Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
The BEN10

#3201 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

Styling wrote:Ja kao gradjanin koji puni taj budget sam jako zainteresirana da mi SDA objasni kome, kako, i na koji nacin je placeno 250000KM za kiosk. Dok to ne objasne javnosti nemaju nikakav kredibilitet niti pravo da traze bilo kakva pojasnjenja od Vlade i Skupstine KS.

Ovi agresivni nastupi su samo nacin da se prikrije vlastiti kriminal koji su cinili 25 godina u KS i koji polahko izlazi na povrsinu. Da ih covjek ne zna sve ove godine, jos bi pomislio da su posteni, koliko kritikuju i insistiraju na transparentnosti. Jadna majko!
Ma neka kritikuju, meni ne smeta. Time se još više ukopavaju jer im raja spočitava šta su radili oni i njihovi.
Dr. Kuca

#3202 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dr. Kuca »

Lopovluk na sve strane. I onda dodju likovi sitnih interesa i kazu nisu svi isti.
cvrčak_na_hedonizmu

#3203 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Nivelacija wrote:Vase je da birate da vas krade:

Sda seoska varalica na seljacki nacin

Fgr prefinjeni lopovcici iz ns, sdp, nip...#hastag #modernismo #rejbancvike #lgbt #carsija #namazanismo #znamoprodatipricu #populizam

U biti nema neke razlike..
Ima razlike, SDA seoske varalice su pokrale milijarde, doslovno.
Prpa.ba

#3204 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Naravno da svi nisu isti. Jedni se povuku kad ih se uhvati u gluposti i kradji, a drugi napadnu kamere i popisaju se po fukari. :-D

EDIT: naravno da forumska ergela Efendicevih suvozaca zadrzava pravo da uziva u tim radnjama. :)
Last edited by Prpa.ba on 02/07/2019 20:08, edited 1 time in total.
славянин

#3205 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by славянин »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Nivelacija wrote:Vase je da birate da vas krade:

Sda seoska varalica na seljacki nacin

Fgr prefinjeni lopovcici iz ns, sdp, nip...#hastag #modernismo #rejbancvike #lgbt #carsija #namazanismo #znamoprodatipricu #populizam

U biti nema neke razlike..
Ima razlike, SDA seoske varalice su pokrale milijarde, doslovno.
Kradu 20 godina , makar malo da se promijeni ko krade ako nista drugo. A kad vidim ko se sve protivi ovoj vlasti u KS znam da rade dobre stvari :D
kluz franjo

#3206 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Prpa.ba wrote:Naravno da svi nisu isti. Jedni se povuku kad ih se uhvati u gluposti i kradji, a drugi napadnu kamere i popisaju se po fukari. :-D

EDIT: naravno da forumska ergela Efendicevih suvozaca zadrzava pravo da uziva u tim radnjama. :)
Prav za prav, za sada samo gluposti.
Najsmješniji su mi ovi novokomponovani "fiskalni prvoborci" i "nosioci najviših društvenih odlikovanja za zasluge u odbrani budžeta od vlaha i eldžibitijeva".

Od Kozadre su budžetski paušali, dnevnice i naknade mogli pobjeći, samo ako bi se iselili na Novi Zeland, a stranački kolega mu Tufekčić ašćare lažirao putne naloge.
Ljudi žive pare uzeli, ali su patriJote i boli ih neka stvar za forume, članke i druga mišljenja javnosti i "fukare".
Forto nije uzeo ni ono što što mu po zakonu pripada - a što Kozadra i Tufekčić jesu duplo, ali je "FortoPaušal".

SDA naručuje kioske za 250.000 KM, isplaćuje stotine hiljada nekim pravnim timovima, koji ne stignu dalje od portirnice suda, za stotine hiljada javnog novca kupi privatni stan, pa ga "privatizuje" perspektivnom kadru za certifikate... Od novca poreskih obveznika se plaćaju stranački medijski "streljački odredi"...
Sve živa para građana u privatne džepove podobnih i tako decenijama. Ali tu se patriJotska javnost ne uzbuđuje.
Ali se strašno uzbude kada ova vlada preuzme PLANSKU stavku iz SDA budžeta. "Lopovi, svi su isti!"

Ipak sve ovo ima i svoju pozitivnu stranu.
Počeli su se ljudi interesovati za svoj novac i počelo se uviđati da se vlast može (i mora) kontrolisati i korigovati.
Nije loše za prvih 6 mjeseci.
Prpa.ba

#3207 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

kluz franjo wrote: Ipak sve ovo ima i svoju pozitivnu stranu.
Počeli su se ljudi interesovati za svoj novac i počelo se uviđati da se vlast može (i mora) kontrolisati i korigovati.
Nazalost ne mogu se sloziti sa ovim dijelom oko kontrole i korekcija. Kontrolu rade KO SDA KS, "interes" generisu mediji koje KO SDA KS hrani sa pouzdanih izvora (npr. Klix), a "ljudi" zainteresovani za svoj novac su Efendicevi suvozaci.

