:Razumijem ja tebe Znanje. Ja sam sa nekoliko postova pokusao da kazem zasto mislim da piramida nema, cak sam to pokusao obrazloziti na nacin da se dotaknem struke, nisam samo ponavljao "nema piramida, nema piramida". To moje pisanje je samo jedan glas. Uz ostale, to su indicije. Nismo sami koji isto mislimo. U javnosti je poznato da ima ljudi koji misle isto. E sada, ko je nadlezan da provjeri i ispita cijeli slucaj, ja mogu nagadjati, ali se ne mogu u to do kraja upustati. Imaju ljudi, placeni da rade poslove kulture, istorijskog naslijedja i ostalog, pa neka podnesu zahtjev nadleznim, bila to policija, tuzilastvo...
Dao sam svoj doprinos, istina vrlo malen, ali ipak. Isto je kao na izborima. Moj glas, ako se udruzi sa vecinom, pobijedicemo, u suprotnom... :o
Činjenica da se radi o slučaju u kome indicije jasno impliciraju najviše rangirane zvaničnike vlasti sama po sebi isključuje mogućnost aktiviranja samog sistema u zaštiti opštih interesa u ovom slučaju. Tvoj doprinos, iako dobronamjeran i iskren, nije i - dovoljan.

Situacija je slična onoj u GRAS-u (koja ni izbliza nije završena) gdje se prvo tražilo od vlasti Kantona Sarajevo da sama smijeni čovjeka s kojim je ta ista vlast duboko implicirana u njegovom očitom kriminalu (očit jer sa svojom platom taj čovjek nije mogao imati kuću od 4 miliona KM). Dakle, uključivanjem zdrave logike u predstavu ista ne nestaje automatski - za takvo nešto naime potrebno je usljed zakazivanja organa vlasti primijeniti vansistemske mjere, u slučaju GRAS-a štrajk i građanski neposluh, a u slučaju "piramida" javne proteste, peticije i pritiske od strane međunarodne zajednice. To ti se predaje u Uvodu u demokratiju na svim boljim (čitaj: samostalnijim) školama.

Uređeno društvo nije nešto što nam neko daje po službenoj dužnosti. Za to se naime prvo moraju pobrinuti sami građani bilo sistemskim bilo vansistemskim mjerama borbe za demokratiju, u zavisnosti od političke moći protivničke strane. Tek kada se svi najjači neprijatelji otvorenog društva stave u određene granice djelovanja, onda možemo svoju sreću prepustiti sistemu, ali i tada samo s jednim zatvorenim okom.
ludvig

Post by ludvig »

znanje wrote: bla...bla...bla.
...nablebeta organizator vrlo uspješne peticije :lol: :lol: :lol: :lol:

--
Pitanje za Znanje - Pravimjernik - Ludost, nebitno kojim nickom ces odgovoriti:

Vidim danas se niko nije potpisao, pa mislim nesto, je li to zato sto je nedjelja pa ne radis, ili ti je onako bilo mrsko izmisljati nova imena???

:lol: :lol: :lol:
Misirlija

Post by Misirlija »

kekec wrote:Nekada davno, sjeo bosanac i nacrtao piramidu,
a zatim dosli crnogorci i istu izgradili. Rimljani iz
ljubomore istu zatrpali zemljom i piramida bi zaboravljena.
A potom se pojavio dr. Osmanagic... :-)
a stari Egipcani su ustvari prognanici iz Visokog :lol: :lol:
Goran_35

Post by Goran_35 »

ludvig wrote:
znanje wrote: bla...bla...bla.
...nablebeta organizator vrlo uspješne peticije :lol: :lol: :lol: :lol:

--
Pitanje za Znanje - Pravimjernik - Ludost, nebitno kojim nickom ces odgovoriti:

Vidim danas se niko nije potpisao, pa mislim nesto, je li to zato sto je nedjelja pa ne radis, ili ti je onako bilo mrsko izmisljati nova imena???

