Recimo da je tačno, nije problem u tome, neka Bakir odgovara za to, ali tužilaštvo ispituje zašto je Radončić uopšte predložio ovu i to treba da on objasni, a ne zašto je Izetbegović nju imenovao po kratkom postupku (to treba Izetbegović da objasni, ali sumnjam da tu mogu nešto uraditi, osim ako mu Radončić nije rekao da je to protusluga za nešto treće).mg wrote:
Zloupotreba polozaja i ovlasti!
Ambasador imenovan na preporuku, jer koalicionom partneru pripada to mjesto po hitnom postupku, bez provodjenja propisanih procedura.
A zena je imenovana samo iz razloga jer je njen suprug trebao sprijeciti istragu protiv Fahre. Dakle, hobotnica sa pipcima...
I sad ako je Bakir, znao i mogao znati, a ako bude jos razgovora objavljeno, mozda i saznamo, da je imenovanje uradjeno iz razloga obustave istrage od strane tuzilastva, onda je moguca optuznica i Bakiru. Udruzivanje i jos ponesto...
Al sumnjam, prejak je Bakir...
Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
-
The Realist
#3201 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
- klavirdžija
#3202 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Slažem se u biti, posebno ovo za Viber (i meni je to bila još jedna indicijaTomANDJerry wrote:Mislim da sve dolazi od Amerikanaca , covjek je jednostavno spijunirao Amerikance i njuskao po Americkoj ambasadi , i sadi mu ovi pokazuju (a i svima ostalima) sta se desi kada krades od Amerikanaca (kradja informacija za njih je veci udarac nego da im je ukrao milion dolara , to bi mu prije oprostili)...klavirdžija wrote:Pod pretpostavkom da su transkripti tačni, a pod normalnim okolnostima je slučaj fakat neizgubljiv. Još jedna indicija da sve ovo dolazi od stranaca, jer su "naši" teško sposobni da to tako elegantno sami odrade.TomANDJerry wrote:Za Fahru nema odbrane , pitanje je samo da li ce presuda biti pravedna (zatvor) ili nepravedna (sloboda) .... jednostavno je uhvacen u korupciji , sve je snimljeno i sve je jasno kao dan![]()
Pa pogledajte njegove medije i advokate , uopste ne pokusavaju da ospore dokaze nego pricaju o nekakvim montažama , zavjerama , upadima u Avaz , kako su dokazi dospjeli u javnost (ionako bi javnost bila upoznata na sudjenju sa dokazima) ---- dakle i ne pokusavaju oboriti dokaze
Ovo me podsjeti na Wolf of Wall Street kada uhvate DiCapria i kada mu govori tuzitelj "ovaj slucaj nazivamo Granada" , objasnjava mu zato sto je Granada mala otocka nacija od 90.000 stanovnika koju je napala U.S.A i kaze "ova je slucaj neizgubiv , mozemo se skinuti goli i kokodakati ispred suca opet cemo pobjediti"
Što se njegove odbrane tiče, klasični turbo folk.
Mislim da Viber razgovore ne mogu da prisluskuju nase sluzbe , te vrste razgovora (facebook , Viber i slicno) prisluskuju iskljucivo zapadni saveznici
- pumica
#3203 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
...supercali wrote:Imunitet?pumica wrote:Cudno da odmah ne uhapse Bakira![]()
A Fahru odmah uhapsili
Član 3.
Osobe koje imaju pravo na imunitet (isključenje od krivične i građanske odgovornosti)
Delegati Doma naroda i poslanici Predstavničkog doma neće biti krivično ili građanski odgovorni za bilo koji
postupak izvršen u okviru njihovih dužnosti u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i članovi Vijeća ministara Bosne i Hercegovine neće biti građanski
odgovorni za bilo koji postupak izvršen u okviru njihovih dužnosti u Predsjedništvu BiH, odnosno Vijeću ministara
BiH.
...
