Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3201 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Danska privluka paznju na sebe! :D
http://www.bbc.com/news/world-europe-34173542

Ima efekta, vecina ovih koji su dosli iz Njemacke su trazili da ih vrate u Njemacku ili puste do Svedske. Razlog rigorozni zakoni. DF potvrdio tezu, da ovo nisu izbjeglice vec emigranti koji idu gdje imaju najvecu korist i dobit.
Drvosjeca iz Dejcica

#3202 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Lajavikrelac wrote:Image
Baš tako. :oops:

Image
Zviz

#3203 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Image
Ja ih nimalo ne zalim. Kao prvo imali su drzavu. Onda su poceli da se bune protiv Asada, i svi su podrzavali rebele tj. tkz. slobodnu armiju Sirije, e kad je rat, tj. vrag odnio salu i kad su skontali da ono urlikanje Allah Akbar je suplja iluzija onda izvode naivne izbjeglice, kojima nije samo cilj da budu negdje u miru, vec da umoce ruke u med. Necemo u Madjarsku tamo nema rahatluka, hoce tamo gdje ima peMzije, socijale i sl. Hebat it - nek traze azil u Damascu. Iz dana u dan mi sve vise odvratniji postaju i sve manje razumnosti imam prema njima. Nije mi ih zao. Sami su sebi krvi.
Zviz

#3204 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Vako treba! Tekst koji je objavljen u svim Libanskim novinama.

Image
Last edited by Zviz on 08/09/2015 13:52, edited 1 time in total.
Partijaner

#3205 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Partijaner »

I ovo dijete ne zalis ? :roll:

Svasta zivi na ovom svijetu.
Zviz

#3206 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Partijaner wrote:I ovo dijete ne zalis ? :roll:

Uzmi ga ti sebi. Humanost je izbor, nije pod moranje, moze se biti human i na vise ili drugaciji nacin. Nek budu dole i neka im se dole pomaze. Izvini, ali dosta je dosta. Ako cemo tvojom logikom onda hajmo naseliti Europu svim sa bliskog Istoka, Afrike itd. Pa ces onda viditi zuluma.
Last edited by Zviz on 08/09/2015 13:57, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#3207 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Mohamad Sissoko »

Nije mi jasno kako ova danska court jester nije jos uvijek trajno banovan.
Drvosjeca iz Dejcica

#3208 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Zviz wrote: Ja ih nimalo ne zalim. Kao prvo imali su drzavu. Onda su poceli da se bune protiv Asada, i svi su podrzavali rebele tj. tkz. slobodnu armiju Sirije, e kad je rat, tj. vrag odnio salu i kad su skontali da ono urlikanje Allah Akbar je suplja iluzija onda izvode naivne izbjeglice, kojima nije samo cilj da budu negdje u miru, vec da umoce ruke u med. Necemo u Madjarsku tamo nema rahatluka, hoce tamo gdje ima peMzije, socijale i sl. Hebat it - nek traze azil u Damascu. Iz dana u dan mi sve vise odvratniji postaju i sve manje razumnosti imam prema njima. Nije mi ih zao. Sami su sebi krvi.

Vjeruj i ti svakim danom i svakim svojim postom postaješ sve odvratniji i sve manje ljudi imaju razumijevanja za tvoje stavove....ali jebiga, demokratija je pa moramo trpiti. Tako je isto i sa izbjeglicama, znam da Danci ipak nisu tako bezdušni za razliku naših nadobudnih desničara. Ti si možda najbolji primjer (odgovor) kada se ljudi zapitaju zašto smo pucali jedni u druge i zašto smo se klali...mogu zamisliti šta bi ti radio ljudima da imaš moć. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#3209 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Zviz wrote:
Partijaner wrote:I ovo dijete ne zalis ? :roll:

Uzmi ga ti sebi. Humanost je izbor, nije pod moranje, moze se biti human i na vise ili drugaciji nacin. Nek budu dole i neka im se dole pomaze. Izvini, ali dosta je dosta. Ako cemo tvojom logikom onda hajmo naseliti Europu svim sa bliskog Istoka, Afrike itd. Pa ces onda viditi zuluma.

