TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Locked
skupljac_zeljeza

#3201 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by skupljac_zeljeza »

taki sam kaki sam wrote:Meni ovo nista nje jasno,danas predstave u pozoristima otkazane, u kaficima ozbiljna muzika, jel nas ovo zajebavaju ili sta? Ratni zlocinac je ubijen, da li ovo znaci da bi bio i dan zalosti da neko rokne biljanu plavsic ili karadjica?
Koga bi to čudilo u ovoj državi?
zenit dozic

#3202 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by zenit dozic »

taki sam kaki sam wrote:Meni ovo nista nje jasno,danas predstave u pozoristima otkazane, u kaficima ozbiljna muzika, jel nas ovo zajebavaju ili sta? Ratni zlocinac je ubijen, da li ovo znaci da bi bio i dan zalosti da neko rokne biljanu plavsic ili karadjica?
Normala, šta si ti mislio
Thorgerson

#3203 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Thorgerson »

Drug moj, svasta ces ti jos vidjeti.

Pa neki dan je potpisan SSP sa EU, politicari ce igrati onako kako im cice iz evrope narede. I to sada gledas na djelu. I po mom misljenju dobro je sto je tako. Jer nasim ljudima ne mozes dati da rade sta oni hoce.

Dalje, ovaj covjek nije osudjen. Ne kontam, izasao neki spisak, kakvih ima milion. Pa imas spisak bosnjaka zlocinaca, ima ih preko hiljadu. I ti meni sad hoces da kazes da to jesu fakat zlocinci? Dakle, nemoj raditi isto sto oni rade pa ljude koji nisu osudjeni nazivat zlocincima.

Ja to necu da radim.

OVo je po mom misljenju super politicki odigrano od strane federacije. Jer ovo je bio sut koji oni uopste nisu ocekivali. I koliko god Mile pjenio da bosnjaci nece da se bore protiv terorizma, djaba mu - federacija cijeli dan zvizdi o tome. A opet i mora, jer ponavljam tata EU kako odsvira tako ce se plesati ubuduce.
zvucnikk

#3204 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by zvucnikk »

Martinez_ wrote:
zvucnikk wrote: Eno ga,da znas sta je bila Handzar divizija pa hajd.Pored svih ti zlocina,koji su radjeni od strane nje,opet ih nikako ne mozes poredit sa cetnicima u II svj.ratu.A pogotovo sto je to bila vise privatna vojska,dakle naredjeno da se oformi ( za razliku od zadnjeg rata,gdje je bila cast biti pripadnik VRS.
Mislim ako si pametan,znat ces da ima razlike.
A o Tvrtku necu ni da pricam,tad ni nije bilo imena "Srbija,Srbin"
a da su govna jesu,i to najveca,likovi koji ne da nece da priznaju sta su uradili,vec se ismijavaju.

Dakle Bošnjaka niti je bilo u osmanlijskoj vojsci, niti u vojsci NDH tj ustašama. Oni za to ne nose ni trunku odgovornosti

Ali su nad bošnjačkim narodom i u WW2 i ranije tokom Osmanlija, činjeni masovni zločini koje pamte i nove generacije.

Možeš li mi objasniti taj paradoks?
Zaista si glup!!! Pitaj malo bilo kojeg muslimana,i 98% ce ti reci da osim zadnjeg pokolja iz rata 90-tih nemaju pojma kad je bio drugi.Tokom historije ih je bilo dosta,pogotovo pocetkom 19st,ali to narod nezz.Ali zato mitomani,nebesski narod zna tacno sta je bilo zadnjih 1000 godina,vrijeme,datum i satnicu(iako vecina toga nije ni istina).
i kazem ti,nauci razlikovati regularnu vojsku koja cini zlocine,dakle kompletna jedna vojska iza koje stoji kompletan narod(moralna,finansijska podrska) i neke grupice koje rade za neciji interes.
Jos da mi spomenes srpskog svata nekakvog,pa da mi jos izjednacis ABiH i VRS,pa da kazes za "nekakve 3500 zrtava u Kravici" tacno bih povjerovao da si ravnogorac.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3205 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» ShyRoonie, OffTheWall , Megafon2

trajno

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» reis1, Stjui, Freamon Lester