-
Tarzo
#3204 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
TomANDJerry wrote:Mislim da sve dolazi od Amerikanaca , covjek je jednostavno spijunirao Amerikance i njuskao po Americkoj ambasadi , i sadi mu ovi pokazuju (a i svima ostalima) sta se desi kada krades od Amerikanaca (kradja informacija za njih je veci udarac nego da im je ukrao milion dolara , to bi mu prije oprostili)...klavirdžija wrote:Pod pretpostavkom da su transkripti tačni, a pod normalnim okolnostima je slučaj fakat neizgubljiv. Još jedna indicija da sve ovo dolazi od stranaca, jer su "naši" teško sposobni da to tako elegantno sami odrade.TomANDJerry wrote:Za Fahru nema odbrane , pitanje je samo da li ce presuda biti pravedna (zatvor) ili nepravedna (sloboda) .... jednostavno je uhvacen u korupciji , sve je snimljeno i sve je jasno kao dan![]()
Pa pogledajte njegove medije i advokate , uopste ne pokusavaju da ospore dokaze nego pricaju o nekakvim montažama , zavjerama , upadima u Avaz , kako su dokazi dospjeli u javnost (ionako bi javnost bila upoznata na sudjenju sa dokazima) ---- dakle i ne pokusavaju oboriti dokaze
Ovo me podsjeti na Wolf of Wall Street kada uhvate DiCapria i kada mu govori tuzitelj "ovaj slucaj nazivamo Granada" , objasnjava mu zato sto je Granada mala otocka nacija od 90.000 stanovnika koju je napala U.S.A i kaze "ova je slucaj neizgubiv , mozemo se skinuti goli i kokodakati ispred suca opet cemo pobjediti"
Što se njegove odbrane tiče, klasični turbo folk.
Mislim da Viber razgovore ne mogu da prisluskuju nase sluzbe , te vrste razgovora (facebook , Viber i slicno) prisluskuju iskljucivo zapadni saveznici
Ovo itekako ima smisla.
Bakir Izetbegović nije uopšte naivan, ali mislim da mu nije trebala ovako opsežna i rizična operacija.
- Danguba
#3205 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ovo se stvarno zeli predstaviti kao neka safunica.
Zar je bitno ko je ''smjestio'' Scepanu?
Treba utvrditi autenticnost presretnutih razgovora i ako su tacni, cuza brate a ne mozda mu je ovaj smjestio mozda onaj pa ce na kraju biti ''povika na vuka a lija koke nosi''. Ispast ce da je kriv onaj ko mu je ''nevinom'smjestio.
Ako mu je i Ridji i Gregorijan i Sarajlic i bilo ko ovo ''smjestio'', to je nebitno. Bitno je, je li ili nije kriv.
Zar je bitno ko je ''smjestio'' Scepanu?
Treba utvrditi autenticnost presretnutih razgovora i ako su tacni, cuza brate a ne mozda mu je ovaj smjestio mozda onaj pa ce na kraju biti ''povika na vuka a lija koke nosi''. Ispast ce da je kriv onaj ko mu je ''nevinom'smjestio.
Ako mu je i Ridji i Gregorijan i Sarajlic i bilo ko ovo ''smjestio'', to je nebitno. Bitno je, je li ili nije kriv.
- XXS
#3206 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Kakva odgovornost od ove odrodjene bande lopova?General War wrote:Pa ti naso se pozivat na historijsku nuznostHM 2011 wrote:
razlo zasto ja to radim je sto je pitanju historijska nuznost....
ovo sto ti radis je vrsenje nuzde po politickoj situaciji bosnjaka i po bosnjacima kao narodu....
takve uvrede moramo shvatiti ozbiljno i ojacati drustvenu koheziju....
Da bi otklonili ovakve uvrede u buducnosti duzni smo opredjeliti se samo za jednu stranku - na svim nivoima -
U jedinstvu je snaga.![]()
![]()
![]()
Nego gledaj koalicioni kamenjari turili ruke u drzavne pare i sami sebi odredjuju koliko ih treba zahvaljujuci takvima sto se sikirate za drustvenu koheziju...brzo trazi odgovornost!! ne gubi vrijeme na nuznosti ostacemo bez gaca od tvojih partnera
Prosjecan igrac monopoly-a pokazuje vise odgovornosti nego koalicioni partneri upravljajuci drzavom.
- Alfons Kauders
#3207 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
malo je reci da su fulali cijeli fudbal...pumica wrote:http://thebosniatimes.ba/clanak/2918GREGORIJANOVO 'KONAČNO RJEŠENJE' ZA BOŠNJAKE Da li se moćni američki diplomata i bivši drugi čovjek OHR-a sveti Radončiću?!
