Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3201 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Truba »

http://tribun.hr/liberalna-znanost-opis ... redrasude/
liberalna-znanost-opisivati-dojenje-kao-prirodno-je-neeticno-jer-potice-rodne-predrasude/

http://tribun.hr/njemacko-sveuciliste-o ... e-za-zene/
njemacko-sveuciliste-odrzava-masturbacijske-radionice-za-zene/

http://tribun.hr/velika-britanija-2-mla ... e-muzevno/

velika-britanija-2%-mladih-muskaraca-osjeca-se-muzevno/

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
male_okice

#3202 Re: Danasnji "feminizam"

Post by male_okice »

Black swan wrote:http://tribun.hr/liberalna-znanost-opis ... redrasude/
liberalna-znanost-opisivati-dojenje-kao-prirodno-je-neeticno-jer-potice-rodne-predrasude/

http://tribun.hr/njemacko-sveuciliste-o ... e-za-zene/
njemacko-sveuciliste-odrzava-masturbacijske-radionice-za-zene/

http://tribun.hr/velika-britanija-2-mla ... e-muzevno/

velika-britanija-2%-mladih-muskaraca-osjeca-se-muzevno/

ovo prvo cista glupost, mislim da mozete ja bih prva rekla hajte. super je zabavno dojiti. :oops:

ovo drugo, pa dragi moji kad ne znate vise pogoditi taj klitoris ko vam je kriv.

a ovo trece vala nismo vam mi krive niti feminizam sto niste sigurni u svoju seksualnost, brijete noge, nosite uske hlacice da vam testisi presuse, cupate obrve i sve sl.
hadzinicasa

#3203 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

male_okice wrote:

ovo prvo cista glupost, mislim da mozete ja bih prva rekla hajte. super je zabavno dojiti. :oops:

ovo drugo, pa dragi moji kad ne znate vise pogoditi taj klitoris ko vam je kriv.

a ovo trece vala nismo vam mi krive niti feminizam sto niste sigurni u svoju seksualnost, brijete noge, nosite uske hlacice da vam testisi presuse, cupate obrve i sve sl.
znaci toliko predrasuda iskazala si ovim pisanjem, da poprska sve oko sebe. stereotip muskarca koji ti je usadjen, a kojeg se nesvjesno pridrzavas odgovara macistickoj, patrijarhalnoj kulturi. osim toga diskriminiras, odnosno podrugljivo opisujes sve one muskarce koji ne odgovaraju tom stereotipu "pravog" muskarca kao dlakavog, slampavog, zaraslog, prodornog i uvijek potentnog. muskarci su, ipak, samo ljudska bica, kao i zene.
male_okice

#3204 Re: Danasnji "feminizam"

Post by male_okice »

hadzinicasa wrote:
male_okice wrote:

znaci toliko predrasuda iskazala si ovim pisanjem, da poprska sve oko sebe. stereotip muskarca koji ti je usadjen, a kojeg se nesvjesno pridrzavas odgovara macistickoj, patrijarhalnoj kulturi. osim toga diskriminiras, odnosno podrugljivo opisujes sve one muskarce koji ne odgovaraju tom stereotipu "pravog" muskarca kao dlakavog, slampavog, zaraslog, prodornog i uvijek potentnog. muskarci su, ipak, samo ljudska bica, kao i zene.
inace sam puna predrasuda prema muskarcima...odoh sad zapaliti grudnjak :D
hadzinicasa

#3205 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

male_okice wrote:
hadzinicasa wrote:
male_okice wrote:

inace sam puna predrasuda prema muskarcima...odoh sad zapaliti grudnjak :D
Mislim da nisi ni svjesna koliko.
kakavdanakneiskustvu

#3206 Re: Danasnji "feminizam"

Post by kakavdanakneiskustvu »

MarlboroGold wrote:Feminizam je potreban, ali sve manje u razvijenim zemljama. Problem je što se radi upravo suprotno - gura se kroz sve moguće tamo gdje već i postoji velika doza poštovanja prema ženskom rodu, gdje žene uživaju u mnogim pravima uz podršku muškaraca - za razliku od mnogih zemalja Azije i Afrike gdje žene skoro pa da i nemaju prava.

