Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kudrilo

#3201 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kudrilo »

Žuti je moj favorit u svemu ovome. Prije razgovora sa svim ovim imenima sam priželjkivao njega, čak sam i glasao za njega na anketi :D
Prvo, veliko je ime u svijetu fudbala, ne samo na ovim prostorima. Čovjek je igrao za Real Madrid, Barcelonu, Sevilju, Portsmouth, Oviedo, Dinamo, sa Zvezdom bio prvak evrope. Dakle, što se tiče karijere, može ga izvaditi i ispišati se po svim našim igračima. To mu na neki način donosi poštovanje, a autoritet će morati sam izgraditi.

Kao trenera ga obilježava osvojen kup sa Zvezdom, dosta dobri rezultati sa Kayserisporom, a po meni je radio i odličan posao u Azerbejdžanu.
Čak ga je i Ivica Osim pohvalio, rekao da ima najfudbalskije razmišljanje od svih.

Ja sam za njega i volio bih da se dogovore.
luckylaka

#3202 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

solo2 wrote:
luckylaka wrote:Stize konkurencija

Prosinečki: Iduće sedmice ipak pregovaramo, drago mi je da me BiH želi
nov 23, 2017
u!

Robert Prosinečki ponovo se našao među najozbiljnijim kandidatima za novog selektora fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine. U ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao je kako će naredne sedmice pregovarati s predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

“Još danas sam ovdje u Azerbejdžanu i sutra putujem za Zagreb. Završio sam angažman na klupi nacionalnog tima ove zemlje i vraćam se kući”, rekao je Prosinečki, te dodao:

“Prije nekoliko dana ponovo su me kontaktirali iz Nogometnog saveza BiH i pristao sam na pregovore oko preuzimanja bosanskohercegovačke reprezentacije. Iduće sedmice pregovarat ću sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH i onda ću znati da li smo se dogovorili”.
Eh ovo je vec malo bolja opcija - daj Boze!
Jeste bolja opcija ako bude para(ustvari para ima) i ako se mufljuzi budu htjeli odreci malo vise od ponudjenih 30.000
Radio Sarajevo

#3203 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

solo2 wrote:

nov 23, 2017
u!

Robert Prosinečki ponovo se našao među najozbiljnijim kandidatima za novog selektora fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine. U ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao je kako će naredne sedmice pregovarati s predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

“Još danas sam ovdje u Azerbejdžanu i sutra putujem za Zagreb. Završio sam angažman na klupi nacionalnog tima ove zemlje i vraćam se kući”, rekao je Prosinečki, te dodao:

“Prije nekoliko dana ponovo su me kontaktirali iz Nogometnog saveza BiH i pristao sam na pregovore oko preuzimanja bosanskohercegovačke reprezentacije. Iduće sedmice pregovarat ću sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH i onda ću znati da li smo se dogovorili”.
По чему је Роберт Просинечки боља опција од Амара Осима?

Дакле, Роби је водио Звезду и велесилу Азербејџан, те имао епизоду у Турској.

У двије непуне сезоне у Звезди је успио изгубити обје титуле. Прву је изгубио са шест бодова, али није их водио цијелу сезону, док је другу изгубио прилично убједљиво, са 12 бодова заостатка над Партизаном.

С Азербејџаном је завршио на петом, претпосљедњем мјесту, и остао познат по побједи над Сан Марином од 1:0. Губио је од Сјеверне Ирске 4:0 у гостима, те 1:0 кући, а од Њемачке у два меча примио девет голова.

Океј, Азербејџан је лоша екипа, такав учинак бих имао вјеорватно и ја да их водим.

Наравно, био је одличан играч, али смо се ваљда у ових 130 страница сложили да то нема никакве везе. Има тисућу примјера гдје је добар играч очајан тренер, и обрнуто.
avenija

#3204 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by avenija »

Amar kada dobaci do U-17 Zvezde ili kada ode van Bosne bez da ga babo za ruku odvede onda moze u istu recenicu sa karizmaticnim Prosineckim.
Muhamed Đakmić

#3205 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Sad se možemo i složiti da Radio Sarajevo fudbal prati preko rezultata :D
Radio Sarajevo

#3206 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

avenija wrote:Amar kada dobaci do U-17 Zvezde ili kada ode van Bosne bez da ga babo za ruku odvede onda moze u istu recenicu sa karizmaticnim Prosineckim.
Аха, дакле јебо Јапан, јебо Катар. Добро, то је легитимно размишљање. Легитимно је и мислити да је Звезда тада била нешто псоебно. Сада је тренутно у групама Лиге Европе, али тада је била прилично лоша).

