E. Magnier#Russia promised 2hunt down any oil truck leaving #ISIS land2 #Turkey. #Russia said it hs destroyed 1000 oil tanker
Sirija vol. 2
- Challenger__
#3201 Re: Sirija vol. 2
A što se tiče trgovine naftom između ISIL-a i Turske...
- Klavikula
#3202 Re: Sirija vol. 2
zavuce ga dobro Sultan umjernimaChallenger__ wrote:Opa!
YPG ne samo da razvaljuje "rebele" sjeverno od Alepa nego su otpočeli operacije sjeverno od Šeik Maksuda sa namjerom da prekinu linije snadbjevanja:
YPG have now initiated an op around Sheikh Meqsud and will cut Jahbat al-Nusra logistics and supply lines to Aleppo.
- General War
#3203 Re: Sirija vol. 2
Stvarno nevjerovatno, svi krivi samo Putin i Asad nisuEm2r wrote:Jesi zapeo za asada ko da ti je pupak vezo. Narod je zivio kako tako, ali su zivjeli, jesu li zivoti ovih 200 300 hiljada ljudi vrijedni bilo kakve promjene, pa makar ona bila one nase zlatne kasike. Jesu **rac!!General War wrote:Naravno, saveznici godinama ubise Basara Assada od bombi kao i Gadafija..narodu ostalo samo da mu motku nabije u guzicu, daj odmagli malo lakse ce ti bit.Ripicipi wrote: Pa saveznici su i doveli Siriju u ovo stanje u kojem je sada![]()
Vama se izgleda sve zamaglilo.
Palamudis tu a narod gine pravi narod necija djeca braca roditelji sestre. Mislis da im ikakva promjena moze vratiti voljene?
Ja mogu palamudit ko i ti, ali drugi donose odluke zbog kojih se mnogi ne vracaju.
- Challenger__
#3204 Re: Sirija vol. 2
Ama, Klavi... Iako je meni jasno (za razliku od konzumerista) da su Rusi generalno daleko jači, oni su na terenu Sirije i dalje u inferiornom (geografskom) položaju u odnosu na USA-Turska potencijale. Hoću reći, mogo oni oboriti još njihovih aviona, mogu ih možda sasvim i uništiti na teritoriji Sirije ali onda slijedi fatalni reciprocitet:Klavikula wrote:zavuce ga dobro Sultan umjernimaChallenger__ wrote:Opa!
YPG ne samo da razvaljuje "rebele" sjeverno od Alepa nego su otpočeli operacije sjeverno od Šeik Maksuda sa namjerom da prekinu linije snadbjevanja:
YPG have now initiated an op around Sheikh Meqsud and will cut Jahbat al-Nusra logistics and supply lines to Aleppo.![]()
Kako su Turci naoružavali teroriste u Siriji, tako će Rusi naoružati Kurde u Turskoj.
Nije ova opasna igra za neodgovorne, nepromišljene glupane.
-
Kaligula I
#3205 Re: Sirija vol. 2
Sirijski muftija podržava rusku intervenciju u Sirijinixon69 wrote:Probaj to objasniti ovim kozofilima na forumu.Kaligula I wrote:U intervju za Le Messager,![]()
I mi smo imali besplatno zdravstvo i skolovanje kao i Libija i Sirija i mnogi drugi. I jos kojekakvih povlastica.
Ali to ne odgovara kapitalistickoj bandi pa imamo danas sto imamo.
BTW,Izraelci kazu da nece rusiti Ruske avione ako udju u njihov zracni prostor.
http://www.jpost.com/Middle-East/Israel ... ace-435493
Quote:
Da među sirijskim vjerskim liderima vlada apsolutno jedinstvo po pitanju sudbine Sirije i njenog predsjednika svjedoče i aktivnosti vrhovnog sirijskog muftije, koji se od početka krize svrstao na stranu legalne vlade u Damasku i ustao protiv terorizma.
U više navrata je Ahmed Bedrudin Hasun stajao u zaštitu hrišćanskog svećenstva u Siriji, okrivljujući Tursku za sve njihove probleme. Naime, u svojim bolesnim kolonijalističkim ciljevima, Erdogan je zamislio stvoriti sirijsku patrijaršiju u Istanbulu i tamo premjestiti sirijskog ortodoksnog patrijarha, na šta je sirijska crkva odgovorila negativno. Za osvetu teroristi pod patronatom Turske kidnapovali su nekoliko sirijskih ortodoksnih svećenika.
