Možda ti taj api key više ne vrijedi. Otiđi na alluc sajt, promijeni password i automatski dobiješ novi api key.harera wrote:Covenant. Regovo sam se ranije na alluc i radilo je na jwdnom od buildova ali kako sam ponovo radoio instalaciju Kodija , unesem Api lljuc ali linkova nigdjeirac300 wrote:Za koji addon? Zaboravio sam u postu prije objasniti, da za Elyisium addon, registrujes se na alluc stranici, a api key trazis sa themoviedb.org.harera wrote:Meni nikako da proradi alluc tj unijeo sam api kljuc al streamove ne dobijam. Provjerio nekoliko puta jesam li tacno ukucao
@skupljac zeljeza sve tako uradio ali nula linkova
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- irac300
#3201 Re: Kodi/XBMC Media centar
-
harera
#3202 Re: Kodi/XBMC Media centar
Bravo majstore 
Sad malo testirao i izbacuje na novim filmovima linkove FHD ali kada ucita to bude 480 reza
Sad malo testirao i izbacuje na novim filmovima linkove FHD ali kada ucita to bude 480 reza
- irac300
#3203 Re: Kodi/XBMC Media centar
Znaju ti alluc linkovi izbacivati laznjake. Al' 90% pronaci ce se neki od 1080p.harera wrote:Bravo majstore
- dječak sa šibicama
#3204 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni je alluc najjaci kad mi izbaci snimak sa turskom sinkronizacijom
gledam Narcos, a Pena prica na turskom, merhaba Jorge.
- irac300
#3205 Re: Kodi/XBMC Media centar
Mene je tako ishandrio sa GoT i to zadnja epizoda u sezoni.dječak sa šibicama wrote:Meni je alluc najjaci kad mi izbaci snimak sa turskom sinkronizacijomgledam Narcos, a Pena prica na turskom, merhaba Jorge.
-
sencobih
#3206 Re: Kodi/XBMC Media centar
dobardječak sa šibicama wrote:Meni je alluc najjaci kad mi izbaci snimak sa turskom sinkronizacijomgledam Narcos, a Pena prica na turskom, merhaba Jorge.
-
masa2012
#3207 Re: Kodi/XBMC Media centar
pozz ekipa nisam nekoliko mjeseci palio box koji su addoni najbolji za sport i filmove trenutno hvala puno
- irac300
#3208 Re: Kodi/XBMC Media centar
Filmovi i serije: Covenant, Elysium, Duckpoolmasa2012 wrote:pozz ekipa nisam nekoliko mjeseci palio box koji su addoni najbolji za sport i filmove trenutno hvala puno
Sport: SportDevil, Nemesis
- Laertes
#3209 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisam vjerovao, druže, ali ovo tvoje upalilo. Kodi ustao iz mrtvihirac300 wrote:Iskreno, ne znam kako se ponaša Kodi na android Tv-u, izgleda da ne fercera kao na boxu. Jesi probao ići u aplikacije, pa očistiti cache memoriju od Kodija, onda isključi TV skroz iz struje pa ponovo sve pokreni?Laertes wrote:Jebiga, meni Kodi po drugi put u par mjeseci se skroz poremetio. Na početnom ekranu se izgubi ona pozadina iza slova, nema zvjezdice za favorite i ikone za isključivanje. Odem u aplikacije i uradim "force stop", ponovo pokrenem, isto. Prije mjesec deinstalirao čitav Kodi, ponovo sve ono instalirao, i add-one i sve... Baš mi se ne da svaki mjesec sve to ponovo. Zna li ko do čega je i šta mogu uraditi da ne radim ponovnu instalaciju?
BTW, na Sony android tv-u je.
- irac300
#3210 Re: Kodi/XBMC Media centar
Super.Laertes wrote:Nisam vjerovao, druže, ali ovo tvoje upalilo. Kodi ustao iz mrtvihirac300 wrote:Iskreno, ne znam kako se ponaša Kodi na android Tv-u, izgleda da ne fercera kao na boxu. Jesi probao ići u aplikacije, pa očistiti cache memoriju od Kodija, onda isključi TV skroz iz struje pa ponovo sve pokreni?Laertes wrote:Jebiga, meni Kodi po drugi put u par mjeseci se skroz poremetio. Na početnom ekranu se izgubi ona pozadina iza slova, nema zvjezdice za favorite i ikone za isključivanje. Odem u aplikacije i uradim "force stop", ponovo pokrenem, isto. Prije mjesec deinstalirao čitav Kodi, ponovo sve ono instalirao, i add-one i sve... Baš mi se ne da svaki mjesec sve to ponovo. Zna li ko do čega je i šta mogu uraditi da ne radim ponovnu instalaciju?