Sa idiotskim nazor feminizmom i political corectnessom kao rezultat toga su mi sjebali jedno 3-4 serije koje sam gledao i prestao gledati zbog toga. Ista stvar i sa rasizmom i crncima.
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3207 Re: Danasnji "feminizam"

Black swan wrote:http://tribun.hr/liberalna-znanost-opis ... redrasude/

koje preseravanje
triconja

#3208 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:Nikakvo iskazivanje moći. Samo nekulture. Doduše ima ih koji/e to rade nesvjesno i često budu uzrečice :D
Psovanje je zabavno :mrgreen:
Lingvistički.
Na primjer:
not fucking likely i not FUCKING likely su dvije skroz različite stvari :mrgreen:

Psovanje je u suštini lingvistička aktivnost :mrgreen: manifestira se tako da jake emocije koje nas u tom trenutku obuzmu izražavamo koristeći „zabranjene“/tabu riječi, stoga su emocije izražene na ovaj način „jače“ i "iskrenije".
Ono proizvodi katarzu, također se koristi za uspostavljanje kredibilnosti, intenziteta poruke i ubjedljivosti govornika. Ponekad se psuje u zatvorenoj grupi da bi se pojačao osjećaj zajedništva. Psovanjem se iskazuje i agresija, kreira humoristična atmosfera ili pak nanosi bol drugoj osobi.
Psovanje nije samo „psovanje“, čak postoji i klasifikacija u odnosu na riječi koje se koriste u psovkama, te razini „svijesti“ koja je aktivna prilikom prakticiranja ove lingvističke aktivnosti.
Također, neke studije (ne ulazeći u kvalitet istih) navode da je psovanje poželjno što se tiče mentalnog zdravlja – ventil.

S druge strane, muškarci svoj maskulinitet djelomično potvrđuju i psovkama. Skoro nam je prirodno kada zamislimo grupu muškaraca, prijateljski raspoloženih, kako sjede i srču pivu, te opsuju ili koriste određene fraze koje se mogu okarakterisati kao vulgarne – također korištenje psovki kod muškaraca, a ako pogledaš kroz prizmu gore navedenih svrha psovanja je također djelomično prihvatljivo jer na primjer agresivnost se veže uz maskulinitet (psihička (često brkana sa prodornošću) i fizička). Muškarci koji psuju su iskreni, direktni.

For fuck's sake, woman!

Onda imaš žene i sve prateće uloge i karakteristike (možemo ih nazvati femino-normativima) koje žene trebaju da zadovolje da bi bile smatrane ženama. Naravno, standardi ženstvenosti se mijenjaju, ali neke stvari su u većoj ili manjoj meri uvijek prisutne. Jedna od njih je i samokontrola – žena koja otvoreno iskaže svoje emocije i mišljenje je HISTERIČNA, HORMONALNA, treba da se smiri… Žena koja je nervozna i živčana je seksualno nezadovoljna. Žena koja prva prilazi muškarcu i otvoreno daje do znanja da postoji potencijal romantične i/ili seksualne veze je agresivna / „laka (dok se muškarac sa istim ponašanjem posmatra kao neko ko ispoljava prirodno ponašanje, društveno prihvatljivo). Žena koja koja odluči da nema djecu iz nekog razloga – loša osoba (muškarac koji se odluči na to se posmatra kao neko ko se žrtvovao za veće dobro, karijeru, nije našao srodnu dušu et cetera. Žena koja odluči da se vrati na posao poslije 6 mjeseci – loša majka (muškarac je (mada je ovo samo moguće u nekim zemljama – da muškarci uzmu odsustvo sa posla zbog prinove u porodici) hranitelj i izdržavatelj). Žena koja ne zna da kuha….Žena koja ostavi svoga muža, dijete….nastavi niz.