Sirijski muftija je zdušno podržao i rusku vazdušnu intervenciju u Siriji
On smatra da je glavni cilj saradnje Rusije i Sirije ne dozvoliti širenje terorizma, a samim tim i da se sirijski narod i svjetska zajednica zaštite od terorističkih organizacija.
Prema mišljenju Hasuna, Rusija i muslimanski svijet uvijek su bili okrenuti poštovanju prava i sloboda čovjeka.
„Odnosi Rusije s islamskim i arapskim svijetom imaju dubokeh istorijske korijene i nisu nešto novo. Zbog toga pitam sve kojima se to čini čudno: A kada je Rusija ratovala protiv islamskog svijeta? I kada je arapski ili islamski svijet ratovao protiv Rusije? Mi smo se uvijek zalagali za istinu. Odnosi Rusije i islamskog svijeta uvijek su bili usmjereni na pomoć čovjeku, na zaštitu njegovog dostojanstva, prava i slobode“, naveo je Hasun.
Prema njegovim riječima, osnovni zadatak saradnje Moskve i Damaska u ovom trenutku jeste suprotstavljanje terorizmu i sprečavanje širenja ekstremizma. Niko u svijetu osim Rusije nije učinio ništa da zaštiti sirijski narod od opasnosti koja mu prijeti.
„Kada su u našu zemlju došli ljudi da unište vjeru i ljubav koje vladaju u Siriji, cijeli svijet je stajao i gledao kako sirijski narod plaća krvlju, životom svojih sinova, svojim ponosom, svojom historijom i svojom kulturom. Svijet je stvorio pseudokoaliciju i dozvolio širenje terorizma umjesto da ga uništi“, naglasio je on.
„Kada je Rusija vidjela da realno ugnjetavanje dolazi od međunarodne koalicije, počela je da djeluje koristeći sav svoj potencijal i borbeno avijaciono iskustvo za podršku ugnjetenima protiv ugnjetavača“, zaključio je vrhovni muftija Sirije.
Dakle, od početka sirijske krize u javnost istupaju ljudi koji govore golu istinu, a koja kaže da je zapad učinio pokolj na Bliskom istoku, ali i doveo terorizam u Evropu. Masovni mediji o tome šute i masama prodaju iluziju da je zapad taj koji nekoga spašava. U isto vrijeme godinama se skrivaju posljedice ‘zapadnog spašavanja’ koje se mjere u hiljadama ubijenih kršćana, stradalih od strane terorista, koje je taj isti zapad obučio i opremio najsavremenijim oružjem.
-------------------
...možda ovome više vjeruju...mada teško, jer kozoljupci su prošli radikalnu medijsko-obrazovnu indoktrinaciju...težak slučaj, ali vrijedi pokušat...čuda se dešavaju...
- KUZNETSOV
#3206 Re: Sirija vol. 2
ode "safe zone" u tri picke maternemamito1 wrote:Kurdi se priblizili Tel Rifatu. RuAF zestoko bombardira aviobazu Meng i oklinu Azaza.
Kataib Hezbollah repelling Jaish al-Fateh offensive in southern Aleppo
-
Kaligula I
#3207 Re: Sirija vol. 2
...antiasadisti su u totalnoj defanzivi...puše na svim djelovima fronta...Challenger__ wrote:Opa!
YPG have now initiated an op around Sheikh Meqsud and will cut Jahbat al-Nusra logistics and supply lines to Aleppo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3208 Re: Sirija vol. 2
Je li realno politicko rjesenje u toku iduce godine?Kaligula I wrote:
...antiasadisti su u totalnoj defanzivi...puše na svim djelovima fronta...
- Challenger__
#3209 Re: Sirija vol. 2
Oni su konstrukt Turske, Katara, KSA i njihovih anglocionističkih mentora. Da njih nije bilo, kriza u Siriji bi se davno okončala.Kaligula I wrote:...antiasadisti su u totalnoj defanzivi...puše na svim djelovima fronta...Challenger__ wrote:Opa!
- Klavikula
#3210 Re: Sirija vol. 2
ranjive drzave, kao sto je Turska, ovakve zajebancije mogu skupo kostati. igraju se na granici. iskreno se nadam da je nece preci, jer bi mogli najebati.Challenger__ wrote:Ama, Klavi... Iako je meni jasno (za razliku od konzumerista) da su Rusi generalno daleko jači, oni su na terenu Sirije i dalje u inferiornom (geografskom) položaju u odnosu na USA-Turska potencijale. Hoću reći, mogo oni oboriti još njihovih aviona, mogu ih možda sasvim i uništiti na teritoriji Sirije ali onda slijedi fatalni reciprocitet:Klavikula wrote: zavuce ga dobro Sultan umjernima![]()
Kako su Turci naoružavali teroriste u Siriji, tako će Rusi naoružati Kurde u Turskoj.