2 sedmice

inače, ovakve komentare NE ŽELIM da vidim

Stjui wrote:
meni nije jasno kako i ko tako brzo odredi da ja moram žalovat za ovim četničkim veprom? :-)
ako je određen dan žalosti, onda je dan žalosti, a ovakav komentar neprimjeren. ako vam nešto nije jasno po tom pitanju, obratite se onima za koje ste glasali i koji vas predstavljaju, i koji su odredili dan žalosti. forum nije fejzbuk status gdje možete prosrati (nemam adekvatniji izraz) prvo što vam padne na pamet. bude li suprotno, biće banova zbog ovoga.

@Stjui, banovan si zbog provociranja, ne zbog ovoga gore.
seldzuk

#3206 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by seldzuk »

oridjidji wrote:
Bodkin wrote:
oridjidji wrote:Napadac nije rodjen u Norveskoj, vec u BiH u kojoj su se narodi zbog mrznje, nacionalizma i opceg fasizma poubijao prije 20 godina. Ne mozemo otkriti motiv napadaca, ubijen je pred stranicom, ali ne mozemo isto tako izuzeti njegovu zivotnu pricu kao jedan od mogucih uzroka. Dok se ne zavrsi istraga Tuzilastva BiH koji su glavne baje u drzavi sto se tice terorizma jer oni imaju nadleznost da se njime iskljucivo bave, mi mozemo samo da se bavimo medijskim spekulacijama i spekulisemo jos vise o samome dogadjaju.

Mozda je napadac namjerno, a mozda slucajno upucao bas tu dvojicu policajaca koji su na spisku ucesnika genocida u Srebrenici, ali to sto se desilo otvara nova pitanja kao npr. otkud takvi ljudi u policiji i u sistemu BiH.

Jedno je jasno, dovukao se sam autom pred stanicu i sam je ucinio svoje nedjelo. Da li je indoktriniran? Moguce, medjutim takvo sto treba dokazati.Do okoncanja istrage samo cemo gatati.
narodi se zbog mrznje, nacionalizma i opceg fasizma ubijaju ovdje jako cesto. reci ti meni, znas li koliko je bilo ubistava iz osvete 45-90?
reci mi ti?
bilo je u jugi itekako ubistava, samo nisu imali avaz da o tom raspreda na 6 strana
muzicar_iz_parka

#3207 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by muzicar_iz_parka »

Ubistvo policajca je napad na državu, isto kao što je bilo i u Bugojnu.
Gledajući komentare na facebook stranicama "Dnevnog Avaza" i "Klixa, ne mogu da dođem sebi koliko ljudi prosto slave ovaj napad, moguće iz neke želje za osvetom, ali zaboravljaju da likovima poput ovoga je prije svega bitan napad na policiju a tek onda koga ustvari ubija.

Rano je za davati bilo kakve analize o motivima zločina, ali očito je da oni koji rukovode "Vehabijama" zloupotrebljavaju traumatična iskustva današnje omladine i regrutuju za svoje bolesne ideje. Umjesto ubijenog Dragana mogao je biti recimo Suljo policajac, da li bi u tom slučaju po mišljenju onih koji "razumiju" ovaj čin bilo opravdano?
lakilaka

#3208 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by lakilaka »

muzicar_iz_parka wrote:Ubistvo policajca je napad na državu, isto kao što je bilo i u Bugojnu.
Gledajući komentare na facebook stranicama "Dnevnog Avaza" i "Klixa, ne mogu da dođem sebi koliko ljudi prosto slave ovaj napad, moguće iz neke želje za osvetom, ali zaboravljaju da likovima poput ovoga je prije svega bitan napad na policiju a tek onda koga ustvari ubija.

