Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zviz wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Imaš legitimno pravo na svoj stav kao i guzicu svako što nosi.

Problem je kada kroz svoje stavove počneš izražavati neke bolesne ideje, to onda nije samo tvoje pravo već i pravo drugih da te zaustave u tome. Kontaš?
Suplja ti je ta. Al pravo suplja.
Što? Evo recimo hipotetički da sam i ja u Danskoj, ti kažeš izbjeglice raus, ja kažem izbjeglice welcome jer zastupam dijametralno suprotni stav u odnosu na tvoj a isto legiitmno kao i to tvoje. Što je moje pravo manje od tvog? Zar ja ne bih mao pravo da te zaustavim u tvojim suludim nakanama prema izbjeglicama? Naravno da bih, po tom istom pravu.
Trenutna vaga je, bar u Danskoj, o BiH necu moci reci, 3/4 nemaju ni koliko je crnog za noktom razuma za ove emigrante, ja imam razuma ali dijelim misljenje da ih treba deportovati nazad u Siriju - ako ne danas onda za godinu dvije. U suprotnom im prijeti eksodus i to tek takav, jer nigdje nisu dobrodosli. Njemacka izvodu majmuna a bumerag ce se vratiti, ne od strane Sirijaca, vec kad joj okrenu ledja sve komsije. Vec su pale zesto rijeci na relacijama Berlin - Kopenhagen, Berlin - Prag, Berlin - Varsava, Berlin - Budimpesta, Berlin - London, Berlin - Riga itd. Njemacka ce biti odgovorna za kaos a platit ce kroz nos. Ti si sa svojim razmisljanje danas, bar u ovo vrijeme manjina, ja nisam to je bistvena razlika. Bar si manjina u Danskoj, Nizozemskoj itd. Mozda u BiH si i dalje vecina, ali budimo realni 800.000 Sirijaca u Njemackoj znaci 0 Bosanaca u Njemackoj, bar kad ide za poslove. Jer ce ti isti lagano popuniti neke rupice, onda nece biti potrebe za cistacicama, njegovateljicama po starackim domovima itd. iz BiH. Zasto kad vec toliko navijate za ove Sirijce, onda isto vremeno pucate sebi u nogu?