Nije ova opasna igra za neodgovorne, nepromišljene glupane.
-
Kaligula I
#3211 Re: Sirija vol. 2
...mislim da jeste...ja čak mislim da je dogovor negdje pri kraju...ovi veliki pregovaraju o finesama..._BataZiv_0809 wrote:Je li realno politicko rjesenje u toku iduce godine?Kaligula I wrote:
-
Toda
#3212 Re: Sirija vol. 2
Šef turske obavještajne službe ima idejuChallenger__ wrote:Oni su konstrukt Turske, Katara, KSA i njihovih anglocionističkih mentora. Da njih nije bilo, kriza u Siriji bi se davno okončala.
http://hr.sott.net/article/4399-Sef-tur ... olucionare
"Fidan je još dodao da kako bi se nosili s velikim brojem stranih džihadista koji su željni putovati u Siriju, nužno je da ISIS uspostavi konzulat ili barem politički ured u Istanbulu."
- DuckZz
#3213 Re: Sirija vol. 2
Šta kaže YPG ?
"Naši vojnici se nisu sukobljavali sa pripadnici Ahrar Shama, Al Nusre i Slobodne vojske na sjeveru Aleppa"

Još jedna mega-giga ofanziva tj. sukobi između pobunjenika i Kurda, po nekim strucnjacima ovde tamo negdje 200. po redu u ovoj godini, poginulo je oko 0 ljudi, zauzeto oko 0 km kvadratnih itd. Ali svaka posebna za sebe.
"Naši vojnici se nisu sukobljavali sa pripadnici Ahrar Shama, Al Nusre i Slobodne vojske na sjeveru Aleppa"

Još jedna mega-giga ofanziva tj. sukobi između pobunjenika i Kurda, po nekim strucnjacima ovde tamo negdje 200. po redu u ovoj godini, poginulo je oko 0 ljudi, zauzeto oko 0 km kvadratnih itd. Ali svaka posebna za sebe.
- KUZNETSOV
#3214 Re: Sirija vol. 2
gdje je onaj drvosjeca, nek procita ovo i nek mi kaze da Turci ne šuruju sa kozojebima...Toda wrote:Šef turske obavještajne službe ima idejuChallenger__ wrote:Oni su konstrukt Turske, Katara, KSA i njihovih anglocionističkih mentora. Da njih nije bilo, kriza u Siriji bi se davno okončala.
"Fidan je još dodao da kako bi se nosili s velikim brojem stranih džihadista koji su željni putovati u Siriju, nužno je da ISIS uspostavi konzulat ili barem politički ured u Istanbulu."
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3215 Re: Sirija vol. 2
Meni je jako indikativno da Izrael otvara zracni prostor za ruske avioneKaligula I wrote:
...mislim da jeste...ja čak mislim da je dogovor negdje pri kraju...ovi veliki pregovaraju o finesama...
- Opetja033
#3216 Re: Sirija vol. 2
Ja bih malo povukao rucnu da sam na mjestu idolopoklonika djecoubice iz Damaska.
Ne napada YPG na Nusru u Halepu nego arapski dio SDF-a + Jabhat al Akrad. Navodno Nusra ih prva napala.
Nemojte svrsiti prerano, izofiracete se bezveze.
Ne napada YPG na Nusru u Halepu nego arapski dio SDF-a + Jabhat al Akrad. Navodno Nusra ih prva napala.
- KUZNETSOV
#3217 Re: Sirija vol. 2
znaci svi arapi iz SDF-a napadaju nusruOpetja033 wrote:Ja bih malo povukao rucnu da sam na mjestu idolopoklonika djecoubice iz Damaska.
-
Kaligula I
#3218 Re: Sirija vol. 2
...apsolutno, anglocionisti vole da hvataju zmiju tuđom rukom...a ni ovoj bogatoj kliki iz nabrojanih zemalja ne bi bilo mrsko uvećat moć i uticaj...Challenger__ wrote:Oni su konstrukt Turske, Katara, KSA i njihovih anglocionističkih mentora. Da njih nije bilo, kriza u Siriji bi se davno okončala.Kaligula I wrote:
- Challenger__
#3219 Re: Sirija vol. 2
Toda wrote:Šef turske obavještajne službe ima idejuChallenger__ wrote:Oni su konstrukt Turske, Katara, KSA i njihovih anglocionističkih mentora. Da njih nije bilo, kriza u Siriji bi se davno okončala.