03.02.2016. u 12:02
Nekoliko je osumnjičenika za “smještanje” afere Keljmendi Fahrudinu Radončiću , predsjedniku SBB-a. Na prvi pogled glavni osumnjičenik je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA. A, po pravilu prvi pogled obično vara. Time prije se i treba zapitati da ne stoje neki mnogo močniji, ozbiljniji i prefriganiji igrači od Izetbegovića. Možda se to baš i željelo da se preko medija bošnjačka javnost odvede na krivi trag. Ne, nije ovo nikakva amnestija i odbrana Izetbegovića. Jer on je takav političar da se svojim neznanjem iz vrlo prizemnih motiva želje za vlašću sam izravno umiješao u ovu aferu i sebe doveo u poziciju saučesnika i sukrivca time što se u predizbornoj kampanji pozivao na svjedoke, poput Šejle Turković, optužujući Radončića kao svog političkog rivala da mu nije ništa sveto “ni Božiji ni ljudski zakoni”. Tako da Izetbegovićeve pokajničke, a više molećive izjave kako Tužilaštvo BiH treba prestati sa ovakvim beskorisnim aferama, kakva su bile u slučaju Dragana Čovića i Mirka Šarovića, na primjer, imale kontraefekt. A nakon što su objavljenih stenogrami tajno snimljeni telefonskih razgovora koje je Fahrduin Radončić vodio sa Safetom Oručevićem, koje su mediji bliski policiji i tužiocima prvi objavili, nebi li ih “pravilno” spinovali (!), sve prethodne izjave Bakira Izetbegovića su derogirane. Tako da je Izetbegović nakon toga postao osumnjičenik po dva osnova i sa obiju strana; tužioca i tuženoga!
CIA, BND I SAUDIJSKI MILIONI
Samo stoga što je Bakir Izetbegović “prvi čovjek u Bošnjaka”, a po osnovu što ima imidž i harizmu sina “oca savremene nacije” Alije Izetbegovića, te po tome što vlada najmoćnijom i najdugovjećnijom bošnjačkom strankom u (jedno)stoljetnoj povijest nastanka političkih stranaka na ovim prostorima, on mora biti akter ove vrlo dramatične političke priče. Inače, u operativnom smislu on nema nikakvog udjela u kreiranju procesa ili afere “Keljmendi”. Jedan hrvatski novinar se usudio tretirati hapšenje Fahrudina Radončića u kontekstu “glavnog lika priče o ratu i podzemlju, u kojoj ulogu imaju i CIA, BND, milioni od Gadafija i od saudijske dinastije kralja Fahda…”ž
Ova afera je, zapravo, recidiv famozne sheme OHR-a s imenima nekih od bošnjačkih lidera, privrednika i vjerskih poglavara koja je objavljena u Dnevnom avazu i sedmičniku Global, koji su u vlasništvu Fahrudina Radončića.
Najviše prozivan u vezi s ovom shemom bio je tadašnji prvi zamjenik visokog predstavnika Raffi Gregorian.
Shema objavljena u navedenim listovima predstavljala je, po njima, "monstruoznu" konstrukciju OHR-a kojom se navedene osobe prikazuju kao dobro uvezana i opasna mafijaško-teroristička hobotnica. Tim povodom, osudom se oglasio čak i Sabor Islamske zajednice u BiH.
Odgovarajući na pitanje urednika emisije FTV “60 minuta” Bakira Hadžiomerovića o napadima na njega, Gregorian je istakao da su insinuacije da visoki predstavnik, OHR ili on lično stoje iza navodnog konačnog rješenja za Bošnjake monstruozne.
Gregorijan je rekao da ne postoji nikakva istraga, da niko nije na meti, kao što je prikazano u navodnoj shemi.
"Nema nikakve liste meta. Nema nikakve zavjere. Ne postoji ništa tog tipa. Odbacujem takve insinuacije, kao i sve ostale da sam ja antibošnjački nastrojen", istakao je Gregorian.
"Analizirajući ove dokumente, mogu reći da ova navodna shema, sve što ja ovdje vidim, jesu utjecajni Bošnjaci u Federaciji. Ja tu ne vidim nikakve insinuacije vezano za neke mete, ljudi u segmentu organiziranog kriminala su odvojeni od ljudi u vjerskom ili političkom životu", dodao je.
Na pitanje da li su grafikoni objavljeni u medijima vjerodostojni, Gregorian je rekao da komentira samo dokumente koji su javno dostupni te da neće govoriti o tome da li ovi dokumenti dolaze iz OHR-a ili ne.
Stav Gregoriana je da je štetu spomenutim u navodnoj shemi OHR-a nanio onaj ko je to objavio. On se zapitao da li se objavom ove sheme htjelo osramotiti sam OHR ili ljude čija su imena spomenuta,
U Kissingerovom jatu
Gregorian će karijeru nastaviti u Centru za strateške i međunarodne studije (CSIS) kojim rukovodi Janoš Bugajski. Gregorian bi najvjerovatnije trebalo biti viši stručni saradnik za pitanja u vezi sa jugoistočnom Evropom.