Vala kada su tebe takvog primili ja Dancima skidam kapu. :mrgreen:

Oprosti, zaboravio sam da su tvoji došli sa parama u Dansku, čekao ih vozač sa limuzinom.
Zviz

#3210 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Zviz wrote: Ja ih nimalo ne zalim. Kao prvo imali su drzavu. Onda su poceli da se bune protiv Asada, i svi su podrzavali rebele tj. tkz. slobodnu armiju Sirije, e kad je rat, tj. vrag odnio salu i kad su skontali da ono urlikanje Allah Akbar je suplja iluzija onda izvode naivne izbjeglice, kojima nije samo cilj da budu negdje u miru, vec da umoce ruke u med. Necemo u Madjarsku tamo nema rahatluka, hoce tamo gdje ima peMzije, socijale i sl. Hebat it - nek traze azil u Damascu. Iz dana u dan mi sve vise odvratniji postaju i sve manje razumnosti imam prema njima. Nije mi ih zao. Sami su sebi krvi.

Vjeruj i ti svakim danom i svakim svojim postom postaješ sve odvratniji i sve manje ljudi imaju razumijevanja za tvoje stavove....ali jebiga, demokratija je pa moramo trpiti. Tako je isto i sa izbjeglicama, znam da Danci ipak nisu tako bezdušni za razliku naših nadobudnih desničara. Ti si možda najbolji primjer (odgovor) kada se ljudi zapitaju zašto smo pucali jedni u druge i zašto smo se klali...mogu zamisliti šta bi ti radio ljudima da imaš moć. :oops:

2009.

Deportacija Iracana koji su dosli u Dansku 2004-2006 godine. Kad Danska policija trenira stogocu.
Partijaner

#3211 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Partijaner »

Nabijem i tebe i Dansku, da te hoce deportovat nazad za Bosnu, klosaru jedan koji bi za pare prodao i vjeru i identitet, jesil mozda sebi nadio i Dansko ime.
Zviz

#3212 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

U cemu je problem. Imam legitimno pravo na svoj stav. Ako ga ti nemas ja ga imam, dopadao se on tebi ili ne. Zaboli me. Ove emigrante treba vratiti u tu Siriju i gotova prica. Dobro je ljudi sa mojim vidikom je vecina samo slabo ko hoce da kaze otvoreno ali ide ka boljem. A vi eto vam ih u BiH pa se slikajte sa njima ako vam je stalo do njih. Naivan je svak ko misli da ce se ovo na dobrom zavrsiti, a za mene je neko ko svoje zapostavlja zato sto tudjem hoce pomoci isto jako naivan a i budala u jednu ruku. Pomoci ok, ali nek dole primaju pomoc. U pravu je Slovacka, Poljska, Madjarska, Nizozemska, Norveska i Danska kad kazu DOSTA JE.
Last edited by Zviz on 08/09/2015 14:12, edited 1 time in total.
Zviz

#3213 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Partijaner wrote:Nabijem i tebe i Dansku, da te hoce deportovat nazad za Bosnu, klosaru jedan koji bi za pare prodao i vjeru i identitet, jesil mozda sebi nadio i Dansko ime.

