solo2 wrote:luckylaka wrote:Stize konkurencija
Prosinečki: Iduće sedmice ipak pregovaramo, drago mi je da me BiH želi
nov 23, 2017
u!
Robert Prosinečki ponovo se našao među najozbiljnijim kandidatima za novog selektora fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine. U ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao je kako će naredne sedmice pregovarati s predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).
“Još danas sam ovdje u Azerbejdžanu i sutra putujem za Zagreb. Završio sam angažman na klupi nacionalnog tima ove zemlje i vraćam se kući”, rekao je Prosinečki, te dodao:
“Prije nekoliko dana ponovo su me kontaktirali iz Nogometnog saveza BiH i pristao sam na pregovore oko preuzimanja bosanskohercegovačke reprezentacije. Iduće sedmice pregovarat ću sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH i onda ću znati da li smo se dogovorili”.
Eh ovo je vec malo bolja opcija - daj Boze!
По чему је Роберт Просинечки боља опција од Амара Осима?
Дакле, Роби је водио Звезду и велесилу Азербејџан, те имао епизоду у Турској.
У двије непуне сезоне у Звезди је успио изгубити обје титуле. Прву је изгубио са шест бодова, али није их водио цијелу сезону, док је другу изгубио прилично убједљиво, са 12 бодова заостатка над Партизаном.
С Азербејџаном је завршио на петом, претпосљедњем мјесту, и остао познат по побједи над Сан Марином од 1:0. Губио је од Сјеверне Ирске 4:0 у гостима, те 1:0 кући, а од Њемачке у два меча примио девет голова.
Океј, Азербејџан је лоша екипа, такав учинак бих имао вјеорватно и ја да их водим.
Наравно, био је одличан играч, али смо се ваљда у ових 130 страница сложили да то нема никакве везе. Има тисућу примјера гдје је добар играч очајан тренер, и обрнуто.