Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#3201 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Jes, pa mu oko smakne sa šišarike i :skoljka: :mrgreen:
xoklix

#3202 Re: Gdje na more? - 2018

Post by xoklix »

meapervitas wrote:
xoklix wrote:Jel ko u Egiptu bio? Ja se prekontao i umjesto TR uzeo Egipat :D
Albatros Beach Hotel Hurgada...
Šta trebam obići, šta ne trebam ... Čuo sam za neka Rajska Ostrva, kažu beton.
Piramide su pod moranjem za otići,a za ostalo ću vidjeti :D

pozdrav, jesi li rezervisao preko naše agencije ili solo, kakve su cijene... može i pp

hvala
Sol Azur, 11 dana, 2500 KM po osobi sa svim troškovima (uključujući vizu).
Let iz Beograda.
Zvao sam i agenciju u Bg, ista cijena.
Fakultativni izleti se dodatno plaćaju.
meapervitas

#3203 Re: Gdje na more? - 2018

Post by meapervitas »

xoklix wrote:
meapervitas wrote:
xoklix wrote:Jel ko u Egiptu bio? Ja se prekontao i umjesto TR uzeo Egipat :D
Albatros Beach Hotel Hurgada...
Šta trebam obići, šta ne trebam ... Čuo sam za neka Rajska Ostrva, kažu beton.
Piramide su pod moranjem za otići,a za ostalo ću vidjeti :D

pozdrav, jesi li rezervisao preko naše agencije ili solo, kakve su cijene... može i pp

hvala
Sol Azur, 11 dana, 2500 KM po osobi sa svim troškovima (uključujući vizu).
Let iz Beograda.
Zvao sam i agenciju u Bg, ista cijena.
Fakultativni izleti se dodatno plaćaju.

hvala puno...
Raigor Stonehoof

#3204 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Raigor Stonehoof »

https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /180729030

evo malo za one "pica 30 maraka kafa 10 maraka" i slicne ublehase
otherside

#3205 Re: Gdje na more? - 2018

Post by otherside »

prijedlog za vikend na moru u Hrvatskoj?
privatni smjestaj, motel, hotel?
znaci, da okolo ima restorana, pristojna plaza koja je blizu smjestajne jedinice, pristojan smjestaj za 4 osobe?
Namce

#3206 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Namce »

Mea_parvitas wrote:Molim za pomoc, ako neko zna, da li je za voznju do Grcke potrebna medjunarodna vozacka dozvola? Jel koga zaustavljala murija i jesul trazili tu vozacku dozvolu? Hvala
Išao ja prije 15 dana, nigdje nisam sreo policiju u Grčkoj, a da ti treba vjerovatno bi ti na granici tražili.
zlo zlo

#3207 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

Mea_parvitas wrote:Molim za pomoc, ako neko zna, da li je za voznju do Grcke potrebna medjunarodna vozacka dozvola? Jel koga zaustavljala murija i jesul trazili tu vozacku dozvolu? Hvala
Jedino u slučaju ako misliš uzet rentacar u njoj, bez nje ne ide :)
bleicher

#3208 Re: Gdje na more? - 2018

Post by bleicher »

drunken tiger wrote:
bleicher wrote:Misljenja nam se ocigledno razilaze ali slozicemo se u jednom-ja sam u pravu a ti nemas veze o zivotu.
Vjerujem da više uživam u životu i da imam više iskustva nego ti. Nećeš me uvrijediti. Ja se mogu spustiti na tvoj nivo ali ti se ne možeš popeti na moj. Tako da pišaš u zrak uzalud. Uživaj.
Kolega slozit cemo se da se ne slazemo. Poyyy
Namce

#3209 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Namce »

zlo zlo wrote:
Jedino u slučaju ako misliš uzet rentacar u njoj, bez nje ne ide :)
U tom slučaju da, treba međunarodna :thumbup:
Revolucionar ★

#3210 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Revolucionar ★ »

Prijedlog za apartman u Albaniji, Drač ili nešto u krugu od 100 kilometara od Drača južnije, ako je neko već išao pa da preporuci
beni-bu-man