Gradjanstvo mahom konstatuje da "su svi isti", "ali udri ih Elmedine, pomarisite se medjusobno" i "kad ce nova trola", i u tom dijelu se slazem da nije lose. :mrgreen:
kluz franjo

#3208 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Prpa.ba wrote:
Nazalost ne mogu se sloziti sa ovim dijelom oko kontrole i korekcija. Kontrolu rade KO SDA KS, "interes" generisu mediji koje KO SDA KS hrani sa pouzdanih izvora (npr. Klix), a "ljudi" zainteresovani za svoj novac su Efendicevi suvozaci.

Gradjanstvo mahom konstatuje da "su svi isti", "ali udri ih Elmedine, pomarisite se medjusobno" i "kad ce nova trola", i u tom dijelu se slazem da nije lose. :mrgreen:
Kolega, opet ste :evil:
Ja samo što pomislim da se vidi malo svjetlo na kraju tunela, a vi mi objasnite da već satima stojimo u koloni.
:D
Image
mirza_15

#3209 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Dok čekaš svjetlo možeš da se diviš hidroelektrani.
славянин

#3210 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by славянин »

mirza_15 wrote:Dok čekaš svjetlo možeš da se diviš hidroelektrani.
:lol:
Image

Dobar dobar :D
wewa

#3211 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

kluz franjo wrote:
Prpa.ba wrote:Naravno da svi nisu isti. Jedni se povuku kad ih se uhvati u gluposti i kradji, a drugi napadnu kamere i popisaju se po fukari. :-D

Prav za prav, za sada samo gluposti.
Najsmješniji su mi ovi novokomponovani "fiskalni prvoborci" i "nosioci najviših društvenih odlikovanja za zasluge u odbrani budžeta od vlaha i eldžibitijeva".

Od Kozadre su budžetski paušali, dnevnice i naknade mogli pobjeći, samo ako bi se iselili na Novi Zeland, a stranački kolega mu Tufekčić ašćare lažirao putne naloge.
Ljudi žive pare uzeli, ali su patriJote i boli ih neka stvar za forume, članke i druga mišljenja javnosti i "fukare".
Forto nije uzeo ni ono što što mu po zakonu pripada - a što Kozadra i Tufekčić jesu duplo, ali je "FortoPaušal".

SDA naručuje kioske za 250.000 KM, isplaćuje stotine hiljada nekim pravnim timovima, koji ne stignu dalje od portirnice suda, za stotine hiljada javnog novca kupi privatni stan, pa ga "privatizuje" perspektivnom kadru za certifikate... Od novca poreskih obveznika se plaćaju stranački medijski "streljački odredi"...
Sve živa para građana u privatne džepove podobnih i tako decenijama. Ali tu se patriJotska javnost ne uzbuđuje.
Ali se strašno uzbude kada ova vlada preuzme PLANSKU stavku iz SDA budžeta. "Lopovi, svi su isti!"

Ipak sve ovo ima i svoju pozitivnu stranu.
Da bi rec rekel.
:thumbup:
putokaz1

#3212 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Gdje su preletačiiiiii
Styling

#3213 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Naravno, bitno je spinovati na sve strane i konstantno dizati tenzije oko svakog poteza Vlade i Skupstine KS kako bi se narod zablehetao i niko da ih ne pita za silne pronevjere, tendere, kioske, GRAS, stranacka zaposljavanja i jos milion stvari koje su radili na stetu gradjana KS u zadnjih 20 godina.

Usmjeravanjem fokusa javnosti na ponasanje Vlade i Skupstine KS, SDA ne samo da zeli prikriti svoj kriminal koi su pocinili u KS nego i sa drugih pitanja kao sto su "zasto je Vlada FBiH dozvolila da se gradjani maltretiraju sa Vrandukom vec mjesecima i da za to niko ne odgovara?", "zasto je propala izgradnja istoimene hidrocentrale i ko je uzeo pare za sve pripreme oko izgradje?", "zasto je Vlada FBiH digla cijene plina (primarno za KS) 30%?", "zasto je Vlada FBiH dozvolila propadanje Aluminija i dovela u pitanje egzistenciju ljudi koji tamo rade?" Naravno, za sve niko ne smatra da treba da odgovara gradjanima i da snosi sankcije.