:lol: :lol: :lol:
Bice da je zbog Nedjelje :oops: ;)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

znanje,
kukas zbog Radimlje...slazem se sramotno.
samo tada nisi ovdje pravio peticije i organizatore nazivao recimo ustasama, krstasima, kriminalcima.
i jos bezobrazno pravis paralelu sa GRASom...ali.. nije to ta tema...
kekec

Post by kekec »

Goran_35, ludvig i slicni. Pogledajte vase postove. Na sta oni lice. Na djecije prepirke tipa: "Vidi mu frizure" ili "Pogledaj mu usiju". Ni trunke ozbiljnosti, argumentovanosti. Pa vi "branite" nesto "velicanstveno". Vi branite tvrdnju o postojanosti piramida. A ponasate se kao balavci. Nema logike. :-)

S druge strane, da li ste se ikada upitali:
"KAKO JE MOGUCE DA O POSTOJANJU PIRAMIDE, I TO NE JEDNE, NEGO TRI, PET PIRAMIDA, NEMA NIGDJE
NIKAKVOG TRAGA
, NI U PISANIM ARHIVAMA, NI U PREDANJIMA, NI U LEGENDAMA, NIGDJE, NIGDJE."

Zar je moguce da nesto tako ogromno, znacajno, pa i velicanstveno, kao sto je, ne jedna, nego PET piramida,
ostane tako prikriveno i u tajnosti, da niko na ovome svijetu nije nasao neki trag.
Gospodo draga, nije piramida krecana (za one koji ne znaju,kamena piramida visoka nekoliko metara,
u kojoj se palio krecnjak u cilju dobijanja kreca, da je beznacajna, neupadljiva i da niko ne bi obratio paznju na nju.
Piramide su objekti, koji se dizu u cast nekoga velikog, znacajnog, bozanskog i koje se dizu da bi se o njima i znalo i pricalo. :)

Ovo pitanje nije "domaca zadaca", samo je putokaz za vase dalje razmisljanje, zakljucivanje i postupanje. :D
ludvig

Post by ludvig »

kekec wrote:Goran_35, ludvig i slicni. Pogledajte vase postove. Na sta oni lice. Na djecije prepirke tipa: "Vidi mu frizure" ili "Pogledaj mu usiju". Ni trunke ozbiljnosti, argumentovanosti. Pa vi "branite" nesto "velicanstveno". Vi branite tvrdnju o postojanosti piramida. A ponasate se kao balavci. Nema logike. :-)
Ne LAGATI!

Ja nigdje nisam branio postojanje piramide, a na ovaj forum sam se registrovao kad sam primejtio da je pokrenuta neka peticija koja poziva ljude da se predstave, a pokretac ostaje anoniman, s obrazlozenjem pokretaca da se boji za svoju sigurnost :lol: Milsim, ako ti to opravdavas onda nisi djetinjast, nego si glup ili bezobrazan.

A djecije prepirke tipa, vidi mu frizure i sl, mozemo cuti od g. Znanje- Ludost koji na taj nacin pokusava da diskredituje Osmanagica, a on bi u cijeloj ovoj prici ostao anoniman.

Samo sam doticnom htio da objasnim da na taj nacin nece postici nista, nego ako zeli da se bori za nesto (u ovom slucaju zaustavljanje rada fondacije) morace da izadje iz anonimnosti, a ako nece tj. ako je kukavica, onda neka suti i neka i dalje bude sprdnja ostalim forumasima.

A ima li piramide ili nema, to cemo ostaviti fondaciji da istrazi :bih:
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:
kekec wrote:Goran_35, ludvig i slicni. Pogledajte vase postove. Na sta oni lice. Na djecije prepirke tipa: "Vidi mu frizure" ili "Pogledaj mu usiju". Ni trunke ozbiljnosti, argumentovanosti. Pa vi "branite" nesto "velicanstveno". Vi branite tvrdnju o postojanosti piramida. A ponasate se kao balavci. Nema logike. :-)
Ne LAGATI!

Ja nigdje nisam branio postojanje piramide, a na ovaj forum sam se registrovao kad sam primejtio da je pokrenuta neka peticija koja poziva ljude da se predstave, a pokretac ostaje anoniman, s obrazlozenjem pokretaca da se boji za svoju sigurnost :lol: Milsim, ako ti to opravdavas onda nisi djetinjast, nego si glup ili bezobrazan.

