Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Kanada
48
11%
Bosna i Hercegovina
215
48%
Katar
11
2%
Švicarska
173
39%

Total votes: 447

Plavo-bijeli

#3201 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Plavo-bijeli »

Sreća Kataru ne igra bod nikako...inace bi se patili, a ovako ce biti dosta otvorenija utakmica...mozda zbog tog Mahmica staviti u vezni red odmah, ili cekati drugo poluvrijeme.
Bajraktarevic ce ici na lika koji je nivo bosanske premijer lige... pa je tu ta sansa..
Protiv Kanade sam prognozirao X, protiv Svicarske njihovu pobjedu, a sad mislim da cemo rutinski 2 ili 3 -0 dobiti. Sve ostalo bi bilo veliko razocarenje, ne bruka doduše, bruka je napr što 30 godina nismo otišli na EP.
duh_sa_sjekirom

#3202 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by duh_sa_sjekirom »

pici wrote: 19/06/2026 09:36 qatar ce biti tesko pobijediti..., solidnog golmana, imamo dobar defanzivni red, odlicne napadace ali, nemamo veznjake i tu padamo... nemamo veznjake da se vrate u defanzivu i pomognu defanzivnom redu jer pritisak na zadnju liniju je ocigledan, prolaze nam vezni i ulaze u sesnaesterac ili po bokovima-krilima... u napadu nesto slicno, nisu uigrani veznjaci da bi prosli njihov vezni red i uposlili napadace... 4-4-2 izbiti i ne igrati ni za zivu glavu. To igraju repke koji imaju kompaktan i defanzivni i vezni i napadacki tim, mi nemamo. Sredina nam je ocajna i tu je nas problem.
Ja predložio 9-1-1, ali niko ne sluša...

:gunjastajl:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3203 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by sime_cipol »

Herr Flick wrote: 19/06/2026 09:35
bude wrote: 19/06/2026 09:32 Memic vrhunski, ucestvovao je kod sva cetiri gola :lol:
Amater...

Image
I ova njihova 9 dodje prije do lopte iako je nas igrac, Basic cini mi se, blizi 2m.
kiligonzales

#3204 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

bude wrote: 19/06/2026 09:32 Memic vrhunski, ucestvovao je kod sva cetiri gola :lol:
Amater...

Image
Gora je reakcija Basica jer je imao svo vrijeme svijeta da počisti to, a covjek je protrcao kraj njega I zabio gol ko da ne postoji... Svakako greška i jednog i drugog...
Logovan

#3205 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Logovan »

Amater...

Image
Pa ne može samo on biti kriv, šta su drugi radili :-) Gledaj koliko lopta leti, a par njih stoji u blizini
izbjeglica_iz_besmisla

#3206 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Puna tema komentatora, a niko ne zna ni pravila ni sta nam treba za prolaz. I onda ti isti drvlje kamenje po ekipi, treneru, ekipi.

Samo nek je lupati po tastaturi.

Imamo ogranicen kvalitet, to nam je sto nam je, ali nismo ni rang Katara. Moze se dalje s ovim, samo se treba resetovati cim prije :bih:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3207 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by sime_cipol »

Plavo-bijeli wrote: 19/06/2026 09:39 Sreća Kataru ne igra bod nikako...inace bi se patili, a ovako ce biti dosta otvorenija utakmica...mozda zbog tog Mahmica staviti u vezni red odmah, ili cekati drugo poluvrijeme.
Bajraktarevic ce ici na lika koji je nivo bosanske premijer lige... pa je tu ta sansa..
Protiv Kanade sam prognozirao X, protiv Svicarske njihovu pobjedu, a sad mislim da cemo rutinski 2 ili 3 -0 dobiti. Sve ostalo bi bilo veliko razocarenje, ne bruka doduše, bruka je napr što 30 godina nismo otišli na EP.
4-3-3 napasti
Bekovi SEO i Dedić kao pomoc krilima
U sredini Tahirovic nazad, Mahmic i Hadziahmetovic. U napadu Bajrak i Alajbeg na krila, Dzeko u sredini.
sahbazzz

#3208 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by sahbazzz »

Amater...

Image
Da, ovo je fakat amaterska greska. Ali isto tako cinjenica da lijevo/desno krilo igra na beku je za preispitati. Zao mi je momka, borben je a prema napred moze biti bas koristan. Kod njihovog drugog gola nije zatvorio udarac ali na desnom beku. Ma ne znam, bas smo se raspali zadnjih 15 minuta.