CSIS pruža strateške uvide, kao i rješenja pri donošenju bitnih odluka, kako vladama, tako i međunarodnim organizacijama, privatnom sektoru i civilnom društvu. Riječ je o neprofitnoj organizaciji, sa sjedištem u Washingtonu. Centar je posvećen pronalaženju načina kako bi Amerika zadržala svoj status sile dobra u svijetu.
U upravnom odboru CSIS nalaze se i Henry Kissinger, Zbignjev Berezinski i William Cohen.
Gregorianov angažman u BiH ostao je upamćen po tome što je rukovodio reformom Oružanih snaga BiH i zalaganju za donošenje niza odluka koje su izazvale velike političke potrese u BiH.
Iako drugi čovjek OHR-a, u javnosti se često sticao dojam da on vodi glavnu riječ u Kancelariji visokog predstavnika, ali i da ima jak uticaj u institucijama BiH, prvenstveno u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, te Tužilaštvu i Sudu BiH.
Pošto je bio ušao u otvoreni sukob sa premijerom RS Miloradom Dodikom, inače bliskim prijateljem još od 1998. godine, Gregorian će reči da je Dodikova nepristojna retorika ohrabrila njegove sarajevske simpatizere, prije svih Radončića, ali, nažalost i efendiju Cerića!
Gregorian kao “američki diplomata sa dugogodišnjim stažom u BiH, drugi čovjek OHR-a”, u ekskluzivnom razgovoru za "Slobodnu Bosnu", otvoreno je govorio o medijskim i političkim motivima za napade na njega, pojasnio je svoj sukob sa Fahrudinom Radončićem i sa tadašnjim islamskim poglavarom Mustafom ef. Cerićem, kao i sa najmoćnijim čovjekom Republike Srpske Miloradom Dodikom...
Rušitelj Republike Srpske, nepoželjna osoba u manjem bh. entitetu, "propali američki diplomata" koji u BiH trenira strogoću, "smutljivac... islamofob, profiter, miljenik ratne mafije..." samo su neke od karakteristika kojim su «zaštitnici» svega srpskog, a onda i bošnjačkog, počastili prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Raffija Gregoriana.
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik i utemeljitelj nove Stranke za bolju budućnost Fahrudin Radončić prednjačili su u satanizaciji i, najblaže rečeno, neukusnoj diskvalifikaciji ovog američkog diplomate u čemu su ih podržali predstavnici Islamske zajednice BiH na čelu sa Reisu-l-ulemom Mustafom efendijom Cerićem, koji je za projekat "satanizacije svega bošnjačkog", upravo okrivio Raffija Gregoriana koji upravlja domaćim udbašima i tajnim službama!
“Moram priznati da nisam iznenađen nekim od reakcija, dok sam drugim reakcijama bio istinski zapanjen. Kako je gospodin Radončić upravo osnovao vlastitu političku stranku, nisam bio iznenađen da je htio da pokrene pitanje kojim bi sebe promovirao kao čovjeka koji se usprotivljuje nekoj vrsti vanjskog neprijatelja. Uistinu, njegova izdanja su otpočela sa optuživanjem zvaničnika SAD-a za islamofobiju još tokom ljeta. Takvu taktiku su već ranije koristili i drugi političari u BiH. Ne treba nikoga iznenaditi da je njegove aktivnosti ohrabrio i inspirisao gospodin Dodik s kojim dijeli neke poslovne saradnike u BiH i u regionu i koga brani u javnosti. Međutim, bio sam iznenađen da su i gospodin Radončić i njegova ekselencija reisu-l-ulema Cerić smatrali da je normalno da pokrenu lične napade usmjerene protiv mene i moje porodice. Možda su smatrali da mora da je to u redu, ako već to Dodik radi, zašto i oni ne bi uradili isto? Valjda misle da se ljudi ne sjećaju da je i jedna Olga, kako se zove i moja supruga, poginula tu na Vrbanja mostu i da je to ime jedan od simbola odbrane Sarajeva? Šta god da je razlog, uvredljivo je i ne dolikuje ljudima koji ciljaju na ili obavljaju takve pozicije. Sa zadovoljstvom ću diskutirati o svojim profesionalnim aktivnostima – ali napadati moju porodicu je čin vrijedan prezira”, rekao je Gregorijan za “Slobodnu Bosnu”.