Rano je za davati bilo kakve analize o motivima zločina, ali očito je da oni koji rukovode "Vehabijama" zloupotrebljavaju traumatična iskustva današnje omladine i regrutuju za svoje bolesne ideje. Umjesto ubijenog Dragana mogao je biti recimo Suljo policajac, da li bi u tom slučaju po mišljenju onih koji "razumiju" ovaj čin bilo opravdano?
slazem se i osudujem svaki napad na drzavu.
da li je paljenje zgrade predsjednistva, najviseg organa drzave, napad na drzavu.
S4mpion

#3209 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by S4mpion »

Budući da "država" nije učinila apsolutno ništa da svoje redove očisti od ratnih zločinaca, sasvim je jasno da je time mnoge policijske službenike dovela u opasnost.

Napad koji se desio u Zvorniku, s obzirom na okolnosti, veoma lahko može biti rezultat lične osvete pri čemu je terorizam samo posljedica, a ne cilj.
It_is_a_Leclerc

#3210 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako bilo ko očekuje da će Bošnjaci gorko zaplakati za policijom Republike Srpske, vara se. MUP RS je ZVANIČNO oglašen krivim za učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem iskorijenjivanja Bošnjaka. Taj MUP je bio Karadžićev Interhamwe i Bošnjaci u RS na njega gledaju kao na neprijatelje, i dan danas.

Od Bošnjaka u BiH se može tražiti samo osudu, jednoglasnu i bespogovornu ovih i ovakvih "akcija" jer su one prvenstveno anti-bošnjačke, pa onda sve ostalo. To su Bošnjaci, izuzmemo li par budala, i uradili. Nemojte od nas očekivati da plačemo za čovjekom čiji brat kaže - "ONI su mi ubili brata".

U svemu ovom mi samo treba da mislimo na Bošnjake u Podrinju i kako ih, institucionalno i na svaki drugi način, zaštiti. Milosti i toleranciji se ne nadati.

P.S. Majko mila, dočekasmo da nas ljudi koje je u ratu od Bosne dijelio Atlantik podučavaju kako se postaje pravi patriota...
johnlock071

#3211 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by johnlock071 »

muzicar_iz_parka wrote:Ubistvo policajca je napad na državu, isto kao što je bilo i u Bugojnu.

Klasična Dodikova priča, napad na državu, vehabije, blah blah...

Napad na (ne)ljude koji su učestvovali u genocidu, a uhljebljeni su u institucije republike mrske, NIJE napad na državu nego borba ZA državu. A ne smijuriju od iste.
Bosanski_kralj

#3212 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Bosanski_kralj »

U ovoj državi je mržnje sve više i više, neće ovo na dobro.

Prije 5 pa i 10 godina je bila opuštenija atmosfera nego danas.

Dovoljna je jedna iskra da sve ovo plane.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#3213 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Chmoljo wrote: :D :thumbup:

đeš rezat granu na kojoj sjediM :novine:
:thumbup: :thumbup:

Bogmi, Chmoljo, isto da je rekao onom Baketu da ukine presjednistvo. :oops: :D
piupiu

#3214 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by piupiu »

Pokazimo malo politicke zrelosti u ovoj raspravi. RS je entitet u drzavi BiH = MUP RS je institucija drzave BiH. Drzava BiH postoji i mora postojati na citavom teritoriju BiH. To ide u oba pravca. Prakticno, obaveza je svih nas koji BiH smatramo jedinstvenom drzavom da se ponasamo u skladu s tim. Zato je Dan zalosti na citavom teritoriju BiH dobra odluka.
Last edited by piupiu on 30/04/2015 00:50, edited 1 time in total.
babanovac

#3215 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by babanovac »

1991. godine, u selu pored Zvornika, rodjen je krvozedni islamski terorista. 28/04/92, u njegovo rodno selo, u opstini Zvornik, upadaju vanzemaljci, oca mu odvode i ubijaju, a njega, momcinu od jedne godine, odvajaju od majke. Tokom ratnih godina, nakon sto je najprije zbrinut u bolnici usljed povreda zadobijenih tokom oslobadjanja sela, biva usvojen od vanzemaljske porodice. Po zavrsetku ratnih dejstava i prvih kontakata izmedju islamista i vanzemaljaca, vanzemaljac-staratelj kontaktira biolosku majku. Vraca joj dijete za koje se brinuo... Isporuka - na Arizoni. ... popunite ovo izmedju...
U medjuvremenu, niko nije odgovarao u za zlocin u Kucic Kuli, nemozes sudit nevidljivima... 28/04/2015, 24-erogodisnji momak sa pocetka price ubija policajca u Zvorniku...