BTW, na Sony android tv-u je.Hvala ti
![]()
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#3211 Re: Kodi/XBMC Media centar
nije me dugo bilo,laptop mi crko,skroz,maloprije popravljen,zanima me moram li instalirati kodi po onim tutorijalima posto nista nije ostalo na laptopu ili mogu cro kodi,prilicno je lakse i brze
- crnivrag
#3212 Re: Kodi/XBMC Media centar
Možeš instalirati Cro Kodi ako želiš da automatski imaš instalirane sve add-one koje oni nude preinstalirane u tom build-u, ili možeš instalirati oficijalnu verziju kodija, pa onda ručno instalirati svaki add-on koji želiš koristiti.kakavdanakneiskustvu wrote:nije me dugo bilo,laptop mi crko,skroz,maloprije popravljen,zanima me moram li instalirati kodi po onim tutorijalima posto nista nije ostalo na laptopu ili mogu cro kodi,prilicno je lakse i brze
Last edited by crnivrag on 25/09/2017 21:03, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#3213 Re: Kodi/XBMC Media centar
hvalacrnivrag wrote:Možeš instalirati Cro Kodi ako želiš da automatski imaš instalirane sve add-one koji oni nude preinstalirane u tom build-u, ili možeš instalirati oficijalnu verziju kodija, pa onda ručno instalirati svaki add-on koji želiš koristiti.kakavdanakneiskustvu wrote:nije me dugo bilo,laptop mi crko,skroz,maloprije popravljen,zanima me moram li instalirati kodi po onim tutorijalima posto nista nije ostalo na laptopu ili mogu cro kodi,prilicno je lakse i brze
-
kakavdanakneiskustvu
#3214 Re: Kodi/XBMC Media centar
crnivrag wrote:Možeš instalirati Cro Kodi ako želiš da automatski imaš instalirane sve add-one koje oni nude preinstalirane u tom build-u, ili možeš instalirati oficijalnu verziju kodija, pa onda ručno instalirati svaki add-on koji želiš koristiti.kakavdanakneiskustvu wrote:nije me dugo bilo,laptop mi crko,skroz,maloprije popravljen,zanima me moram li instalirati kodi po onim tutorijalima posto nista nije ostalo na laptopu ili mogu cro kodi,prilicno je lakse i brze
opet ja,ima li negdje detaljan tutorijal oko instaliranja ovog kodija 17.4 krypton?
- crnivrag
#3215 Re: Kodi/XBMC Media centar
Originalne verzije ili Cro Kodi verzije, inače koji ti je OS u pitanju?kakavdanakneiskustvu wrote:
opet ja,ima li negdje detaljan tutorijal oko instaliranja ovog kodija 17.4 krypton?
-
kakavdanakneiskustvu
#3216 Re: Kodi/XBMC Media centar
crnivrag wrote:Originalne verzije ili Cro Kodi verzije, inače koji ti je OS u pitanju?kakavdanakneiskustvu wrote:
evo pronasao sam,dovoljan mi je exodus,hvala @crnivraže
-
brazzo19
#3217 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moze li se onaj alluc kod iskoristit za dva kodi uredjaja ili moram trazim drugi, haman sam zaboravio kako ide imam tamo registrovan nalog i uzeo sam do sad samo jedan kog i ubacio u covenenat pa htio bih instalirati kodi na jos jedan uredjaj na kojem cu samo instalirati covenant i eylisium za filmove i nista vise pa me zanima mogu li iskoristit isti kod ili mi trebaju dva nova i jos me zanima posto vec na svojoj gmail adresi imam jedan instaliran kodi na mob kad se prijavim sa tim gmailom na drugi android box hocu li moci skinuti ponovo kodi na taj uredjaj ili ipak da pravim novi gmail ?
- irac300
#3218 Re: Kodi/XBMC Media centar
Mog'o si dosad ukucat api key u taj uređaj i provjeriti.brazzo19 wrote:Moze li se onaj alluc kod iskoristit za dva kodi uredjaja ili moram trazim drugi, haman sam zaboravio kako ide imam tamo registrovan nalog i uzeo sam do sad samo jedan kog i ubacio u covenenat pa htio bih instalirati kodi na jos jedan uredjaj na kojem cu samo instalirati covenant i eylisium za filmove i nista vise pa me zanima mogu li iskoristit isti kod ili mi trebaju dva nova i jos me zanima posto vec na svojoj gmail adresi imam jedan instaliran kodi na mob kad se prijavim sa tim gmailom na drugi android box hocu li moci skinuti ponovo kodi na taj uredjaj ili ipak da pravim novi gmail ?
- Pokusaj_sa
#3219 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pozdrav,
Imao sam stariji KODI na kompu pa sam odlučio instalirati noviju verziju, prvo sam našao verziju 18 ali sam poslije stavio 17.3 Krypton.
Uglavnom, na staroj verziji mi je sve funkcionisalo a sada ne mogu niti jedan addon dodati.
Da li je neko imao sličnu situaciju i sta da radim, sve tutoriale sam citao, pokusavao, ali ne ide.. izbacuje prvo gresku network not detected, kasnije i ako neki addon prodje da ga ukucam, dodjem do instal from zip file ali tu nece nista da skine i tu stanem..