Али наравно, Бошњо има комплекс и истока и запада, и Београда и Загреба. :sax:
solo2

#3207 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by solo2 »

Radio Sarajevo wrote:
solo2 wrote:

nov 23, 2017
u!

По чему је Роберт Просинечки боља опција од Амара Осима?

Дакле, Роби је водио Звезду и велесилу Азербејџан, те имао епизоду у Турској.

У двије непуне сезоне у Звезди је успио изгубити обје титуле. Прву је изгубио са шест бодова, али није их водио цијелу сезону, док је другу изгубио прилично убједљиво, са 12 бодова заостатка над Партизаном.

С Азербејџаном је завршио на петом, претпосљедњем мјесту, и остао познат по побједи над Сан Марином од 1:0. Губио је од Сјеверне Ирске 4:0 у гостима, те 1:0 кући, а од Њемачке у два меча примио девет голова.

Океј, Азербејџан је лоша екипа, такав учинак бих имао вјеорватно и ја да их водим.

Наравно, био је одличан играч, али смо се ваљда у ових 130 страница сложили да то нема никакве везе. Има тисућу примјера гдје је добар играч очајан тренер, и обрнуто.
Prvo - vodio je kao trener Hrvatsku zajedno sa Bilicem, tu ima iskustvo kakvo niko od ostalih (nabrojanih) nema
Drugo- sa Azerbejdzanom je uspio izvuci nulu u Ceskoj i dobiti Norvesku i to je istorijski rezultat za Azerbejdzan - to sto su gubili od Svaba i Sj. Irske je ocekivano
Trece - kao sto si i rekao puno je vece fudbalsko ime od navedenih i vjeruje mu se, cuju se samo rijeci hvale za njegov rad a sjecamo se svi i kakav je fudbaler bio
Last edited by solo2 on 23/11/2017 17:13, edited 2 times in total.
Radio Sarajevo

#3208 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Muhamed Đakmić wrote:Sad se možemo i složiti da Radio Sarajevo fudbal prati preko rezultata :D
Вјероватно је Звезда тада лијепо играла :zoka: , дај Робија... :bih:
avenija

#3209 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by avenija »

Radio Sarajevo wrote:
avenija wrote:Amar kada dobaci do U-17 Zvezde ili kada ode van Bosne bez da ga babo za ruku odvede onda moze u istu recenicu sa karizmaticnim Prosineckim.
Аха, дакле јебо Јапан, јебо Катар. Добро, то је легитимно размишљање. Легитимно је и мислити да је Звезда тада била нешто псоебно. Сада је тренутно у групама Лиге Европе, али тада је била прилично лоша).

Otjeran iz Katra zbog katastrofalnih rezultata, takodjer i iz Japana.
Tako je naprimjer u preko 30 utakmica u Katru uspio skupiti tek 10 pobjeda.
Nakon toga 2 godine kafane, mahale, nigdje ga osim po mahali. Neozbiljno.
Charuga
Globalni moderator

#3210 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Charuga »

Kad bilo šta uradi bez babe onda se može smatrati ozbljnim trenerom. Ovako, dok ga babo voda za ruku, i dok mu određuje taktiku, postavku, izmjene, ništa od njega kao trenera.

Dajte nam nekog ozbiljnog u reprezentaciju, a ovog šalabajzera u Želju pa neka se i dalje uči ...
Radio Sarajevo

#3211 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

solo2 wrote:Prvo - vodio je kao trener Hrvatsku zajedno sa Bilicem, tu ima iskustvo kakvo niko od ostalih (nabrojanih) nema
Drugo- sa Azerbejdzanom je uspio izvuci nulu u Ceskoj i dobiti Norvesku i to je istorijski rezultat za Azerbejdzan - to sto su gubili od Svaba i Sj. Irske je ocekivano
Trece - kao sto si i rekao puno je vece fudbalsko ime od navedenih i vjeruje mu se, cuju se samo rijeci hvale za njegov posao
a sjecamo se svi kakav je fudbaler bio
Па ми смо Норвешку добили у гостима са најлошијом екипом икад. Норвешка никад није била гора још од деведесетих. Ако је очекивано да ти Сјеверна Ирска утрпа четири комада, не контам по чему је онда човјек посебан?

И да... није водио Хрватску, него је био помоћник. Водио их је Славен Билић, човјек који је до неки дан зарађивао милионе.