Dovoljno su drski da traze odgovornost Vlade KS za budzetsku stavku od 200 000, ciju su otimacinu oni planirali u proslom mandatu.

Mi moramo insistirati na odgovornosti SDA za sve ove promasaje, i jos mnogo onih koji nisu tako javni, i ne dozvoliti da njihov narativ prevlada u javnom diskursu. Mi jesmo primarno gradjani KS, i jako nam je stalo da KS konacno krene naprijed, ali isto tako moramo potencirati i insistirati na odgovornosti i za sve ostale promasaje i probleme koje nam SDA servira kako na nivou FBiH tako i na nivou drzave.
strucnjakdemagog

#3214 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

I šta bi za novog komesara? Koliko vidim ni ovaj Milorad se nije pokazao poštenim insanom.
The BEN10

#3215 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

Prpa.ba wrote:

Ja opet mislim poput kolege @kluz-a: itekako je važno da javnost počne na pravi način percipirati važnost budžeta. Neka se o tome diskutuje, ma od koga dolazila inicijativa. U neka doba svi će skontati da je to svetinja, počeće se osipati i na krađu makar dolazila od njihovih. Samo polahko. ;-)
baxus

#3216 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

Styling wrote:Naravno, bitno je spinovati na sve strane i konstantno dizati tenzije oko svakog poteza Vlade i Skupstine KS kako bi se narod zablehetao i niko da ih ne pita za silne pronevjere, tendere, kioske, GRAS, stranacka zaposljavanja i jos milion stvari koje su radili na stetu gradjana KS u zadnjih 20 godina.

Usmjeravanjem fokusa javnosti na ponasanje Vlade i Skupstine KS, SDA ne samo da zeli prikriti svoj kriminal koi su pocinili u KS nego i sa drugih pitanja kao sto su "zasto je Vlada FBiH dozvolila da se gradjani maltretiraju sa Vrandukom vec mjesecima i da za to niko ne odgovara?", "zasto je propala izgradnja istoimene hidrocentrale i ko je uzeo pare za sve pripreme oko izgradje?", "zasto je Vlada FBiH digla cijene plina (primarno za KS) 30%?", "zasto je Vlada FBiH dozvolila propadanje Aluminija i dovela u pitanje egzistenciju ljudi koji tamo rade?" Naravno, za sve niko ne smatra da treba da odgovara gradjanima i da snosi sankcije.

Dovoljno su drski da traze odgovornost Vlade KS za budzetsku stavku od 200 000, ciju su otimacinu oni planirali u proslom mandatu.

Mi moramo insistirati na odgovornosti SDA za sve ove promasaje, i jos mnogo onih koji nisu tako javni, i ne dozvoliti da njihov narativ prevlada u javnom diskursu. Mi jesmo primarno gradjani KS, i jako nam je stalo da KS konacno krene naprijed, ali isto tako moramo potencirati i insistirati na odgovornosti i za sve ostale promasaje i probleme koje nam SDA servira kako na nivou FBiH tako i na nivou drzave.
:thumbup: :thumbup:

Znaju li ljudi ustvari sta se od početka dešava sa Vradukom kao hidrocentralom koju je inicijalno dobio Strabag da radi a kasnije mu ugovor bio otkazan i isplaćeni ugovoreni penali. A onda na scenu stupaju stranačke firme koje dobivaju taj posao.
A ovo sa radovima na tunelu i zaobilaznicama i šteta koju trpi privreda je milionska, to se isto tako igonorise. Tek sporadična pominjanja.

Nedodirljivi su tu, niko im ništa ne može jer je decentralizirana i Federacija i vladaju tu kao mafijaški karteli.
I sad još treba da im opet Sarajevo prepustimo.
E nećeš majčin sine.
Dzaba vam i Fahro i Željko i Lagumdzija.
addy_sa

#3217 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by addy_sa »

u današnjoj izjavi Asima S spominje se da vise nece najavljivati rekonstrukciju Vlade odnosno novu skupstinsku vecinu jer su prosli put se ukljucili odredjeni "centri moci".
Ne rece koji :D :D
Novak20

#3218 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Novak20 »

addy_sa wrote:u današnjoj izjavi Asima S spominje se da vise nece najavljivati rekonstrukciju Vlade odnosno novu skupstinsku vecinu jer su prosli put se ukljucili odredjeni "centri moci".
:lol:

Biće da su neki za.ebani centri. :D
Styling

#3219 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

addy_sa wrote:u današnjoj izjavi Asima S spominje se da vise nece najavljivati rekonstrukciju Vlade odnosno novu skupstinsku vecinu jer su prosli put se ukljucili odredjeni "centri moci".
Prvo javno priznanje poraza. Ovo je za anala.