Na pitanje “Šta je zapravo stvarni uzrok napada Fahrudina Radončića na njega i da li je istina da su Radončić i njegovi novinari preko jednog od glasnogovornika OHR-a prijetili da će medijski uništiti i Vas i članove OHR-ovog Antikorupcionog tima?”, Gregorina je odgovorio:
“Oni imaju svoje vlastite razloge tako da biste to njih trebali pitati. Međutim, ne može biti koincidencija da se ovi napadi podudaraju sa Radončićevim osnivanjem nove stranke. Ja se ne slažem, niti mogu podržati takav politički projekat s obzirom da gospodin Radončić vlasnik medija koji će opet podržavati njegovu i njemu bliske političke opcije. On je ljut na mene što mu nisam pomogao oko krivičnih istraga u kojima je ispitivan. Rekao sam mu da mu ne mogu pomoći jer bi bilo neprikladno da to uradim te da treba surađivati sa vlastima, ali je on očigledno mislio drugačije, pa me je pokušao uvući u rasprave sa svojim poslovnim i političkim rivalima.”
Isto pitanje treba postaviti na kraju ovog pregleda Gregorijanovih istupa u medijima povodom afere “shema OHR-a” kako bi se odgovorilo na pitanje ima li Gregorija motiv, a potom i moć da se osveti Radončiću, a potom Dodiku i Ceriću.
Sama činjenica da je učinio veoma mnogo svojim angažmanom u BiH, a da je Sarajevo napustio skoro pa posramljen, uvrijeđen i izdan od svojih prijatelja, dovoljna je da se u Gregorijanu javi potreba za osvetom. Pitanje je samo da li i na koji način bi Gregorijan mogao realizirati tu svoju osvetu.
Prvo, to mora biti predstavljeno kao borba za opće dobro za BiH. I stoga se mora voditi i realizirati kroz institucije BiH.
Zatim, ta eventualna osveta mora biti koliko-toliko u duhu demokratskih postulata.
Što se tiče Milorada Dodika, navodno je Gregorijan taj čovjek koji mu je omogućio dolazak na vlast, i to preko utjecaja na Sulejmana Tihića i Zlatka Lagumdžije.
Čak se tvrdi da su Gregorijan i Dodik bili kućni prijatelji i posjećivali se na porodičninm slavama i dječijim rođendanima.
Također se hvalio prijateljstvom sa Cerićem, tako ga je oslovljavao u medijima, pa i sa Radončićem kojem je posebno davao korisne savjete. Sve je ovo “palo u vodu” .
Gregorijanova karijera je urušena, a politička kriza u BiH je produbljena.
Pošto je Gregorijan kroz djelovanje Antikorupcionog tima OHR-a mnogo surađivao sa istražnim organima i Tužilaštvima u BiH, čak je mnogo insistirao na reformi pravosudnog sistema, odnosno samih državnih institucija kako bi ih ojačao za borbu protiv korupcije, sasvim je sigurno da je zadržao i personalne kontakte iz ovih službi.
Primjerice, još tad je Gregorina govorio kako je nad Dragonom Lukačem izvršen “mobing”, jer je Lukač vodio istragu protiv Milorada Dodika. Lukač je opstao kao visoki policijski funcioner a istrage o Dodiku su permanentno aktuelne.
Također je Gregorian favorizirao opzicione medije i novinare, poput emisije na FTV “60 minuta” i “Slobodna Bosne” koji i danas vode “glavnu riječ” i imaju prvu informaciju kad je u pitanju slučaj Rodnčić.
Mnogo je političkih efekata na koje računaju Radončićevi pakeri ukoliko bi mu “slomili kičmu”. Sama činjenica da se on kofrčio, dijelio lekcije pa i medijske batine lokalnim liderima, te da se nije libio da svoju medijsku i političku moć ispolji tako što je često i međunarodnim moćnicima znao “ići uz nos”, pa se i direktno sa njima konfrontirao, kao što je to učinio sa Gregorijanom, dovela ga je u pozicije nepredvidivog faktora sklonog konfliktima koji razarajuće djeluje na političku scenu BiH. Primjerice, Radončić je bukvalno formirao “Alijansu za promjene”, pa se usprotivio “aprilskom paketu” itd. Ali, najopakijom njegovom ulogom se smatra to što mu se pripisuje to da je organizirao masovne demonstracije u kojima je spaljeno Predsjedništvo BiH. Od tih demnostracija je bila zadrhtala Evropa! Zbog ovog imidža, nedobronamjerni utejcajni ljudi u međunarodnoj zajednici poput Gregorijana, mogli su izdejstvovati odobrenje za udare na Radončića.
