Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
IRELAND

#3201 Re: Bitcoins

Post by IRELAND »

jedno pitanje za upucenije, ako nadjem nekoga da je reg na binance , i dam mu keš u stvarnom zivotu ili kupim btc i posaljem na njegov wallet da li on moze kupiti meni zeljene valute i poslati mi na moj wallet, na taj nacin ja preskacem cekanje verifikacija na berzama???
512MB

#3202 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

IRELAND wrote:jedno pitanje za upucenije, ako nadjem nekoga da je reg na binance , i dam mu keš u stvarnom zivotu ili kupim btc i posaljem na njegov wallet da li on moze kupiti meni zeljene valute i poslati mi na moj wallet, na taj nacin ja preskacem cekanje verifikacija na berzama???
Da.
hzsa22

#3203 Re: Bitcoins

Post by hzsa22 »

IRELAND wrote:jedno pitanje za upucenije, ako nadjem nekoga da je reg na binance , i dam mu keš u stvarnom zivotu ili kupim btc i posaljem na njegov wallet da li on moze kupiti meni zeljene valute i poslati mi na moj wallet, na taj nacin ja preskacem cekanje verifikacija na berzama???

Ako hoces javi se na pvt, mogu ti ja pomoci
victom

#3204 Re: Bitcoins

Post by victom »

balonaaaaa, povoljno balonaaaaaaaaaaa

Image
Last edited by victom on 01/03/2021 04:20, edited 2 times in total.
victom

#3205 Re: Bitcoins

Post by victom »

meRe. samo mora biti osoba od povjerenja.
IRELAND

#3206 Re: Bitcoins

Post by IRELAND »

kolike su mogucnosti malverzacije?
512MB

#3207 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Velike :D
512MB

#3208 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Kad se tata BTC probudi nastane pokolj altcoina
ladacoko

#3209 Re: Bitcoins

Post by ladacoko »

parappa wrote:
ladacoko wrote:Tron prije dva dana 0,08 a sad je 0,29.Jos 6 januara predstavljaju novog partnera(vecina pominje alibabu).
gdje ga kupiti jarane?
binance i ostali ne primaju vise nove clanove
binance mada sam poceo s 0.04 i s 0.08.Odavno sam clan

gledaj paccoina najgoreg shita,zaradio sam na njemu 200$ a prije dva dana povuko s walleta da ga prodam(povlacenje trajalo 10h haha).Danas bi uzeo 500$ na ovom shit coinu
IRELAND

#3210 Re: Bitcoins

Post by IRELAND »

512MB wrote:Velike :D
ako se nalazim ispred PC-a zajedno sa osobom koja mi kupuje, i coini legnu na moj wallet, to je to? nakon toga ta druga osoba nema vise mogucnosti pristupa ? ili da :D
i koliko sve to traje, mozeli se zavrsiti u par klikova ili se transakcije cekaju neko vrijeme
victom

#3211 Re: Bitcoins

Post by victom »

IRELAND wrote:
ako se nalazim ispred PC-a zajedno sa osobom koja mi kupuje, i coini legnu na moj wallet, to je to? nakon toga ta druga osoba nema vise mogucnosti pristupa ? ili da :D
i koliko sve to traje, mozeli se zavrsiti u par klikova ili se transakcije cekaju neko vrijeme
vrijeme transakcije zavisi od coina
512MB

#3212 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

IRELAND wrote:
Meni dadnes 100 marona i ja na binance kupim bitcoine za to i posaljem na tvoj wallet. Cim skupis dovoljno konfirmacija (par minuta) bitcoini stignu na tvoj wallet. Ja cim kliknem "send" nemam vise nista sa bitcoinima.

Teorija :D
esso_sa

#3213 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

Prosla Payeer verifikacija i konacno kupljen prvi coin na Bestexchange i uspjesno prebacen na Binance :mrgreen:
Kupio sam Litecoina za 150 USD.
Kakav je savjet strucnjaka, da ga ostavim da se kiseli ili mijenjam na Binance za druge kripto ?
victom

#3214 Re: Bitcoins

Post by victom »

esso_sa wrote:Prosla Payeer verifikacija i konacno kupljen prvi coin na Bestexchange i uspjesno prebacen na Binance :mrgreen:
Kakav je savjet strucnjaka, da ga ostavim da se kiseli ili mijenjam na Binance za druge kripto ?
niko ne zna.
trend je do sada bio pozitivan.
iako licno mislim da je litecoin mozda los izbor, jer je vec dugo na trzistu, bez da je imao neki drasticni pump.
eth bi bio moja preference, sto se tiče poznatijih coina
HowForWhom

#3215 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

KAMI666 wrote:Vi izgleda ne citate.

ADV cash je obustavio isplacivanje korisnicima van EU zemalja, znaci ne mozes da isplacujes na bankomatu novac. Ta vjest je bila ima vec skoro 2 mjeseca.
Citajte malo obavjesti tamo kad udjete na svoj account, ne stoji to tako tamo bezveze samo da bi se nesto okretalo.