Eto jesam i priezime a ne samo ime. Jel ti sad lakse. :D Ili ti treba tableta za smirenje?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3214 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Image
Ima i jednih i drugih. O omjeru ne bih :razz:
Drvosjeca iz Dejcica

#3215 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Zviz wrote:

U cemu je problem. Imam legitimno pravo na svoj stav. Ako ga ti nemas ja ga imam, dopadao se on tebi ili ne. Zaboli me. Ove emigrante treba vratiti u tu Siriju i gotova prica. Dobro je ljudi sa mojim vidikom je vecina samo slabo ko hoce da kaze otvoreno ali ide ka boljem. A vi eto vam ih u BiH pa se slikajte sa njima ako vam je stalo do njih.
Imaš legitimno pravo na svoj stav kao i guzicu svako što nosi. :oops: Problem je kada kroz svoje stavove počneš izražavati neke bolesne ideje, to onda nije samo tvoje pravo već i pravo drugih da te zaustave u tome. Kontaš?
Zviz

#3216 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Imaš legitimno pravo na svoj stav kao i guzicu svako što nosi. :oops: Problem je kada kroz svoje stavove počneš izražavati neke bolesne ideje, to onda nije samo tvoje pravo već i pravo drugih da te zaustave u tome. Kontaš?
Suplja ti je ta. Al pravo suplja.
fazer

#3217 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by fazer »

Partijaner wrote:Nabijem i tebe i Dansku, da te hoce deportovat nazad za Bosnu, klosaru jedan koji bi za pare prodao i vjeru i identitet, jesil mozda sebi nadio i Dansko ime.
Covjek moze sa svojom vjerom i identitetom radit sta hoce. To su potvrdili ljudi u bosni za vrijeme osmanlija.
Drvosjeca iz Dejcica

#3218 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Zviz wrote:
Što? Evo recimo hipotetički da sam i ja u Danskoj, ti kažeš izbjeglice raus, ja kažem izbjeglice welcome jer zastupam dijametralno suprotni stav u odnosu na tvoj a isto legiitmno kao i to tvoje. Što je moje pravo manje od tvog? Zar ja ne bih mao pravo da te zaustavim u tvojim suludim nakanama prema izbjeglicama? Naravno da bih, po tom istom pravu.
Korisničkoime

#3219 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Korisničkoime »

Ma cijela ova priča govori da u biti cijelom istočnom bloku kao ni Balkanu nije mjesto u EU, razlika u mentalitetu, kuluturološkoj pozadini., svijesti je osjetna o nekim ekonomskim parametrima da ne govorimo. Naravno da i u Zap.Evropi ima iznimaka međutim ne vidim histeriju cjelokupnog društva i sistema kao npr.u Mađarskoj, u Makedoniji prodaju flašu vode za 10 Eura, na portalima u HR pod komentarima vidiš grozote kakve je teško opisati i onda se običan Austrijanac i ne jedan od njih nego fin broj spakuje sa svojim vozilom i ide da pokupi iste te izbjeglice koje je Mađarska dočekala suzavcem i pendrecima, ljudi im organizuju doček na željezničkim i autobuskim stanicama, dijele pakete pomoći, nude smještaj itd.
Reakcije istočnoevropskih zemalja i Balnakskih su slične onima kada fukara dođe do nešto para pa se posili, slično i komenatre nekih ovdje se može tretirati.
tututuuuu

#3220 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Sto ste tako napali covjeka? Ima pravo na svoj stav. Vi njega vrijedjate ugl. A sto se prodaje vjere i identiteta tice, to je necije osobno pravo, i vjera kao i imena i ostalo sto vjera nosi su na ovoj planeti mjenjani od kako je ljudi.
Zviz