A djecije prepirke tipa, vidi mu frizure i sl, mozemo cuti od g. Znanje- Ludost koji na taj nacin pokusava da diskredituje Osmanagica, a on bi u cijeloj ovoj prici ostao anoniman.

Samo sam doticnom htio da objasnim da na taj nacin nece postici nista, nego ako zeli da se bori za nesto (u ovom slucaju zaustavljanje rada fondacije) morace da izadje iz anonimnosti, a ako nece tj. ako je kukavica, onda neka suti i neka i dalje bude sprdnja ostalim forumasima.

A ima li piramide ili nema, to cemo ostaviti fondaciji da istrazi :bih:
Da odmah razjasnimo - ja nemam nikakve veze sa osobom koja ide pod nickom Znanje.

Čak mi se nije dopalo evociranje talibana na stranicama peticije, i ostalo upeljavanje politike u nju, pa zatrazih da se moje pismo na engleskom jeziku - u koje su neke stvari bile dodavane bez prethodne konsultacije sa mnom - ukloni. To se može vrlo lako provjeriti na stranici peticije.

Moje 'diskreditacije' Osmanagićevih tvrdnji je bilo skretanje pažnje da se njegovi 'nalazi' mogu i drugačije čitati, da on još ništa dokazao nije i da se stoga ništa ne može još kategorički tvrditi.

Također, Osmanagić i Fondacija su sami sebe nekoliko puta javno, u medijima, vrlo brutalno diskreditirali - počev od epizode s Richardom Royceom, pa nadalje. Ko je onda kriv za sprdnju? Ludost?

Čak i ako ima piramide - koja bi trebala biti trag neke drevne, napredne civilizacije - da li njezino istraživanje želite prepustiti šačici, kako smo vidjeli na njihovim web stranicama, polupismenih ljudi koji odbijaju svako stručno mišljenje koje se ne slaže s njihovim?

Ali, izgleda, najveći problem je moja 'sprdnja'. Žanr naučne fantastike koji preko ovog foruma prodaju članovi Fondacije je, dakle, sasvim prihvatljiv i nikoga ne vrijeđa, ali žanr satire je očito uvredljiv i neprihvatljiv.

Također, peticiji se prebacuje da previše politizira stvari, ali ne vidim da je ikome zasmetalo i ne tako diskretno politiziranje od strane Fondacije i Osmanagića.

On javno govori: "Prema rezultatima antropološke genetike, na prostoru BiH imamo 60% potomaka Prailira (27.000 godina), 30% su potomci došljaka iz Ukrajine, a 10% su emigranti sa Bliskog i Srednjeg istoka od prije 9000 godina. Ideja o piramidama će zazvučati poznato 70% populacije i oni će je dobronamjerno podržati kada ih djelomično otkrijemo ove godine. Već sada, oni koji vibriraju pozitivno, vjerovatno se "prisjećaju" znanja svojih predaka. Piramide nisu novost za njih, odnosno nas". ( http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10& )

Bez ijednog naučnog i opipljivog dokaza bilo o tzv. Prailirima bilo o piramidi, on je već podijelio ljude na 'nas' - koji osjećaju 'vibracije drevnog znanja potomaka' (sic!) - i onda valjda 'njih', koji to ne osjećaju.

Da li možda neko TO smatra uvredljivim?! Da se u nedostatku naučnih dokaza neko počne pozivati na nekakvu primordijalnu vibraciju predaka i na taj način unaprijed razdijeli ljude na 'ove' i 'one'?!

Naslušali smo se bajki o najstarijim narodima na Balkanu u proteklih 15 godina, i mislim da svi znamo čitati između redova. A ko još nije naučio, El_Bosniaco se pobrinuo da prevede jasno i glasno ( http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... ht=#699301 ):
. . .oni koji su napravili peticiju su ustase i cetnici, koji mrze bosnu , jer njema nije stalo do bosne, one bi najrahtniji bili kad bi se bosna zavijala u crno z dana u dan . . .

