Nemoguće,
Ja ne bih smio
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Aha, e hvalaa tiiisime_cipol wrote: ↑05/06/2021 12:33 Na trecoj slici Pise da je kit distribucije i pumpa mijenjana. To je veliki servis.
sime_cipol wrote: ↑05/06/2021 12:33 Na trecoj slici Pise da je kit distribucije i pumpa mijenjana. To je veliki servis.
Mislim na 120k ili 5 godina da ide. Sta prije nastupi.Qwerty1234 wrote: ↑05/06/2021 16:23sime_cipol wrote: ↑05/06/2021 12:33 Na trecoj slici Pise da je kit distribucije i pumpa mijenjana. To je veliki servis.
Eh kad je ovo radjebo nije mi jasno? Na kojij kilometrazi?
Ma dobro to :dsime_cipol wrote: ↑05/06/2021 16:44Mislim na 120k ili 5 godina da ide. Sta prije nastupi.Qwerty1234 wrote: ↑05/06/2021 16:23sime_cipol wrote: ↑05/06/2021 12:33 Na trecoj slici Pise da je kit distribucije i pumpa mijenjana. To je veliki servis.
Eh kad je ovo radjebo nije mi jasno? Na kojij kilometrazi?
Za semering sam cuo ali za ta krilca ne.Zna li iko ista detaljnije oko toga?NediM17 wrote: ↑05/06/2021 17:25 Ti 2.0 mjet su znali imati problema sa onim nekim semeringom i cini mi nekakvim krilcima u usisu koja su se znala zalomiti.
Ako vec ganjas dizela bolja opcija je 1.9 jtd, ali je to uglavnom sve staro i pregazeno.
Lakse je naci dobrog benzinca 1.6, 120 KS, 4X4, samo nije da nece popit'.
Ja svog gOnjam preko 130.000 na plinu, nikakvih problema, mehanika i pogon odlicni.![]()
224.000 bilo. DPF je bio na oko 50% zaprljan, radio sam čišćenje preko dijagnostike ali nije nešto posebno pomoglo, kasnije sam više puta vozio autoputem na višim ortajima, zadnje očitavanje mi je pokazalo 25% zaprljanpsti DPF-a. Obzirom na godine, nije loše.black_adrian wrote: ↑05/06/2021 10:37 pa ljepši je osjećaj kad stoji 220.000km na satu, a auto staro 10 godina, dizel, tek se razradio, nova kola što bi se reklo... a za zamajac, dpf, dizne, turbo ćemo lahko... dolit koji litar ulja između malih servisa i ide to lagano sve..![]()
pa dobro je to onda nije lošeLaplace wrote: ↑05/06/2021 17:57 224.000 bilo. DPF je bio na oko 50% zaprljan, radio sam čišćenje preko dijagnostike ali nije nešto posebno pomoglo, kasnije sam više puta vozio autoputem na višim ortajima, zadnje očitavanje mi je pokazalo 25% zaprljanpsti DPF-a. Obzirom na godine, nije loše.
EGR je čišćen par mjeseci od kupovine, svega bilo u njemu (srećom, bez oštećenja). Jedna promjena senzora pritiska goriva, dva grijača promijenjena, jedan ležaj (uskoro vjerovatno još jedan slijedi) i redovni servisi (jedan veliki i tri mala). Jedino što se dosta rasklimao, svako malo nešto vibrira i zuji (što me čudi obziron na naše kvalitetne ceste).
Pa dobro, nekako sam po oglasima vidio da se (navodna) kilometraža kreće oko 200k. Valjda se tako podesi za uvozne polovnjake. Čim pređe granicu, kilometraža konvergira ka 200 kkm.
Par puta koristio onaj od desetak KM, LiquiMoly. Jednom sam dodao onaj od 35 km (TunaP), jeste bolji od jeftinog ali je i nešto skuplji. Vjerovatno se oni koriste prije prodaje da motor fino i ravnomjerno radi.black_adrian wrote: ↑05/06/2021 18:27pa dobro je to onda nije lošeLaplace wrote: ↑05/06/2021 17:57 224.000 bilo. DPF je bio na oko 50% zaprljan, radio sam čišćenje preko dijagnostike ali nije nešto posebno pomoglo, kasnije sam više puta vozio autoputem na višim ortajima, zadnje očitavanje mi je pokazalo 25% zaprljanpsti DPF-a. Obzirom na godine, nije loše.
EGR je čišćen par mjeseci od kupovine, svega bilo u njemu (srećom, bez oštećenja). Jedna promjena senzora pritiska goriva, dva grijača promijenjena, jedan ležaj (uskoro vjerovatno još jedan slijedi) i redovni servisi (jedan veliki i tri mala). Jedino što se dosta rasklimao, svako malo nešto vibrira i zuji (što me čudi obziron na naše kvalitetne ceste).ja sam prije mjesec dana na "kontrolu" DPF-a otišao, negdje je na 50% bio isto tako.. eh, do sad sam imao dvije otvorene tamo i nazad po 600km, ne znam da li ga je šta pročistio al sam na višim obrtajima vozio nego uobičajeno, gdje četvrtom idem obično, trećom sam išao ne bi li šta pomoglo.. a EGR kad sam ga tek uzeo ubaci me u safe mode, valjda ga vlasnik prije mene malo ugušio, ali nije od tad... jesi li koristio neke aditive? kanim se sve da uzmem nešto al nikako da uzmem..
ja sam do sad mali servis jedan uradio, naredni me čeka za mjesec.. a veliki ću za nekih 30-ak hiljada.. jest i meni se čuje ležaj morat ću otići.. a šta da to kažem Bgm, naše ceste su bljak... vjerujem da će se pročuti kod mene nešto oko kvrckanja kad tad.. i da, senzor dpfa me zezao al sam poništio grešku i nije se pojavilo ništa od tad.. normalno sve.. i moj je napunio cenera sada
I ja sam mislio jedan od ta dva, trebao bih ići ovaj mjesec na put od ukupno 500km, pa ću onda sigurno neki od ta dva probati. Ja sam pitao te što prodaju proizvode baš, ne znam koje su radnje sad tačno jer sam pitao nekoliko, kažu da ne garantuju oni da će se očistiti, ali može pomoći..Laplace wrote: ↑05/06/2021 18:40 Par puta koristio onaj od desetak KM, LiquiMoly. Jednom sam dodao onaj od 35 km (TunaP), jeste bolji od jeftinog ali je i nešto skuplji. Vjerovatno se oni koriste prije prodaje da motor fino i ravnomjerno radi.
Po savjetu kolege sam dodavao ATF ulje, ali biće prečesto jer je DPF došao do 69%. Onda vožnja 2500 rpm i povremeno 3000+ rpm autoputem + poneka agresivna vožnja na velikim usponima u trećoj je izgleda stesala DPF na 25%.
Jedno vrijeme mi se čuo zvuk presijecanja kad dam gas i pustim ga (poslije pčuštanja gasa kao da nešto sjecne), duža vožnja četvrtom na 3200 do 3600 rpm je to, izgleda, otklonila (majstori kažu da se to nakupi nečistoće na turbini, ako vožnja na visokim obrtajima ne pomogne onda turbina ide na čišćenje a ja na tablete za smirenje).
Za to godište (2008.) nije loše, nisam ni očekivao da bude u top stanju.