#3221 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Zviz wrote:
Što? Evo recimo hipotetički da sam i ja u Danskoj, ti kažeš izbjeglice raus, ja kažem izbjeglice welcome jer zastupam dijametralno suprotni stav u odnosu na tvoj a isto legiitmno kao i to tvoje. Što je moje pravo manje od tvog? Zar ja ne bih mao pravo da te zaustavim u tvojim suludim nakanama prema izbjeglicama? Naravno da bih, po tom istom pravu.
Trenutna vaga je, bar u Danskoj, o BiH necu moci reci, 3/4 nemaju ni koliko je crnog za noktom razuma za ove emigrante, ja imam razuma ali dijelim misljenje da ih treba deportovati nazad u Siriju - ako ne danas onda za godinu dvije. U suprotnom im prijeti eksodus i to tek takav, jer nigdje nisu dobrodosli. Njemacka izvodu majmuna a bumerag ce se vratiti, ne od strane Sirijaca, vec kad joj okrenu ledja sve komsije. Vec su pale zesto rijeci na relacijama Berlin - Kopenhagen, Berlin - Prag, Berlin - Varsava, Berlin - Budimpesta, Berlin - London, Berlin - Riga itd. Njemacka ce biti odgovorna za kaos a platit ce kroz nos. Ti si sa svojim razmisljanje danas, bar u ovo vrijeme manjina, ja nisam to je bistvena razlika. Bar si manjina u Danskoj, Nizozemskoj itd. Mozda u BiH si i dalje vecina, ali budimo realni 800.000 Sirijaca u Njemackoj znaci 0 Bosanaca u Njemackoj, bar kad ide za poslove. Jer ce ti isti lagano popuniti neke rupice, onda nece biti potrebe za cistacicama, njegovateljicama po starackim domovima itd. iz BiH. Zasto kad vec toliko navijate za ove Sirijce, onda isto vremeno pucate sebi u nogu?
Korisničkoime

#3222 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Korisničkoime »

Ako ćemo o deportaciji onda deportacija svih onih čiji djed nije bio državljanin te države, znači došao 90-tih dobio državljanstvo ništa hajmo napolje, došli ti straci 70-tih ti se rodio džaba ti hajmo napolje. Eh tada bi bila druga priča. Kažem vam ništa gore već kad fukara dođe do para pa se osili nema veze jel naš ili Mađar, Rumun ko već.
Zviz

#3223 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

tututuuuu wrote:
Sto ste tako napali covjeka? Ima pravo na svoj stav. Vi njega vrijedjate ugl. A sto se prodaje vjere i identiteta tice, to je necije osobno pravo, i vjera kao i imena i ostalo sto vjera nosi su na ovoj planeti mjenjani od kako je ljudi.

Ateist sam.
Korisničkoime

#3224 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Korisničkoime »

Trenutna vaga je, bar u Danskoj, o BiH necu moci reci, 3/4 nemaju ni koliko je crnog za noktom razuma za ove emigrante, ja imam razuma ali dijelim misljenje da ih treba deportovati nazad u Siriju - ako ne danas onda za godinu dvije. U suprotnom im prijeti eksodus i to tek takav, jer nigdje nisu dobrodosli. Njemacka izvodu majmuna a bumerag ce se vratiti, ne od strane Sirijaca, vec kad joj okrenu ledja sve komsije. Vec su pale zesto rijeci na relacijama Berlin - Kopenhagen, Berlin - Prag, Berlin - Varsava, Berlin - Budimpesta, Berlin - London, Berlin - Riga itd. Njemacka ce biti odgovorna za kaos a platit ce kroz nos. Ti si sa svojim razmisljanje danas, bar u ovo vrijeme manjina, ja nisam to je bistvena razlika. Bar si manjina u Danskoj, Nizozemskoj itd. Mozda u BiH si i dalje vecina, ali budimo realni 800.000 Sirijaca u Njemackoj znaci 0 Bosanaca u Njemackoj, bar kad ide za poslove. Jer ce ti isti lagano popuniti neke rupice, onda nece biti potrebe za cistacicama, njegovateljicama po starackim domovima itd. iz BiH. Zasto kad vec toliko navijate za ove Sirijce, onda isto vremeno pucate sebi u nogu?
Čisto historijski gledano nije pametno nadrkat Njemce, Merkelova ima da vas siluje sve u guzicu ako joj pukne film :-D
tututuuuu

#3225 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Zviz wrote:
tututuuuu wrote:

Ateist sam.
Nije ni bitno. Zivi i pusti druge da zive, je l. :D
Locked