TO nije uvredljivo?!

I sad neko traži da se predstavim imenom i prezimenom, nakon što su 'skeptici' već ožigosani kao ustaše, četnici i oni koji mrze Bosnu?!

A cijelo vrijeme se, k'o fol, traži kulturna, argumentirana diskusija?

Škripi li ovdje nekome nešto?

I za kraj, molim moderatora da ovaj moj komentar ovdje ostavi, naravno, ako nije nekome previše uvredljiv. Moji ostali komentari su svi pobrisani i nemam više namjeru javljati se u ovako pristrano održavanu diskusiju.
Fair Life

Post by Fair Life »

ludost wrote:(...)

Škripi li ovdje nekome nešto?

(...)
Da li skripi? Usi otpadaju...

Skripi djeram...

Ko je na bunaru? Necemo skori saznati moja ludosti.

Znam pouzdano da nije Hajka zlato materino...
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:
Da odmah razjasnimo - ja nemam nikakve veze sa osobom koja ide pod nickom Znanje.

Ako je tako onda ti se izvinjavam, ali mislim da te je moderator upozorio da izaberes koji nick ces da koristis.

ludost wrote:

Također, Osmanagić i Fondacija su sami sebe nekoliko puta javno, u medijima, vrlo brutalno diskreditirali - počev od epizode s Richardom Royceom, pa nadalje. Ko je onda kriv za sprdnju? Ludost?

Odgovornost je invidualna. Ne razumijem zasto se ti nalazis uvrijedjen?

ludost wrote:
polupismenih ljudi koji odbijaju svako stručno mišljenje koje se ne slaže s njihovim?

Netacno, pogledaj Face to Face sa Osmanagicem.

ludost wrote:

Također, peticiji se prebacuje da previše politizira stvari, ali ne vidim da je ikome zasmetalo i ne tako diskretno politiziranje od strane Fondacije i Osmanagića.

Gdje ti vidis politiziranje fondacije, osim u tvojim postovima?

ludost wrote:
Naslušali smo se bajki o najstarijim narodima na Balkanu u proteklih 15 godina, i mislim da svi znamo čitati između redova. A ko još nije naučio, El_Bosniaco se pobrinuo da prevede jasno i glasno ( http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... ht=#699301 ):
. . .oni koji su napravili peticiju su ustase i cetnici, koji mrze bosnu , jer njema nije stalo do bosne, one bi najrahtniji bili kad bi se bosna zavijala u crno z dana u dan . . .

TO nije uvredljivo?!

Ne radi se o zvanicnom stavu fondacije, nego o anonimusu kao smo ti i ja :-)

ludost wrote:
I sad neko traži da se predstavim imenom i prezimenom, nakon što su 'skeptici' već ožigosani kao ustaše, četnici i oni koji mrze Bosnu?!

Ponovo netacno! Da li su direktorica muzeja ili prof. Imamovic u javnosti ozigosani kao cetnici ili ustase ili oni koji mrze Bosnu?

Kod tebe se ocito radi o paranoji ili kukavicluku da svoje stavove branis imenom i prezimenom. S druge strane Osmanagic svojim imenom i prezimenom zastupa tvrdnje, ma kako nerealno zvucale. On ih zastupa i njemu cemo se smijati ili ga pozivati na eventualnu odgovornost.

Kad se sve zavrsi lako ce biti govoriti : "jesam li vam rekao?". Galama iz mase nema nikakvu snagu.

:bih:
Piramidos

Post by Piramidos »