Žena koja nije sređena (ne govorim okupana, uredna, počešljana kao neki standard higijene ) na način koji se uklapa u trenutni (a opet vječno prisutni) normativ sređene žene je manje vrijedna i u očima muškaraca, a i žena, ergo društva. Dlake na nogama, dlake na rukama, dlake na nožnim prstima, obrve, trepavice, boja anusa, dlakavost anusa nokti, kosa, pete, brkovi, dekolte, podbradak, dužina suknje, uskoća hlaća, oblik grudnjaka, širina majice, slaganje boje torbice sa cipelama, štikle, ravan stomak, uzak struk, parfem, miris spolnog organa, izgled spolnog organa….. to su samo neki od parametara koji se koriste za ocjenjivanje da li žena pripada svome spolu i rodu na zadovoljavajući način.

Drugi set kriterija je način na koji hoda, način na koji sjedi, diše, poseže za stvarima, drži se u društvu, ton glasa, jačina glasa, položaj ruku, da li pije pivu uz flaše ili čaše, da li koristi escajg….

I na sve ovo dodajmo normativ jezika.

Ako često koristi ja – egoistična i egocentrična. Muškarac – samosvjestan, siguran u sebe.
Ako često koristi hoću, zahtijevam, tražim,želim – agresivna. Muškarac – dominantan, zna šta želi.
Ako često koristi ne želim, ne dozvoljavam, odbijam, ne slažem se – neposlušna, drska, bezobrazna. Muškarac – slično kao i gore, zna šta želi, siguran u ispravnost svoje odluke versus ponuđene opcije.

Od žena se očekuje blagost i suzdržanost, kako u ponašanju, tako i u jeziku koji koriste.
Korištenje psovki od strane žene je agresivno, „neženstveno“, nesubmisivno, nasilno na način da oskvrnjuje željeni andro-normativni (da ne kažem patrijarhalni) model djevice, žene, majke, nježnog bića kojem je potreban dominantni, zaštitnički model muškarca, skrbnika, oca, muža, ljubavnika.
Korištenje psovki čak i u situacijama gdje su emocije nekontrolisane, gdje je prisutan stres, gdje je to korištenje posmatrano kao društveno prihvatljivo, je neprihvatljivo za žene jer i sama emocionalna stanja žena se ne posmatraju na isti način kao kod muškaraca.
I muškarci imaju hormone. Zašto nikada se muškarcima ne kaže: Smiri malo hormone, kada su „pretjerano“ emocionalni u određenoj situaciji?
Psovanje kod žena je donekle prihvatljivo u zatvorenom, bliskom krugu pripadnica istog spola u svrhu kreiranja humoristične atmosfere, potenciranja bliskosti, i skoro svih gore navedenih scenarija. Ali problem nastaje kada se takvo izražavanje, a u sličnim situacijama, prenese u miješano društvo ili pak šire društvo. Odjednom se javlja osjećaj uvrijeđenosti.

Iz nekog razloga se i muškarci i žene osjećaju ugroženim od strane individue ženskog spola koja se izražava na taj način. Žene su sablažnjene jer ista iskače iz normativa kojem i same pripadaju, te na neki način osjećaju stid i prezir jer individua ne želi da ostane u percipiranoj zajednici povezanoj osjećajem lažnog zajedništva na osnovu spola, dok muškarci se osjećaju ugroženi na način da su izloženi jednoj vrsti ponašanja na koje nisu navikli, te su usvojili da je dozvoljeno samo „dječacima“.

Žena koja psuje je ljuta. Društvo ne voli ljute žene.
Često se mogu naći članci sa naslovom Zašto žene psuju?, a rijetko članci koji se bave psovanjem i muškarcima.

Jedan od razloga što neka žena svjesno i namjerno koristi psovke je taj osjećaj moći da stubokom promjeni trenutnu omjer snaga u datom trenutku.
Kada neko opsuje, pogotovo tokom rasprave, skreće pažnju na sebe i svoje emocije i/ili razliku u mišljenju. Kada žena opsuje, odjednom se drugačije percipira ona kao govornik, osoba, njeno mišljenje i stav. Odjednom je dobila pažnju koju nije mogla da dobije prilikom „normalnog“ diskursa bez obzira na vlastitu elokvenciju, iskustvo, poziciju…izražava emocije na način koji nije prihvatljiv – sirovo, direktno, iskreno…
Neke žene će psovke koristiti namjerno u cilju rušenja tabua i stereotipa, u cilju šokiranja samo radi šokiranja okoline, da skrenu pažnju na sebe da bi ih se saslušalo…
Neke se jednostavno koristiti psovke jer to situacija zahtijeva – većinski muško društvo sa usvojenim poželjnim modelima ženskog ponašanja, stres, trauma, emocije (bijes, ljutnja, ljubav…), doskočica, momenat iskrenosti…

