BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

avaks

#3201 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Schlauf2 wrote:
kazo wrote:Hocu da bjezim sa IZI, sta je trenutno najbolje za preci? eronet savrsena od 10 KM ili nesto drugo? pozivi su mi svi kratki (do 1 minute) i trosim oko 5 KM kredita, najbitnije mi je da ima internet.
Ovi s izija su poceli da deru sa pozivima, a i internet preskupo naplacuju kad udjem preko kredita.
Probaj GoFree, obracunska jedinica za pozive 1s (15 kf/min), uz malu cijenu uspostave poziva (6kf). Ni internet nije skup, ima opcija za 10 KM 30 dana 3GB, obracunska 1KB.
Tek sada vidim da im je za net stalna ponuda a i ubjedljivo najbolja obračunska + besplatni pozivi u mreži (uspostava 6 feninga) :thumbup:
Dosta dobra ponuda.
Je li koriste mtel infrastrukturu?!
Alkos

#3202 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Da, koriste mtel mrežu. Jedino je to mana, nisam nešto oduševljen bio njihovom mrežom kada sam frend koristio. Bar u Sarajevu. Možda su se popravili.
Dr Kova

#3203 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dr Kova »

supercali wrote: Jesi na telemachu?
Jesam. Čitao sam da ste pisali za UNIFI, ali veze ne'am šta je to
Schlauf2

#3204 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Schlauf2 »

Alkos wrote:Da, koriste mtel mrežu. Jedino je to mana, nisam nešto oduševljen bio njihovom mrežom kada sam frend koristio. Bar u Sarajevu. Možda su se popravili.
I ja sam koristio mtel frend do nepunih mjesec dana unazad, presao na haloo zbog cijena, s mtel mrezom nikad nisam imao problema. Koristio najvise u Sarajevu, ali i po drugim dijelovima BiH.
supercali

#3205 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

Buckethead wrote:
supercali wrote: Jesi na telemachu?
Jesam. Čitao sam da ste pisali za UNIFI, ali veze ne'am šta je to
Koristi unifi kao sto si pretpostavio
Meni sada ja mislim ne bi trebala ni giga koliko koristim unifi i u centru grada sam siguran da je skoro svaki cosak pokriven tako da meni ovaj internet koristi jedino kad sam van grada i sl
Dr Kova

#3206 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dr Kova »

supercali wrote: Koristi unifi kao sto si pretpostavio
Meni sada ja mislim ne bi trebala ni giga koliko koristim unifi i u centru grada sam siguran da je skoro svaki cosak pokriven tako da meni ovaj internet koristi jedino kad sam van grada i sl
Mogu li to, ako imam kući trio grande? Bez dodatnih plaćanja? Sorry adminu na OFF-u
supercali

#3207 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

Mozes to ja mislim na svakom paketu koji ima net i ne placa se nikako
febo_acm

#3208 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Ja sam odjavio broj sa pretplate i vjerovatni preci na ovaj gofree... 3 gb 10 km je mjera. Za sve ostalo imam sluzbeni broj.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Schlauf2

#3209 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Schlauf2 »

A da, akcija je do 30.9. Najbolje bi bilo sacekati da prodje akcija, pa onda vidjeti kakve ce im cijene biti.
Maharadza

#3210 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Schlauf2 wrote:A da, akcija je do 30.9. Najbolje bi bilo sacekati da prodje akcija, pa onda vidjeti kakve ce im cijene biti.
Baš tako, a pogotovu jer i haloo akcija sa 555MB x 6 mjeseci ističe krajem ovoga mjeseca, tako da će od oktobra morati novu pokrenuti ili će jednostavno opet povećati količinu bonus MB (ranije su davali 350MB čini mi se, pa digli na 500MB pa na 555MB). ;)
Schlauf2

#3211 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Schlauf2 »

Buckethead wrote:
supercali wrote: Koristi unifi kao sto si pretpostavio
Mogu li to, ako imam kući trio grande? Bez dodatnih plaćanja? Sorry adminu na OFF-u
Buckethead, da ne idemo dalje u off, imas PP.
febo_acm

#3212 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

E onda odoh na Haloo :D
Officer Crabtree

#3213 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Officer Crabtree »

S tim što je u Haloo to praktično 7KM jer na 10KM mjesečno dopune dobiješ bonusa 1KM.
Maharadza