nazalos za naord bosne i hercegovine mit se nastavlja. poslije propadanja mita o bogumilima i vezivanje za njih same labaratorija zvuka je smislila novi i jos stari mit o jednom narodu jednom vodji jednoj parti. zasto je mit o bogumilima nije zazivio do one mjere do koje je trebao lezi u sljedecem
1. nije bilo nikakve naucne osnove o postojanju istih u bosni
2. ipak su to samo neki tamo krizari koji su postojali u bugarskoj
3.nesezu daleko u proslost tako da nemozemo biti najstari na ovim prostorima
zbog svega toga labaratorija je nastavila sa trazenjem i pravljenjem novog jos starijeg mita i gle cuda nadjose piramidu (izvinite moram se grohotom nasmijeti hahahahahahahhahahhahahahah :lol: :lol: :lol: )
zasto nisu uzeti sami iliri nego se ide u pra pra pa se pojave prailiri koji su 27000(za dusu sebi dodacu jos jednu 0)0 pa tako da sada nemere biti niko stari od nas.jer ako su iliri onda to vuce prema albancima a onda opet nisi cista rasa jer mi zelimo cistu. a sam sem kaze ili vibriras ili ne (vjerovatno konta svima kupiti vibratore, ima po povoljnoj cjeni kod kineza roza boje 3 brzine ). Tako da jedva cekam proljece da se krene sa akcijom zastave teferici na brdu i ispod istog a jedna vodja nam govori o tome kako smo svoji na svome(valjda aludira na vibratore) i kako je ovo sve ovo nase misli bosna
aferim
horoz

Post by horoz »

Piramidos wrote:nazalos za naord bosne i hercegovine mit se nastavlja. poslije propadanja mita o bogumilima i vezivanje za njih same labaratorija zvuka je smislila novi i jos stari mit o jednom narodu jednom vodji jednoj parti.
koja "laboratorija zvuka" i koji mit o bogumilima? :?
Piramidos wrote:zasto je mit o bogumilima nije zazivio do one mjere do koje je trebao lezi u sljedecem
3.nesezu daleko u proslost tako da nemozemo biti najstari na ovim prostorima.
Jesil' ti iš'o u školu?
Barem srednju da si završio ili da te nisu starci provukli znao bi da je bio predmet istorija i u njemu lekcija Crkva bosanska, didovi krstjani i sl. stvari.
Uzmi pa pročitaj malo o tom "mitu". Mitovi i mitomanija su u srbiji, ovaj narod nema potrebe za tim jer nema komplekse niže vrijednosti i komplekse vječitih kmetova. Idi u srbiju i tamo se liječi :-)
Piramidos wrote:zbog svega toga labaratorija je nastavila sa trazenjem i pravljenjem novog jos starijeg mita i gle cuda nadjose piramidu (izvinite moram se grohotom nasmijeti hahahahahahahhahahhahahahah :lol: :lol: :lol: ).
logika ti je jača strana :D
Piramidos wrote:zasto nisu uzeti sami iliri nego se ide u pra pra pa se pojave prailiri koji su 27000(za dusu sebi dodacu jos jednu 0)0 pa tako da sada nemere biti niko stari od nas.jer ako su iliri onda to vuce prema albancima a onda opet nisi cista rasa jer mi zelimo cistu.
nauka i logika su složene stvari za tebe. bolje postavljaj sebi neka jednostavnija pitanja. npr. zašto se svi oko tebe smiju nekako neiskreno kad pričaš provale... ili zašto te svi čudno gledaju kad si ozbiljan u priči itd.
Piramidos wrote:a sam sem kaze ili vibriras ili ne (vjerovatno konta svima kupiti vibratore, ima po povoljnoj cjeni kod kineza roza boje 3 brzine ). Tako da jedva cekam proljece da se krene sa akcijom zastave teferici na brdu i ispod istog a jedna vodja nam govori o tome kako smo svoji na svome(valjda aludira na vibratore) i kako je ovo sve ovo nase misli bosna
aferim
mi bosanci smo glupi i to prolazi kod nas :x
da nam je više tako elokventnih intelektualaca kao što si ti i slični tebi. :D :D :D
duhovit i načitan :)

Piramidu na proljeće dolazi vidjeti hiljade znatiželjnih, stručnih i nestručnih. Počinju radovi po programu fondacije i trajaće do jeseni.