Psovanje je zdravo u određenoj mjeri. Lingvistički, psovke mogu biti pravi dragulji.
Naravno govorim o umjerenom psovanju, ne o onom „konjušarskom“, prizemnom, gdje rečenica nikada ne dođe do svog kraja od silne količine psovki umetnutih kao zareza i veznika.

Znam da je post pravo dugačak, ali pokušala sam da se dotaknem i psiholingvistike i lingvistike i „feminizma….stoga sve što imam da kažem je:

Jebiga :mrgreen:

https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5B8F0313
Hajde ti nama reci koliki ti baca brojac psovki po minuti? :lol:
MarlboroGold

#3209 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

:lol:
Bloo
Globalna šefica

#3210 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote: Hajde ti nama reci koliki ti baca brojac psovki po minuti? :lol:
Da li je to sve što imaš da kažeš na ovo što sam napisala?

Možda sam trebala da koristim više psovki u svom izričaju... :P
Bloo
Globalna šefica

#3211 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:Feminizam je potreban, ali sve manje u razvijenim zemljama. Problem je što se radi upravo suprotno - gura se kroz sve moguće tamo gdje već i postoji velika doza poštovanja prema ženskom rodu, gdje žene uživaju u mnogim pravima uz podršku muškaraca - za razliku od mnogih zemalja Azije i Afrike gdje žene skoro pa da i nemaju prava.

Sa idiotskim nazor feminizmom i political corectnessom kao rezultat toga su mi sjebali jedno 3-4 serije koje sam gledao i prestao gledati zbog toga. Ista stvar i sa rasizmom i crncima.
Šta su razvijene zemlje?
Za mene je razvijena zemlja gdje potencijalni poslodavac te ne pita na razgovoru za posao da li si udata, planiraš li rađati.
Za mene je razvijena zemlja gdje muškarac i žena primaju isti platu za isti posao koji obavljaju.
Zemlja gdje se trudnicama ne prekida ili pak se pusti da istekne ugovor na određeno.
Zemlja u kojoj radnice u Konzumu ne moraju da rade sve poslove, dok Himzo zaposlenik češe jaja u ćošku i slaže jabuku na jabuku.
Zemlja u kojoj je prirodno da su žene ravnopravno zastupljene u centrima moći, a ne nešto egzotično.
Zemlje u kojima se ne dozvoljava postojanje zatvorenih komuna religijskih kultova koje žene drže kao rasplodne krave.
Mogu ovako do sutra.

Feminizam onako kako ga ti zamišljaš nije nešto strano, nasilno, novo, zastrašujuće. Da, postoji i agresivni, militantni feminizam, ali kao što ti davno rekog, nema JEDOG feminizma, isto kao što nema jednog unificirajućeg ateizma. I ti si feminista ako se ne slažeš sa gore navedenim praksama i mnogim drugim koje si primjetio.
triconja

#3212 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:

Šta su razvijene zemlje?
Za mene je razvijena zemlja gdje potencijalni poslodavac te ne pita na razgovoru za posao da li si udata, planiraš li rađati.
Za mene je razvijena zemlja gdje muškarac i žena primaju isti platu za isti posao koji obavljaju.
Zemlja gdje se trudnicama ne prekida ili pak se pusti da istekne ugovor na određeno.
Zemlja u kojoj radnice u Konzumu ne moraju da rade sve poslove, dok Himzo zaposlenik češe jaja u ćošku i slaže jabuku na jabuku.
Zemlja u kojoj je prirodno da su žene ravnopravno zastupljene u centrima moći, a ne nešto egzotično.
Zemlje u kojima se ne dozvoljava postojanje zatvorenih komuna religijskih kultova koje žene drže kao rasplodne krave.
Mogu ovako do sutra.