Najgore je sto smo do ovog trenutka (74 minuta) sasvim ok stajali (prvenstveno odbrana). Bila je Svica malo bolja ali imali smo i mi sasvim ok napade i sanse.

Uz naravno konstataciju da mi nikako nije jasno da se mi bojimo igrati lopte. Kako iznijeti loptu je najvece pitanje u nasem timu, tu se vidi nedostatak kvaliteta.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3209 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by pici »

evo vratite sa kanadom i sa njima smo prosli na guzove, ljudi nam busili vezni i konstantno pritisak na defanzivni i u senaesterac i po bokovima, konstantno... fakticki iz kornera jovo dao glavom gol i tjr. Poslije toga nidze nas, u sredini dolopte ne mozemo doci i uvezati napad, jedini iz ko nekih polukontri a i u tu tanki. Vile su nas pronosale sa kanadom i kontali tako cemo i sa svicom, ono na hinjaka po bod. Qurqo, ljudi vidjeli gdje smo tanki i igrali ko kanadjani isti sistem i istu igru, pritisak na zadnju liniju i busili veznjake. Ljudi od prolaska dalje nema nista, nemamo kicmu-vezni red i to da je francuska upitanju nebi prosla dalje a ne mi.
N.N.

#3210 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by N.N. »

Sve je meni jasno, nemamo veznog reda (Sunjic i Tahrovic se boje preci centar, a i ne napadaju nego kobajagi pokrivaju prostor pa je izmedju njih i Demirovica razmak od po 30 m praznog prostora), nego sta je bio plan sa desnom stranom ? Dedic lipsao a nikoga ispred njega da ga pokrije? Ubio ga onaj Ndyae trkom i to niko nije vidio od klupe?
Tamo se na lijevoj strani poredali Seo, Memic, Alajbegovic, prileti Tahirovic i Demirovic, sudaraju se, a ovamo nista...

Bajraktarevic jos od Sarajeva i priprema (sam Sergej rekao da mu je nesto dosta, previse, naroda ili cega vec), nula bodova. Raznose ga na terenu.
Alajbegovic, vjerujem da bi i mogao nesto po krilu da ima neke lopte. Ali ih nema jarane...

Protiv Katra bih ja ovako vala;

Vasilj
Dedic Katic Hadzikadunic Seo

Hadziahmetovic

Memic Mahmic Demirovic Alajbegovic

Lukic (Edin/Tabakovic ako moze bar 30 min)
palermo

#3211 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by palermo »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 19/06/2026 08:21 Da, ako se uspijemo iskobeljati u 8 najboljih treceplasiranih igramo 1. jula (srijeda) u 2 ujutru u San Franciscu.

Najvjerovatnije SAD, eventualno Australija al samo ako klepe domacina veceras
Moze I Turska, dobije Paragvaj I SAD I eto nam ih......rano je jos za sve prognoze....
vatrogasac

#3212 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by vatrogasac »

sinuhe wrote: 19/06/2026 09:13 Jedan veoma ružan poraz i još crveni karton za najboljeg igrača. Nikako odigrati utakmicu bez jeftinih golova.
Katar više nema matematičke šanse za prolazak skupine. Oni neće imati motivaciju kakva nas tjera. Sinoć su protiv nas izgubili preko crvenih kartona dva prvotimca. Njima je jedini motiv da saperu sramotu sa utakmice sa Kanadom sa kojom smo mi igrali neriješeno. I Italija je bila u zadnji momenat. Sada je Katar naš zadnji momenat. Ovo je svjetsko prvenstvo gdje su najbolji. Reprezentacije iz Afrike su pokazale znanje. Ništa ovdje nije jednostavno za mnoge do zadnje utakmice ako se pogledaju tabele.
smijesni_ste

#3213 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by smijesni_ste »

Amerika je najgora moguća opcija. Ako izdominiraju grupu, tek onda će naložiti njihovi mediji i javnost, vole ljudi show i uspjehe (logično) :roll:
kiligonzales

#3214 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

Nakon dvaput ogledane utakmice i koliko pregleda ovih sažetaka. Mogu reći da Basic sinoc nije bio u elementu nikako.

Kod lose reakcije Memica, nije ni reagovao iako je bliži bio lopti da pocisti od Mazanbija. Kod drugog gola ispao desno prvi kod prvog od dva pasa koja su rezultirala drugim golom. Kod trećeg pas prošao kraj njega ni osvrnuo se nije.

Elem ko da mu glava nije tu.

Memica ce razapeti, a momak je dosta pocistio lopti nazad, kao i Muharemovic i Katic. Ali jbg to je fudbal. Švicarska bila dominantnija, ali ne toliko da bi ovoliko zgazeni bili.