Ljudi će raditi a psi će lajati...
Piramidos

Post by Piramidos »

horoz jel i ti to vibriras hahahahahahaha
Macuser

Post by Macuser »

Vibriraju oni svi ovdje, sto od Osmanagicevog epa, sto od SDA.
vratnik

Post by vratnik »

horoz wrote:
Piramidos wrote:nazalos za naord bosne i hercegovine mit se nastavlja. poslije propadanja mita o bogumilima i vezivanje za njih same labaratorija zvuka je smislila novi i jos stari mit o jednom narodu jednom vodji jednoj parti.
koja "laboratorija zvuka" i koji mit o bogumilima? :?
Piramidos wrote:zasto je mit o bogumilima nije zazivio do one mjere do koje je trebao lezi u sljedecem
3.nesezu daleko u proslost tako da nemozemo biti najstari na ovim prostorima.
Jesil' ti iš'o u školu?
Barem srednju da si završio ili da te nisu starci provukli znao bi da je bio predmet istorija i u njemu lekcija Crkva bosanska, didovi krstjani i sl. stvari.
Uzmi pa pročitaj malo o tom "mitu". Mitovi i mitomanija su u srbiji, ovaj narod nema potrebe za tim jer nema komplekse niže vrijednosti i komplekse vječitih kmetova. Idi u srbiju i tamo se liječi :-)
Piramidos wrote:zbog svega toga labaratorija je nastavila sa trazenjem i pravljenjem novog jos starijeg mita i gle cuda nadjose piramidu (izvinite moram se grohotom nasmijeti hahahahahahahhahahhahahahah :lol: :lol: :lol: ).
logika ti je jača strana :D
Piramidos wrote:zasto nisu uzeti sami iliri nego se ide u pra pra pa se pojave prailiri koji su 27000(za dusu sebi dodacu jos jednu 0)0 pa tako da sada nemere biti niko stari od nas.jer ako su iliri onda to vuce prema albancima a onda opet nisi cista rasa jer mi zelimo cistu.
nauka i logika su složene stvari za tebe. bolje postavljaj sebi neka jednostavnija pitanja. npr. zašto se svi oko tebe smiju nekako neiskreno kad pričaš provale... ili zašto te svi čudno gledaju kad si ozbiljan u priči itd.
Piramidos wrote:a sam sem kaze ili vibriras ili ne (vjerovatno konta svima kupiti vibratore, ima po povoljnoj cjeni kod kineza roza boje 3 brzine ). Tako da jedva cekam proljece da se krene sa akcijom zastave teferici na brdu i ispod istog a jedna vodja nam govori o tome kako smo svoji na svome(valjda aludira na vibratore) i kako je ovo sve ovo nase misli bosna
aferim
mi bosanci smo glupi i to prolazi kod nas :x
da nam je više tako elokventnih intelektualaca kao što si ti i slični tebi. :D :D :D
duhovit i načitan :)

Piramidu na proljeće dolazi vidjeti hiljade znatiželjnih, stručnih i nestručnih. Počinju radovi po programu fondacije i trajaće do jeseni.

Ljudi će raditi a psi će lajati, a horozi ce kljucati po tastaturi....
nisi ti horoz vec kokos..
vratnik

Post by vratnik »

Zahvaljujuci horozu mi je sad postalo jasno da je piramida djelo stranih obavjestajnih sluzbi, pa ljudi moji zar vi ne primjecujete da pola ovih piramidasa uopce ne poznaje nas jezik, a velika vecina ne dijeli nas smisao za humor. Meni je ovo sve sumnjivo pravo... Brinem se.
Macuser

Post by Macuser »

@vratnik

Odlicno si to primjetio, mada mi je El-bosniaco priznao da je arap i taliban (da mu ne poznajem postove rekao bih da se sali, ali po postovima...govori istinu).
horoz

Post by horoz »

Zahvaljujuci horozu mi je sad postalo jasno da je piramida djelo stranih obavjestajnih sluzbi, pa ljudi moji zar vi ne primjecujete da pola ovih piramidasa uopce ne poznaje nas jezik, a velika vecina ne dijeli nas smisao za humor. Meni je ovo sve sumnjivo pravo... Brinem se.
I treba da se brines :-)
Makar si taj dio skonto :D

Ljudi rade, psi laju...

Ja odoh radit :D :) :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

I sta bi?Jel' postoji piramida ?Koliki je rezultat na utakmici?
Locked