Preporucio bi vam sa kartice da vratite novac na svoje konto, jer ce vam kartica biti invalidna i necete to moci kasnije da napravite.
Nadjete nekog ko je u EU, njemu sa konto na konto prebacite lovu, on je izvadi na baankomatu i donese vam.
Ali se moze sljedece:
- Uplatiti na svoju debitnu karticu i kosta 5 Eur + 3.95%
- Napravi neko u EU profil na advcash, izradi karticu, posalje ti, ti sa svog profila prebacujes na taj i koristis karticu regularno.

Ili sam nesto pobrko?
HowForWhom

#3216 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

esso_sa wrote:Prosla Payeer verifikacija i konacno kupljen prvi coin na Bestexchange i uspjesno prebacen na Binance :mrgreen:
Trazi li bestexchange minimum koji mozes prebaciti na binance jer exmo trazi minimu 0.01 BTC ili 0.1 Eth ili 25 XRP...!?
HowForWhom

#3217 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Koga sam god pitao nije mi htio reci osim "ulozi u projekat u koji vjerujes" ;)

Kako vjerovati?

Citaj o tom coinu, kako je nastao, sta rjesava, kakav je uopste projekat, ko stoji iza njega itd.
esso_sa

#3218 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

Pitar_na_motoru wrote:
Koga sam god pitao nije mi htio reci osim "ulozi u projekat u koji vjerujes" ;)

Kako vjerovati?

Citaj o tom coinu, kako je nastao, sta rjesava, kakav je uopste projekat, ko stoji iza njega itd.

Ma litecoin mi nije uopste bio u planu za kupovati, ali zbog malog iznosa koji sam ulozio, Bestexchange mi je uglavnom pustao kupovinu LTC-a.

Evo rasporedio sam svoj mocni "portfolio" na tron i ethereum u odnosu pola/pola pa nek stoji :mrgreen:
512MB

#3219 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

LTC dobar izbor, nemoj trejdat ako nisi profi.

Eth + tron isto ok
HowForWhom

#3220 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Zato ti i kazem....
Mislim i ja sam laik, ali sve ove sto sam slusao i citao su rekli ulozi u ono u sta vjerujes... a kako vjerovati? Citas o tom coinu/tokenu.

Recimo, ja vjerujem u neke coine zbog njihove svrhe (substratum, iota, cardano itd) zbog osobe koja je iza coina (tron) itd ;) dalje, svi iskusniji savjetuju da se NE KUPUJE iskljucivo zbog cijene nego da se prati i market cap (uz gore navedeno). Jebi ga, mozemo svi gdje i svi turci pa se drzat bitcoina, etheriuma i rippla...
A ono sto sam upratio i citao.... lite moze biti bas dobar i djeluje da ima potencijala. :D
victom

#3221 Re: Bitcoins

Post by victom »

Pitar_na_motoru wrote:Zato ti i kazem....
Mislim i ja sam laik, ali sve ove sto sam slusao i citao su rekli ulozi u ono u sta vjerujes... a kako vjerovati? Citas o tom coinu/tokenu.

Recimo, ja vjerujem u neke coine zbog njihove svrhe (substratum, iota, cardano itd) zbog osobe koja je iza coina (tron) itd ;) dalje, svi iskusniji savjetuju da se NE KUPUJE iskljucivo zbog cijene nego da se prati i market cap (uz gore navedeno). Jebi ga, mozemo svi gdje i svi turci pa se drzat bitcoina, etheriuma i rippla...
A ono sto sam upratio i citao.... lite moze biti bas dobar i djeluje da ima potencijala. :D
koji motor imaš ?
Last edited by victom on 01/03/2021 04:19, edited 2 times in total.
HowForWhom

#3222 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Zasto ne vidim postove nekih ljudi?

I ako moze odgovor

Trazi li bestexchange minimum koji mozes prebaciti na binance jer exmo trazi minimu 0.01 BTC ili 0.1 Eth ili 25 XRP...!?
512MB

#3223 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Meni je ova kombinacija portfolia u 2017 donijela vise od 50k € dobiti: 50% bitcoin, 20% Ethereum, 20% iota, ostalo svakakvi altcoins.

Kao pocetnik rasporedi tako i bice sve ok. Nemoj trejdat jer nisi profi (kao ni ja) za to i samo ces izgubiti. Odredi seb vremenski period, naprimjer kraj 2018. godine i holdaj do tad.
HowForWhom

#3224 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

512MB wrote:

Meni je ova kombinacija portfolia u 2017 donijela vise od 50k € dobiti: 50% bitcoin, 20% Ethereum, 20% iota, ostalo svakakvi altcoins.

Kao pocetnik rasporedi tako i bice sve ok. Nemoj trejdat jer nisi profi (kao ni ja) za to i samo ces izgubiti. Odredi seb vremenski period, naprimjer kraj 2018. godine i holdaj do tad.
Bravo majstore! Slicno i ja razmisljam s tim da bi mi mozda eth bio jaci procenat u odnosu na btc.

Da li je tajna koliko si ulozio?
512MB

#3225 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

7k

Pravilo je 80% btc al eto
Post Reply