[youtube]
https://youtu.be/Nc0_m8YOfic?si=Vfc83NOO9awRoZWY
[/youtube]
darius_maximus

#3215 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by darius_maximus »

Ma uvijek se znalo da treba pobjeda protiv Katara, jebo Švicu. :D
Lično mislim da smo Švici prišli s previše respekta, pustili im da prilaze do 20-30 metara od gola i odlučili da kontrolišemo faktički samo zadnju trećinu.
Umorili se, ljudi uveli svježe trkače i čekali gdje će pući.

Katar možemo uzeti, pa makar guzovače.
Objasniti Bajraktareviću da ne mora svaki put 6 driblinga praviti i to bi trebalo biti OK.
Ne vjerujem da ćemo njima sredinu onako svjesno prepustiti, tako da očekujem više prilika i da Džeko da dva, aBd.
kiligonzales

#3216 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

vatrogasac wrote: 19/06/2026 09:48
sinuhe wrote: 19/06/2026 09:13 Jedan veoma ružan poraz i još crveni karton za najboljeg igrača. Nikako odigrati utakmicu bez jeftinih golova.
Katar više nema matematičke šanse za prolazak skupine. Oni neće imati motivaciju kakva nas tjera. Sinoć su protiv nas izgubili preko crvenih kartona dva prvotimca. Njima je jedini motiv da saperu sramotu sa utakmice sa Kanadom sa kojom smo mi igrali neriješeno. I Italija je bila u zadnji momenat. Sada je Katar naš zadnji momenat. Ovo je svjetsko prvenstvo gdje su najbolji. Reprezentacije iz Afrike su pokazale znanje. Ništa ovdje nije jednostavno za mnoge do zadnje utakmice ako se pogledaju tabele.
Mi trebamo pobjediti pa kako god i nadati se da 4 ekipe nece imati ta 4 boda za prolaz dalje jer ide 8 najboljih treceplasiranih.
Plavo-bijeli

#3217 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Plavo-bijeli »

MA daj, sta su vidjeli do 70+ minute nisu imali ozbiljne prilike. U drugom smo cak imali veci posjed.
Primis gol takav kakv primis i onda raspad, crveni plus penal. Skroz nerealno.
Nismo mi nesto napravili, ali nije ni Svicarska do te minute kad su usla dvojica igraca iz Seville.
Mi se kao pojacali u veznom izlaskom Tahirovica, a u stvari gori bili.
Isto i za Bajraktarevica i Alajbegovica kojima ce dobro doci SP da se spuste i da ne misle da su fakat Messi i Cronaldo iako im nasi navijaci to govore, puno jos "pure" trebaju jesti.
SAmo jednog kvalitetnog veznog da imamo da moze sam uzeti loptu i krenuti prema naprijed, da se ne boji, da nesto moze uraditi, pa ova ekipa bi bila 3x bolja. Kad nemas takvog igraca ne moze - ponavljam, ni Guardiola ni Mourinho ni Gatusso skupa pomoci, ni psiholog ni motivacijski govornik nit ista...niko od njih ne moze sad naglo nauciti Basica ili Tahirovica da oni rade nesto sto nisu nikad u karijeri protiv takvih igraca..

ponavljam Katar nije ni blizu tog nivoa u vezi i tu cemo napokonn fino stajati...ibretim se kako smo mi onako dobro stajali i igrali protiv Italije i njihovog veznog, ocigledno je Gatusso uzasno postavio igru.
kiligonzales

#3218 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

smijesni_ste wrote: 19/06/2026 09:48 Amerika je najgora moguća opcija. Ako izdominiraju grupu, tek onda će naložiti njihovi mediji i javnost, vole ljudi show i uspjehe (logično) :roll:
Vala Amerika bi nam bila smrt. Kad je Paragvaj onako pukao kraj njih, mi bi tek.
izbjeglica_iz_besmisla

#3219 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

vatrogasac wrote: 19/06/2026 09:48 Katar više nema matematičke šanse za prolazak skupine. Oni neće imati motivaciju kakva nas tjera. Sinoć su protiv nas izgubili preko crvenih kartona dva prvotimca. Njima je jedini motiv da saperu sramotu sa utakmice sa Kanadom sa kojom smo mi igrali neriješeno. I Italija je bila u zadnji momenat. Sada je Katar naš zadnji momenat. Ovo je svjetsko prvenstvo gdje su najbolji. Reprezentacije iz Afrike su pokazale znanje. Ništa ovdje nije jednostavno za mnoge do zadnje utakmice ako se pogledaju tabele.
:roll:
Pogledaj tabelu i pravila malo bolje, pa ces vidjeti da imaju.