(The Bosnia Times, N.L.)
pa cak ne mogu ni ime potrefit kako treba.... Gregorina umjesto Gregorian
-
Drvenija87
#3208 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Srbocetnici sa Avazog foruma/ Titanovci/ su vec pokrenuli akciju da se Fahri pomogne.Skupljaju donacije ,a i Seselj uskoro treba da se javi i potpise peticiju.JoseMujica wrote:pokrenimo akciju :Samprotivsviju wrote:Sad sam vecerao, odmah mi pade Fahro na pamet... sigurno gladuje
ZALOGAJ ZA TORNJAKA!
Bidnimo Prošnjaci - Bidnimo solidarni - Bidnimo jednaki, ali neka Don Neonko bidne jednakiji od drugih

-
SSemir
#3209 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
sve je u ovoj drzavi moguce, i da se odbrani neodbranjivo, i da se osudi nevin. sve je stvar ko ima vecu moc.TomANDJerry wrote:Za Fahru nema odbrane , pitanje je samo da li ce presuda biti pravedna (zatvor) ili nepravedna (sloboda) .... jednostavno je uhvacen u korupciji , sve je snimljeno i sve je jasno kao dan![]()
pa tako i ovaj slucaj, nebitni su argumenti i moc suda i optuzbe. smijesan je onaj ko misli da ce slucaj ovisiti samo o dokazima i argumentima, da ce ovdje biti presuda na osnovu dokaza a ne necije volje..
-
hizo ramidovic
#3210 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
uovom vaznom istoriskom trenutku zabosnjake katje jedanod naj veci bosnjaka zatvoren jerbomuje smijesteno trebajuse sve patrijotske snage dic damu pomognu nekom akciom galamom daizidze ida budne slobodan doknie kasno danebi propala drzava icjeli narod ako budne osto uzatvoru
- General War
#3211 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Rizo brate potipsuj inepitaj, ode nam drzava helachizo ramidovic wrote:uovom vaznom istoriskom trenutku zabosnjake katje jedanod naj veci bosnjaka zatvoren jerbomuje smijesteno trebajuse sve patrijotske snage dic damu pomognu nekom akciom galamom daizidze ida budne slobodan doknie kasno danebi propala drzava icjeli narod ako budne osto uzatvoru
- Država
#3212 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Sinoć je bila frka u zatvoru. Fahro tražio serdžadu da klanja jaciju, a bezobrazni čuvari mu donijeli trulex iz kuhinje sa obrazloženjem da mu je trulex taman veličinom...

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3213 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
GREGORIJANOVO 'KONČANO RJEŠENJE' ZA BOŠNJAKE Da li se moćni američki diplomata i bivši drugi čovjek OHR-a sveti Radončiću?!
evo je Tornjak posto žrtva i širokorasprostranjene svecke zavere koja se bori protiv postavljanja Prošnjaka kao centra vaskolike vasijone
ps
onako realno...mislim da je Raffi do sad zaboravijo i dže se Bosna nalazi
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3214 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
panjevi sad udaraju po HameriCi
IDLE POMAGAJJJJJ
- aurora313
#3215 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Cinizam i nepoštivanje prava naše štampe najbolje se pokazalo na današnjoj Avazovoj naslovnoj stranici:
IZETBEGOVIĆ SASLUŠAN, MONTAŽA SE NASTAVLJA
Generalno tvrditi da neko u BiH proganja ili vrijeđa štampu ili medije, ne treba da bude tema. Tema bi trebala da bude da li mediji zaslužuju da ih se blati i da se ne poštuju, a na isti način na koji se oni odnose prema zakonima društva.
Svi mislimo da znamo da niko do same štampe ne bi trebao da bude veći branilac prava i pravde u društvu, obzirom da mediji imaju načina i mogućnosti da istražuje nepravilnosti i predoče ih publici.
Međutim ova sramotna hajka na pravdu od strane Avazovih novinarskih i kobajagi nezavisnih 'poštenjačina' je najniži oblik žurnalizma koji se može naći na ovim prostorima. Zar niko u redakciji nema petlje da shvati koliko je ovo pogrešno i jednosmjerno, i kako se ova kampanja ne bi smjela voditi na ovaj način? Ili naivno mislite da će vaša hajka nešto promjeniti? Ko vi ste sada neka kurata sila od koje se policija, tužilaštvo i sud trebaju bojati!