Treba sve snage usmjeriti da i na opstinskim legnu, i to bi bio to u KS.
cyprus

#3220 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cyprus »

Styling wrote:Treba sve snage usmjeriti da i na opstinskim legnu, i to bi bio to u KS.
Sa Centrom i Novim Sarajevom ne bi trebalo biti problema... Samo treba istaknut jednog kandidata spram Koldže/Ajnadžića, i time je već 80% posla urađeno... Realno je da se tu međusobno NS i SDP dogovore koga kandidovat, a da ih NiP podrži...

Ključna je ipak bitka za Novi Grad, i uništavanje ove postojeće novogradske SDA nemani mora biti prioritet... Tu treba dobro osmislit strategiju i koaliciju... A donesu li se ponovo debilne odluke da NS/SDP i NiP idu sa dva, tri ili više kandidata - u startu piši propalo...

Ne bi bilo loše maknuti ni onu seljačinu sa Ilidže, i mislim da nije skroz nerealno, ali jeste teško... Tu SDP i NS MORAJU stati iza NiP-a...

U Starom Gradu podržat Hadžibajrića i ne talasat sa drugim kandidatima...

Ilijaš, Vogošća i Hadžići - to SDA zadržava 100%, i ne treba o tome ni razmišljati... Radi reda pokušati, ali bez naročitih očekivanja... Trnovo svakako ide gdje je Berilo, a i jebat ga...

PS Tek sad skontah da sam maltene isti post pisao unazad koji dan :mrgreen: :oops:
Last edited by cyprus on 03/07/2019 14:56, edited 4 times in total.
Styling

#3221 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

cyprus wrote:
Styling wrote:Treba sve snage usmjeriti da i na opstinskim legnu, i to bi bio to u KS.
Sa Centrom i Novim Sarajevo ne bi trebalo biti problema... Samo treba istaknut jednog kandidata spram Koldže/Ajnadžića, i time je već 80% posla urađeno... Realno je da se tu međusobno NS i SDP dogovore, a da ih NiP podrži...

Ključna je ipak bitka za Novi Grad, i uništavanje novogradske SDA nemani mora biti prioritet... Tu treba dobro osmislit strategiju i koaliciju... A donesu li se ponovo debilne odluke da NS/SDP i NiP idu sa dva, tri ili više kandidata - u startu piši propalo...

Ne bi bilo loše maknuti ni onu seljačinu sa Ilidže, i mislim da nije skroz nerealno, ali jeste teško... Tu SDP i NS MORAJU stati iza NiP-a...

U Starom Gradu podržat Hadžibajrića i ne talasat sa drugim kandidatima...

Ilijaš, Vogošća i Hadžići - to SDA sadržava 100%, i ne treba o tome ni razmišljati... A Trnovo svakako ide gdje je Berilo, a i jebat ga...

PS Tek sad skontah da sam maltene isti post pisao unazad koji dan :mrgreen: :oops:
U pravu si. :thumbup: Moraju dobro poraditi na strategiji i taktici za opstinske i donijeti mudre odluke. Mislim da bi trebali personalne preference i sujete staviti sa strane i odluciti u interesu svih kako bi se ostvario pozitivan rezultat.
wewa

#3222 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

koga biste voljeli vidjeti kao kandidata/kinju za novi grad?

jer ono rumeno seljace zna kako se dobija i koristi publicitet
dobro pamtim kad su mi na vrata pokucali mladi SDA i donijeli opstinski bilten
u njemu ravno 27 fotografija nacelnika :lol:
Styling

#3223 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

wewa wrote:koga biste voljeli vidjeti kao kandidata/kinju za novi grad?

:lol: :lol: Moj muz ih je mrsnuo s vrata i rekao da pamfletom obrisu dupe. :lol:
wewa

#3224 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

Styling wrote:

:lol: :lol: Moj muz ih je mrsnuo s vrata i rekao da pamfletom obrisu dupe. :lol:
ja sam ih lijepo sacekala iduce godine i pitala koliko ovaj put ima fotografija
pa su se malo zbunili

a onda pitali kako sam zadovoljna radom opcine i imam li prijedloga
nisu imali bas puno vremena nazalost :mrgreen:
kmirsad

#3225 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

wewa wrote:
Styling wrote:

ja sam ih lijepo sacekala iduce godine i pitala koliko ovaj put ima fotografija
pa su se malo zbunili

a onda pitali kako sam zadovoljna radom opcine i imam li prijedloga
nisu imali bas puno vremena nazalost :mrgreen:
Styling wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Locked