Nesh' vjerovati, ali procitao sam Trumpov ekonomski plan uzduz i poprijeko. Prelistao razne analize. Sve u svemu, prosjecan 10-godisnjak bi sastavio slican plan. Dati bogatunima jos poreznih popusta (vecina ih ionako nista ne placa) i ukinuti sve trade ugovore. Mislim,, halo. ?daddy-kool wrote:Osim što planira smanjiti ilegalnu imigraciju, zategnuti sa Kinom, i sl. na koji novi način on planira dovesti dobro plaćene poslove bjelcima sa srednjom školom? Podizanje minimalne nadnice? I ta priča je duža od 15 godina, ali je imala prekida sa periodima jefinog kredita i opšteg rasta.prog321 wrote:Ekonomija.
To je jedino bitno.
Ja godinama ponavljam da su zapadne ekonomije u sunovratu zadnjih 15 godina.
Ljudi u Americi rade po dva-tri posla da bi sastavili kraj sa krajem.
Sto rece jedan poznanik anglosaksonac, jebe mi se za nove poslove, ja hocu dobro placene poslove.
Trump nije bio dio establismenta. I to je jedino donijelo prevago. Sto je igrao na kartu rasizma, ksenofobije i izolacionizma je samo nuspojava.
Da je Sanders bio kandidat hladno bi uzeo izbore.
I sad bi pricali da su Ameri postali komunisti
Ne vjerujem da je Trump sam mislio da ce pobjediti sa ovakvim ekonomskim planom. To je bilo navrat-nanos sastavljeno.
Ponavljam , Trump je showman, varalica i ludjak. Nece ni 10% svojioh planova ostvariti ako svi drzavni aparati ostanu isti ali se bojim da radikali u njegovom okruzenju ne iskoriste moc da bi uveli neku vrstu diktature ili poceli svjetski rat sa nuklearkama. To je verlika grupa ludjaka oko Trumpa i u ovom momentu je sve moguce.
Trump je dobio izbore jer je prestavljao buntovnistvo nad postojecom oligarhijom, Ne zbog ekonomskog plana.