Feminizam onako kako ga ti zamišljaš nije nešto strano, nasilno, novo, zastrašujuće. Da, postoji i agresivni, militantni feminizam, ali kao što ti davno rekog, nema JEDOG feminizma, isto kao što nema jednog unificirajućeg ateizma. I ti si feminista ako se ne slažeš sa gore navedenim praksama i mnogim drugim koje si primjetio.
E vidis te stavke, to ce se ispravit nikad. Nemoj mislit da sam ja za iskoristavanje bilo koga, ali drustvo jeste i ono diktira pravila.
Bloo
Globalna šefica

#3213 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote: E vidis te stavke, to ce se ispravit nikad. Nemoj mislit da sam ja za iskoristavanje bilo koga, ali drustvo jeste i ono diktira pravila.
Da, ali to onda djelomicno objasnjava i postojanje radikalnog, cak nasilnog feminizma.
Kao neki red army faktion zena :mrgreen:
MarlboroGold

#3214 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:

Šta su razvijene zemlje?
Mogu ovako do sutra.

Prije svega, namjerno nisam spomenuo feminizmi, jer radikalni postaje sve dominantniji, a ocigledno mu se i ostali pridruzuju ili su mu blago naklonjeni - jer imaju korist od toga. Nas nisam spomenuo, jer mi nismo razvijena zemlja, ali nismo ni neka izrazito nerazvijena zemlja, tako da je ovdje potrebno puno toga promijeniti kad su zene i prava istih u pitanju. U sustini slazem se sa tobom u vezi navedenog, ali ne podnosim preseravanja, sto sam i istaknuo. Kad se to forsira postoji velika mogucnost da postane kontraproduktivno, jer se na takav nacin stvara gnjev kod muskaraca umjesto podrske, ali ocigledno zagovornice takvih pokreta to nije briga. Bez nase podrske se mozete pozdraviti sa feminizmima, a to je realnost i vrijeme ce to pokazatit. Otprilike znas moje dosadasnje stavove i misljenja u vezi ove teme.
Bloo
Globalna šefica

#3215 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: Prije svega, namjerno nisam spomenuo feminizmi, jer radikalni postaje sve dominantniji, a ocigledno mu se i ostali pridruzuju ili su mu blago naklonjeni - jer imaju korist od toga. Nas nisam spomenuo, jer mi nismo razvijena zemlja, ali nismo ni neka izrazito nerazvijena zemlja, tako da je ovdje potrebno puno toga promijeniti kad su zene i prava istih u pitanju. U sustini slazem se sa tobom u vezi navedenog, ali ne podnosim preseravanja, sto sam i istaknuo. Kad se to forsira postoji velika mogucnost da postane kontraproduktivno, jer se na takav nacin stvara gnjev kod muskaraca umjesto podrske, ali ocigledno zagovornice takvih pokreta to nije briga. Bez nase podrske se mozete pozdraviti sa feminizmima, a to je realnost i vrijeme ce to pokazatit. Otprilike znas moje dosadasnje stavove i misljenja u vezi ove teme.
Šta tačno spada u preseravanje?

Znači gnjev žena na postojeći položaj u društvu i i iskazivanje istog izaziva gnjev muškaraca jer nije dovoljno prilagođen očekivanim obrascima ponašanja žena i dozvoljenim načinima iskazivanja istog, odnosno skretanje pažnje na neke probleme u društvu koji se tiču spola treba pratiti određeni, prihvatljivi modus izražavanja koji neću uznemiravati drugi spol? Možemo komotno ovdje napraviti referencu na psovanje.

Muškarci se nikada nisu morali izboriti za neko svoje pravo, već im je ono dato ili je pak od početka ugrađeno u sam sistem kako društva tako i vrijednosti. Ti prava imaš po defaultu. Jedino se npr. možda moraš boriti da budeš prisutan na porodu, da budeš odgajatelj u vrtiću - samo mi ovo trenutno pada na pamet.
I sada žene trebaju da na muškarcima prihvatljiv način iskazuju svoj gnjev zbog položaja i da na njima prihvatljiv način skreću pozornost na diskriminaciju itd? Inače, ništa od reforme, promjene itd?