И Борче Средојевић има искуства вођења репрезентације на СП-у, дај онда њега. Или Жељка Бувача, његово исксутво је барем углавном успјешно.
Radio Sarajevo

#3212 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

avenija wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Otjeran iz Katra zbog katastrofalnih rezultata, takodjer i iz Japana.
Tako je naprimjer u preko 30 utakmica u Katru uspio skupiti tek 10 pobjeda.
Nakon toga 2 godine kafane, mahale, nigdje ga osim po mahali. Neozbiljno.
Зашто су очајни резултати водити можда најгору екипу у лиги и имати десет побједа у тридесет утакмица?

Роби је "очекивано губио од Сјеверне Ирске", а Амару је то катастрофа?

Који дупли стандарди јеботе...
Radio Sarajevo

#3213 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Charuga wrote:Kad bilo šta uradi bez babe onda se može smatrati ozbljnim trenerom. Ovako, dok ga babo voda za ruku, i dok mu određuje taktiku, postavku, izmjene, ništa od njega kao trenera.

Dajte nam nekog ozbiljnog u reprezentaciju, a ovog šalabajzera u Želju pa neka se i dalje uči ...
Амин!
solo2

#3214 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by solo2 »

Radio Sarajevo wrote:
solo2 wrote:Prvo - vodio je kao trener Hrvatsku zajedno sa Bilicem, tu ima iskustvo kakvo niko od ostalih (nabrojanih) nema
Trece - kao sto si i rekao puno je vece fudbalsko ime od navedenih i vjeruje mu se, cuju se samo rijeci hvale za njegov posao
a sjecamo se svi kakav je fudbaler bio
Па ми смо Норвешку добили у гостима са најлошијом екипом икад. Норвешка никад није била гора још од деведесетих. Ако је очекивано да ти Сјеверна Ирска утрпа четири комада, не контам по чему је онда човјек посебан?

И да... није водио Хрватску, него је био помоћник. Водио их је Славен Билић, човјек који је до неки дан зарађивао милионе.

И Борче Средојевић има искуства вођења репрезентације на СП-у, дај онда њега. Или Жељка Бувача, његово исксутво је барем углавном успјешно.
Mi smo za ipak za klasu-dvije bolji od Azerbeidzana a za njih je Norveska sila kao npr za nas Engleska -
BTW i nama je Kipar utrpao 3 gola za 15 min a nisam siguran da su kiprani bolji od sj irske

Pomocnik u Hrvatskoj koja je ipak od nas bolja za klasu-dvije

Zeljko Buvac ima imaginarnu drzavu kojoj zeli biti selektror jednog dana... sci-fi

Ne kazem da je zuti Ferguson ali je od Amara bolji kandidat - kad vec Vaha nece
Last edited by solo2 on 23/11/2017 17:26, edited 1 time in total.
luckylaka

#3215 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Charuga wrote:Kad bilo šta uradi bez babe onda se može smatrati ozbljnim trenerom. Ovako, dok ga babo voda za ruku, i dok mu određuje taktiku, postavku, izmjene, ništa od njega kao trenera.

Do sada vidjenom ni Zeljo ga nece ili pregovaraju daleko od ociju javnosti
omar little

#3216 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by omar little »

jel to bosnji sad i robert prosinecki zakurac? krs bio i kao igrac a i sad kao trener? to se trazi.
avenija

#3217 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by avenija »

Radio Sarajevo wrote:
Зашто су очајни резултати водити можда најгору екипу у лиги и имати десет побједа у тридесет утакмица?

Amar Osim nije profesionalni trener jer nikada nije vodio ekipu u profesionalnom nogometu, tako je nekoliko godina prije njegovog posljednjeg angazmana u toj ligi tek uveden ofsajd..

Tako da bilo kakvo dalje poredjenje neuglednog amara sa karizmaticnim i Prosineckim nema smisla.

Ponavaljam 2 godine u kafani i mahali pa na klupu nacionalne selekcije ne ide, jesmo Bosna ali nismo Gvineja
Point.