Batalite. Ostavite drugima da se bave svojim poslom, a vi pokušajte da se bavite svojim... bar za nijansu poštenije.
Generalno tvrditi da neko u BiH proganja ili vrijeđa štampu ili medije, ne treba da bude tema. Tema bi trebala da bude da li mediji zaslužuju da ih se blati i da se ne poštuju, a na isti način na koji se oni odnose prema zakonima društva.
Svi mislimo da znamo da niko do same štampe ne bi trebao da bude veći branilac prava i pravde u društvu, obzirom da mediji imaju načina i mogućnosti da istražuje nepravilnosti i predoče ih publici.
Međutim ova sramotna hajka na pravdu od strane Avazovih novinarskih i kobajagi nezavisnih 'poštenjačina' je najniži oblik žurnalizma koji se može naći na ovim prostorima. Zar niko u redakciji nema petlje da shvati koliko je ovo pogrešno i jednosmjerno, i kako se ova kampanja ne bi smjela voditi na ovaj način? Ili naivno mislite da će vaša hajka nešto promjeniti? Ko vi ste sada neka kurata sila od koje se policija, tužilaštvo i sud trebaju bojati!
Batalite. Ostavite drugima da se bave svojim poslom, a vi pokušajte da se bavite svojim... bar za nijansu poštenije.
-
hizo ramidovic
#3216 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
samo ne priateljima ove drzave i bosnjackog naroda more smetat obijektivno i istinito pisanje naj veceg bosnjackog lista avaz koise junacki suprostavijo velikom napadu izavijeri cjelog svjeta protiv bosnjaka iprotiv bosnjacki nacijonalni interesa injegovije vodza
- Banksy
#3217 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
JoseMujica wrote:GREGORIJANOVO 'KONČANO RJEŠENJE' ZA BOŠNJAKE Da li se moćni američki diplomata i bivši drugi čovjek OHR-a sveti Radončiću?!
evo je Tornjak posto žrtva i širokorasprostranjene svecke zavere koja se bori protiv postavljanja Prošnjaka kao centra vaskolike vasijone![]()
- Banksy
#3218 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Mišković i Milo, možda, ali Šešelj teško, on je ekskluzivno Alijin potpisivač.Drvenija87 wrote:
Srbocetnici sa Avazog foruma/ Titanovci/ su vec pokrenuli akciju da se Fahri pomogne.Skupljaju donacije ,a i Seselj uskoro treba da se javi i potpise peticiju.
- Alfons Kauders
#3219 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
ok, samo ne kontam otkud ti uopste ideja da avaz nazivas medijem, a ljude koji tamo rade, novinarima?aurora313 wrote:Cinizam i nepoštivanje prava naše štampe najbolje se pokazalo na današnjoj Avazovoj naslovnoj stranici:
avaz ima vise zajednickog sa narko kartelom ili sektom nego sa medijskim kucama
-
VCorp
#3220 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ljudi i dalje misle da će Radoncic u zatvor

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3221 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

koliko laži u samo par rijeći...nit se radi o ćovjeku, niti o industrijalcu, a najmanje o vizionaru...a bome i ko politićar se pokazo ko karinaš
neka se slobodno jave oni koji su upoznali ljudskost u ovog pašćeta, neka se jave radnici iz proizvodnje koju je ovi pokreno seb ublehe i neka mi neko pojasni vizije ovog prokletijskog ćobana mimo use, nase i podase, jer sam nešto glup i slijep da ih vidim
- Alfons Kauders
#3222 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
ma ne kontas ti to... ti imas druge standardeJoseMujica wrote:
koliko laži u samo par rijeći...nit se radi o ćovjeku, niti o industrijalcu, a najmanje o vizionaru...a bome i ko politićar se pokazo ko karinaš
neka se slobodno jave oni koji su upoznali ljudskost u ovog pašćeta, neka se jave radnici iz proizvodnje koju je ovi pokreno seb ublehe i neka mi neko pojasni vizije ovog prokletijskog ćobana mimo use, nase i podase, jer sam nešto glup i slijep da ih vidim
da si balija, fahro bi ti bio top
-
Samprotivsviju
#3223 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Zahuktava se Fahro baca sve karte u napad
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/268 ... ocesa.html
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/268 ... ocesa.html
- pumica
#3224 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
http://bnn.ba/vijesti/sudenja-se-odvija ... u-javnosti...