#3211 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Revolucionar ★ wrote:Prijedlog za apartman u Albaniji, Drač ili nešto u krugu od 100 kilometara od Drača južnije, ako je neko već išao pa da preporuci
Uuuuuu gdje ce sto pitat, sad ce te ljudi napast kako mores se morat u Albaniji pored lipe nase :-) :-) :-)
Revolucionar ★

#3212 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Revolucionar ★ »

beni-bu-man wrote:
Revolucionar ★ wrote:Prijedlog za apartman u Albaniji, Drač ili nešto u krugu od 100 kilometara od Drača južnije, ako je neko već išao pa da preporuci
Uuuuuu gdje ce sto pitat, sad ce te ljudi napast kako mores se morat u Albaniji pored lipe nase :-) :-) :-)
Svako ima pravo na svoje misljenje. Moje misljenje je da imam dovoljno samopostovanja da zaobidjem lokacije gdje nas u proteklih par godina prave budalama za nase pare. Hrvatska ima sve uslove da postane top top top destinacija, medjutim usluznost i cijene su davno formirane da budu iznad uobicajenog balkanskog prosjeka. O Albaniji cuo dosta dobrog, ali naravno, ima i onih kojima nije leglo. Nisam nesto zahtjevan, tako da su mi budget friendly ture jako zanimljive :D
beni-bu-man

#3213 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Revolucionar ★ wrote:
beni-bu-man wrote:
Svako ima pravo na svoje misljenje. Moje misljenje je da imam dovoljno samopostovanja da zaobidjem lokacije gdje nas u proteklih par godina prave budalama za nase pare. Hrvatska ima sve uslove da postane top top top destinacija, medjutim usluznost i cijene su davno formirane da budu iznad uobicajenog balkanskog prosjeka. O Albaniji cuo dosta dobrog, ali naravno, ima i onih kojima nije leglo. Nisam nesto zahtjevan, tako da su mi budget friendly ture jako zanimljive :D
:thumbup:
dječak sa šibicama

#3214 Re: Gdje na more? - 2018

Post by dječak sa šibicama »

Iz prve ruke, svjeze taze, kad su bili ovi u21 u Dracu... uglavnom, lijepe slike, pomalo kiceraj od turisticke ponude, vile uz plazu u vise boja nego u Velesicima, ovi sto su isli kazu da bi se moglo ljetovati ali isto tako kazu da uopce nemas osjecaj da si na Jadranu. Nesto kao Herceg Novi, za koji vole reci "Leskovac na moru".
Revolucionar ★

#3215 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Revolucionar ★ »

dječak sa šibicama wrote:Iz prve ruke, svjeze taze, kad su bili ovi u21 u Dracu... uglavnom, lijepe slike, pomalo kiceraj od turisticke ponude, vile uz plazu u vise boja nego u Velesicima, ovi sto su isli kazu da bi se moglo ljetovati ali isto tako kazu da uopce nemas osjecaj da si na Jadranu. Nesto kao Herceg Novi, za koji vole reci "Leskovac na moru".
bio sam u H.Novom :D Solidno mjesto s ocajnim plazama :D Ali ostatak ponude je dobar, historijski dio, bilo je finog najt lajfa :D Za sad mi Vlora i Sarande najbolje zvuce, vidjet cemo, raspitujem se oko smjestaja da se ne handrim bookingom
Zoya

#3216 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zoya »

Saranda je plafon za one koji ne znaju za bolje.
vjesticanametli

#3217 Re: Gdje na more? - 2018

Post by vjesticanametli »

Zoyo vjestico e nes na moreto ove godine :lol: ma albaniji treba jos vremena al je jeftino jbg
mnjonja

#3218 Re: Gdje na more? - 2018

Post by mnjonja »

Za albaniju govore da je peksinava
prljavo, vidis da hoce al ne znaju
struja nestane svako malo
voda prati struju
I tako
Last edited by mnjonja on 30/07/2018 23:50, edited 1 time in total.
Zoya