#3214 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

m a l a c wrote:Haloo ili izimobil su najpovoljniji
Razlika je samo koliko kome treba giga i kolko je spreman davatii za internet
Najmanje trenutno moguće platiti za internet čitav mjesec je 5,7 KM za gigu na izimobil. Haloo traži 8 KM ali je 2 gige, pa kome kako paše.
Po 0,18 po minuti za pozive isto naplaćuju i tu su jednaki.
Mala prednost izimobil je za 5,7 KM se dobija 1000 jedinica koje se mogu potrošit kao spomenuta giga tačnije 1000 MB ali se može potrošit i kao sms ili minuta poziva gdje je jedna minuta ili sms znači potrošena jedna jedinica.
Nekad sms dobro dođe zar ne, a ovako košta nevjerovatnih 0,0057 spram bht npr. Koji za sms traži 0,08
Takođe i minuta razgovora unutar mreže košta 0,0057 što je povoljnije od haloo koji traži za uspostavu poziva 0,09 za kojih se na izi dobije 15 minuta unutar mreže, dakle na svim razgovorima do 15 minuta je u prednosti, što kraći razgovor to veća prednost, pa će za 2 minuta razgovora izi naplatit 0,01 a haloo 0,09
Ali haloo ima prednost jer ima više korisnika
Mislim da haloo ima i veću pokrivenost u odnosu na izi, toliko sam barem skontao na osnovu postova ovdje od raje koja je probala izi?!
Officer Crabtree

#3215 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Officer Crabtree »

m a l a c wrote:Mislim da taj bonus od 1 KM ne mozes iskoristit za kupovinu interneta, nego samo za pozive
Zbraja se sa ukupnim stanjem računa, tako da vjerujem da moze, ne provjerava se sa drugim kodom.

A i da ne može, to je marka više koju kompenziras za marku koja ide za net.
jarobot

#3216 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

HT Eronet je u polugodišnjem izvještaju za 2016. godinu iskazao gubitak od 1,1 milion KM i to je prvi put da jedan od tri dominantna telekom operatera posluje sa gubitkom. Treba napomenuti da će drugi dio godine biti i teži jer su na snagu stupile odluke RAK-a o nižim cijenama telekomunikacijskih usluga.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/sta- ... /160921067
Ima i o drugima
Adi-g

#3217 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Adi-g »

jarobot wrote:HT Eronet je u polugodišnjem izvještaju za 2016. godinu iskazao gubitak od 1,1 milion KM i to je prvi put da jedan od tri dominantna telekom operatera posluje sa gubitkom. Treba napomenuti da će drugi dio godine biti i teži jer su na snagu stupile odluke RAK-a o nižim cijenama telekomunikacijskih usluga.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/sta- ... /160921067
Ima i o drugima
Ko se razumije u ekonomiju i finansijske izvjestaje mora znati da kompanija moze 10 godina poslovati sa gubitkom i biti likvidna...isto tako moze biti kompanija koje posluju citav vijek pozitivno i da propadnu. Neka prikazu od cega se sastoje prihodi i rashodi(troskovi) pa onda se moze govoriti o pravom stanju
mirza_15

#3218 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Pa evo ti ukratko kada su prihodi u pitanju:

M:tel -12 miliona u prvih pola godine u odnosu na prvih pola godine 2015
Eronet -12 miliona
BH Telecom -1 milion

Razlika je jos drasticnija ako se izrazi u procentima jer je prihod bh telecoma za pola godine oko 255 miliona, m:tela oko 200, a eroneta oko 100 miliona. Eronet je dakle izgubio izmedju 10 i 12 procenata prihoda sto je strasno. BH Telecom je fakticki zaustavio pad prihoda.

Puno se moze iscitati i iz rak-ove analize koju je neko postavio ranije na ovoj temi. Jedino je bh telecom povecao broj korisnika mobilne, plus je povecao broj postpaid prikljucaka u odnosu na prepaid. Svi ostali biljeze pad.

Sve ove CINJENICE nece smetati da se opet napise kako bh telecom propada i gubi korisnike dok su ostali divni i krasni.

I 4G ce biti plus za bh telecom jer jedini ima sredstva da ga brzo implementira na sirem podrucju. Eronet koji posluje u minusu sigurno nece moci da prati taj tempo dok m:tel ni 3G nema kako treba.