Imao sam stariji KODI na kompu pa sam odlučio instalirati noviju verziju, prvo sam našao verziju 18 ali sam poslije stavio 17.3 Krypton.
Uglavnom, na staroj verziji mi je sve funkcionisalo a sada ne mogu niti jedan addon dodati.
Da li je neko imao sličnu situaciju i sta da radim, sve tutoriale sam citao, pokusavao, ali ne ide.. izbacuje prvo gresku network not detected, kasnije i ako neki addon prodje da ga ukucam, dodjem do instal from zip file ali tu nece nista da skine i tu stanem..
-
brazzo19
#3220 Re: Kodi/XBMC Media centar
kinze konzeirac300 wrote:Mog'o si dosad ukucat api key u taj uređaj i provjeriti.brazzo19 wrote:Moze li se onaj alluc kod iskoristit za dva kodi uredjaja ili moram trazim drugi, haman sam zaboravio kako ide imam tamo registrovan nalog i uzeo sam do sad samo jedan kog i ubacio u covenenat pa htio bih instalirati kodi na jos jedan uredjaj na kojem cu samo instalirati covenant i eylisium za filmove i nista vise pa me zanima mogu li iskoristit isti kod ili mi trebaju dva nova i jos me zanima posto vec na svojoj gmail adresi imam jedan instaliran kodi na mob kad se prijavim sa tim gmailom na drugi android box hocu li moci skinuti ponovo kodi na taj uredjaj ili ipak da pravim novi gmail ?A Kodi možeš skinuti na milion uređaja sa istom gmail adresom. Ja ih imam instaliranih na dva boxa i tri mobitela.
Osim toga, čak i da to ne može, možeš Kodi skinuti sa drugih stranica.
trebaju mi friske adrese koje povlace zadnji updatate za Covenant, Eliysium i jos koji zanimljiv addon, moram na novo kodi instalirat na android tv pa da ne googlam, meni je ti na box,u sve tip top al s obzirom da sam hiljadu nekih resporistorya instaliro ne znam vise ni odakle povlaci update, uglavom koristit ce se samo kodi na android tv.u za filmove i ponesto sporta .... prije je to bilo dosta lakse, dignes fusion na njemu imaju svi addoni i onda jos samo dignem za spectro fork i fakticki sa dvije adrese imao sve addone koji trebaju sad hijadu nekih adresa pa sam malo ispo iz fazona
-
moke_31
#3221 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zna li neko šta se dešava sa Castawayem i Arena vision adonima. Sinoć kreno da gledam tekme ni jedan ne radi, izbacuje grešku kad treba ući u sekciju sa kanalima?!
To su mi najbolji adoni koje najviše gledam kad je sport u pitanju, najstabilniji i sa najboljom slikom, posebno Castaway.
Ima li kakva alternativa koja isto koristi acestream a da je dobra slika. Kakav je onaj Nemesis, neko ga je spominjo ovdje?
To su mi najbolji adoni koje najviše gledam kad je sport u pitanju, najstabilniji i sa najboljom slikom, posebno Castaway.
Ima li kakva alternativa koja isto koristi acestream a da je dobra slika. Kakav je onaj Nemesis, neko ga je spominjo ovdje?
- irac300
#3222 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne znam za Arenu, a Castaway je bio addon od Natka, koji je haman digao ruke od njega kao i od Croatia on Demand. SportsDevil ti je najbolji što se tiče acestreama, na livetv.ru imaš najviše linkova. Nemesis pokriva većinom englesku ligu.moke_31 wrote:Zna li neko šta se dešava sa Castawayem i Arena vision adonima. Sinoć kreno da gledam tekme ni jedan ne radi, izbacuje grešku kad treba ući u sekciju sa kanalima?!
-
moke_31
#3223 Re: Kodi/XBMC Media centar
Skonto sam da je natko digo ruke od castawaya ali što ga ne da nekom drugom da nastavi održavanje ako on već ne može. Sportsdevil radi ali na njemu uglavnom acestream linkovi sa SD kvalitetom. Bezze ova situacija skroz. Šteta što nema neke alternative za castaway 
- irac300
#3224 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kako SD, ja stalno gledam utakmice u HD-u? Zaviri i u livefootball.ws, tu je manji izbor utakmica, ali uvijek ima u full HD-u link. Kod mene konekcija k****, pa i ne otvaram te od 1080p, ali redovno gledam acestream linkove od 720p.moke_31 wrote:Skonto sam da je natko digo ruke od castawaya ali što ga ne da nekom drugom da nastavi održavanje ako on već ne može. Sportsdevil radi ali na njemu uglavnom acestream linkovi sa SD kvalitetom. Bezze ova situacija skroz. Šteta što nema neke alternative za castaway
-
brazzo19
#3225 Re: Kodi/XBMC Media centar
Irac ba sto me ignorises