#3219 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zoya »

vjesticanametli wrote:Zoyo vjestico e nes na moreto ove godine :lol: ma albaniji treba jos vremena al je jeftino jbg
Pa ne, ozbiljno. Toliki put preći za onaj užas je zaista žalosno. Neka ide u Sutomore i bog te veselio. Majke mi.
dječak sa šibicama

#3220 Re: Gdje na more? - 2018

Post by dječak sa šibicama »

Revolucionar ★ wrote:
dječak sa šibicama wrote:Iz prve ruke, svjeze taze, kad su bili ovi u21 u Dracu... uglavnom, lijepe slike, pomalo kiceraj od turisticke ponude, vile uz plazu u vise boja nego u Velesicima, ovi sto su isli kazu da bi se moglo ljetovati ali isto tako kazu da uopce nemas osjecaj da si na Jadranu. Nesto kao Herceg Novi, za koji vole reci "Leskovac na moru".
bio sam u H.Novom :D Solidno mjesto s ocajnim plazama :D Ali ostatak ponude je dobar, historijski dio, bilo je finog najt lajfa :D Za sad mi Vlora i Sarande najbolje zvuce, vidjet cemo, raspitujem se oko smjestaja da se ne handrim bookingom
Pa gradic je ok, ali atmosfera je kao u Leskovcu, na sve strane rostiljdzije, turbofolk. Tako nesto u Gradcu mozes vidjeti, jednom sam gledao kako su kolo razvukli uz harmoniku, izasli na ulicu, nigdje veze sa Jadranom :D

Drac mi djeluje nekako sta ja znam... nisam bio ali eto cuo sam, i kad vidim one slike, nekako mi nema mediteranske atmosfere. Isto ko da si u Prizrenu :D
vjesticanametli

#3221 Re: Gdje na more? - 2018

Post by vjesticanametli »

Ojjj :lol: prizren
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#3222 Re: Gdje na more? - 2018

Post by parappa »

Ovo za atmosferu je samo sa našeg gledišta... Dođe Englez na Pag, u Tisno ili Split i sluša elektronsku muziku... Isto tako kad raja iz "ruralnih" sredina dođe u Gradac ili Zaostrog pa raspale narodnjake. Kolo još nisam vidio... Volio bih vidjeti reakciju domaćih :run:
Ne možeš očekivati da svi vole klape da slušaju.
Mada većinom se vrti Toni Cetinski, Dino Merlin, Nina Badrić i slično
perfekcionista1

#3223 Re: Gdje na more? - 2018

Post by perfekcionista1 »

Bolje pitanje je kad na more. Nikako da se usudim krenuti zbog vremena, dva suncana dana se ne mogu povezati, na prognozama najavljuju povremeno nestabilno vrijeme cak tokom augusta.
Je li ko bio ovih dana u CG, kakvi su utisci?
Jedno je sigurno, sledece godine Tunis ili Turska.
beni-bu-man

#3224 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Zoya wrote:
vjesticanametli wrote:Zoyo vjestico e nes na moreto ove godine :lol: ma albaniji treba jos vremena al je jeftino jbg
Pa ne, ozbiljno. Toliki put preći za onaj užas je zaista žalosno. Neka ide u Sutomore i bog te veselio. Majke mi.
Gdje ces koga poslat u Sutomore, ja ni najveceg dusmana ne bi dole uputio :mrgreen:
Revolucionar ★

#3225 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Revolucionar ★ »

Pa men' se cini da su ovdje sve konzumenti Balija, Maldiva, Mariotta,Pestana hotela, kavijara i tako toga. Treba upoznati svaku destinaciju, pogotovo balkanske i okolne drzave. Recimo, iako se mnogi kunu u Budvu, Makarsku i slicne destinacije, meni je upravo tamo osrednje iskustvo bilo. Sto da ne Sarande, polupansion za male pare se moze pronaci, Krf blizu za kakav fin cjelodnevni izlet bez da brines o grckim cijenama :D Hajte vi po 'rvatskoj, zna se kako kazu, u rvatsku idu ovi sto su naucili, ne sto hoce :zzzz:
Post Reply