Andjelina, o ovom snimi film.
jao_situacije

#3216 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by jao_situacije »

Chmoljo wrote:
VjecitiStudent wrote:
lakilaka wrote:MOLBA MODERACIJI:

ZAKLJUCAJTE OVU TEMU !!!!!

:sax:
Taman posla, 50 000 klikova za tri dana, to su PARE.
:D :thumbup:

đeš rezat granu na kojoj sjediM :novine:
:lol:
Šveđanin

#3217 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Šveđanin »

Glava da zaboli covjeka od ove teme, malo sam se razocarao u ljude, nije prvi put ali znam da oni koji pisu ovdje nisu adekvatan uzorak i da je stanje ipak normalnije kada se sve uzme u prosjek.

Mozda bi najbolje bilo da se ova tema zakljuca. Previse se ovdje svega reklo.
Kikibombona

#3218 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Kikibombona »

lajkujMe wrote:Da nadodam. Vidite koliko je malo potrebno da se strasti u svim narodima u BIH povecaju za 1000%. Proces pomirenja ako ga je i uopste bilo je vrlo vrlo malo uradio i izgleda da nije potrebno mnogo da se desi novi rat.
Prestrasno!

Kakav se odron od ljudi skupio na ovoj temi.

Ja se sa ovakvim stavovima skoro nigdje ne srecem. Il se druzim sa pravim ljudima ili se plase pred mnom ovako pricati.....

Hitno donijeti zakon koji ce drakonski sankcionisati govor mrznje. Mi smo toliko osjetljiva zemlja da su nam takvi zakoni neophodni.
Kikibombona

#3219 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Kikibombona »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako bilo ko očekuje da će Bošnjaci gorko zaplakati za policijom Republike Srpske, vara se. MUP RS je ZVANIČNO oglašen krivim za učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem iskorijenjivanja Bošnjaka. Taj MUP je bio Karadžićev Interhamwe i Bošnjaci u RS na njega gledaju kao na neprijatelje, i dan danas.

Od Bošnjaka u BiH se može tražiti samo osudu, jednoglasnu i bespogovornu ovih i ovakvih "akcija" jer su one prvenstveno anti-bošnjačke, pa onda sve ostalo. To su Bošnjaci, izuzmemo li par budala, i uradili. Nemojte od nas očekivati da plačemo za čovjekom čiji brat kaže - "ONI su mi ubili brata".

U svemu ovom mi samo treba da mislimo na Bošnjake u Podrinju i kako ih, institucionalno i na svaki drugi način, zaštiti. Milosti i toleranciji se ne nadati.

P.S. Majko mila, dočekasmo da nas ljudi koje je u ratu od Bosne dijelio Atlantik podučavaju kako se postaje pravi patriota...
Pa realno, politika u RS bi bila jos zadovoljnija da je ovaj lik pobio jos vise ljudi.... Tek bi voljeli da se raznese u Boski sa ko zna koliko ljudi.... E to bi za separatiste bio pravi zicer.

Od ovakvih akcija drzava je u opasnosti. Samo da se ne desi neko vece sranje, tipa raznosenje eksplozivom.

Ljudi, smirujte, da li ste normalni.... Kako je sada Bosnjacima u Zvorniku? Ne bih im bio u kozi, iskreno....
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#3220 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Šveđanin wrote:Glava da zaboli covjeka od ove teme, malo sam se razocarao u ljude, nije prvi put ali znam da oni koji pisu ovdje nisu adekvatan uzorak i da je stanje ipak normalnije kada se sve uzme u prosjek.

Mozda bi najbolje bilo da se ova tema zakljuca. Previse se ovdje svega reklo.
Nebitno je ovo sto pojedinci kazu na ovoj temi. To nece objaviti cak ni zuta stampa.

Ono sto je zabrinjavajuce je prezentacija ovog dogadjaja u nekim svjetskim medijima i izjave pojedinih zvanicnih lica prije nego sto je istraga zavrsena od strane odgovarajucih sluzbi.