Razumijem šta želiš da kažeš, ali isto tako razumijem i određene ekstremne pojave feminizma.

Hoćemo mi zajedno stući jedan lonac pure :D? sa puno sira i pavlake :D ? :pasamoj:
belfy

#3216 Re: Danasnji "feminizam"

Post by belfy »

Bloo wrote: Zemlja u kojoj radnice u Konzumu ne moraju da rade sve poslove, dok Himzo zaposlenik češe jaja u ćošku i slaže jabuku na jabuku.
Himzino ljudsko pravo je da cese jaja, a pamet mu nalaze da je lakse slagati jabuku na jabuku, nego jabuku ispod jabuke.

gore bi bilo da Himzo trazi da mu neko drugi cese jaja ili da mu neko drugi slaze jabuke, a pogotovo na potonji nacin. Pravda za Himzu!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3217 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

Jesi l' ikada vidjela radnika u Konzumu/Bingu/Bilo čemu drugom ZA KASOM? Što li je to tako :hm: :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#3218 Re: Danasnji "feminizam"

Velkoski wrote:Jesi l' ikada vidjela radnika u Konzumu/Bingu/Bilo čemu drugom ZA KASOM? Što li je to tako :hm: :mrgreen:

mora nosati gajbe,jbg,nema u konzumu,bingu,bilo čemu drugom izgleda feministikinja koje ce reci ja mogu sve sto i miuskarac pa da mu uzme gajbu iz ruku
Bloo
Globalna šefica

#3219 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Velkoski wrote:Jesi l' ikada vidjela radnika u Konzumu/Bingu/Bilo čemu drugom ZA KASOM? Što li je to tako :hm: :mrgreen:
mora nosati gajbe,jbg,nema u konzumu,bingu,bilo čemu drugom izgleda feministikinja koje ce reci ja mogu sve sto i miuskarac pa da mu uzme gajbu iz ruku
Ja češće vidim radnice da nosaju gajbe, pogotovo u manjim konzumima :)
Bloo
Globalna šefica

#3220 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Ali interesantno je i indikativno vidjeti da se diskusija o statusu i pravima žene svede na nosanje gajbi i trosjeda :-D
kakavdanakneiskustvu

#3221 Re: Danasnji "feminizam"

Bloo wrote:
Ja češće vidim radnice da nosaju gajbe, pogotovo u manjim konzumima :)

mozda nemaju muskih uposlenika??
kakavdanakneiskustvu

#3222 Re: Danasnji "feminizam"

Bloo wrote:Ali interesantno je i indikativno vidjeti da se diskusija o statusu i pravima žene svede na nosanje gajbi i trosjeda :-D

i to je sastavni dio zivota
Bloo
Globalna šefica

#3223 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Bloo wrote:Ali interesantno je i indikativno vidjeti da se diskusija o statusu i pravima žene svede na nosanje gajbi i trosjeda :-D
i to je sastavni dio zivota
I jedino mjerilo vrijednosti :D

Elem, što bi Dežulović to fino sročio :

"Pa u štiklama?!?”, zapanjeno će ih gledati dežurni na hitnom prijemu, a jedna od njih pomalo će i uvrijeđeno objasniti kako je smisao utrke bio upravo podizanje ženske svijesti o važnosti brige za zdravlje. “Ali vi ste izvrnuli zglob, slomili podlakticu i poderali koljena”, nemoćno će doktor. “Pa o tome vam i govorim. Trčimo za zdravlje žena”, trijumfalno će zaključiti ona. “Plus poklon-bon od petsto maraka za Planetu obuće.”
Ništa, kako vidite, u Bosni i Hercegovini nije glupo i nenormalno, sve je uvrnuto ..."

Nisam ja apologeta ničiji, već jednostavno samo povremeno skrenem pažnju da ponekad treba gledati izvan vlastitog spolnog normativa. :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#3224 Re: Danasnji "feminizam"

rekoh li ja da je to jedino mjerilo vrijednosti?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3225 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

Jok, ovo je samo banalan primjer gdje dramiš, a muškarca nema zaposlenog u marketima u radijusu od 70 kilometara :mrgreen: Iz kojih razloga? Nećemo nikada znati
Post Reply