Inace, ispravka informacije gore. Eventualna utakmica 1/16 finala bi bila 2. jula (cetvrtak) u 2 ujutru u San Franciscu (SAD, eventualno Australija, manje vjerovatno Turska).

Jebeno protiv domacina, ali bolje nego Njemacka i sl.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 19/06/2026 10:01, edited 3 times in total.
sahbazzz

#3220 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by sahbazzz »

kiligonzales wrote: 19/06/2026 09:54
smijesni_ste wrote: 19/06/2026 09:48 Amerika je najgora moguća opcija. Ako izdominiraju grupu, tek onda će naložiti njihovi mediji i javnost, vole ljudi show i uspjehe (logično) :roll:
Vala Amerika bi nam bila smrt. Kad je Paragvaj onako pukao kraj njih, mi bi tek.
100%. Imam osjecaj da bi gore bilo nego protiv Svice. Gledao sam sazetke i protiv Senegala i Njemacke (prijateljske) i Turske. Oni ginu i jurisaju naprijed. Nesto slicno kao Kanada ali sa jos vise kvaliteta.

Ali ko ga hebe, daj da prodjemo grupu i mi smo ostvarili svoj cilje :bih:
peca777

#3221 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by peca777 »

Kako katar nema sanse, a mi imamo? Koja matematika?
Eldo__

#3222 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Eldo__ »

Tahiraga kad u prvom poluvremenu promaši loptu solidna šansa bila ali srecom Tahiraga na lopti za Švicu.
Herr Flick

#3223 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Herr Flick »

kiligonzales wrote: 19/06/2026 09:40
Amater...

Image
Gora je reakcija Basica jer je imao svo vrijeme svijeta da počisti to, a covjek je protrcao kraj njega I zabio gol ko da ne postoji... Svakako greška i jednog i drugog...
Slazem se da je i Basic kriv,ali ova lopta se ne vraca nazad,tu su neke osnove koje su uce jos od pjetlica.
kiligonzales

#3224 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

N.N. wrote: 19/06/2026 09:47 Sve je meni jasno, nemamo veznog reda (Sunjic i Tahrovic se boje preci centar, a i ne napadaju nego kobajagi pokrivaju prostor pa je izmedju njih i Demirovica razmak od po 30 m praznog prostora), nego sta je bio plan sa desnom stranom ? Dedic lipsao a nikoga ispred njega da ga pokrije? Ubio ga onaj Ndyae trkom i to niko nije vidio od klupe?
Tamo se na lijevoj strani poredali Seo, Memic, Alajbegovic, prileti Tahirovic i Demirovic, sudaraju se, a ovamo nista...

Bajraktarevic jos od Sarajeva i priprema (sam Sergej rekao da mu je nesto dosta, previse, naroda ili cega vec), nula bodova. Raznose ga na terenu.
Alajbegovic, vjerujem da bi i mogao nesto po krilu da ima neke lopte. Ali ih nema jarane...

Protiv Katra bih ja ovako vala;

Vasilj
Dedic Katic Hadzikadunic Seo

Hadziahmetovic

Memic Mahmic Demirovic Alajbegovic

Lukic (Edin/Tabakovic ako moze bar 30 min)
Nama je do 74 minute vise pucalo preko strana gdje su nam trebali biti bekovi, nego kroz sredinu gdje su bili Tahirovic i Sunjic. Oni nisu bili loši ispred odbrane, stiteci je od prolazaka kroz sredinu i od dijagonalnih lopti prema napadačima.

Problem je sto nisu kreativni, pa dosadno vraćaju loptu nazad a realno niko im se nije ni nudio od veznjaka osim Seje i Dedica koji su bekovi da bi se ta lopta lakse iznosila naprijed, a to je inace mac sa dvije oštrice kada bekovi moraju non stop igrati naprijed nazad. Osim sto se iscrpe, neko mora pokriti prostor koji ostave iza njih.
vatrogasac

#3225 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by vatrogasac »

kiligonzales wrote: 19/06/2026 09:52
vatrogasac wrote: 19/06/2026 09:48
Mi trebamo pobjediti pa kako god i nadati se da 4 ekipe nece imati ta 4 boda za prolaz dalje jer ide 8 najboljih treceplasiranih.
A kada se pogleda ova tabela tu će biti velikih pretumbavanja i tu je objektivna šansa za nas. Moramo dobiti Katar bar sa 2:0.

Image
Locked