- Mislim, nisam stoposto siguran, da postoji osnov da je bazični tekst (intervju) izmišljen. Odnosno da su Fidanove riječi falsifikat. Međutim, on, ali istine radi i pojedini američki krugovi (prije godinu dana) su stvar spinovali u sljedećem maniru: kao, "IS" je realnost, treba je uvažiti, što se, manje-više, svodi na isto. Turci bi sa njima dobili antikurdsku metlu a USA oruđe u antiiranskim, antikineskim i prije svega antiruskim projekcijama u Centralnoj Aziji.
Ova intervencija u Siriji im je razbila te planove.
-
Kaligula I
#3220 Re: Sirija vol. 2
...da, sve mi se cini da pusu povoljniji vetrovi sa Zapada, pogotovo iz Njemačke i Francuske...no da će neoimperijalisti izgubit apetit za ruske resurse u to ne vjerujem...ali to je za njih dugoročan proces...Sirija je samo jedna od etapa ka tome cilju..._BataZiv_0809 wrote:Meni je jako indikativno da Izrael otvara zracni prostor za ruske avioneKaligula I wrote:
...mislim da jeste...ja čak mislim da je dogovor negdje pri kraju...ovi veliki pregovaraju o finesama...
- Opetja033
#3221 Re: Sirija vol. 2
Lupetas gluposti po obicaju.KUZNETSOV wrote:znaci svi arapi iz SDF-a napadaju nusruOpetja033 wrote:Ja bih malo povukao rucnu da sam na mjestu idolopoklonika djecoubice iz Damaska.
Nemojte svrsiti prerano, izofiracete se bezveze.koliko ono arapa ima u SDF-u oko 1k i 40k kurda
FSA arapske grupe: 7000 boraca
Al Sanadid: 9000 boraca
Al Sanadid su sada dio Sirijske Arapske Koalicije (arapski dio SDF-a ) i pod komandom su FSA.
FSA Jabhat al Akrad (Kurdi ali pod komandom FSA): 7-8000 boraca.
Pa ti sada sam izracunaj.
- Challenger__
#3222 Re: Sirija vol. 2
SyrianCivilWarRedditSheikh Maqsood: After Al Qaida attacked the neighborhood the YPG killed two Al Qaida members
sa pozivom na
- KUZNETSOV
#3223 Re: Sirija vol. 2
vjerovatno svako od njih ima svoj emblem, evo ja mislim da nije bilo rata sa vise frankcija i svaka svoj emblem i svoju zastavu imaOpetja033 wrote:Lupetas gluposti po obicaju.KUZNETSOV wrote:znaci svi arapi iz SDF-a napadaju nusruOpetja033 wrote:Ja bih malo povukao rucnu da sam na mjestu idolopoklonika djecoubice iz Damaska.
Nemojte svrsiti prerano, izofiracete se bezveze.koliko ono arapa ima u SDF-u oko 1k i 40k kurda
FSA arapske grupe: 7000 boraca
Al Sanadid: 9000 boraca
Al Sanadid su sada dio Sirijske Arapske Koalicije (arapski dio SDF-a ) i pod komandom su FSA.
FSA Jabhat al Akrad (Kurdi ali pod komandom FSA): 7-8000 boraca.
Pa ti sada sam izracunaj.
- DuckZz
#3224 Re: Sirija vol. 2
Jest.
I ove druge vojske svijeta, sve neke brigade, bataljoni, divizije klinac palac tamo neka 111. brigada pa onda neki 230. regiment itd ... sve neki brojevi grupe sve nešto odvojeno. Ne može to tako da se radi, de da ti bošnjo to malo objasni
I ove druge vojske svijeta, sve neke brigade, bataljoni, divizije klinac palac tamo neka 111. brigada pa onda neki 230. regiment itd ... sve neki brojevi grupe sve nešto odvojeno. Ne može to tako da se radi, de da ti bošnjo to malo objasni
- KUZNETSOV
#3225 Re: Sirija vol. 2
barem svaka divizija i brigada nema svog ideoloskog vodju i svoju zastavu.... ovo u siriji je nesto skroz drugacije... svaka frakcija ima emblem, zastavu i reon gdje su oni zapisali gdje niko drugi ne moze da dejstvuje jer je tako reko vodjaDuckZz wrote:Jest.