Sent from my mobile phone using Tapatalk
avaks

#3219 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Ma sve rekla/kazala po ko zna koji put ali živi bili pa vidjeli.
Meni bolji signal bio na IZI u po Sarajeva nego na BHT, toliko o njihovom 3G :lol:
Do jučer imali 50MB u postpaid paketima a sada ćemo se sa 4G dusati :run:
Ne treba nama u Bosni ni 2G kako su siromašni i skupi paketi a ne 4G :mrgreen:
kloniran

#3220 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

avaks wrote:Ma sve rekla/kazala po ko zna koji put ali živi bili pa vidjeli.
Meni bolji signal bio na IZI u po Sarajeva nego na BHT, toliko o njihovom 3G :lol:

Bas tako, ni 2G nemamo odlicnu pokrivenost a prica se o 4G :lol:
avaks

#3221 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

A svaki napredak je poželjan i neminovan, ali ulaziti u 4G eru uz ponudu interneta 1GB za 13KM je žalosno :lol:
Pa skontaj kako to pukne kada ti je download 100 megabita a upload 50 :mrgreen: (Idemo na ove LTE početne, ko zna kako će to biti implementirano kod nas).
Recimo kod susjeda:
http://www.bug.hr/vijesti/vipnet-dize-b ... 55570.aspx
mehohem

#3222 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mehohem »

Ova dvojica se vratili sa hladjenja istekla kazna :-D

I Bozje cudo na temi KO NUDI VISE I BOLJE UZ NIZE CIJENE, odma raspalili o rak u,prihodima,minusima,ko posluje bolje,ko ima sredstva za implementaciju 4g.

O svemu se moze pisati samo ne o onome sto i jest tema :run:
jarobot

#3223 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

mirza_15 wrote:Pa evo ti ukratko kada su prihodi u pitanju:

M:tel -12 miliona u prvih pola godine u odnosu na prvih pola godine 2015
Eronet -12 miliona
BH Telecom -1 milion

Razlika je jos drasticnija ako se izrazi u procentima jer je prihod bh telecoma za pola godine oko 255 miliona, m:tela oko 200, a eroneta oko 100 miliona. Eronet je dakle izgubio izmedju 10 i 12 procenata prihoda sto je strasno. BH Telecom je fakticki zaustavio pad prihoda.

Puno se moze iscitati i iz rak-ove analize koju je neko postavio ranije na ovoj temi. Jedino je bh telecom povecao broj korisnika mobilne, plus je povecao broj postpaid prikljucaka u odnosu na prepaid. Svi ostali biljeze pad.

Sve ove CINJENICE nece smetati da se opet napise kako bh telecom propada i gubi korisnike dok su ostali divni i krasni.

I 4G ce biti plus za bh telecom jer jedini ima sredstva da ga brzo implementira na sirem podrucju. Eronet koji posluje u minusu sigurno nece moci da prati taj tempo dok m:tel ni 3G nema kako treba.

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Nemoj Mirza pisat na ovoj temi ništa protiv M-tela i Eroneta i ništa pozitivno za BH telekom ...Dobićeš napad sa svih strana a admini će samo čekati kako da ti uvale ban.
Ja napisao istinu da Eronet vara u reklami ponude količinu dodljenjenih minuta i da nije moguće ostvariri toliki promet po obračunskoj 60+10 i dobio ban zato što me gomila upaljeni kutnjaka napala čovjek mi još psuje a mene baniralai.
Nekima je ovdje dopušteno nazivati ljude lopovima,neznalicama itd bez sankcija.
Oprez moderatori vrebaju..
hakazvaka

#3224 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by hakazvaka »

@jarobot - 15 dana - komentarisanje rada moderacije
@mirza_15 - upozorenje - off topic, tema nije poslovanje operatera
Sanjarko

#3225 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

kloniran wrote:
avaks wrote:Ma sve rekla/kazala po ko zna koji put ali živi bili pa vidjeli.

Bas tako, ni 2G nemamo odlicnu pokrivenost a prica se o 4G :lol:
Moze pitanje.
Kupio davno halo vec start paket al ga nisam ukljucio do sada.
Jel ima neki rok ukljucivanja il nesto tako.
Nisam ga iskoristio zbog nekih podataka na mobu jer mi ne dela mob dobro.
Post Reply