#3218 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Radio Sarajevo wrote:

Kakve ti gluposti valjas pa mene sramota citati. Pa samo da je vodio CZ je vec vise i bolje od svih Amarovih klubova. Katar i Japan? :lol: E jesi mustra.
Nece biti Amar selektor i tacka, mozes se na glavu nasaditi. I Ivica je za Robija rekao da ima najbolje kvalifikacije da postane vrhunski trener.
shake69

#3219 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by shake69 »

Bas se pitam na osnovu cega je Robi pristao na razgovore kad je od Azera imao osam puta vecu platu!? :? Niko nece s konja na magarca a covjek tesko da ce pristati ispod miliona, ali ne KM.
Da smo sponzorski atraktivni i tako podebljamo ponudu s platom eventualno kao sto nismo pa hajde, ovako samo gubljenje vremena i dalje uvlacenje u zivo blato.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3220 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Jimmy McNulty »

kudrilo wrote:Žuti je moj favorit u svemu ovome. Prije razgovora sa svim ovim imenima sam priželjkivao njega, čak sam i glasao za njega na anketi :D
Prvo, veliko je ime u svijetu fudbala, ne samo na ovim prostorima. Čovjek je igrao za Real Madrid, Barcelonu, Sevilju, Portsmouth, Oviedo, Dinamo, sa Zvezdom bio prvak evrope. Dakle, što se tiče karijere, može ga izvaditi i ispišati se po svim našim igračima. To mu na neki način donosi poštovanje, a autoritet će morati sam izgraditi.

Kao trenera ga obilježava osvojen kup sa Zvezdom, dosta dobri rezultati sa Kayserisporom, a po meni je radio i odličan posao u Azerbejdžanu.
Čak ga je i Ivica Osim pohvalio, rekao da ima najfudbalskije razmišljanje od svih.

Ja sam za njega i volio bih da se dogovore.
Kako bi bilo dobro da nas Bog konačno pogleda!

Robi, Robi, Robi!

:bih:
Radio Sarajevo

#3221 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

avenija wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Amar Osim nije profesionalni trener jer nikada nije vodio ekipu u profesionalnom nogometu, tako je nekoliko godina prije njegovog posljednjeg angazmana u toj ligi tek uveden ofsajd..

Tako da bilo kakvo dalje poredjenje neuglednog amara sa karizmaticnim i Prosineckim nema smisla.

Ponavaljam 2 godine u kafani i mahali pa na klupu nacionalne selekcije ne ide, jesmo Bosna ali nismo Gvineja
Da, ali je profesionalno naguzio Čelik u finalu Kupa sa 3:0, pa ga zato i ne želite. Fakat su ti argumenti za kurac, čuj nije profesionalni trener.... Hahahaha. A Azerbejdžan je baš profi ekipa, dobili San Marino čitavih 1:0...
Radio Sarajevo

#3222 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Point. wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Kakve ti gluposti valjas pa mene sramota citati. Pa samo da je vodio CZ je vec vise i bolje od svih Amarovih klubova. Katar i Japan? :lol: E jesi mustra.
Nece biti Amar selektor i tacka, mozes se na glavu nasaditi. I Ivica je za Robija rekao da ima najbolje kvalifikacije da postane vrhunski trener.
Pa naravno, Bošnji je srpska liga nedostižna, vazda je tako i bilo.

Priznaj da si bio Zvezdaš do pred rat, ako uopšte toliko imaš i godina :lol:
luckylaka

#3223 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Mogu novinari forsirati Amara,moze se i savez na glavu usaditi da ga postavi za selektora ali dok to ,,kengur"ne aminuje nema od toga nista. :-D Robi je samo rezervna varijanta .
Muhamed Đakmić

#3224 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

shake69 wrote:Bas se pitam na osnovu cega je Robi pristao na razgovore kad je od Azera imao osam puta vecu platu!? :? Niko nece s konja na magarca a covjek tesko da ce pristati ispod miliona, ali ne KM.
Da smo sponzorski atraktivni i tako podebljamo ponudu s platom eventualno kao sto nismo pa hajde, ovako samo gubljenje vremena i dalje uvlacenje u zivo blato.
Zato što čovjek nije međed kojeg u životu zanima hoće li imati 10 ili 15 miliona na računu. Para svakako ima.
Point.

#3225 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Radio Sarajevo wrote:
Pa naravno, Bošnji je srpska liga nedostižna, vazda je tako i bilo.

Priznaj da si bio Zvezdaš do pred rat, ako uopšte toliko imaš i godina :lol:
Opet ponavljam, ubjedljivo najvece gluposti pises iz posta u post. Stvarno se nadam da lose trollas. Htio ti to priznati ili ne, CZ je veca ekipa od Zelje po svim parametrima. I tu se sva prica izmedju Robija i Amara zavrsava.

I ne, nisam Zvezdas bio. Amar dobio jaku konkurenciju na spram koje ispada amater kakav i jeste, znam da ti je vokri al jebiga pomiri se sa cinjenicom da ce Amar jos zadugo biti na birou.
Locked