aditon wrote:@zippoo87
ako nečeš igrati igre, uzmi konfigraciju bez grafičke. Ti i jedan i drugi komp možeš u budućnosti nadograđivati, s jedne strane u prvom ti treba kapacitetniji disk, ssd eventualno ali svakako još rama, u drugom ti treba prije svega grafika ali kad sve to sabereš i oduzmeš dođe ti na isto...u smislu koliko se moraš finansijski protegnuti da dobiješ u ovom slučaju idealnu konfiguraciju. Na tvom mjestu, ja bi uzeo drugu konfiguraciju a kad se ukaže prilika nadogradio još za grafičku.
pa upravo to i ja vagam ,koliko jos moram doplatiti da bi dobio zeljenu konfiguraciju
i kako ja to gledam,manje bi morao nadoplatiti na ovu sa i3 i radeon grafickom
jer tu mi treba malo veci HDD (mada i ne treba,ako ubacim stari iz ove konfiguracije sto sada koristim) i treba mi SSD a ssdova od 120 BG ima novih po 90 KM a gledao sam i HDD od 1T su 60-70 KM i 4 GB rama su oko 40 KM (nov)
dok sa druge strane,ova konfa sa i5 ima sve osim graficke ali ima i slabo napajanje (320W) i za bolju graficku treba i jace napajanje a plus graficka koja je u rangu 7950 kosta preko 200 KM
tako da ako budem uzimao ovo,ici na ovu i3 konfiguraciju,kojoj je jedini nedostatak sto maticna nema usb 3.0 portova