A tu je receno svega i svasta.

Neke od njih bi svakako trebalo zakljucati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3221 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Velkoski »

Klikovi nisu PARE.

Educirajte se prije nego počnete stvarati teorije zavjere.
Kikibombona

#3222 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Kikibombona »

I taj gradonacelnik Zvornika.... Nemam pojma ko je i sta je lik, vec sam mu ime zaboravio. Mozda je cetnik, mozda genocidas, nemam pojma.... Mozda je i solidan covjek, mozda i dobar.

Jedino znam da je imao dobre izjave, umirujuce...... I zvornicki efendija isto tako. Ti ljudi su normalno reagovali na protekla desavanja i u dobroj mjeri releksirali napetu situaciju. Da su pricali kao kliksovi forumasi, mozda bi jos neki stradao u ovih par dana.

Nemojte se zezati ljudi. I ovdje naleti poneki bolesnik..... Ne hranite ga. Ovo je javni forum i budite odgovorni.

Zavrsio sam sa ovom temom. Cir cu fasovati ako je jos jednom otvorim.
piupiu

#3223 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by piupiu »

johnlock071 wrote:

Klasična Dodikova priča, napad na državu, vehabije, blah blah...

Napad na (ne)ljude koji su učestvovali u genocidu, a uhljebljeni su u institucije republike mrske, NIJE napad na državu nego borba ZA državu. A ne smijuriju od iste.
:cry:

Znaci, svi po jednu tandzaru ... i idemo se boriti za drzavu napadima na MUP RS, instituciju drzave Bosne i Hercegovine. Bravo! :( Misli li ko u ovom ratnickom zanosu na povratnike, kojima i ovako nije lako, a sad ce im biti ... pa, onako, bas super jer Nerdin 'herojski pade u borbi za drzavu'. Toliko o mlacenju gloginja. Sto se, usput receno, zove i politicka nepismenost i neodgovornost.
Last edited by piupiu on 30/04/2015 11:34, edited 1 time in total.
bingov buraz

#3224 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by bingov buraz »

Kikibombona wrote:
lajkujMe wrote:Da nadodam. Vidite koliko je malo potrebno da se strasti u svim narodima u BIH povecaju za 1000%. Proces pomirenja ako ga je i uopste bilo je vrlo vrlo malo uradio i izgleda da nije potrebno mnogo da se desi novi rat.
Prestrasno!

Ja se sa ovakvim stavovima skoro nigdje ne srecem. Il se druzim sa pravim ljudima ili se plase pred mnom ovako pricati.....

Hitno donijeti zakon koji ce drakonski sankcionisati govor mrznje. Mi smo toliko osjetljiva zemlja da su nam takvi zakoni neophodni.
U tom slucaju bi trebalo prvo uhapsiti laktaskog krmka jer je svakodnevni govor mrznje nacin da ostane na vlasti,njegovim glasacima taj govor mrznje ocito odgovara,nisam primjetio da se nesto bune.
Svaka akcija ima reakciju pa tako i kod "sporog" Bosnje stvori animozitet nakon nekog vremena,mene takvi komentari ne cude,cudi me da ih nema vise,kao ni osvetnika tipa Nerdin.
mayab

#3225 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by mayab »

bingov buraz wrote:
Kikibombona wrote:
Prestrasno!

U tom slucaju bi trebalo prvo uhapsiti laktaskog krmka jer je svakodnevni govor mrznje nacin da ostane na vlasti,njegovim glasacima taj govor mrznje ocito odgovara,nisam primjetio da se nesto bune.
Svaka akcija ima reakciju pa tako i kod "sporog" Bosnje stvori animozitet nakon nekog vremena,mene takvi komentari ne cude,cudi me da ih nema vise,kao ni osvetnika tipa Nerdin.
Opet da ponovim, da me se ne bi pogresno shvatilo, ne odobravam nikakvo ubijanje ni u čije ime, ali ovaj iznad boldirani, skoro svakodnevno vrsi teroristicke napade na BiH, uglavnom huškanjem i vrijedjanjem zdravog razuma, i nikome nista.
Lika mi je muka vidjeti, a pogotovo slušati :run:
Locked