Za sada iz Radončićevog političkog ali i pravnog tabora nisu se čula zvanična osporavanja dokaza i izjava na kojima Tužilaštvo BiH temelji Radončićevo hapšenje. Prisluškivane razgovore i izjave svjedoka Radončićev tabor ne osporava već je jedina Radončićeva, poznata, odbrana fokusirana na politizaciju njegovog hapšenja i pritvaranja što bi, u konačnici kada bi uspijeli dokazati ovakve tvrdnje, srušilo postojanje bh.pravosuđa do temelja.
Ovakav vid Radončićeve odbrane, za sada, njemu nimalo pravno ne pomaže jer iznijete tvrdnje Tužilaštva BiH mogu se osporiti samo u sudnici pred sudskim vijećem a za to će, kako se sada stvari čine, trebati puno vremena. Da bi Radončić dobio ovu pravnu bitku biće potrebno da on i njegov pravni tim (+svjedoci) ospore njegove prisluškivane razgovore, izjave svjedoka i, eventualno, postojanje dodatnih dokaza koji do sada još nisu obznanjeni. Dakle, vjerovatno je pred njima pravni proces ukoliko Tužilaštvo BiH podigne a Sud BiH potvrdi optužnicu što je za očekivati s obzirom da mu je radi sumnji u počinjenje ovih krivičnih djela određen i pritvor.
Konferencije za novinare, saopštenja za javnost, sakupljanje potpisa podrške, brutalni napadi na pravosuđe, nazivanje glavnog bh.tužioca “Aleksandrom Rankovićem”, napad na predsjednicu Suda BiH Meddžidu Kreso, i sl., samo su, bez sumnje, otežali Radončićevu pravnu poziciju jer je na pravnu stvar odgovorio političkim napadima koji, do danas, ne prestaju čime se pokušava politizovati cijelo bh.pravosuđe, odnosno urušiti ga do temelja.
Za sada, Radončić gubi bitku sa pravnom državom. Cijelo se pravosuđe, nakon Radončićevih napada, homogeniziralo a uz njih je stala i međunarodna zajednica kojoj se, sada, indirektno Radončić zamjerio što ima svoj historijat još od brutalnog napada Radončića na američkog diplomatu Rafija Gregorijana koji mu je prvi, javno, prigovorio na vezama sa narkobosom Naserom Keljmendijem.
Nakon predizborne poruke u kojoj je Radončić obećao “cunami pravednosti”, izgleda čudno da je upravo prvi on, od sve vladajuće političke elite, zahvaćen tim istim cunamijem kojeg Radončić, sada nakon njegovog hapšenja, pokušava okrenuti u smjeru bh.pravosuđa ne bi li ga potpuno srušio. To je, sigurno, pogrešan put kojim Radončić od sebe, svjesno ili ne, pravi “federalnog Dodika” koji priznaje državu samo onoliko koliko od nje može da uzme i koji je zainteresovan da je sruši samo zbog toga jer država ispituje njegova sumnjiva poslovanja i prijateljstva. A ako je pao “federalni Dodik”, sve manje je dilema da će za njim poći i onaj pravi, iz Laktaša.
-
VCorp
#3225 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Pitanje za cijenjenu publiku.
Zašto nikad niste srali po Bakiru kao po Radoncicu ? Kad se uporede njih dvojica, nekako imam dojam da je Bakir još gori od ovog drugog bolida.
Sretno tuzilastvu, daj sreće da makar Fahro dobije odmor u Zenici ali neće taj rešetku vidjeti.
I još jedna stvar me zanima. Kako to da mogu ovako brzo uhapsiti i teretiti Radoncica a recimo Bakira i Dodika koji su duže na sceni ne ? Zar nije nepotizam ovo sa Sekom i bolnicom ? Dodik i vreća zlata, davanje sinu novca iz banaka itd ... ? Je li to znak da kod nas mogu pasti samo '' manje ribe '' ?
Zašto nikad niste srali po Bakiru kao po Radoncicu ? Kad se uporede njih dvojica, nekako imam dojam da je Bakir još gori od ovog drugog bolida.
Sretno tuzilastvu, daj sreće da makar Fahro dobije odmor u Zenici ali neće taj rešetku vidjeti.
I još jedna stvar me zanima. Kako to da mogu ovako brzo uhapsiti i teretiti Radoncica a recimo Bakira i Dodika koji su duže na sceni ne ? Zar nije nepotizam ovo sa Sekom i bolnicom ? Dodik i vreća zlata, davanje sinu novca iz banaka itd ... ? Je li to znak da kod nas mogu pasti samo '' manje ribe '' ?